שנה ב' באת"א

Forest Girl

New member
שנה ב' באת"א

ההודעה הקודמת שלי לא קופצת- אז אני מבינה שלגבי המסלול המואץ אף אחד לא יודע לענות לי... בכל אופן, יש לי שאלות לגבי שנה ב' באופן כללי- 1. עד כמה זה נורא לקחת 2 קורסים (גדולים- בינל"פ וקניין) שהמבחנים שלהם נופלים יום אחרי יום, ולעשות את אחד מהם במועד ב'? זה סיכון ששווה לקחת? מה הייתם עושים? 2. שאלה ששאלתי קודם ולא ענו לי- הבנתי שסד"א לוקחים בשנה ג' בדר"כ. מה אתם אומרים על חקת בשנה ב'? עד כמה זה נורא? תודה :)

limorlim

New member
תשובות

1. הרבה אנשים מהמרים על מבחנים ולרוב יוצאים ללא נזק. 2. לא תהיה לך בעיה עם סד"א, כי כמו שנים קודמות - לא ישארו מקומות למקצה של שנה ב'.

Optimus_Prime

New member
../images/Emo207.gif עוד שאלה , על תאגידים

עד כמה זה *חובה* לקחת דיני תאגידים באוני' ת"א? בהנחה וזה ממש לא הכיוון שלי, לא מעניין אותי, לא רוצה להתעסק בזה, לא איכפת לי מקורסים שמתבססים על זה וכו'. יש אנשים שעושים את זה? לפי מה שהבנתי (אבל דיבורים של שנה א', צעירים שכמותנו
) כמעט כולם בסוף לוקחים תאגידים איכשהו. מה אתם אומרים ?

limorlim

New member
אין דבר כזה "חובה"

יש דבר כזה "אילוצים".... אם אתה לומד גם ניהול/חשבונאות - אתה חייב לקחת תאגידים, זאת במקום הקורס שלומדים בפקולטה לניהול. הבנתי שזה המצב גם לגבי כלכלה, אם כי אני לא בטוחה ב-100%. באופן כללי, מכיוון שהרחיבו את חובת החטיבה השנייה ל-56 ש"ס, ומכיוון שהפקולטה למשפטים נוהגת במגמת צמצום קורסים מתמשכת משנה לשנה - נראה לי מאוד סביר שבסופו של דבר תאלצי לקחת את תאגידים כדי לעמוד בדרישה הזו. בנוסף, גם מניסיוני וגם מדברים ששמעתי מאנשים אחרים - תאגידים נראה לי בין הקורסים שיותר חשוב לקחת בפקולטה.... וזה גם לא כזה נורא...

B L I M P

New member
לא לקחתי תאגידים. אחת ההחלטות שאני הכי שמחה

עליהן בתואר.

sacrament

New member
גם אני חשבתי כמוך...ודווקא די אהבתי תאגידים

לדעתי זה מקצוע שחשוב שכל אדם שרוצה להיות עו"ד ילמד. בעבודתך כעו"ד תיאלצי לעבוד מול גופים מאוגדים שונים והידע הזה יועיל לך. מצד שני, אפשר גם לקחת מחברת ממישהו ולקרוא, השאלה אם באמת תעשי את זה (כנראה שלא) וגם אם תעשי את זה- לטעמי יש ערך מוסף בלהיות בקורס עצמו (בדרך כלל).

Optimus_Prime

New member
אחלה, תודה ../images/Emo45.gif

אני חושב שלקחת מחברת זה יעיל דווקא, אולי הקורס לא באמת מה שאני חושב. אנסה לקרוא קצת ואז אחליט, מקסימום - זה אפשרי (מבחינת לא להילחץ בחטיבה השלישית וכו') לקחת את זה גם בשנה שלישית ? ואגב, ברור לי שזה לא חובה, לכן זה היה ב*
רק דבר אחרון - הנחתם שאני בת , סבבה והכל, אבל חבר'ה - Optimus_Prime, סייבטרון, רובוטריקים אנד שיט - אני נעלב בשמו !

limorlim

New member
אני דוקא הנחתי שאתה בן

ובכל מקרה - העונות לעיל הינן בנות, כך שקח בחשבון שרוב הסיכויים שהן (ואני) לא ראו רובוטריקים (בלי להעליב - איכס איכס איכס).

Optimus_Prime

New member
האמת,

ההודעה שכתבת לי היא קצת טרנסג'נדרית
וחוץ מזה, את רוצה להגיד לי שבכל ילדותך המאושרת לא צפית ולו בפרק אחד של רובוטריקים? באמת?

limorlim

New member
צפיתי גם צפיתי

אבל לא מרצוני... בילדותי היתה טלויזיה אחת בבית, ערוץ 1 ו-2 אחים *בנים* >>> 2 בנים מול בת אחת = רואים רובוטריקים >>> מפתחים שנאה עזה לרובוטריקים

sacrament

New member
רובוטריקים ../images/Emo99.gif

מגה-טרון
לגבי ההנחה שאתה בת- מה רע בקצת העדפה מתקנת?

Atenolol

New member
לסיים משפטים בלי תאגידים זה כמו...

לסיים הוגוורטס בלי "התגוננות מפני כוחות האופל". יסלחו לי כולם, נראה לי פשוט חסר אחריות.

LIORY86

New member
גדול. אהבתי.

מאוד מקווה שהיא תחזור בה מהחלטתה המיותרת ותוציא ספר נוסף.

Big Red

New member
מסכימה לחלוטין

אדרבא, כמעט כל תחום שהוא במשפטים עשוי להיות בעל נגיעה כזו או אחרת לדיני התאגידים. אף אחד לא אומר שצריך להיות מומחה (כולה קורס אחד), אבל לא לדעת דברים בסיסיים? זה כמו לא ללמוד חוזים או קניין.

למעלה