שמחים עכשיו?

ק ש ר

New member
מי אמר שפולארד לא חשוב לעזאזל?

מה לעשות חייל שנשלח ע"י המדינה כחובה חוקית, ככל חייל אחר, ונפל בשבי הוא יותר חשוב ממרגל שהתנדב והועמד לדין. כל הנסיונות שלך להתעלם מהמציאות לא שווים לז** שלי (וסליחה על השפה אני פשוט רותח מעצבים על המידע הזה). רוצה לומר שעשו הכל? שיבושם לך, אבל אפילו קצינים בכירים אמרו שישראל פיספסה הזדמנות לשחרר את רון עוד בימיו הראשונים בכלא. ועל מה אתה מתווכח בדיוק? על זה ששני מחבלים שנחטפו על מנת להוות קלפי מיקוח למען רון שוחררו בשביל סוחר סמים? או אולי על זה שאזרחי המדינה כ"כ עסוקים בפולארד המסכן ולא מדברים על חייל שהמדינה שלחה?

a B C e

New member
כנס כנס -

לא אמרתי שאמרת שפולארד לא חשוב, אמרתי שאתה כל הזמן מתאמץ להמעיט בערכו. והנה כמה דוגמאות, לדברים שאתה רשמת - "בעוד פולארד מלא במעריצים." "הרבה יותר מאשר מה שמגיע לפולארד!" ב"עיה נוספת שהעלתי פה, היא שהמעריצים של פולארד עושים הכל בשביל להראות את פולארד המסכן." "עכשיו פולארד יותר חשוב" ככה בדיוק אתה ממעיט בערכו של פולארד. "רוצה לומר שעשו הכל" לא אני ממש לא רוצה, ואני לא מתיימר שאני יודע הכל, בניגוד אליך. אבל אני סומך על מדינת ישראל, ומאמין בהם באמונה שלמה. ובנוגע לפולארד, המדינה כל הזמן יכלה להגיד לו שיחדול מהעסקים ומהריגול, אבל לא, היא אפילו אמרה לו איזה מידע צריכים וכו', ואפשר לראות את זה מעין שליחות של פולארד .

ק ש ר

New member
אז זה מה שאני מנסה? די וואלה?

מעניין שאתה מצטט את אלו אבל לא מצטט את כל הפעמים שאמרתי שהמדינה מחוייבת למי שהיא שולחת בראש ובראשונה. אז מה אם המדינה יכלה לומר לו? אף אחד לא הכריח אותו לרגל, אף אחד לא שלח לו צו התייצבות למען המדינה, הוא התנדב והוא ביקש, את רון הכריחו, את רון המדינה שלחה. חחח אני מתיימר לדעת הכל? עזוב אני מרגיש כאילו אני מדבר אל קיר. מה אכפת לך מעובדות שידועות לכל? עוד מעט תגיד לי שדיראני לא שוחרר בכלל הרי אני רק מתיימר. גם תגיד לי שכל הקצינים הבכירים, שהודו בכשלון בכך שלא חילצו את רון על ההתחלה, בעצם שיקרו, הרי אני רק מתיימר לא?

a B C e

New member
מכתב,

למה אני מצטט אותך? כי אתה אמרת שחס וחלילה לא ניסית להמעיט בערכו. המדינה מחויבת לשניהם אותו דבר, ועד שלא תבין את זה לא נוכל להגיע להסכמה. את רון לא הכריחו, הוא התנדב, לא מכריכים להיות נווט. מעבר לכך, אין טעם להתייחס להודעתך.

ק ש ר

New member
אתה בכוונה עושה צחוק?

מה הקשר לזה שהוא היה נווט? הוא לא נפל בשבי כי הוא היה נווט, הוא נפל בשבי כי הוא היה חייל בצה"ל ולזה הוא לא התנדב. עד שאני אבין לא נגיע להסכם? שאני אבין? מה דעתך להבין בעצמך? פשוט אני עסוק מדי בלנחם בחורה שאת אבא שלה המדינה שכחה. לא שאלתי למה צטטת אותי...בחייאת קצת הבנת הנקרא... אמרתי שיפה לך לצטט רק את מה שנוח לך ולא את זה: "בראש ובראשונה המדינה מחוייבת אליו"

a B C e

New member
כי אין לי מה להתייחס,

עד שלא תגיע להבנה הכללית שפולארד שווה זכויות לרון, נקודה.

ק ש ר

New member
אתה כנראה לא מבין מה מדברים איתך...

אני לא אחשוב שמרגל מתנדב שווה זכויות לחייל בשירות חובה... אתה לעומת זאת מוזמן להבין שההפך הוא הנכון, ושמדינה אחראית קודם כל למי שהיא שולחת. ברור שאין לך מה להתייחס... הרכי מה כבר אתה יכול לומר?

Continuum

New member
..

תקראו את הכתבה שוב, לא משחררים אף אחד עד ש"יהיה סיכוי שברגותי יחזיר את הפתח לשלטון", וגם אז זו רק "הערכה של גורמים מדיניים" שלא ברור מי הם ובכל מקרה הם לא קשורים לארה"ב, שסירבה בתוקף להצעה הזאת. מאידך, זו באמת כותרת טובה.. "פולארד כנראה ישוחרר", שיחקו אותה וואלה האלה. ומרגל מתנדב לא תמיד שווה זכויות לחייל בשירות חובה (אע"פ שאזרח רגיל כן שווה זכויות לחייל, אם הוא נופל בשבי), פשוט מפני שבמקרים מסויימים הוא חתם על מסמכים שאומרים שישראל לא חייבת לסכן כלום למענו.

Continuum

New member
אה

ודי עם הבולשיט המתחסד, אף אחד לא שכח את רון ארד. עשינו הרבה יותר מאמצים לשחרר אותו מאשר את פולארד. חוץ מזה שהוא בטח מת כבר.

ק ש ר

New member
בדיוק התכוונתי לכתוב כמה אני מסכים

איתך... ואז קראתי את ה"קביעה" שלך: "חוץ מזה שהוא בטח מת כבר." ועכשיו הדבר היחיד שיש לי לומר זה: חבל שיובל ולא אתה!

Continuum

New member
לא בדיוק קביעה שלי

ויותר הערכה של מלומדים ממני. ואני במקומך לא הייתי נצמד לבלון כחול, כי בדומה להיצמדות לדגל, סיכת יחידה, תמונה של הרב כדורי או עגל זהב, זה גורם לך לעשות ולהגיד שטויות. שימו לב, אגב, שהכותרת של וואלה השתנתה בינתיים ל"ארה"ב מצננת את ההתלהבות". ומי זה יובל?

אתה באמת לא הבנת.../images/Emo4.gif

אתה מעדיף שישחררו את רון, שאני מצטער, אבל אם יהיה איזהשהו הסכם עם האיראנים לגבי זה, זה יהיה הסכם שנקבל אותו בלי שנדע אם הוא חי או מת. אז אם הוא חי. וואלה, נקבל אותו. ובתרומה נשחרר 60 מחבלים. מחבלים קשים, מארגני פיגועים גדולים עם שם מפה ועד הודעה חדשה, שהדבר הראשון שהם יעשו זה להפציץ את מדינת ישראל. וכמה שיותר מהר. ובטח שאני יודע מה הוא היה רוצה! אתה, אם היו חוטפים אותך, והיו אומרים לך שתוכל להשתחרר רק אם 20 אזרחים אחרים מהמדינה שלך ימותו? מה תגיד, "כן"? רון הקריב את עצמו בשביל המדינה. והוא, כמו כולנו, שלא אגוצנטרים, מעדיף שלא ישחררו אותו תמורת זה שעוד הרבה אנשים אחרים במדינה ימותו.

ק ש ר

New member
אל תגיד לי מה אני הבנתי ומה לא...

ויותר מזה, אל תדבר בשם אדם שבחיים לא הכרת, ואל תתיימר להכיר אותו ולדעת מה הוא רוצה יותר מאשר בני משפחתו. יש לך כזאת חוצפה להעיז לדבר בשמו. יש לך גם חוצפה לשלוח חייל לקרב, ולא לעשות הכל על מנת לשחרר אותו מהשבי.

אתה עכשיו מדבר שטויות.

מתחמק, מעיר הערות לא לגיטימיות שאפילו לא מתייחסות למה שאני כתבתי, ועוד מצליח לדבר שטויות. בטח שאני יודע מה המשפחה שלו רוצה! אם שחיפשה את הבן שלה, האהוב שלה, באמת, עצוב, ורחמים לי עליה, וברור שלדעתי צריך לעשות הרבה כדי להשיב את רון חזרה. אבל האם מתה. גם אם הוא יחזור עכשיו. למה? למה הוא יחזור? ובשביל מה?! וכשעוד 60 מחבלים ישוחררו?? הוא, מישהו שהיה בצבא ישראל, מישהו אנ-אגוצנטרי שאוהב את הארץ והאנשים בה, לעולם לא היה מסכים לזה שישחררו אותו חזרה בתמורה ל-60 מחבלים אחרים! תקבל פרופורציות, תירגע, ותגיב לעניין.

ק ש ר

New member
אוי נו באמת...

"אבל האם מתה" מה קשור? אם בתיה ז"ל מתה אז לא צריך יותר להתעסק ברון? ומה עם תמי והאחים? יש לך מושג איך עד היום הם לא הפסיקו את המאמצים? למה הוא יחזור? אולי כדי להשתחרר משבי אויב? לי היה קשה בשבוע שבי אני לא רוצה לדמיין איך זה 19 שנה בשבי אמיתי. ואולי כדי שתמי תראה את בעלה סוף סוף? או אולי כדי שיובל תוכל לחבק את האבא שאיבדה בגלל המדינה? וכרגיל, אתה ממשיך לדבר בשמו ובאיזו זכות? אתה מעדיף להתחמק מלענות למרות ששאלתי את השאלה הזאת כבר פעמיים. אני מבין שהדעה שלי לגביי שחרור מחבלים תמורתו לא מוצאת חן בעיניך, אבל לא כל מה שאתה לא מסכים איתו הוא "לא לעניין". זכותי להאמין בערכי "לא מפקירים פצועים בשטח", בערכי הרעות. לא אוהב את זה? בעיות שלך.

אתה צודק. לא מפקירים.

אתה צודק. צריך בטח לשחרר את כל ה-60 מחבלים האלה, המחבלים הנודעים האלה, חזרה. תמורתו. למרות שהוא לא יסכים בשום אופן. כן, אני בטוח. ויום למחרת, ואני רוצה שתזכור את זה. יום, אחד, למחרת. ויהיה מגה פיגוע. 22 הרוגים. מה שאתה בעצם אומר, שה-22 הרוגים האלה שווים את זה שרון ארד חזר. וזאת אנוכיות לשמה שיותר מזה שאני לא מסכים איתה, היא מגעילה אותי. ויותר גרוע משאני "מדבר בשמם", אתה מדבר בשמם בצורה גרועה הרבה יותר. אתה כבר מקבל החלטות בשביל המשפחה, החלטות שאין שמץ של סיכוי שהם עצמם היו מקבלים. אתה מכניס להם מילים לפה, וזה לא משנה כמה אתה חושב או מכיר את ביתו של רון ארד, אתה לא יכול לדבר בשמם ואתה לא יכול להגיד בדיוק מה הם רוצים ומה אמורה להיות הסיטואצייה והחלטתם, כמו שאף אחד פה לא יכול לקבוע זאת. עדיף להציל 10 זרים מאשר חבר אחד.

ק ש ר

New member
אתה עלוב בצורה בלתי רגילה

יותר גרוע? היית רוצה. לי יש זכות לדבר בשם המשפחה, אני מכיר אותם, ואני מכיר אותם מספיק שנים. אני ראיתי את יובל כותבת מכתב לשרון בבקשה לא לשחרר את דיראני בלי מידע על רון, אני ראיתי את חן פונה לגורמים זרים, אני ראיתי את בתיה ז"ל מדברת עם התקשורת. לעומת זאת, אתה לא מכיר אותם ולעולם!!! לא הכרת את רון, ובכל זאת יש לך את החוצפה להעז לפתוח פה לגביי רצונותיו. אה אם נשחרר אותם יהיו פיגועים, כלומר באמת נראה לך שחסר לפלשתינים מחבלים, שמה שהם מחפשים זה שנשחרר את אלו? בעיית חוסר בכוח אדם בארגוני טרור?

ק ש ר

New member
מתוך ערכי צה"ל:

" וייחלץ תמיד לעזרתם כשהם זקוקים לו או תלויים בו, חרף כל סכנה וקושי, עד כדי חירוף הנפש."

למעלה