שניים אוחזין

ממה שאתה כותב פה

התמונה די ברורה. יש לך ילדים באחריות הורית מלאה. אני בטוחה שזה לא קל וללא ספק אכלת לא מעט חרא, אבל לפחות הילדים איתך ואתה איתם
תהנה מהאבהות המלאה הזו.

Niandartal

New member
צודק.

אימי שתיבדל לחיים ארוכים ראתה אותי מתוסכל באחד מהמקרים, שאלה אותי שאלה שפקחה את עיניי. במידה והיה ההיפך, והילדים היו אצלה והיא לא יכלה לעשות לך את התרגילים, היה לך יותר טוב? התשובה היא חד משמעית אח שלי, שתמשיך עם התרגילים ועם הסחיטות ועם כל השטויות, זה ייגמר מתי שהוא, אין בעולם דבר יותר חשוב מהם! בינינו בלי שאף אחד יודע, הייתי מוכן לספוג גם כפליים, העיקר שהם לידי.

'רק על עצמי לספר ידעתי'

כשאני מתבוננת במערכת היחסים ביני לבין הגרושלי אני יכולה לראות חלקוה לשני מסלולים, שאני מקווה שיתאחדו בסופו של דבר. שנינו נפרדנו ללא כסף. ההסכם שלנו יוצא מתוך נקודת החלטה שלי להקל עליו כמה שניתן בכדי שהוא יוכל להתייצב כלכלית ולבנות את חייו. הקשר שלו עם הילדים נבנה בהדרגה. הוא הקפיד על הסדרי הראייה ועם הזמן הם גם התחילו לישון אצלו בסופי שבוע. השתדלתי מאוד ללכת לקראתו בכל דרך אפשרית כדי לאפשר לו את ההדרגתיות שהוא היה זקוק לה בשני התחומים האלה. בלעתי הרבה צפרדעים גם כשסביבי נשמעו הערות על הויתורים שלי והפייסנות שלי. מאידך, עם הזמן ראיתי שחל אצלו תהליך של התרחקות. דווקא הותרנות שלי הובילה אותו לחוסר לקיחת אחריות. בשלב הזה בהחלט ניערתי אותו קלות, בעיקר בנוגע לקשר שלו עם הילדים. הניעור הזה השפיע לטובה, ולכן כתבתי שהמסלולים האלה, בתקווה, יהפכו למסלול אחד של אחריות הורית. מבחינה כלכלית - הצעד הכי חכם של ההסכם שלי היה שאני לא מוכנה להיות הצינור של הכסף שלו - במקומות שבהם הוא אמור לשלם הוא משלם ישירות ולא מעביר לי כסף על מה שאני משלמת. זה יצר מצבים שהביכו אותי מאוד, אבל השתדלתי להתייחס אליהם כשיעור אישי באיך לא להתערב ולא לרוץ לפתור הכל. בשורה התחתונה אני יכולה לומר לך שני דברים: 1. זה אומר עלינו הרבה, הדרך שבה אנחנו מתייחסים לאנשים שהנם או היו חלק מחיינו. לטוב ולרע מתייחסים ולטוב ולרע אומר עלינו. 2. לא הכל כסף, אבל כסף הוא בהחלט חלק בלתי נפרד מהאחריות ההורית. כאשר אבי ילדיי משלם מזונות הוא מגלה אחריות הורית מכיוון אחד. כאשר הוא שומר איתם על קשר, נפגש איתם, מתעניין בשלומם וחפץ באושרם - זו אחריות הורית מכיוון אחר.

קרן ט

New member
מה אתה אומר.....

כל זה ממש לא חדש לי...... אני חייה את זה כבר שנתיים!!! אז מה כתבת לי בבוקר? רגע הולכת להציץ לך תציץ גם אתה- "הוא לא אבא. ורק את שם בשבילם. חבל על העצבים....זה מה יש!" עכשיו תהפוך את הכל לנקבה.... זה -מתסכל מאוד ומעצבן ברמות קשות וזה מה יש.... לא רק שהוא לא עוזר הוא מקשה עלי ועליהם....אז?? מה לעשות?? אתה יודע מה הכי מתסכל? שהוא בטוח (באמת בטוח) שהוא אב השנה.... אז שיחשוב.... הכל כסף או הרצון להציק/לשלוט בחיים שלי שלך.... לא יודעת וזה לא ממש משנה. אני עושה מה שאני יכולה כדי שאני והילדים נהיה מאושרים ואני עושה עבודה מצויינת וגם אתה.... תמשיך לעשות את מה שאתה מאמין בו. בדרך שלך עם המון אהבה וחיוך גדול (גם כשקשה).

קודם כל תרשה לי לברך אותך...../images/Emo48.gif

משמורת על הילדים? מפרגן ומקנא בך - מבחינה חיובית כמובן
עם כל הקושי שבדבר, לדעתי להיות בסוג של 'שלט רחוק' קשה עוד יותר. מבחינת גרושתך - אתה יודע מה דעתי. אני מאלו שמתעלמים ונותנים לצד השני להתבשל במיץ של עצמם - זו דרכי ברוב התחומים. איך אמרת? צריך לפעמים להיות הפילטר של הילדים לחיים כדי שלפחות הם יחשבו שהכל בסדר. חיוך, צוואר זקוף ולא לסטות מהדרך :)

חן חן על הברכות

חיוך וראש מורם, תמיד. גם אם לפעמים יש קצת ערפל הדרך ברורה לי יותר מתמיד. תודה גיסנו

ye44

New member
זהו נשברת ? ../images/Emo3.gif ברור שהכל

על כסף בוא לא נתמם

sumerfield

New member
חחח עכשיו זה מתסכל?

הרי זה בדיוק מה שמוביל לגרושין ה"שניים אוחזין" הזה שלך: קצת אחרי שנגמרת ההתלהבות הראשונית מהקשר, כל אחד רוצה למקסם את אושרו האישי בטווח המיידי, ללא שום מבט או התחשבות בבן זוגו, ילדיהם או כלבם המשותף.. ככה מגיעים למצב בו אפ'חד לא מוותר, ואם כן מוותר אז מרגיש תחושה בוערת ומציקה ברקטונגו.. אנשים מחפשים להם פתרונות שלא קשורים לזוגיות שהם ניסו לייצר, מתקרבנים, מאשימים, מרגישים מוזנחים ובודדים, חושבים שמגיע להם יותר מהחיים, והופללה מתגרשים. ואז כשכבר מתגרשים והוסרו העכבות, אז למה פתאום כן לוותר?? בינינו, זה מתחיל כבר בחתונה, כשרבים על פואה גרא (שדודה מלכי מהצד של הכלה אוהבת) או קוקי סאן ז'אק (שסבא בולוס של החתן מתמוגג מהם)... הראשון שמוותר צריך להתחיל לשים כסף בצד לפרוקטולוג. (לא באמת הראשון שמוותר - ברגע בו מתחילות מלחמות ה"אני חייב, גם אם זה על חשבונך" או " אני לא מסכים שתתנהג כך, גם אם זה נורא טוב לך ", צריך לפתוח קופה קטנה לטיפול בבעיות ישיבה עתידיות)

נו מה

יהיה עם הרקטום? מה שלום הכבשים והעיזות? מה נסגר עם שניכם- פינקי ואתה לא ויצאים לאיזה טיול בצפון משו?
בחברות סאמר, רק בחברות.....

יערית

New member
שלי :)

אני מחכה לתגובה המשכילה שלך לסאמר, לא ל"משיכה בצמות". אני סומכת עלייך, יש לך כזו מבלי לפגוע בפרטיות שלהם.

בובתי

יפתי...מה ששני החבר'ה האלה כותבים כאן בכל השרשור הזה לא ראוי אפילו לתגובתי המשכילה. אין שם עם מי לדבר. פשוט אין. אני כבר חטפתי מהם לא פעם ולא פעמיים והאמת קצת נמאס לי מהצדקנות והמוסרניות הזו. אז - לא נותרו לי אלא מרחבי הדשא הירוקים, העיזות והכבשים. וזה הכי לא קשור לפרטיות ...בחייאת כאילו דה....הם מורחים את החיים הפרטיים שלהם כאן וגם שם ללא הפסק.
ואם מישהו נעלב וואלה מתנצלת מעומק הלב. בטח תכף פינקי תגיד שבגללי חרב בית המקדש.

יערית

New member
אני מבינה (ותודה על המחמאות)

מקווה שזה לא במתכונת "הקם להורגך אשכם להורגו " ואני ממש הקצנתי במשפט לשם ההמחשה.. אין כל צורך לשכנע אדם לראות דרך המשקפיים שלך, אין כל צורך להשמע צודקים, אין כל צורך לבטל דיעות המנוגדות לשלך גם אם עשרים אנשים עומדים מולך ומנסים לומר לך אחרת. דברי חכמים בנחת נשמעים, אני מניחה ששינוי גישה של צד אחד יביא שינוי גישה מהצד שמנגד. את באמת "חטפת" מהם משהו ? "הם" (נשמע כמו אירגון טרוריסטי לאומני פאנתי) באמת יכולים להזיק למי מהכותבים כאן באמת ? אגב אף לא אחד מהם, ביקש שאחפה עליו או אדבר בשם, ויכול להיות שזה יקומם אותם לקרוא אותי <אין להם כל בעיה ורבלית>. <ואותי אין צורך לצלוב, אותי ישר על המוקד - לשריפה
>

בלת"ק - מכיון שאני עושה צעדים ראשונים

יחסית לאחרים פה, הרבה דברים מתסכלים אותי - לא רק בעניין הכסף שפה אין לי ולו רבע תלונה, הכל במועדו ולפי ההסכם. יותר מתסכל אותי היחס שלו לילדים והחובה המוסרית שלי כאם, להמשיך ולטייח להם את המציאות מידי פעם כדי שלא ישמעו מה המניעים לבחירות שלו ולהעדפות שהוא בוחר ומעדיף על פני הזמן שלו איתם למשל.

בדד1

New member
כאחד שלא כותב כאן בד"כ

אענה לך רק על זה "אם הקטנים היו יודעים איך אנחנו מתנהגים בדברים שנוגעים בהם,מה הם היו חושבים עלינו ? " כמי שהילדים שלו כבר גדולים, הם יודעים הכל ובמשך השנים הם יבינו וישפטו אותנו על פי התנהגותנו בשנים ההן

sumerfield

New member
בסדר....

מה "ישפטו" בדיוק? נראה לך שאם לא תשלם מזונות או תחביא את התיק של הקיטנה, אז הילדים שלך ישפטו אותך מתישהו? ואם כן, אז הם גם יתנו פסק דין וגזר דין? זיבי חמוד, זיבי.. הילדים יאהבו אותך כל עוד תאהב אותם... כל עוד לא תעשה דברים חריגים במיוחד לאמאשלהם, הם לעולם לא יכנסו לויכוחים הקטנים שבינכם... יתרה מזאת, הם אוטומאטית יהיו נגד הצד שמקטר (גם אם קיטוריו צודקים אחושילינג..כל עוד מדובר בקיטורים קטנוניים על 600 ש"ח..) לכן, אל תבנה על זה שהילדים "ישפטו".. גם אל תחפש את זה - גם אם אתה הצדיק, ואשתך הנבלה הגמורה, והם ידונו אותה בסוף לכף חובה.. הם יהיו אלה שיפגעו באמת. אז תנבה לחיות בלי המריבות המפגרות על תיקי קיטנה, ותראה שיהיה בסדר. (לשם נוחות כתבתי בלשון זכר. אפליקטיבי גם לפוסטמות שבינינו) <ואם ברחו לי ביטויים לא ראויים, זה בגלל הרקטונג (כמו ששלי יודעת), לא לכעוס>

נשאר לי קצת ג'ל אהבה .....

תתכונן למה אני מגיע......ותכין את הרקטום. קטנוני ???????? מריבות מפגרות ??????? אתה טמבל או רק עושה את עצמך ???????? שלוש פעמיטם היא לקחה את הילדים מהקייטנה ולא החזירה אותם לקייטנה עם התיקים. שלוש !!!!!!פעמים !!!!! קניתי להם תיקים.קניתי להם בגדי ים. וקניתי להם מגבות. אני הקטנוני ?????????? אני מתעלה ומנסה לא לחשוף את הילדים לעובדה שאמא שלהם מתנהלת בצורה מטומטמת פוגעת בהם בלי שהם מבינים ומנסה לפגוע בי על הגב שלהם, ואני הקטנוני שרב מריבות מפגרות ?????? איזה יופי להיות ביקורתי ונדיב מאחורי המקלדת. בוא תשלם אתה על 9 סטים כאלו בחודש. בנזונה מי שלא נותן לה פעם בשבוע מתנה כזו. על חשבונך. לי יש ילדים לכלכל.ולהזכירך,אני לא מקבל מזונות. לאאאאאאאא........ מה פתאום מתסכל ? מעצבן ?????לאאאאאאא. מה פתאום.זה גורם לי לאושר עילאי.תנסה.כדאי לך. תן תן גז גיסנו. שפוך את הבולשיט שלך במקום אחר. נהיה לי מסריח מידי. ואתה עולה לי על העצבים.

יערית

New member
לא חבל על העצבים ?

ואולי...זה בהחלט המקום שרצית להגיע...אתה זקוק לכרית להוצאת עצבים, ואני בשיא הרגישות כותבת לך כאן. כשאתה מסתובב מהמסך לסלון, הילדים שלך שם, לא סאמר, לא פינקי ולא אנשים שאין להם יד ורגל בחיים שלך, אתה מנסה לשכנע בתיסכולים שלך ואין צורך... כי אין אדם שיכול להעביר עליך ולו הביקורת הקטנה ביותר כל עוד הוא יושב לו במגדל השן שלו, או שלא עבר טיפונת ממה שעברת אתה. עד אז...תחסוך את הכעסים ותהפוך אותם לרגעים שלווים, הילדים צריכים אותך "עסקים כרגיל". אותי מכעיס שאתה כועס ומתרגז לחינם בגלל דיעות שהן מנוגדות לשלך ושל אחרים:)) אף לא גרוש אחד יצא כנגד התיסכול שלך, סתם לשם רגיעה, אחד ועוד אחד, מאד פשוט.

למען הסר ספק

האני של הפורום יכול לכעוס כאן עד מחר. האני במציאות הרגע סיים לאפות עוגיות בצורות של חיות עם הילדים... ההפרדה היא ברורה ומוחלטת. מי שמכיר אותי יודע. אז את רוצה עוגיה בצורת ברווז או לא...?/tapuzforum/images/Emo6.gif

למעלה