שמן קיק

sheketz

New member
אנחנו לא במקום טוב

אנחנו בפיגור כמעט בכל מדד שלא תיקח, בחינוך היסודי,בחטיבות הביניים ובחינוך התיכוני. בין אם זה בהשקעה לתלמיד, מספר המורים לתלמיד, מספר התלמידים בכיתה... בסך הכל לפי כל המדדים החינוך בישראל גרוע יותר מהחינוך בגרמניה. .

vinney

Well-known member
שוב

אתה מדבר על פיזור משאבים. אני מדבר על חלוקת התקציב. סך ההוצאה על החינוך בארץ הוא הכי גבוה בין כל המדינות שבטבלה. ב50% יותר גבוה מהממוצע! אבל, משום מה, כשבסוף נוגע לחלוקה בשטח, כמו שאמרת, אנחנו מפגרים בכל המדדים. אז זה לא שאין תקציב, יש. איך הוא מתחלק?

vinney

Well-known member
נכון

אז אתה מוזמן לגלות עד כמה ההפרשים ביחס הילדים אל מול האוכלוסיה בארץ גדולים מהאירופאים. באירופה מדובר על כ1.7 ילדים לבתי אב, בארץ כ2.2. 30% יותר ילדים מול 50% יותר תקציב. ועדיין יוצא פחות פר תלמיד. איך זה? אני אגלה לך סוד. אם תלך לבתי ספר מסוגים מסוימים ובמקומות מסוימים, אתה תגלה שההקצאה פר תלמיד שם גדולה כפליים מבתי ספר מסוימיים אחרים במקומות מסוימים אחרים. זאת הבעיה.

vinney

Well-known member
אבל את זה אתה לא יודע

אתה פסלת את הרפורמה בגלל שיש בה מילה "תחרות".

baudrate

New member
אמרתי כבר למה הרפורמה לא טובה

וזאת לא הסיבה שציינת

vinney

Well-known member
כן

כי היא באה ממשרד האוצר. אם היא הייתה באה ממשרד כורי הפחם של סין, לא היית פוצה פה. אני מניח שנסיון רב השנים שלך בניהול מערכות חינוך הוא זה שמאפשר לך להביע דעה כה מלומדת בנושאים שאין לך שמץ של מושג בהם...

baudrate

New member
מטאפורה נהדרת

עכיו אם למשרד כורי הפחם של סין אין הבנה בחינוך, למה לדעתך למשרד האוצר יש הבנה שכזאת?

vinney

Well-known member
אני בניגוד אלייך לא הבאתי שום דיעה

לגבי התוכנית. לא יודע איזו הבנה יש להם, ועם מי הם התיעצו. לא איתי, זה בטוח, אבל אני גם די בטוח שעם מישהו שמבין יותר ממני. אין משהו בתוכנית הזאת שאני יכול לשים עליו אצבע ולהגיד "זה בטוח יכשל", כמו שאין משהו בתוכנית הזאת שאני יכול להגיד "וואו, איך לא חשבנו על זה עד עכשיו". גם אתה לא ממש מסוגל להגיד משהו מסוים, אתה פשוט מתנגד לה מתוך עקרון עיוור.

אשרת

New member
וואו.

קודם כל, אני לא אמרתי שהוא לא צריך לתת מענה, אני רק אמרתי שהוא לא יכול לתת מענה. אני כנראה קצת יותר מציאותית, וקצת מכירה את הבעיה של תלמידים בעלי לקויות. קודם כל - שהומורים יתחילו לאבחן את התלמידים הללו, ולא יסיקו על אוטומט שכל תלמיד שובב הוא כזה, וההתנהגות שלו היא ככה ללא שום סיבה. כי לפעמים ההתנהגות השובבה הזאת היא סימפטום לבעיות למידה אחרות. אז במקום כלשהו, אפשר לומר בהחלט שהמורים עם חוסר המודעות שלהם הרסו לכמה וכמה תלמידים את העתיד. כמעט כמו שעשו לאחי הקטן, רק שאמא שלי לא ממש מאמינה בפרסומות של הסתדרות המורים ובסיסמה "מורה לחיים", והצליחה להציל את אחי הקט, רק משום שהם אל חשבו שאולי אולי הבעיה נובעת מחוסר יכולת להתרכז. סתם דוגמה קטנה. צר לי לומר לך, אבל אתה מדבר על מקרים פרטניים, שלהם מן הסתם צריך לתת מענה הולם לאותם מקרים, אבל כאשר אתה מדבר ומתכנן דברים, אז ההתייחסות היא למרבית המקרים, ומרבית האנשים עדין לא נופלים בין הכסאות. אני אומר ל מה צריך לעשות - צריך לפטר מורים גרועים. מורות שהחור בגרביון שלה חשובה לה יותר מהחומר שהיא אמורה להעביר, לא ראויה להיות מורה בישראל. תתחיל עם זה, אחרי זה תמשיך הלאה. כי אם המורה לא יודע על מה הוא מדבר, אז לא משנה שבכיתה יהיו רק 30 תלמידים , הם פשוט יצאו אהבלים גמורים.

baudrate

New member
כסף או מודעות

העניין של האבחון הוא עניין מערכתי. פונקציה של כמה משאבים ומאמץ מופנים לכיוון זה. זה לא כל כך תלוי במורים שצריכים להתמודד עם כיתה גדולה. המורים לא יכולים לעשות איבחון ואין להם ההכשרה או הנסיון הדרושים לכך.

אשרת

New member
...

קודם כל, מורים כן צריכים להיות מודעים לכך, שלא כל מי שמטיס מטוס נייר בכיתה הוא מופרע וצריך להעיף אותו מכיתבה ומשם להעיף אותו לרחוב. המורים תמיד יכולים לשלוח את הילד לאבחון וכך לחסוך עוגמת נפש רבה לכל הסביבה. אבל אתה תמשיך להוריד מן המורים את האחריות ממה שקורה בכיתות שלהם. ואתה יודע מה, אני בתור אחת שלמדה בכיתה של 40 תלמידים , לא ממש סבלתי מצפיפות, ואת החומר שהיינו צריכים לקבל, קיבלנו. כנראה שגם להטיל משמעת אתה צריך לדעת.

sheketz

New member
גם אני הצלחתי , אבל זה לא אומר כלום

עם IQ של 160 יכלתי גם להסתדר ללא בית ספר בכלל, כי הלימודים בכיתה לא היו בכלל רללונטיים בשבילי אבל האם זה אומר שצריך לוותר בל מערכת חינוך לכלל האוכלוסיה בגלל שאצלי זה במקרה מסתדר ככה? זוהי חשיבה שגויה.

vinney

Well-known member
מי דיבר על לוותר על מערכת חינוך

לכלל האוכלוסיה?

adiavn

New member
אם כבר אתה מונה את הבעיות האמיתיות:

מורים שחוקים, מורים גרועים, תנאי קבלה מצחיקים למכללות להוראה, אי יכולת של מנהלים להיפטר ממורים הפוגעים במערכת, אי יכולת לפטר מורים גרועים.... מנסיוני האישי (אני עדיין זוכר את התקופה) אני יכול לספר שמורים גרועים גרמו נזק גדול משמעותי מצפיפות בכיתות או תנאים פיזיים.

baudrate

New member
בסטטיסטיקה שיש באיזה מקום בשרשור

מראים שהמורים בישראל יותר צעירים מאשר עמיתיהם במדינות המערב. זה לא כל כך מסתדר לי עם עניין השחיקה.

אשרת

New member
זה לא סותר את העבודה שהם גרועים

וזה לא סותר את העבודה שארגוני המורים לא מאפשירם לפטר את אותם מורים גרועים. הנזק שאותם מורים גורמים לחינוך משמעותי הרבה יותר מצפיפות של 40 תלמידים בכיתה. אם כבר מדברים, חבל מאוד שאתה שוכח את הגורם האנושי בכל הסיפור הזה, ואשר יש לו משמעות ענקית.

baudrate

New member
דיברתי על שחיקת מורים

ברור שאיכות ההוראה תשתנה ממורה למורה, אך אם תשאירי רק את הטובים ביותר לא יהיה מספיק מורים. יש גם נוהלים לפיטורי מורים, ויש מורים שמפוטרים מעבודתם, יש גם כאלו שעוזבים מיוזמתם . לומר שאף מורה לא מפוטר זה לא אמת. רמת הגילאים של המורים רק מחזקת את דברי כי זה מראה שאנשים לא מחזיקים זמן רב מעמד כמורים, ורבים עוזבים או מועזבים.

אשרת

New member
ולהשאר עם הגרועים מאוד

וללין שרמת החינוך ירודה בגלל התנאים הפיזיים, זאת באמת חוכמה אה? קודם כל, תדאג שאנשים איכותיים יגיעו למערכת ולא כאלו שהגיעו להוראה רק משום שלא היו יכולים להתקבל ללימודים אחרים... אם זה על ידי העלת הסף בסמינרים השונים, משכורת אטרקטיבית יותר. אני זוכרת שהמורות שהיו לי, רובן עברו בשקט את גיל חמישים, אז אין פה גם יותר מדי הצערה.

למעלה