שער פתוח למשפטים

המרינה

New member
שער פתוח למשפטים

שלום, שמי מרינה וכולי תקווה להתחיל ללמוד משפטים (מפתיע, לא?) באוקטובר הקרוב. הרצון הוא ללמוד במכללה למינהל, ניגשתי לפסיכומטרי האחרון אבל הלך לי ממש לא טוב ככה שאני בספק אם אצליח להוציא את ה600 הנדרש וממוצע הבגרויות שלי יושב על אזור ה80 לתעודת בגרות מלאה ואף מורחבת מהנדרש (זה מה שקורה כשיושבים רוב הזמן במחששה במקום להשקיע). חברה שלומדת כבר שנה שלישית במנהל הציעה לי לגשת ל"שער פתוח" מכיוון שזה הפסיכו השני שלי ואני לא אשרוד עוד בחינה. מה דעתכם על הפרויקט? קשיי קבלה ו"אותיות קטנות" שאולי התפספסו לי, הרי זה לא הגיוני שהם פשוט "יעלימו עין" על הנתונים היבשים שלי על סמך הראיון האישי (אני יכולה להעיד על עצמי שיש לי יכולות שכנוע אדירות ואם זה כל מה שצריך אז זה לא מהווה בעיה עבורי), אם זה היה כך הרי שרוב הסטודנטים במכללה לא היו טורחים אפילו לגשת לפסיכו אלא פשוט היו עוברים ראיון.. תובנות, מישהו/י? במידה וההודעה שלי לא תיבלע בנבכי הפורום אני מודה מראש לעונים. אם היא כן תיבלע- נו שיו, אז עוד הודעה חסר מענה..

Proper2

New member
שער פתוח

אח שלי בוגר שער פתוח בתקשורת וניהול וממה שאני יודע זה לא מאוד פשוט כמו שזה נשמע. תראי, קודם כל זה לא שאפשר סתם כך ללכת ולבקש להרשם לשער פתוח - תחילה את אמורה להירשם לחוג שאת רוצה, משפטים במקרה שלך ואז אם את לא עומדת בתנאי הקבלה ולדעתם יש לך פוטנציאל להצלחה אז יציעו לך את האפשרות לגשת לראיון. אני זוכר שאחי סיפר שהראיון הוא מאוד מעמיק ולא בוחנים רק את הציונים שלך אלא את כל קורות החיים שלך מגיל בית ספר. בגדול אם את טוענת שיש לך כושר שכנוע זה לא אמור להיות לך קשה לעבור את הראיון אבל במהלך הלימודים יש ציון ממוצע שחייבים לעבור אותו בכדי להמשיך, זה דורש המון השקעה - אחי היה סגור בחדר ימים שלמים ולמד המון, הוא עבר את הציון - המשיך ללמוד והיום הוא כבר בוגר. לא חושב שיש פה אותיות קטנות או שטיקים - אם תתקבלי את פשוט צריכה לתת 110 אחוז ולהשקיע המון. אני בעצמי סטודנט למשפטים בשנה א' - אז שיהיה בהצלחה לשנינו.

המרינה

New member
אז קודם כל המון בהצלחה לך

אבל אני עדיין לא מבינה משו, הרי מן הסתם סטודנט (בטח ובטח בסמסטר הראשון של שנה א') יתן את כולו על מנת לקבל את העובר המינימלי של 75! זה לא משהו שהוא מובן מאילו? מעבר לכושר שכנוע או וואטאבר שאני יכולה להעיד על עצמי שיש לי, אני מאובחנת דידקטית אך לא קיבלתי את ההקלות המגיעות לי במבחן הפסיכומטרי ועל כן הציון (שסביר להניח יהיה לי) הנמוך. על כן אני חושבת ששער פתוח הוא הפתרון, לא ככה? תודה על היחס!!

Proper2

New member
לא כולם כמוך ייתנו הכל כדי להצליח

יש כאלה שלא יכולים לעמוד בממוצע, חוץ מזה אני חושב שהממוצע של אחי היה הרבה יותר גבוה מ 75, כדאי שתבדקי. אני חושב ששער פתוח יכול להיות פתרון מצויין לאלה שלא באו לידי ביטוי בתיכון ובפסיכומטרי ויכולים להצליח בלימודים אקדמיים, אני לא חושב שזה יכול להיות פתרון ככה סתם בלי סיבה לרישום רגיל. בכייף על היחס, אם יש לך עוד שאלות את תמיד מוזמנת !.

nicolosh

New member
הרעיון פשוט

זה מעין קבלה על תנאי. בסוף שנה א (לא סמסטר א) את אמורה להיות מעל הציון ממוצע של הסטודנטים באותה שנה. אם הציון הממוצע היה 78 את חייבת 78 אחרת פשוט לא תשארי ללמוד שם והלכה השנה. מעט אנשים נכנסים לתוכנית. בערך רבע מכמות הפונים. את צריכה להוכיח שהציונים שלך בבי"ס ופסיכו לא שקפו את היכולות שלך. צא מנקודת הנחה שכל המועמדים מרגישים ככה אז את צריכה לבלוט ולהפגין שבמקרה שלך זה באמת נכון. ברור שכל תלמיד שנה א שואף לממוצע הגבוה ביותר אבל כעקרון פסיכומטרי ובגרות אלה כלים שאמורים למדוד הצלחה אקדמית (לא אני טענתי אלא חוקרים מומחים ממני). לפי הרציונאל הזה תלמידים שנתוני הקבלה שלהם הכי נמוכים לא אמורים לעבור את הממוצע. אם הם מוכיחים שהם עוברים את הממוצע הם ממשיכים ללא כל סייג (והיו כבר כאלה שסיימו מצטייני דיקאן משער פתוח) . אם לא- אז כנראה שבמקרה שלהם נתוני הקבלה אכן שיקפו נאמנה יכולות אקדמיות נמוכות והם לא ימשיכו.

למעלה