שמן קיק

baudrate

New member
שמן קיק

לפני שנים רבות כאשר היו רופאים מעטים בנמצא היו הולכים האנשים למרפאים, מקצת מהמרפאים היה להם ידע רפואי מסוים, אולם היו גם רבים כאלו שהיו משווקים תרופות פלא לכל מחלה: כאבי מעיים - שמן קיק כאבי ראש - שמן קיק חום גבוה - שמן קיק דלקת - שמן קיק אימפטנציה - שמן קיק כאבי שיניים - שמן קיק היו כמה ואריציות על תרופת הפלא , היו כאלו שהיו נותנים איזו מרחקת סודית, היו כאלו שהיו מביאים מי מעיין מיוחד בין ההרים אולם מה שהיה מאפיין את תרופות הפלא הללו היה האוניברסליות של התרופה , המחיר המפולפל שלה מאידך, וחוסר התועלת שלה כמובן (פרט לרופא האליל שהרוויח מכל העניין). גם בימינו אנו אנחנו עדים להתעוררותשל תרופות פלא שכאלו, ולא אני לא מדבר על הקמיעות והבקבוקונים למיניהם אלא על חבורת פקידים באוצר שיש להם פיתרון לכל חולי ובעיה - תחרות. למשל - כל הבעיות של החינוך היסודי יפתרו אם יכניסו יותר תחרות למערכת. פתאום תראו איך בתי הספר משתפרים כבמטה קסם, החינוך שיקבלו ילדינו יהיה טוב עשרות מונים, המורים יהיו הרבה יותר טובים , וההורים יותר מרוצים. הקישור כאן . אגב את התוכנית מציעים אשים שאין להם מושג בחינוך (רופאי אליל כבר אמרנו?), אבל יש להם מושג בפוליטיקה ועסקים - ובמיוחד בשילוב ביניהם בתועלת האישית שהם יקבלו מכך. (מי שרוצה לתבוע אותי תביעת דיבה מוזמן). אגב, משרד החינוך והמורים לא היו שותפים לגיבוש התוכנית הפלאית אבל יש אסטרטגיה פוליטית שעשויה להביא להצלחת התוכנית. נ.ב. לא מדובר עלשיפור התנאים הפיזיים בבתי הספר, צימצום מספר התלמידים בכיתה, עזרה לתלמידים וטיפוחם או דברים כאלו.

vinney

Well-known member
סמוך על ארגוני המורים

שיחסמו כל נסיון לשינוי, בין אם מוצדק או לא מוצדק, נכון או לא נכון, הגיוני או לא הגיוני, בלי אפילו לנסות לבדוק. דיברת על רופאי אלילים? אז מי אתה בדיוק? איזה נסיון וידע לך יש בחינוך, שאתה מרשה לעצמך להבעביר ביקורת על תוכנית בלי שמץ של מושג של מה ומי עומד מאחוריה? במקום להשתלח ולשלוח הודעות ארסיות כאילו שאתה בן אדם עם ידע כלשהו, למרות שכולנו יודעים שאין לך שמץ של מושג, אתה מוזמן בבקשה לפרט כל אחד מסעיפי התוכנית, ולהסביר באדיבותך הרבה מה בדיוק לא מוצא חן בעינייך בסעיף ועל מה מתבוססת התנגדותך.

baudrate

New member
דווקה נתתי קישור לתכנית

והסברתי מדוע לדעתי היא כרפואת אליל. עניין חוסר שביעות הרצון שלך מכך שאני אומר את שאני אומר ובכלל למה אני מעיז לדבר ידוע זה מכבר.

vinney

Well-known member
נתת קישור, לא נתת הסבר

אתה רק טוען שתחרות לא תעזור, אבל למה? עובדה היא שבתי ספר הפרטיים, שכן נמצאים בתנאי תחרות, מציגים השגים מרשימים ביותר. ואני לא מדבר על בתי ספר של אל המעיין, אני מדבר על בתי ספר של שבח-מופת, ובתי ספר למדעים ואומנויות למיניהם.

baudrate

New member
אכן כן

כאשר בית הספר אינו צריך לקבל כל אחד וכאשר יש מקורות מימון שלא מגבילים את תכניות הלימוד בבית הספר, כמובן שיהיה שיפור. אז מה אנחנו למדים מזה? שלא שלא כולם צריכים ללמוד בבית הספר? ולא הזכרנו במילה את ההבדל בין בתי ספר יסודיים לתיכוניים, אבל זה כמובן קטנוני מצידי. אבל אני אכן נתתי הסבר ,אמנם קצר אבל בכל זאת הסבר, במה שכתבתי בתחילת השירשור. . . .

vinney

Well-known member
לא נתת הסבר, קבעת עובדה

שהיא כמובן לא נכונה. אז בוא תסביר, למה לדעתך מתן תגמול לבית ספר ותחרות באיכות בין בתי ספר בהכרח יפגעו ברמת ההוראה?

sheketz

New member
אתה כמובן לא קורא את שאני כותב

תרופות אליל בדרך כלל אינן מזיקות. הבעיה יכולה להיות כאשר יש מי שלוקח תרופות אליל במקום טיפול או תרופה שנחוצים לו באמת.הרפורמה המוצעת במקרה הטוב לא תועיל אבל בהחלט תמנע התיחסות לבעיות אמיתיות בבתי ספר יסודים כמו למשל: צפיפות בכיתות , תנאים פיזיים לא נאותים, העדר איבחון של ילדים וטיפול בבעיות שלהם, תכניות לימודים לא מתאימות...

vinney

Well-known member
תפסיק כבר לחרטט

על סמך מה קבעת שהטיפול הזה לא יעיל? כי אתה לא אוהב אותו? אדוני הפרופסור, מה ההצעה שלך לפתור את הבעיה?

אשרת

New member
אני אגיב.

נתחיל עם זה, ששום רפורמה שהוצעה אי פעם לא ממש נתנה מענה להעדר איבחון של ילדים וטיפול בבעיות שלהם. גם לא דברים שהוצעו על ידי ארגון המורים (שברור לכולנו שהאינטרס שלהם הוא לשמר גם מורים גרועים!!!! בתוך המערכת). תוכניות לימוד לא מתאימות? היש לך הכשרה בחינוך שאתה יכול לקבוע מה כן ומה לא מתאים? הרי ההגיון אומר שאם אם בי"ס ירצה להצטיין ולהיות מתוגמל הוא יצטרך בין השאר גם לשפר את התנאים הפיזיים שבו, לתת מענה גם לטיפול בתלמידים בעלי צרכים (אגב, תסכים או לא, אבל בתי ספר רגילים לא יכולים לתת מענה לכל הבעיות שיש לתלמידים, כמו תלמידים בעלי בעיות קשות של קשב וריכוז) שונים. במיוחד כאשר מצויין שם אשר בי"ס שיגרום לנשירה של תלמידים - יקבל כנס. שום דבר מהרפומה הנ"ל שהוצע על ידי משרד האוצר לא סותר את העבודה שאשפר לשלב בזה דברים נוספים.

baudrate

New member
בית הספר לא צריך לתת מענה לבעיות

התלמידים? בראוו אושרת, העיקר שתשלמי פחות מס. את בחברה טובה. על שיוויון הזדמנויות שמעת, אגב? אז אני שמח לומר את ההצהרה הבאה: בתי הספר צריכים לתת מענה למרבית הבעיות של התלמידים, כן, גם אלו עם בעיות קשב וריכוז. גם אלו שיש להם בעיות כאלו ואחרות בבית. זה פשוט עולה יותר. מורה מסייעת, יעוץ פסיכולוגי, טיפול פרטני, מעקב, שיעורי עזר. כל הבעיות? יש גם מסגרות של חינוך מיוחד, שחלקן אגב משולבות בבתי ספר רגילים. ויש לדים שנופלים בין הכיסאות... לא מקבלים חינוך מיוחד ולא רגיל. אז בית הספר ישלם קנס, ביג דיל, זה יעלה לו פחות מאשר לתת מענה לתלמיד עם צרכים כאלו או אחרים, ביחד עם כל התוספות שלו... אגב, גם התנאים הפיזים של בית הספר משמעותם כסף. זה לא דבר שיוצרים יש מאין. החינוך המיוחד עצמו מעוגן בחוק החינוך המיוחד שחוקק בשנת 1988, זאת היתה רפורמה במערכת החינוך בזמנו. רפורמה שעברה. בימים שעוד לא התבישו לתקצב חינוך. אני משוכנע שאילו היה הדבר עומד על הפרק היום לא היו מאשרים חוק שכזה.

omerlich

New member
כמה ארס בהודעה אחת?

אשרת צודקת,כיום בתי הספר לא מסוגלים לתת מענה לכל הבעיות,והם צריכים,איפה ראית בהודעה של אשרת שהיא אמרה שלא צריך? בתיכון שאני לומד בו,אין מקום לילדים נכים,יש 6 כיתות נגישות מתוך 48! צריך לתת לבתי הספר תקצוב שיאפשר להם לענות על רוב הצרכים של התלמידים.

baudrate

New member
צריך לתת לבתי ספר תקצוב!

אבל אף אחד במשרד האוצר לא מציע לעשות את זה! על מה לדעתך אני מדבר? רפורמה בלי רפורמה, להיות בלי ולהרגיש עם.

אשרת

New member
באמת.

דווקא הוצע שם לתת תקצוב למנהלי בית ספר ושהם ינהלו את זה. מה רע בזה? קצת אחריות אישית. חוץ מזה, זה מוזר מאוד, משרד החינוך מתוקצב נהדר, אז כיצד זה שלמרות מה שהם מקבלים איכות החינוך וההישגים כל כך ירודים? (ולהאשים גורמים חיצוניים כמו תנאים וכו', זה לא תירוץ שתופס)

baudrate

New member
לא מדובר בזה על תוספת תקצוב

אלא על סמכות מנהלי בתי הספר.

vinney

Well-known member
החלק של חינוך בתקציב המדינה

של מדינת ישראל הוא אחד מהגבהים בעולם. אולי זה לא רק "תנו כסף" אלא גם "מה אתם עושים עם הכסף?" לא, לא, מה פתאום...

sheketz

New member
נתונים סטטיסטים

אנחנו בחלק התחתון בהרבה בהרבה מדדים כאשר מדובר בחינוך השקעה לתלמיד בחינוך קדם יסודי, בבתי ספר יסודיים, השקעה לתלמיד בבתי ספר תיכוניים כל אלו נמוכות. הצפיפות בכיתות גבוהה יותר, מספר המורים לתלמיד נמוך יותר... הינה קישור של הלמ"ס .

vinney

Well-known member
שזה בדיוק הקטע של

"מה עושים עם הכסף?" כש20% ויותר מקציב המדינה הולך על חינוך, אבל רוב הכסף בסוף לא מגיע לתלמידים, הבעיה הופכת להיות לא הכסף, אלא הניהול שלו! אז יכול להיות שבמונחים אבסולוטיים אנחנו בין גרמניה לדנמרק. אבל רמת החיים בדנמרק וגרמניה הרבה יותר גבוהה מהארץ. מונחים אבסולוטיים זה לא הכל, בשביל מה שאפשר לקנות בארץ ב2000 דולר, בגרמניה צריך 2000 יורו, אם לא יותר!

sheketz

New member
המספרים הם במונחים של כח קניה

כלומר מנורמלים לכלכלה של המדינה, זה בהחלט לא במונחים אבסולוטיים.

vinney

Well-known member
גם כשזה מנורמל

אני לא רואה שום פסול בלהיות במקום טוב בין גרמניה לדנמרק.

למעלה