שמן קיק

baudrate

New member
את מוזמנת לעיין בסטטיסטיקה

שפורסמה פה לא מזמן. נסיון אישי לא אומר הרבה. על מנת שההוראה תהיה אטרקטיבית צריך להעלות השכר ב50% עד 100%. העלאת הסף בסמינרים זה רעיון טוב, אולם תזכרי שהסף הוא פונקציה של הביקוש להוראה. אם יעלו את הסף וכתוצאה מזה אף אחד לא ילך לסמינרים לא השגנו דבר.

אשרת

New member
...

ברגע שאתה תעלה את האטרקטיביות להיות מורה או איש הוראה או איש מקצוע אשר עובד במערכת החינוך, יהיה יותר ביקוש ללמוד את המקצועות הללו. בנתיים אתה יכול לבנות כיתות מרווחות כמה שאתה רוצה, אבל המורה למתמטיקה לא מצליח לעבור מבחן במתמטיקה, זה לא יעזור בכלום.

יש גם בעיה בצד של התלמידים

מערכת החינוך שלנו לא מבצעת הפרדה מספיק טובה בין התלמידים השונים. לשים ילדים מוכשרים יותר ומוכשרים פחות (ואני מדבר על הבדלים מהותיים) באותה הכיתה זה דבר בעייתי, בסופו של דבר הרמה יורדת לממוצע ואז פוגעים גם במוכשרים יותר (אשר נעצרים) וגם במוכשרים פחות (אשר נופלים). צריך היה אולי לשקול לעבור למבנה של לימודים אוניברסיטאיים כאשר ע"מ לשמור על מסגרת כיתתית אפשר להחליט שיש איזושהי "ליבה" משותפת אשר היקפה ילך וירד עם השנים.

sheketz

New member
מסכים עימך

למשל בהחלט לא צריך לשים ילדים עם אינטליגנציה גבוהה מהממוצע עם ילדים רגילים. הם צריכים כיתות נפרדות עם מורים שמסוגלים להתמודד עימם, וללמד אותם חומר שיהווה בשבילם אתגר ולא הדיסה הרגילה שמאכילים בבית הספר לכאלו שאין להם שיניים.

אשרת

New member
מה הבעיה?

האם הבעיה היא שפתחו את זה לסוג של "תחרות" אשר נותנים תמריצים לבי"ס להצטיין? אכן, בושה וחרפה. כולם צריכים לשאוף להיות הכי נמוך. לא נורא, גם כך במערכת החינוך שלנו, אין עוד הרבה לאן לרדת.

baudrate

New member
לא מדובר בשאיפות של אף אחד

מדובר בבעיה קיימת במדינת ישראל ובכך שמסיחים את הדעת מהתעסקות בבעיה על ידי כל מיני רפורמות כביכול, שבסך הכל דוחות טיפול רציני בבעיה. רפואת אליל אינה מזיקה ברובה, לא יזיק לאף אחד לשתות מים קדושים או שמן קיק אבל כאשר יש בעיה רצינית שמצריכה טיפול רפואי והאדם לוקח כל מיני רפואות כאלו במקום ללכת לרופא יש לזה השלכות חמורות.

vinney

Well-known member
מה זה "טיפול רציני בבעיה" בעינייך?

כשאתה זורק מילים חסרי תוכן לאוויר, מה אנחנו אמורים להבין מהן?

sheketz

New member
טיפול רציני בבעיה

כאשר אתה הולך לרופא אתה מצפה שהוא יעבוד בכמה שלבים 1. בדיקות 2. דיאגנוזה 3. טיפול 4. מעקב

vinney

Well-known member
ואני מבין שאתה לא אוהב את התוכנית

הזאת גם? אולי אתה לפחות תהיה מספיק אינטלגנט כדי לנסח את הסיבות להתנגדות בצורה קצת יותר קריאה מ"לא כי ככה אמרתי" של baudrate?

אשרת

New member
אני מתנצלת, אבל שוב לא הבנתי

מה הבעיה. אני חושבת שאצלך המילה "תחרות" היא מילה בעלת קוניטציה שלילית למדי, ללא סיבה הבאמת. יש מצב, שאולי זה גירום לאנשים להתחיל להתצטיין ולא להמשיך לשאוף לבינוניות מינוס. אני הייתי גם מציעה לפטר כמה וכמה מורים. יש מורים שעדיף שיתרחקו מילדי ישראל.

בתחרות אשרת מסננים את החלשים

ויכולנו לראות את זה היטב במבחנים שנערכו במהלך תוכנית דברת של צרת החינוך הקודמת. שבכדי להשיג רייטינג התלמידים החלשים אפילו לא השתתפו במבחנים הללו. כך שאני לא הייתי קורא לזה דבר טוב.

אשרת

New member
אתה קראת את מה שהיה שם?

נכתב בצורה ברורה ביותר בתי ספר אשר יגרמו לתלמידים חלשים/בעייתים לנשור ממסגרתם יקבלו קנס!!! ההודעה שלך לא קשורה לכלום.

baudrate

New member
ומה עדיף כלכלית לדעתך ?

לשלם קנס של 10,000 שקל לילד או להשקיע בו 20,000 שקל ? או אולי אפילו אפשר להשקיע בילד 8,000 שקל במקום ה20,000 שהוא זקוק להם? או אולי פשוט אולי להעביר אותו ולא להכשיל אותו, כדי לא לקבל קנס, אבל מבלי שילמד דבר? את באמת חושבת ששיטת הקנסות פוטרת את הבעיה?

אשרת

New member
...

נתחיל מזה, שקנסות יכולות בהחלט להרתיע. לא חושבת שיש מנהל בי"ס כלשהו שרוצה להפסיד רבבת שקלים חדשים.
בגדול לא, אבל זה לפחות משהו. כי כיום לא מההססים להעיף אנשים מבי"ס בגין בעיות התנהגות או דברים כאלו, אבל מצד שני לבוא ולפסול משהו משום שיש בו את המילה "תחרות" היא דבילית לחלוטין. הייתכן ויש מצב ושבית ספר יסודי רגיל לא מסוגל מבחינת המשאבים שלו ואיכות האנשים שלו לטפל בכל בעיה בעיה? בהחלט. למשל אורט קרית ביאליק , עם כל זה שהוא בי"ס גדול, ובאמת שהתנאים הפיזים שלו שם ממש אבל ממש לא רעים (ואני בוגרת התיכון ומכירה ואתו) לא היה מסוגל לתת מענה הולם לאחי הקטן שהיו לו ליקויי למידה חמודים מאוד, ואתה יודע מה - אני יכולה לומר לך שמה שהם הציעו לאמא שלי עולה בהרבה על השקעה של 20,000 אלף ש"ח. כך שאם לבי"ס אין אפשרות להתמודד עם בעיות כלאו, אז גם ה-8000 ש"ח או ה-20,000 ש"ח לא יועילו במאומה.

קנס לא תמיד מרתיע אשרת

בעיקר לא כשהשיקול הוא כספי. עובדה שעד היום תמצאי לא מעט מעסיקים מושחתים שיעדיפו לשלם פעם אחת קנס מלשלם כל חודש שכר הוגן לעובדים שלהם ככתוב בחוק. אז האם הקנסות הרתיעו מעסיקים אלה והם חדלו להתעלל בעובדים שלהם ולשלול מהם את זכויותיהם בחוק? בודאי שלא. וזאת מפני שבקפיטליזם כמו בקפיטליזם שם המשחק הוא כסף והחוק היחיד הוא חוק הג'ונגל, שבו החזק שורד בעוד החלש נרמס ונטרף על ידיו.

vinney

Well-known member
בחייך, אתה מוכן להפסיק לדבר שטויות?

אם היו קונסים אנשים שעושים את העבירות - הם לא היו עושים עבירות. הבעיה היא לא הקפיטליזם, הבעיה היא הצביעות של קומוניסטים כמוך שמצביעים למפלגות כמו "עבודה" שכל מה שמעניין אותם זה כסא. פעם הבאה תחשוב פעמיים למי אתה מצביע.

baudrate

New member
אם משתלם לעשות עבירות

אז יעשו עבירות, ובודאי שקנס שמשאיר את העבירות משתלמות לא יהפוך את המצב את פיו.

eitangn

New member
זהו אוסף רעיונות לא מבושלים...

זהו אוסף רעיונות לא מבושלים מלאי סתירות: "א. ...תוך כוונה ליצור ביקוש למורים מצטיינים" - מה תועלת בביקוש, שהרי מורה יכול ללמד רק כיתה אחת ברגע נתון. יש לעודד עוד מורים להצטיין, לא עוד ביקוש לקיימים. "ב. ...במקרה של עודפי ביקוש לבית ספר מסוים, מוצעת קבלה על בסיס הגרלה, תוך העדפה של התלמידים הגרים בקרבת בית הספר. " - הרי תחרות מטרתה ליצור ביקושים ומה התוצאה - הגרלה והעדפה של הגרים קרוב. אז מה הועלנו. היכן תכנית להרחבת מוסד מצליח? "ג. גמישות למנהלי בתי הספר... תחת המגבלות של ההסכם הקיבוצי שלא יבוטל." - יופי של גמישות. "מנהלי בתי הספר שליטה על תקציב בית הספר" - שני שליש מהמנהלים לא עברו קורס ניהול ולו מינימלי בימיהם. "ד. תקציב בית הספר יקבע לפי מספר התלמידים" - וכי איך נבנה תקציב בי"ס כיום??? "ה. ...למשוך לתחום ההוראה כוח אדם איכותי יותר. העלאת שכר המורים לא תהיה בלי תמורה. כך, המורים יצטרכו בתמורה להגדיל את מספר שעות ההוראה שלהם" - האם הם באמת מסוגלים להעלאת שכר עד כדי אטרקטיביות??? מדובר על כפול ויותר... "ז. משרד החינוך - מפקח בלבד: בתי הספר היסודיים, הנמצאים כיום בבעלות ובניהול משרד החינוך, יוצאו מהמשרד ויעברו לידי הרשויות המקומיות." - כן, אותן רשויות שהוכיחו את עצמן בהצלחה... זה מתכון לאסון. אם כבר הפרטה, שיפתחו אותה לכל מי שרוצה ועומד בתנאים שיקבעו. בדיוק כמו בתי הספר לבגרות ופסיכומטרי. הם מוכיחים הצלחות. http://news.walla.co.il/?w=/0/1055621

למעלה