שנמוך קורות חיים??

שנמוך קורות חיים??

אני בן 40 פלוס עובד אי אלו שנים לא מעטות בפיתוח אבל ואפילו עשיתי עבודה די טובה ברוב המקומות. אבל מעולם לא התפתחתי מקצועית, עשיתי את המוטל וזהו. בראינות מחפשים מישהו מומחה, מוביל וכו (כך גם אומרים לי ישירות) מה שלא ממש מתאים לי הן באופי והן מבחינה מקצועית. חשבתי לשנות את הקורות חיים (וגם אונליין) כך שישקפו 4-5 שנות ניסיון רלוונטיות בפיתוח ובשאר הזמן תפקידים אחרים.מה דעתכם? האם זה יגדיל את הסיכוי? שכן יצפו לפחות מאשר עכשיו. מה דעתכם?

Lhuna1

New member
לא לגמרי ברור

אם פיתחת 7-8 ומעלה שנים בשפה ספציפית או תחום ספציפי, אפשר בהחלט לקרוא לך "מפתח בכיר" או "מוביל".
גם אם רק עשית את המוטל עליך, אם עשית אותו טוב אז כנראה שלמדת הרבה מאוד באותה שפה או תחום, ואם ישימו אותך בצוות עם מתכנתים ג'וניורים, אתה תוכל לעזור להם הרבה ולענות להם על שאלות, לא?
ואם תהיה על הפרק שאלה אם לפתח משהו כך או אחרת, בשימוש ב-X או ב-Y, אפשר יהיה לשתף אותך בהחלטה ולקבל את דעתך בנושא ע"פ מה שאתה מכיר, לא?
זה בסה"כ המשמעות של מומחה/מוביל בהקשר זה. זה לא אומר שעושים ממך מנהל.
יכול להיות שהמונחים האלו מפחידים אותך לחינם?
אם יבקשו ממך עכשיו לבדוק משהו חדש, למשל האם ספריית צד שלישי מסויימת מתאימה לענות על צורך כלשהו שיש לנו במוצר - תהיה לך בעיה לעשות את זה?
אם יבקשו ממך לחקור נושא טכנולוגי חדש - אתה תרתע מזה?
לא עשית בכלל דברים כאלו?
&nbsp

selalerer

New member
אתה יכול לשלוח קורות חיים למשרות שמתאימות לרמת הידע שלך

אל תחפש משרות שמחפשות מישהו מומחה עם הרבה שנות ניסיון.
תחפש משרות שמחפשים מישהו עם שנתיים שלוש ניסיון.
אם גם הדרישות שכר שלך יהיו בהתאם אז לא צריכה להיות בעיה

Lhuna1

New member
אבל לא כותבים דרישות שכר בקו"ח

לדעתי סיכוי מאוד נמוך שיחזרו אליו ממשרות כאלה.
(אפילו אם היה כותב דרישות שכר)

selalerer

New member
כשאני מגיע דרך חברות השמה הן גם מספקות את הדרישות שכר שלי

למעסיק.
&nbsp
בכל מקרה בשיחת טלפון הראשונה בדרך כלל שואלים אותי את זה

Lhuna1

New member
נכון, אבל איך הוא יגיע לשיחת הטלפון הראשונה?

אני חושבת שברוב המקרים מי שמחפש מתכנת עם 2-3 ש"נ, אז זה בערך מה שהוא מחפש, ולא מתכנת עם 10 ש"נ + רגשי נחיתות...
&nbsp
גם אם יגיע לראיון/שיחת טלפון וישאלו אותו למה אתה מתפשר ככה, אין פה תשובה טובה. "אני לא רואה את עצמי כמוביל, עבדתי הרבה שנים אבל לא התפתחתי מקצועית..." לא חושבת שזה יגרום למישהו לקבל אותו לעבודה אפילו למשרת ג'וניור.
&nbsp
אולי בעצם יש משרות מאוד חדגוניות ומשעממות (אולי במחלקות מסויימות באמדוקס?) שזה כן יעבוד. נראה לי שמעטות מאוד.
&nbsp

Astroo

New member
"מומחה", "מוביל" אלה סתם באזוורדס

הייתי בסיפור הזה פעמיים בשנתיים האחרונות. מה שהם רוצים להגיד בזה שמחפשים מפתח מנוסה, שיכול להסתדר עצמאית במשימות בסיסיות ותו לא.

user32

Well-known member
מנהל
בדיוק כך

אם יש לך מעל 5 שנות נסיון הם מצפים שאתה מסוגל להציג מקצועיות של מתכנת מנוסה. כלומר, לקחת משימה ולבצע אותה בצורה עצמאית ומקצועית. אתה לא באמת צריך להוביל שום דבר אלא אם כן זה נקבע מפורשות לפני קבלת התפקיד (וזה בדרך כלל לא המצב).
ככלל, העובדים קובעים לעצמם במידה רבה את אופי התפקיד. מי שאוהב להדריך אחרים, לקבל החלטות וכו' יגיע לשם ומי שאוהב שנותנים לו משימות והוא מבצע ימצא את עצמו גם.
אתה רק צריך לוודא שאתה מגיע לראיון אחרי שעברת על החומר ולא תיפול על שאלות טכניות שטויתיות ותכנוני ארכיטקטורה בסיסיות וכאלה. חוץ מזה לא מצפים ממך לעשות משהו יותר מתפקיד תכנות רגיל כל עוד אתה לא ניגש לתפקידי ארכיטקט, ר"צ וכו'.

Indigo121

New member
זאת בעיה באמת

לפי השכל הישר שלך מתכנת שעושה עבודה טובה ברוב מקומות העבודה, צנוע וחרוץ, אבל שלא שואף להיות תמיד בחוד החנית בקריירה או בטכנולוגיה, שזה לפי דעתי בחירת חיים לגיטימית לגמרי, צריך להיות מסוגל למצוא עבודה.

אז זהו, שלא. אתה מתאר מצב שלא נכנס לשום נישה בשוק בישראל, והשוק עובד רק לפי נישות. האפשרויות שלך:

1) למשרות סניור- אם יש לך נסיון טכני רב שנים מצפים ממך בראיונות, מבחנים וגם בעבודה, לידע טכני קרוב למושלם, וליכולת להיות סמכות טכנולוגית בצוות. לפי השוק יותר שנים = יותר ידע. הרבה שנים = ידע כמעט מושלם.

2) למשרות "רגילות", לא סניור- עם קורות החיים הקיימים שלך לא יחזרו אלייך הרבה, כי הם מצפים שדרישות השכר שלך גבוהות יותר. ואפילו אם תסביר מראש לגבי דרישות שכר נמוכות יותר אז זה ייראה להם בעייתי וגם אז לא יחזרו אלייך.

3) אם "תשנמך" את עצמך בנסיון תהיה בבעיה אחרת- תתחרה על משרות ג'וניור מול מתמודדים צעירים ממך בהרבה. אפליית הגיל בישראל היא קשה, בניגוד לכל מי שיגיד לך אחרת. תמיד יעדיפו צעיר יותר באותה רמת נסיון, אפילו באותו שכר.

לדעתי הפתרון הטוב ביותר בשבילך הוא ללמוד את אחד התחומים החמים ביותר, בהם יש ביקוש גם לקורות חיים ""בעייתיים"" כמו שלך... NODE JS? משהו ב CLIENT? את זה יגידו יותר בקיאים ממני.

תצטרך לעשות מאמץ משמעותי כלשהו כדי להשאר בשוק. זה הולך ונהיה קשה בגילאים האלה.
בהצלחה.

מסכים עם מה שאמרת ומוסיף

אני עונה בראיונות אותו הדבר כיום כמו כשהייתי עם חמש שנות נסיון.
על אף שאני עונה 90 אחוז נכון בסופו של דבר לא עובר את הראיון המקצועי.
בעבר אפילו ראיונות פחות מוצלחים מקצועית הייתי עובר. כנראה שכן
מצפים ממי שהוא 10-12 שנים הרבה יותר ממי שהוא 5 שנות נסיון.
ואם אשנמך את הקורות חיים ואתחרה עם כל אלו של חמש שנות נסיון? לא יהיה לי
יותר סיכוי מאשר כרגע? למרות אפלית הגיל
סך הכל יש מחסור בשוק אבל למרות זאת אף חברה לא תסכים לקחת מישהו שהוא פחות טוב ממה שהיא חושבת שהוא אמור להיות.

בסיכום של דבר אני יכול לעשות עבודה של 4-5 שנים בצורה מצויינת וכנראה הרבה פחות טוב עבודה שדורשת עשר שנים ניסיון. פשוט מנסה להשתחל למשרה המתאימה לפי הקטגוריות והמוסכמות בשוק העבודה. מה דעתם? שווה ניסיון? יש סיכון?

user32

Well-known member
מנהל
לי זה נראה מיותר

מראיינים באופן כללי מחפשים מישהו למשבצת. אם זה משבצת "מנוסה" זה לא חושב ש5 שנים או 12 שנים ישפיעו. זו דעתי.

אתה יכול לבקש מחברת ההשמה או לפנות למודעות שדורשות "2-3 שנות נסיון ומעלה" שזה שם קוד למשרות פחות תובעניות עם שכר בהתאם.

אבל במקומך הייתי משפר את היכולות שלך בראיונות. ההשקעה יחסית קטנה והתמורה גבוהה. יש מלא חומר באינטרנט עם brain dumps ושאלות דוגמא לפי התחום שלך כמו גם כמה ספרים בנושא. עם קצת אימון אין סיבה שלא תמצא משרה טובה.

choo

Active member
אני מכיר מראיינים שחושבים אחרת (אני ביניהם)

&nbsp
מאדם עם 12 שנות נסיון אני אצפה לידע תואם, ולא למישהו עם 6 פעמים אותן שנתיים נסיון.
&nbsp
באופן "פלאי", אגב, יש משרות בשוק שמציינות במפורש דרישות נסיון של 10+ שנים (ולא מדובר במשרות ארכיטקט, או CTO, או ראש צוות - אלא במשרות פיתוח תוכנה טכניות).
&nbsp
מעבר לזה, מאדם שכבר היה עשרים שנה בתחום, אני אצפה לעזור לאירגון להימנע מטעויות שהוא ראה במקומות שונים בעבר, ולתקן טעויות שכבר נעשו מסיבות שונות (בטעות או במכוון).
&nbsp
מעבר לזה, אחד הדברים שראיתי שמאפיינים אנשים עם הרבה שנות נסיון הוא סוג של cut the bullshit, שנוטה להבנות אצל אנשים בעלי 5-10 שנות נסיון. היכולת לדעת (מנסיון) ולא לנחש (על ידי שימוש בשכל אבל לא בנסיון) מה באמת חשוב ועל מה בהחלט אפשר לוותר, או ניתן לדחות. המעורבות האמיתית באמת בכל שלבי החיים של מוצר (כולל השלבים שבהם המערכת מותקנת אצל הרבה לקוחות, ו"חוק המספרים הגדולים" מתחיל לחשוף בעיות שלא נראות, או נראות שוליות, כשיש לך כמה עשרות התקנות). מעבר לזה, הרבה אנשים שנמצאים אחרי "מערכת רצינית אחת" נוטים ללמוד לקחים קיצוניים מדי, ובמערכת השלישית שלהם ילמדו לאזן יותר בין הלקחים לבין מגבלות הזמן וכח האדם.
&nbsp
ולא מדובר פה בהחלטות של מנהל - מדובר פה במיש שיוכל לאמר למנהל מה רצוי לעשות, והמנהל יוכל לסמוך על העצות שלו (לא באופן עיוור - פשוט משום שהן מגיעות עם נימוקים מבוססים ונסיון עבר נרחב).

user32

Well-known member
מנהל
כל היתרונות שמנית נכונים

ואני מסכים עם כולם וגם רואה את זה בעצמי אצל אנשים מנוסים מאוד.

אבל, בסוף רוב המשרות דורשות לעשות משימות פיתוח וחלק גדול מאוד מהעבודה לא דורשת נסיון רב כל כך ובעבודה היומיומית לא צריך לאזן בין ניסיון מ3 פרוייקטים ולדעת מראש את הלקחים בתרחישים שונים. לכן בהרבה משרות ישמחו לקחת מישהו עם 5 או 10 או 15 שנות נסיון.
לפעמים מחפשים מישהו כמו שתיארת, בדרך כלל כשצריך לחזק צוות צעיר (אני מוצא את עצמי במשבצת הזו בשנים האחרונות), אבל אני עם 18 שנות נסיון מקבל גם המון הצעות לתפקידים שמתאימים ל5 שנים ואפילו למטה בבחינת "רק תבוא לכתוב קוד".

על כל פנים, לא כל מתכנת עם 12 שנות נסיון מגיע לרמה שציינת. בעיקר כאלה שעבדו על מוצר אחד הרבה פעמים בחברה גדולה ויש לא מעט מוצרים עם אורך חיים ארוך (עשור ומעלה) ללא החלפת תשתית.

choo

Active member
בוא לתחום של "תיכנות מערכות" וייתכן שתראה עולם אחר

&nbsp
אתה בהגדרה עובד בשיטת "לעבור מהר בין פרוייקטים", ולכן אתה נחשף לעולם מאוד שונה מאנשים שעובדים בחברות מוצר בכלל, ובתחום של "מערכות תוכנה" בפרט.
&nbsp
ככל שהסטארטאפים בארץ מתבגרים (ואם נתעלם מסטרטאפי הסלולרי לרגע) - גם בהם צריך אנשים עם יותר נסיון מאשר בעבר, כי כשאתה מכוון גבוה בתחום מערכתי, אתה לא יכול להרשות לעצמך את אותה רמת תקלות שיכולת להרשות לעצמך בעבר. גם הלקוחות דורשים רמות יתירות גדולות יותר ממה שדרשו לפני 15 שנה. אם בעבר הרבה סטארטאפים פיתחו מערכות שכל תקלה מפילה את השירות ללקוח - הרי שכיום "יתירות גבוהה" היא דרישה מובנת מאליה, וגם פה הדברים מסתבכים יותר - עם מערכות שצריכות להיות מסוגלות להתמודד עם מספר תקלות הולך וגדל מבלי ליפול (no single point of failure זו כבר המדרגה התחתונה של יתירות גבוהה). וכדי להגיע לרמות היציבות במערכות המורכבות בהרבה שקיימות כיום - צריך אנשים עם נסיון קודם. וזה לא רק "אדם מבוגר ומנוסה אחד בצוות של צעירים", אלא מספר הולך וגדל של אנשים כאלו. ולא מדובר במומחים יוצאי דופן - מדובר בראש ובראשונה באנשים שראו הרבה וימנעו מלבצע את הטעויות שהם עצמם ביצעו לפני 10-15 שנה.

liron50

New member
אפשרות

אם עברת במספר מקומות עבודה והיו מרוצים מעבודתך, אולי תבדוק באותם מקומות.
אולי אפילו צריכים לאותו תפקיד שמילאת, ואז הציפיות יהיו פחות או יותר לאותם דברים שעשית בעבר.
&nbsp

liron50

New member
+יתרון נוסף

זה שבד"כ תהליך הגיוס יהיה הרבה יותר פשוט.
גם עבורך וגם עבורם.

יבגניי34

New member
למה אתה חושב ש״יש מחסור בשוק״? אם היה מחסור היית מוצא עבודה

בוודאי אתה מתכנת טוב יותר מ״אין מתכנת״, שזו האלטרנטיבה אם יש מחסור.

choo

Active member
אבל האם אתה היום האמת בדיוק כמו אתה לפני חמש שנים? 10?

&nbsp
אני מתקשה להאמין שישבת ועשית בדיוק את אותם הדברים ובדיוק באותה צורה - אלא אם תאמר לי שעבדת באמדוקס או בחברה דומה. האם זה המצב?

עושה אותם דברים לא מעט שנים

כן אני עושה אותם דברים בערך לא מעט שנים פעם על מוצר כזה ופעם על מוצר אחר בחברות שונות.
במבחן המציאות היום עונה על שאלות בראיונות בדיוק כמו בעבר ואפילו קצת יותר טוב
ועדיין אחוזי ההצלחה הרבה הרבה יותר נמוכים.
זה נראה שכיום מצפים ממני יותר או שבגלל הנסיון הגדרת התפקיד שמייעדים
אותי דורשת ידע אחר.
האם בתור מראיינים תעדיפו:
מישהו עם 10-15 שנות ניסיון אבל בפועל ידע של 3-5 שנים?
מישהו עם ידע וניסיון של 3-5 שנים ובשאר הזמן התעסק בדברים לא מהתחום?
לדעתי הרוב יעדיפו את האפשרות השניה ולכן חשבתי לשנמך קורות חיים.
או שלא???

לא אכפת לי לא להיות מתוגמל כמו עשר שנים כי התגמול הממוצע הוא די גבוה ומספיק לי.

למעלה