שנה ב

שנה ב

מהו הקורס הכי קשה בשנה ב? ברור לי שזה עניין אישי, וכל אחד טוב בתחום כזה או אחר, אך בכל זאת אשמח לשמוע את דעתכם, כיוון שמרוב עומס, קליניקות וכו.. הגעתי למסקנה לוותר על הרצאות של קורסים שניתן ללמוד מהמחברת שבוע לפני הבחינה, לאחר שנה א, התברר שחצי מהקורסים לא הייתי בכלל צריך להיכנס, אולי רק דיני עונשין ומשפט חוקתי, משפט עברי ותורת המשפט פשוט היה מיותר, מכמה סיבות שברור לי שאתם יודעים אותם ואף יכולים להוסיף לרשימה עוד סיבות. ובכל זאת, מה הקורס הכי קל שהיה עבורכם בשנה ב? ומדוע? הנני סטודנט למשפטים וכלכלה במכללה למנהל. בברכה, אמיר

הייבי

New member
לכמעט כל קורס משפטי אפשר ללמוד רק מהמחברת

אבל, זה תלוי בכמה אתה מסוגל להבין מחומר שאנשים אחרים כתבו, לאיזה ציון אתה שואף וכו'. בסה"כ זה דבר מאוד אישי, אני, לדוגמא, קולטת הכי טוב משמיעה. כשאני קוראת טקסט, נניח של שיעור שלא הייתי, לוקח לי המון זמן להפנים אותו כי אין לי זיכרון אסויאטיבי של מה היה בשיעור. לעומת זאת, כשאני עוברת על מחברת שלי בסוף השנה הכי קל לי להבין הן בגלל שאני מתמודדת הכי טוב עם הניסוחים שלי ולא מבזבזת זמן על הבנת כוונת הכותב והן כי זה מתקשר לי חווייתית למרצה ולשיעור וזה לא רק מילים ריקות. מנגד, יש אנשים שהולכים לאיבוד בכיתה ומאבדים ריכוז ומבינים הרבה יותר אח"כ מהתמודדות בשקט עם הכתוב. כמו כן, קשה להגיד מה הקורס הכי קשה בשנה ב' שלך מבלי לדעת מה אתה לומד בשנה ב'. במוסדות השונים לומדים קורסים שונים. לדוגמא, באת"א שנה ב' וג' ניתן לבחור איזה קורסים שרוצים ככה שאין כזה דבר הקורס הקשה ביותר של שנה ב'. במכללות יש מערכות שונות שקובעות את סדר הקורסים. וכמובן, יש גם תלות במרצה- ישנם מרצים שמלמדים בצורה מאוד בהירה וברורה שמספיק לקחת מחברת ואחרים שגם אם היית נוכח ושמת יד על שתי מחברות עדיין לא ממש תבין מה הם רוצים.

אשאל בצורה יותר ממוקדת.

מבין הקורסים הבאים מה הקורס אשר נחשב הכי "קשה", שלסטודנטים באופן כללי קשה להתמודד איתו. דיני חוזים, דיני תאגידים, דיני קניין, דיני עבודה, נזיקין ? תודה.

joemanor

New member
כמובן שזה תלוי אבל זוהי דעתי..

לדעתי מבחינת חומר משפטי, בהנחה שיש מרצה רציני שמלמד ברמה גבוהה, אז קניין ונזיקין הכי קשים. ייתכן שמבחינת חומר נטו קניין יותר קשה, אבל בגלל שבד"כ לומדים את נזיקין לפני כן יש נטייה לאנשים להחשיב אותו כקשה מאוד. חוזים סה"כ זה מקצוע ממש נחמד, יש בו המון חומר אבל הוא מעניין ולא נורא מורכב לדעתי. עבודה-לדעתי לא מסובך (וגם די משעמם) תאגידים- זה באמת תלוי מאוד במרצה, כי זה קורס שיכול להילמד בהמון רמות. סה"כ קורס לא קל, באמצע הרשימה שלך בערך. שוב, כמו שכתבו למעלה- זה תלוי במרצה ובמידת ה"התחברות" שלך לחומר... מה שכתבתי למעלה זה סה"כ דעתי לאחר שלמדתי את כל הקורסים האלה ושמעתי גם איך הם נלמדים במקומות נוספים ואצל מרצים אחרים.

הייבי

New member
לפי דעתי קניין ותאגידים

הם הקשים ביותר, מבחינת תכנים והיקף החומר. חוזים ונזיקין גם לא קורסים קלים במיוחד כי מדובר בקורסים שהם די הבסיס למשפט אזרחי וגם כן מקיפים היקף דיי גדול של חומר. עבודה לא למדתי אבל הבנתי שהוא יחסית קל מהאחרים. חוץ מזה, קח בחשבון שמדובר באוסף של קורסים דיי קשים וכבדים שכן קשורים ביניהם לפעמים. בקניין עולות סוגיות חוזיות ותאגידיות, בתאגידים עולות סוגיות קנייניות וכו'. לפי דעתי, תלך לשיעורים תראה לאיזה מרצה אתה מתחבר בקלות, איזה נושאים באים לך בטוב (לדוגמא, קניין אומנם קורס קשה אבל דווקא אליו התחברתי מה שפחות קרה אצלי בנזיקין...) ואז תחליט על מה אתה מוותר. אתה לומד את כל הקורסים האלה במקביל?!

כן, ובנוסף אני עושה תואר בכלכלה.

והתקבלתי גם לקליניקה של הסנגוריה הציבורית, מה אתם אומרים לנסות את מזלי בתאילנד בתור סוכן מסאג'יסטיות וזהו?

הייבי

New member
אתה מתכוון שאתה לומד אותם על פני שנה שלמה?

או סמסטר? כי אם בסמסטר זה באמת לא הגיוני אבל אם מדובר בשנה שלמה והחלוקה היא נניח 2-3 או 2-2 ואחד שנתי אז זה דיי סביר ואני לא רואה את העומס הגדול שאתה מדבר עליו.

sacrament

New member
אין תשובה חד משמעית

כפי שאמרו פה- זה תלוי בהמון פקטורים... יש כאלה שמלמדים את הכל בצורה מאוד כלכלית או תיאורטית, ומנגד יש מרצים מאוד מאוד פרקטיים. השאלה על מי נופלים, כמה טוב הוא מלמד וכמה יסודי הוא. יש מרצים שרצים מנושא לנושא ורק בלמידה למבחן נופל האסימון...ויש מרצים שלועסים עבורך את החומר וחוזרים שוב ושוב על כל דבר עד שאתה מבין. לי אישית חוזים היה הכי קשה מבין כל הקורסים הללו- פחות בגלל הנושאים אלא יותר בגלל העומס ומבנה המבחן. בקניין ותאגידים יש כמה נושאים קשים קונספטואלית, אבל אחרי כמה זמן מתרגלים.

sacrament

New member
דעתך היא דעתך

ודעתי היא דעתי...(-: נזיקין היה לי יחסית די קל, למען האמת. אבל שוב- הכל תלוי במרצה, בסיליבוס ובמתרגלים.

flutter girl

New member
סיליבוס!

איך אני אוהבת שאומרים סיליבוס, זה גורם לקונספט המתיש הזה להראות חמוד...

אז באמת צריך להגיד סילבוס?

זה נשמע כזה עילג! סיליבוס נשמע כמו מילה הרבה יותר אמיתית. ובאמת הרבה יותר כיפית. למה, למה את כל מה שכיף בלימודים צריך להרוס?

BlackUnicorn

New member
../images/Emo45.gif מסכימה בהחלט. חוזים מאוד טכני

עברתי את הקורס ע"י שימוש בצ'קליסט במבחן וזה בהחלט הספיק לי כדי לקבל 80+.. לעומת זאת, נזיקין היה מסובך, קשה, תיאורטי ופשוט.. בעע. כמובן שיש קשר עצום למרצה אבל אני לא אכנס לזה. וכן, אני והמנהלת היקרה שלנו למדנו ביחד אבל כרגיל אין לנו הסכמה על שום קורס אז זה בסדר
התרגלתי

למעלה