שנמוך קורות חיים??

יבגניי34

New member
ראשית כנס לראש של מראיין/מגייס. הוא רואה מישהו עם 10-15 ש״נ

הוא מבין שזה המוצר המוגמר. לא צפוי שיפור. אין פוטנציאל לא ממומש (שים לב אני לא מתאר ״עובדות״ אלא את הלך הרוח הקוגניטיבי של המראיין).
אם אתה רק ״אה, בסדר״, זה לא מחזיק מים. בגיל הזה, עם הנסיון הזה, אתה צריך להיות מעולה - נקודה. כל דבר אחר שיענו לך פה זה סיפורי פוגי.

Indigo121

New member
זה אומר שמי שלא מעולה בגיל 40+ נזרק מהשוק

זאת הגישה באמת. הרי רוב העובדים, בכל תחום, לא מעולים. אחרת היה צריך לשנות את ההגדרה המילונית של מעולה. מכיוון ש_כל_ העובדים מתבגרים בשנים ובנסיון, ולא כולם נהיים מעולים, מכאן עולה שכפונקציה של זמן עובדים נזרקים מהשוק.

וזה באמת המצב הקיים. מבחינת השוק כאשר יש שני עובדים זהים עם אותו ידע ויעילות לחברה- אבל אחד בן 30 ואחד בן 40, לעולם לא יקבלו את בן ה-40. ובסוף בכל מקרה, אם אנחנו כנים, בעבודה עצמה לא משתמשים ב-90% מהחוכמות שצריך להוכיח בראיון.
ואז חברות רוצות לייבא מתכנתים מהודו ומתלוננות על השכר הישראלי הגבוה.

זה מה שנקרא כשל שוק.

אם כך...

עדיף לי להציג שעבדתי לא בפיתוח ורק 3-4 שנים
עבדתי בפיתוח. יותר סיכוי שיקחו בגלל הפוטנציאל (על אף נושא הגיל)
ובסך הכל ברוב המקומות אני עושה את העבודה אבל בהחלט לא מעולה.
בינוני כמו הרוב.

choo

Active member
לא מעולה - אלא טוב בהתאם לרמת הנסיון שלו

&nbsp
גם בקרב מפתחי תוכנה בעלי 20+ שנות נסיון, יש טובים יותר, טובים פחות, בדיוק כמו בקרב מפתחי תוכנה בעלי שנת נסיון, 5 שנות נסיון, עשר שנות נסיון.
&nbsp
התחרות היא גם לא בהכרח על אותה סקאלה, כי לכל אחד יש מגוון כישורים והתמחויות, ולא מדובר בסקאלה לינארית שעליה ניתן להציב את כל המפתחים. דוגמא לפרמטר כזה - אני לא טוב ברעיונות, ויש הרבה מפתחים צעירים ממני שיש להם רעיונות מקוריים יותר ומוצלחים יותר, כשבאים לדון בארכיטקטורה ברמת מקרו וברמת מיקרו. אם תיבדוק אותי על הסקאלה הזו - אני אהיה במקום לא גבוה. מצד שני, מאחר שראיתי הרבה פתרונות ארכיטקטוניים בעברי (כולל איך הם נראו לאחר שמימשו אותם ולאחר שהגיעו לשטח), אני יכול להצביע על חולשות וחוזקות שלהם, ולבקר פתרונות שאחרים מציעים כדי לעזור להם להימנע מ"בורות" שראיתי בעבר. זה משהו שאדם שלא ראה מספיק לא יוכל לעשות - כי אין לו נסיון מספיק רחב - מבריק ככל שיהיה.
&nbsp
מסיבות כאלו, מפתח תוכנה בעל הרבה שנות נסיון לא צריך להיות "מעולה" או "מבריק" - הוא צריך להיות "מנוסה". זה הדבר המרכזי שמצפים ממנו להביא בתור ערך מוסף.

user32

Well-known member
מנהל
ומדובר בדרישה הגיונית כתכונה אנושית

תכונה שאומרת שאדם לומד וצובר ידע תוך כדי נסיון.

choo

Active member
אם כך, המצב עצוב, ורצוי לדעתי שתשנה גישה במחשבה קדימה

&nbsp
אני לא יודע מה לאמר לך לגבי חציית המכשול הנוכחי, אבל אני מציע שאחרי שתחצה אותו, תתחיל לקחת את התחום המקצועי שלך יותר ברצינות, ותתחיל ללמוד כיצד להשתפר, כיצד ללכת לתפקידים יותר מאתגרים (ולא רק "עוד מאותו דבר") - כיצד לעשות את אותם הדברים בפחות זמן, בצורה יציבה יותר, בצורה יעילה יותר מבחינת צריכת משאבים, בצורה קלה יותר לתחזוקה ושינויים וכן הלאה. כי גם אם אם וכאשר תמצא עבודה חדשה - זו ככל הנראה לא תהיה עבודה עד הפנסיה.

אתה צריך לכוון לתפקידים שמתאים לך

מי שמחפש מפתח מוכשר בעל חמש שנות נסיון, לא רוצה רק את החמש שנות נסיון. הוא רוצה גם את הפוטנציאל. מישהו שעוד שנתיים יהיה ראש צוות.
כשאתה מגיע, אתה אומר להם שאתה דורך במקום. מה שאתם רואים - זה מה יש. עכשו, ובעוד חמש שנים.
בהרבה תפקידים זה חסרון.
אבל יש תפקידים שזה יתרון. תפקידים שרוצים בהם מישהו שמתמיד, לא אחד שכל הזמן מחפש את הטייטל הבא.
החסרון הוא שהרבה פעמים אלה התפקידים המתגמלים פחות.

למשל - בדיקות, תמיכה

Indigo121

New member
חברות רצות אחרי ה"טאלנט" הבא

וככל שמישהו יותר "טאלנט" ככה רודפים אחריו חברות ההשמה וככה הוא רודף אחרי המשרה הבאה. אני רואה כל הזמן "טאלנטים" שעושים פחות משנה בחברה, לא תורמים הרבה מעבר לדיבורים ורושם, ומשאירים שוב חור לחודשים.

אם צריך תותח, אז כדאי לגייס תותח. אם המשרה לא דורשת תותח, זאת טעות לגייס מישהו כזה, ומשום מה כל חברה חושבת שהיא צריכה תותחים לתפקידים הכי בינונים.

לא חובה להיות טאלנט. וסבבה לא להיות תותח.

אבל קורות החיים או השיחה צריכים לשקף מה אתה רוצה. תשלח קורות חיים שאומרים "אינני תותח, לא מתיימר להיות הטייטל הבא. אני אפילו לא רוצה להיות ראש צוות. אבל אני חרוץ, יסודי, אמין ונאמן".

liron50

New member
לא כולם מחפשים טאלנטים

יש לא מעט שמחפשים מישהו יציב. שיודעים למה לצפות ומה יקבלו ממנו בשנה הקרובה.
&nbsp
דעתי, וזו רק השערה, הכישלון בריאיונות נובע מדברים אחרים. יכול להיות שהוא משדר חוסר מוטיבציה\עניין או עודף ביטחון.
מראיין מקצועי אמור לזהות שיש מולו מישהו עם ניסיון וידע מתאים לתפקיד שאליו הוא מתראיין.
יכול להיות שב-1-2 ריאיונות יחליטו שהוא לא מתאים בגלל הסיבה שמעלים כאן- 15 שנה בלי להתקדם- אבל לא נראה לי הגיוני שזה הסיבה בכל הריאיונות.

ipv6

Member
עיצה פרקטית בגובה העיניים

אני בטוח שרבים לא יסכימו איתי, אבל בסוף הבן אדם שמוצא עבודה הכי בקלות, זה לא בהכרח מי שהכי מומחה אלא מי שהכי טוב בראיונות.
חלק מהיכולת הזאת זה כישרון והרבה מהיכולת הזאת זה תחת.

כל מה שכתבו לך על להשתפר ללמוד וכו' כמובן נכון, אבל העזרה הראשונה לבעיה שלך היא לשבת וללמוד חזק לראיונות. הרבה יותר קל לשפר את זה מאשר להדביק שנים של ניסיון מקצועי.

אני לא מכיר שום מקום (ואני מכיר תהליכים של הרבה מאד מקומות בתעשיה) שיודע בשעתיים-שלוש או אפילו 5-6 שעות של יום ראיונות לבדוק שאתה באמת מומחה באיזה תחום. כלומר שאלות \ משימות שלאדם שאין באמת 'מומחיות' בתחום אין סיכוי לצלוח עם כמה שבועות של תרגול דברים דומים.
הם יודעים לבדוק שאתה יודע לפתור שאלה שלדעתם בודקת את המומחיות הנ"ל. שאלות כאלה אפשר למצוא לתרגל וללמוד מהן אינטואציה שתאפשר להתמודד בכבוד עם השאלות הללו.

לרב המכריעים של החברות בשוק אפשר להתכונן באפקטיביות.
תבין עם עצמך על אילו משרות אתה מתמודד, מה בד"כ שואלים ואיך הכי אפקטיבי ללמוד לזה.

זו עצה מאוד נכונה
במקום לחשוב איך השואל המקורי משנמך את קורות החיים שלו, הוא צריך לחשוב איך הוא עובר ראיונות בצורה טובה ככל האפשר. זה שהוא חושב שהוא בינוני, אסור שיעבור למעסיק. המעסיק צריך לחשוב שעומד מולו אדם איכותי. צריך ללמוד איך להדגיש את החיובי ואת הדברים שהוא כן עשה (ואפילו מעיד על עצמו "עבודה די טובה ברוב המקומות") ולא לתת למעסיקים להוריד לו את הביטחון העצמי.
&nbsp
לא כל אחד חייב להיות מומחה או תותח על, אבל כל אחד שמחפש עבודה צריך לעשות רושם שהוא עובד טוב, אחרת לא יגייסו אותו. זה לא קשור לשנות נסיון, זה קשור לאיכות פנימית של המועמד. אם תצליח לשדר בראיון שהיו מרוצים ממך במקומות קודמים ושעשית עבודה טובה, יש סיכוי יותר טוב שיגייסו אותך גם למקום הבא.
&nbsp
אה, וכמובן - קשרים, קשרים, קשרים. להפעיל את פייסבוק ולינקד-אין, ליצור קשר עם כל מי שאי פעם עבד איתך, ולבקש ממנו להכניס את הקו"ח שלך בדלת בצירוף המלצה.

למעלה