שני אבאים

RossieL

Active member
שני אבאים

הנושא של הומוסקסואליות נחשב כרגיש מאוד וכמעט שאין לו איזכורים כלל בספרי ילדים לגילאים הצעירים. יחד עם זאת, אין ספק שגם ילדים צעירים נתקלים יותר ויותר בנושא: לעתים הם מכירים בן-משפחה שהוא הומוסקסואל, או רואים דמות כזו בטלביזיה בתוכניות ריאליטי או בסדרות (כאשר לפעמים הדמות מאוד סטריאוטיפית ולא מציאותית). כמו כן, כיום ישנם גם יותר ויותר ילדים המשתייכים למשפחות חד-מיניות - במקרה כזה רצוי שיהיה בסיפורים איזכור למשפחה כזו בין שאר סוגי המשפחות, זאת גם כדי לתת לילד תחושה שהמשפחה שלו היא "נורמאלית", וגם כדי להקל על חבריו להבין את הסיטואציה.

שני אבאים/ מקדה בן-נאה
הספר מתאר משפחות מסוגים שונים - חד-הוריות, גרושות וכו', מוצגת בדף הראשון משפחה חד-מינית ובה שני אבאים (ועל שמה גם שם הספר):
"לבן יש שני אבאים
ולמרות שזה נשמע קצת מוזר,
אצלם בבית, כמעט הכל -
אותו הדבר."
שני ה"אבאים" באיור נראים בדיוק כמו כל אבא, בניגוד לסטריאוטיפים נפוצים. ובדף הסיום מציצים מהחלונות כל סוגי המשפחות:
"יש כל מיני דרכים
ולכל בית צורה קצת שונה,
אבל כל עוד מקבלים המון אהבה -
אתם במשפחה הנכונה."
הדברים מתוך אתר מידע במידה

הספר הזה "הרתיח" את בנצי גופמן שפרסם סטטוס בפייסבוקו
"תפסיקו לבלבל את הילדים שלנו!
זה מה שמקריאים בגני הילדים בתל אביב.
זה מה שאתם רוצים שהילדים שלכם ילמדו?"

מחברת הספר, מקדה בן נאה, על המחאה:
"אני יכולה להבין. זה נושא מורכב, זה לא פשוט, אני כותבת מאהבה ומהמון המון רצון טוב, ובשבת הייתה לי תחושה לא קלה. אני לא מעוניינת לפגוע באף אחד, אני כותבת את הספרים למי שעבורו הם מיועדים. אני רוצה שהם יגיעו לכתובת הנכונה, שישמחו, שיקלו על אנשים ושיפתחו נושאים שהם לפעמים מורכבים, ויהפכו אותם לפשוטים יותר. שיעזרו לקבל את עצמנו ואת האחרים בצורה הכי קלה והכי פשוטה. אצל ילדים הכל הרבה יותר פשוט".

ואני מוצאת את הספר נפלא, את הרעיון לכתוב על השונה והאחר, מבורך, ואת הניסיון לטאטא מתחת לשטיח ולרמוס את מה שאינו עולה שקנה אחד עם דעתך, עולמך ואורח חייך - במילה עדינה: ארכאי.

שחר 673

New member
וואלה, לא הייתי רוצה לחשוף את ילדיי הצעירים לנושא זה בגיל כה

מוקדם, והייתי עושה את כל שיש לאל ידי לעשות בכדי למנוע מהם חשיפה כזו בגיל צעיר.
מה לעשות, "חד מיניות" אינה טבעית, המין האנושי זקוק לזכר ונקבה בכדי לבסס את המשך קיומו, ובמובן זה היא אינה יכולה להיות מוגדרת כטבעית.
תארו לעצמכם כי רובנו היינו "חד מיניים, האם אז המין האנושי היה ממשיך להתקיים?

לדעתי אחד הסממנים למילה "נורמלי" הוא הביטוי "רוב מוחלט".
"הומוסקסואליות" ידועה ומוכרת משחר ההיסטוריה האנושית ולמיטב ידיעתי הם היוו ומהווים כ 10% מכלל האוכלוסיה העולמית, את המסקנה ניתן להסיק לבד.

אין בכוונתי לחשוף את ילדי לתופעה בגיל צעיר בו מיניותם עדיין אינה מגובשת וברורה, מה גם והם יכולים ליפול למניפולציות שונות היכולות לגרום להם צרות צרורות.

באחת מתוכניות הטלויזיה לילדים ובני נוער אשר שודרה לפני מספר שנים בישראל תואר מצב בו גבר מתאהב נואשות באישה {אישה יפה ומצודדת}.
"האישה" הזו הייתה למעשה גבר הרוצה לעבור שינוי מין אך עד שיעשה זאת הוא מתלבש/מתנהג כאישה לכל דבר וענין.
השניים כאמור התאהבו כשהגבר אינו מודע כי מושא אהבתו היא למעשה גבר.
בשלב מסויים נחשפה האמת ואז מתואר לקהל הצופים מסע ההתלבטויות הקשה אשר עובר על הגבר באם להמשיך ברומן או לא.
אך בסופו של דבר....הכל נפלא, הגבר מחליט להתגבר על "דעותיו הקדומות" ולצעוד חבוק עם בן/בת זוגו באושר אל האופק....
אם ילדיי הקטנים והבלתי "אפויים" מינית היו נחשפים אל מסר כזה הייתי חוטף חרדה קשה.
כבר שמעתי דעות "נאורות" הגורסות כי אדם יכול להתנסות מינית עם זכר או נקבה ואז להחליט מה מתאים לו....תארו לעצמכם צעיר אשר מיניותו עדיין אינה מגובשת הנחשף למניפולציה מעין זו ומתנסה ביחסי מין חד מיניים כתוצאה מכך.
לא מן הנמנע כי אחד כזה יגרור איתו בעיות נפשיות לא פשוטות בעתיד.

האם חד מיניות היא גנטית או יכולה להתפתח גם במהלך החיים? המחקרים אליהם נחשפתי טוענים כי מדובר בגנטיקה, אך אני שואל את עצמי, אם אכן כן, כיצד יתכן שגברים הטרוסקסואלים לחלוטין מוצאים עצמם מסוגלים לקיים יחסים חד מיניים בכלא?
כלומר בהנתן סיטואציה מסויימת יש גברים אשר מסוגלים להמשך מינית לבני מינם.
אני מניח כי יש עוד הרבה מחקרים אשר כדאי שיעשו ושאולי ישפכו אור נוסף על הנושא בעתיד.

יש לי חבר הטוען כי "חד מיניות" הינה "סטיה של הטבע". {לי אין דעה מוגדרת בנושא}
הוא טוען כי אם ימשיכו להתייחס אל הומוסקסואליות כאל נושא שאין לו סיכוי להיות הפיך, לא יוקצו תקציבים למחקרים רפואיים בנושא, לדבריו, אסור לגדוע את התקדמות הרפואה באפיק זה שכן בהחלט יתכן כי בעתיד ימצא "שיקוי פלא" או משהו הדומה לכך אשר יגרום למצב זה להיות הפיך.
{אני חוזר ומדגיש עבור כל יפי הנפש הנאורים והמתקדמים כי חברי טוען כך, לא אני}

תראה,אני לא רוצה להישמע כהומופוב

אבל זאת סטיה איומה ונוראה שגבר נמשך לבני מינו השעירים.....לעזאזל.
איך ילד קטן וטהור זך בימים יגיב בראות הורים נורמליים מגיעים לאספת הורים אבא ואמא ואילו הוא מגיע עם אבא ואיבא?

puma141

New member
לא בעד, לגמרי. יש הרבה נושאים

ומצבים שאפשר להראות שונות. למה ללכת על לגיטימציה, אפילו שאולי היא לא
קיימת?
איזה הורה ירצה את הילדים שלו גייז? אם קרה והילדים הם כאלה- אני אקבל, עד הסוף. אבל למה לטפטף את זה, לתת לזה לגיטימציה כזו למה?
שכל אחד יעשה מה שהוא רואה לנכון עם עצמו, אבל לא יטפח ויעודד מצבים שהם לא נורמטביים לילדים שלא יכולים לקלוט את הסיטואציות האלה, ועלולים *עדיין* לקבל מהחברה מסרים סותרים לזה?
עוד סוג של טימטום בעיני.
מעבר לזה- חלילה לילד מלשאול מאין הגיעו אותם תינוקות, ולהבין *לפעמים*שהם מגיעים מחוות נשים בעולם, שחיות שם נשים בתנאי כלביה- לא פחות! שאותן נשים נפאליות למשל, אסורות לחיתון ומסומנות כחיות הרבעה.
אז די עם הצביעות הגועלית הזו, או ששם בנפאל- זה מקום שהוא מחוץ לרצון הטוב או למוסר? זה מקום רחוק......אי אפשר להיות מוסריים, עד שם.
ובנוסף- הגייז בכל מקום, בכל הפתיחות, על כל במה ולא זה מה שיעשה את ההבדל. המדינה הזו מורכבת ולא צריך להכניס אצבע לעין איפה שרק אפשר.....

pynokyo

New member
אמממ נושא בעייתי - אולי במקום לסווג משפחתיות על פי מינים

צריך לסווג משפחתיות על פי אהבה בין שני אנשים, ללא קשר למינם או מיניותם.

puma141

New member
זה נכון, אבל יש את השונות בתוך הנורמטיבי.....

זה הרעיון הכללי.

pynokyo

New member
צריך זמן ארוך כדי לשנות נורמות בכל תחום בחיים

נורמות נקבעות ע"י אנשים - כאשר הופכים את הנורמה המבוססת על מגדר ועל מיניות ומשנים אותה לנורמה על בסיס אהבה בין שני אנשים ללא קשר למגדר או למין - יתכן שבמשך הזמן (הרבה זמן), אם רוב הציבור יתייחס למשפחתיות כאל תא של אהבה ללא קשר למין ההורים - יש סיכוי שבעתיד הרחוק כבר לא יהיה צורך להדגיש את המינים ואת המיניות - זה יהפוך לנורמה. (אולי).

ניקנוR

New member
כל פעם שהנושא הזה עולה פה מתבררים 2 דברים:

כמות חוסר הידע
חוסר רצון ללמוד

אני יכולה להבין את החששות שהוצגו פה, וגם את חוסר הידע.
העניין הוא שכל עוד לא רוצים ללמוד, להקשיב, לבחון את האמונות הקיימות- שום דבר לא משתנה.

אז רק נקודה למחשבה, לכל החוששים מהשפעה על ילדים:
אנשים שגדלו להיות הומואים ולסביות, נחשפו מאז ומתמיד למציאות של אבא ואמא. של זוג = גבר ואשה.
ההעדפה המינית שלהם לא התפתחה בהתאם למה שהם נחשפו אליו.

RossieL

Active member
מסתבר שהבערות עדין גדולה מהנאורות

לחשוב שחד מיניות היא מידבקת,
שחשיפה של ילד 'טהור וזך' עלולה "ללכלך" את נפשו ולגרום לו ....
נו, חבל על המילים.
אמרת כל כך יפה את הדברים.

שחר 673

New member
הנאורים והמתקדמים מול הבורים הנבערים

בפוסט שלי קיבלת תהיות אמיתיות ולא צבועות וצדקניות.
את רוצה לכנות אותן "בערות", זכותך.
הגיע הזמן שיתייחסו אל נושא זה בכבוד ולא תחת ערפל "הפוליטקלי קורקט".

אם אני הולך ברחוב עם ילדיי הקטנים ולפתע פתאום נגלים לנגד ענינו שני גברים מתנשקים "צרפתית" ומתגפפים , הדבר הראשון שאני עושה הוא מבצע "פניית פרסה" ונעלם מן המקום!!!
אני מניח שאת וחברותייך "המתקדמות"
הייתן מלמדות את נכדיכם הקטנים מהי "קידמה" אם נקלעתם לאותה סיטואציה.....זכותכן, אין לי בעיה. מי אני שאתווכח עם גולשים כה נאורים.

שחר 673

New member
לפני כשנה משפחתי ואני סעדנו את

ליבנו בחומוסיה מפורסמת ביפו.
לפתע פתאום נכנס לחומוסיה לקוח (זכר) הנועל סנדלים, ציפורני אצבעות רגליו היו משוחות בלק אדום.
מרוב תדהמה נפלט מפי המשפט "שמע ישראל".....אשתי הביטה ושאלה "מה קרה"?
עניתי, שום כלום, תמשיכי לאכול.....

שחר 673

New member
תגובה אינסטנקטיבית אינה מעידה על

קיצוניות.
כמו כן אין לי בעיה להיות מקובע במקצת.
יש מקרים בהם "זה לא רע" להיות מעט מקובע.
וחוץ מזה, לדעתי זה מראה מגוחך וזכותי לחשוב כך, כמו כן לראות גבר לא מגולח (שלא לומר משופם) העוטה על גופו שמלה (ראיתי במו עיני...) זה מראה מגוחך בריבוע בעיני.
אין לי בעיה עם הלק או עם השמלה, זכותם המלאה אך זכותי המלאה לחשוב כי המראות הללו מגוחכים בעיני.
רוצה לעטות על גופך שמלה, אין בעיה, לפחות תתגלח
.
רוצה לק בציפורניים....אין בעיה....רק קח בחשבון שיהיו כאלו אשר יחשבו שזה מגוחך.
מגוחך כמו אישה שמנה ומדושנת המתהלכת עם חצאית מיני קצרצרה וחולצת בטן חושפנית......פשוט מגוחך בעיני

puma141

New member
תגובה אינסטינקטיבית

בהחלט יכולה להעיד על קיצוניות:) זה סוג של רפלקס, אמת.
כל אחד יכול לחיות איך שבא לו-בתנאי שהוא לא פוגע באחר. נפגעת? צרם לך?
בעיה שלך. זה בעיני להתעסק בקטנות.

שחר 673

New member
לא צורם ואיני נפגע, פשוט מגוחך!!!

אין לי שום בעיה עם מי שאני, אני מחובר לעצמי לחלוטין. אני מניח ברמת סבירות גבוהה עד מאד שרוב אזרחי מדינת ישראל היו חולקים איתי את התחושה כי מדובר במחזה מגוחך. כך שדעתי ביחס לדעתם של אזרחי מדינת ישראל מאד מרכזית וכלל לא קיצונית.
כמו כן לא טענתי כי מאן דהוא אינו יכול לחיות את חייו איך שבא לו....שיחיו איך שיבחרו ואני אחנך את ילדי באופן הראוי בעיניי!

puma141

New member
טוב תרגע שחר......מה קרה?

חחחחחח ענית בלי קשר למה שדיברתי עליו ותפסיק לירות עלי סימני קריאה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שחר 673

New member
אני כותב מהפון וכשכתבתי "מגוחך"

התכוונתי למחזה שנחשפתי אליו ולא לפוסט שלך.
מתנצל על אי ההבנה. קשה לכתוב טוב בסלולארי.

puma141

New member
אההההההה זה בגלל הפון!חחחחהבנתי. שחר

אתה יודע שסופרגירל מחמיא לך בכל מיני מקומות? הוא משתנה כל בוקר
על פי המצב החברתי הפורומי שלו

אז אתה המלוקק החדש, בהצלחה כפרוש

puma141

New member
היא כתבה סיסמאות, כמו שאת כותבת עכשיו.

לכל דבר יש מידה ויש התחשבות בסביבה.אבל לא- שהגייז יעשות מה שבא להם!
כי הם מיוחדים, נכון? כולל לאמץ תינוקות מכלבות נאפליות שחיות פחות מכלבים.
העיקר- הנאורות והבערות, כאמור סיסמאות. בלי מציאות, בלי אמת בלי לחשוב בכלל!
תהנו.......אני יודעת שאין מצב לשינוי.:)

RossieL

Active member
מילים חכמות

"אם אתם שחורים או חומים או הומוסקסואלים או לסביות או טרנסקסואלים
או אולי סתם ילד נשי מטנסי, ששר
כל מי שמתייחס אליכם לא יפה,
זה רק בגלל שהם מפחדים,
או שלימדו אותם לפחד מכמה שאתם חשובים.
כי להיות שונה אומר שאתם אלה שעושים את כל ההבדל"

ג'סטין טימברלייק

למעלה