שנה ב אתא

שנה ב אתא

שלווום יש לי כמה שאלות בעניין המערכת כמה שס"ים אפשר לקחת בשנה ב (רק משפטים), ? האם אפשר לוותר על חטיבה שלישית השנה ( הצלחתי להכניס 36 מחטיבה שניה- תאגידים קניין מנהלי בינלאומי דיון אזרחי הגבלים עסקים ופרקים במשפט תלמודי) או שמומלץ גם וגם (חלונות :( ) והאם למישהו יש המלצה על הפרו סמינר עסקאות במקרקעין (נינה זלצמן) תודה תודה!!

sacrament

New member
אל תוותרי על חטיבה שלישית!

מומלץ בשנה ב' לקחת לפחות 3-4 חטיבה שלישית אחרת תתקעי עם מלא חטיבה שלישית בשנה ג' וכפי שבטח נוכחת לדעת הכל באותה שעה או בשעות תקועות, אז חבל לבלות המון ימים בשבוע רק בשביל לבוא כל יום לקורס אחד. וגם המבחר מצטמצם משנה לשנה. לא צריך לפחד מחלונות, כשהם בכמות סבירה הם יכולים מאוד להועיל (נצלי את הזמן לאוכל/מינגלינג/שיעורים/סידורים/צילומים). ממה שזכור לי אפשר לקחת עד 42 ש"סים בשנה אחת. אולי זה השתנה מאז זמני. כדאי לבדוק עם המזכירות... נינה זלצמן היא מותק! לדעתי לא היה את הפרו סמינר הזה בעבר. נשמע אבל נושא מאוד מעניין...

מוסיפה על כך,

הקורסים בחטיבה שלישית לרוב הם גם הרבה יותר מעניינים מחטיבה שניה. אם לא בשביל המערכת - תעשי את זה בשביל השפיות - את יכולה למצוא קורסים בנושאים מאד מעניינים ולא תמיד קשורים בקשר הדוק למשפטים.

SuGaRBabe1

New member
3-4? באמת?

בכלל לא חשבתי על זה... איפה יש זמן לזה? יש לי מלא קורסים מחטיבה שניה + פרו"ס + מטא + קורסים מהחוג הנוסף שלי.... איפה אני אתקע גם חטיבה שלישית?

RסN

New member
במקום חטיבה שנייה

צריך לחשוב לטווח ארוך. את צריכה ללמוד משהו גם בשנה ג' ו-ד'. אם תלמדי בשנה ב' הרבה מאוד חטיבה שנייה ומעט מאוד חטיבה שלישית, תתקעי בשנה ג' ו-ד' עם המון קורסים קטנים של חטיבה שלישית, וזה מאוד רע: זה אומר הרבה קורסים, הרבה מבחנים, ומעט מאוד אפשרות בחירה (כי רובם חופפים). צריך לחשוב קצת קדימה ולחלק את הקורסים לאורך השנים

SuGaRBabe1

New member
הבנתי...

לצערי הקורס שהכי רציתי מחטיבה שלישית מתנגש לי עם הפרו"ס שאני רוצה, ואני אצטרך לבחור באחד מהם.. במה הייתם בוחרים - עוולות מסחריות (פרו"ס) או רפואה משפטית (חטיבה שלישית)
אני נוטה לכיוון עוולות מסחריות, כי אני חייבת לקחת פרו"ס והוא הכי מעניין אותי מבין השלושה שמסתדרים לי במערכת... חוץ מזה, אני אשמח לשמוע מה יש לכם להגיד על הקורסים הבאים: 1. אמנות, חוק ופשע - דורון לוריא 2. עבירות צווארון לבן - אביה אלף (כדאי לקחת למרות שממש שנאתי את הקורס בעונשין? הוא פשוט יושב לי בול במערכת)

smart one

New member
רפואה משפטית - כדאי מאד.

מעניין וחשוב. יתרום לך (כאדם, כידע כללי) יותר מכל קשקוש של עוולות מסחריות וחבריו. גם מבחן אמריקאי שחוזר על עצמו פחות או יותר.

SuGaRBabe1

New member
ובכל זאת...

עוולות מסחריות הוא פרו"ס ואני חייבת לקחת אחד כזה השנה. האפשרויות האחרות הן תאגידים רב-לאומיים והיבטים תיאורטיים של המנעות ממס, שלא נשמעים לי יותר מדי מלהיבים... נורא חבל לי לוותר על רפואה משפטית אבל אין לי ברירה
הוא יחכה לי לשנה הבאה. מה לגבי הקורסים האחרים? המלצות/דיס-המלצות?

Distractions

New member
מעולה. תנו עוד המלצות כאלו, בבקשה.

יש עוד קורסים כאלה באת"א, שנה ב' ומעלה, שהם גם מעניינים וגם לא מאוד מעיקים מבחינת מטלות? בדיוק התחלתי עבודה חדשה ואני ממש לא רוצה להגיע למצב שיש לי 2 תרגילים לכתוב בשבוע (כשלכל אחד מהם 100 עמודי קריאה).

Lady McBeth

New member
אני לא יודעת אם הקורס הזה עדיין מועבר

אבל יש קורס של פרופ' מהפקולטה להיסטוריה (אייל נווה) שנקרא "מקורות המורשת הליברלית" או משהו כזה. זה בעצם קורס על ההיסטוריה של ארצות הברית עד מלחמת האזרחים (כולל) והוא ללא ספק אחד הקורסים היותר מחכימים ומעניינים שהיו לי בתואר.

Lady McBeth

New member
בעצם, אני ממליצה גם על הקורס של חסן ג'בארין

"המיעוט הערבי במשפט הישראלי". גם הוא היה קורס נהדר.

לי יש אסטרטגיה קצת שונה

המשמעות של חטיבה שלישית היא הרבה מבחנים ויותר חומר ביחס לכמות הנקודות, כי בקורס של 3 נקודות יש יותר מחצי מבקורס של 6. לכן אני מעדיף לקחת קורסים של חטיבה שניה וכך יש לי פחות מבחנים ופחות עומס לימודים. בלי קשר, חטיבה שלישית מכילה הרבה קורסי שטות, אז לקחת 3-4 רק בשנה ב', זה הרבה כלום שסתם יוצר עומס. אני העדפתי לחסוף לעצמי 6 מתוך 8 הנקודות האלה באמצעות קורס אחד גדול. אבל זה הרבה שאלה של העדפות ואיך שאתם בונים את השנה שלכם.

תודה!!!! ועוד שאלונת

האם אתם ממליצים על סדנה לתלמידים של שנה ב? האם הסדנה מחייבת השתתפות ?? ואם יש לכם ניסיון בסדנה של משפט ופוליטיקה

את מתכוונת "למשפט וחשיבה פוליטית"

זה הבדל של שמים וארץ... אז קודם כל בסדנאות יש חובת נוכחות. לדעתי זה טוב וכדאי לקחת סדנא, כי אם זה נושא שמעניין אותך את תהני ותוכלי להעמיק בו. מעבר לכך, בסדנא אין מבחן, ככה שהלחץ בסוף הסמסטר יורד קצת. על הסדנא של חשיבה פוליטית אני לא כל כך ממליץ כי אין קשר בינה לבין משפט או לחשיבה פוליטית. הסדנא עוסקת בנושאים פילוסופיים משפטיים והשנה התמקדו בתיאוריות אנטי ליברליות. זה היה יכול להיות מעניין אם היו מכינים אותנו לזה (לפני ובמהלך הסדנא) ואם היה רצף הגיוני להרצאות או לחומרי הקריאה. בנוסף זו סדנא קשה מאוד מבחינת חומרי הקריאה והציפיות של המנחים.

למעלה