שמות לועזיים לילדים של ישראלים

Ayelet CA

New member
שמות לועזיים לילדים של ישראלים

אנחנו בבעית שמות חמורה. בעיקרון יש לנו שם לבן ושם לבת. אני לא ממש מתלהבת מאף אחד מהם. את השם לבן בחרנו לפני הלידה של רוני כי גם אז לא ידענו מה יש לנו, עשיתי אז מדרש שם, בדקתי וחקרתי ולבסוף לא השתמשנו בו. היום אני לא כל כך מתלהבת ממנו אבל אין לנו שום רעיון אחר שכן מלהיב אותי. לגבי שם לבת, דווקא יש לי שם שאני אוהבת כבר שנים, אבל הוא שם לועזי ואני לא בטוחה עד כמה זה רעיון טוב להשתמש בו. יש לנו שם שני ע"ש סבתא שהוא לא שם ישראלי/עברי מה שאומר שלתינוקת לא יהיה שם ישראלי בכלל. האם נישאר כאן לתמיד? מי יודע. נכון שיש בארץ לא מעט אנשים עם שמות לועזיים (ואני לא מדברת על "דין" או "שון" או "זואי") אבל לרוב הורי הילדים הללו לא ישראלים - או שאחד מהם לא ישראלי. אחותי אמרה לי שזה יישמע פלצני בישראל (לא אמרתי לה את השם) לקרוא לילדה בשם לא ישראלי כשאנחנו כן ישראלים. הקטע הוא שהשם שיש לנו ממילא נשמע אחרת בעברית ובאנגלית. מה עושים?

אמושיק

New member
לכי עם השם שאת אוהבת ומתחברת אליו

זה לדעתי הכי חשוב. אני נתקלתי בילדים עם שמות שנשמעו לי מאוד מוזרים (עד כדי "איך יכלו לעשות להם את זה") והיום זה נראה לי טיבעי כי התרגלתי.

berlinale

New member
אותה דילמה ויותר מזה

אני מחפשת שם לבן שישמע טוב בעברית, אנגלית וגם גרמנית (כלומר, דרישה מינימלית: לא תהיה לדובר אף אחת מן השפות בעייה להגות אותו. תעזבו משמעות, או אם זה שם שהם מכירים). זה פוסל שמות עם "צ" (נגיד, "צבי"), כי בגרמנית זה Z ובאנגלית, אם הם בכלל מסוגלים להגות את זה, זה TZ; פוסל שמות גם עם "ז" (אני יודעת? זכריה) מאותה סיבה מבחינת הגרמנית (S בגרמנית, Z בשאר הציוויליזציה האנושית); שמות עם "ח"/"כ" (שוב זכריה); וגם שמות כמו "יהודה" או "יאיר" שמתחילים ב"י" (Y באנגלית, J בגרמנית). אגב, חברה אירית שלי אמרה לי שכל הדילמה הזו דבילית (טוב, היא השתמשה במילת ארבע אותיות שאולי עדיף לא להשתמש בה ליד הורים לילדים): כל השמות האירים, אם כותבים אותם בכתיב אירי, הם בלתי ניתנים להגייה בשפות אחרות ובכל זאת האירים מסתדרים. היו לי כך כך הרבה רעיונות לבנות - אבל התגלה הצ'ופצ'יק לאחרונה... את השמות צבי, זכריה או יהודה , אני בכל מקרה לא אוהבת. הסבים (תודה לאל) עדיין בחיים, והאחים שלי (או שלו) קרויים על שם הרב-סבים שנפטרו (ואמי הגדילה עשות וקראה לאחד מאחי גם על שם האבא של הסבא שלי). גם ככה השמות שלהם היו "גרמניים" ואני לא יודעת אם אני רוצה שמות פרוסיים לילדון ישראלי. בנוסף, דווקא בגרמנית יש המון שמות מהתנ"ך שמאוד פופולריים (עמנואל, וכו') - אבל החצי השני טוען שהם ישמעו בארץ "מיושנים". גם אני מאוד לא אוהבת את ההצעה היחידה שעומדת כרגע על הפרק, מהצד שלו. זה שם שיש לו משמעות בעברית (אבל אין ילד עברי/ישראלי שנושא אותו). לפחות אני אחלוק איתך את הרעיונות שהיו לי לבנות: שמות לעוזיים שנשמעים טוב גם בארץ (טוב, יחשבו אכן שאתם אולי מאותו סטוק של ההורים שקוראים לילד דין): אן (מסתבר שמשמעות השם הוא "שלום" בסינית); אמה EMMA (שם אהוב מאוד עלי, שהיה אגב מאוד פופולרי בקב יהודים באירופה) שמות עבריים/ישראליים: דנה, שלי, מאיה ורוב אם לא כל השמות התנ"כיים (יהודית, רחל, לאה, רות) לבן: דניאל, בנימין, יהונתן (אוקיי, זה יהיה ג'ונתן בחו"ל, אבל זה עדיין טוב)

למבי

New member
גם בארה"ב - זה היה השם המיועד לעובר

שלנו ופשוט כולם פה הזדעזעו לשמוע את זה...

טאשקה

New member
שמות ילדי הם: בן ומאיה

אנחנו חיים בארץ (בינתיים), אך תמיד רציתי שמות שישמעו נורמליים ברוב השפות. השם מאיה הוא שם אוניברסלי שנשמע מצויין בכל שפה שהיא. בן הוא גם שם ישראלי וגם יש שם כזה באנגלית. למיטב ידיעתי ברוב השפות האירופאיות "בן" נשמע בסדר גמור. בנוסף שמות של בנות שישמעו טוב גם בארץ וגם בחו"ל: אמה (Emma(', מיה (MIYA(. לבנים: יונתן, מאקס. אבל, כאמור, אין כמו בן ומאיה

MASHY BOSTON

New member
תבחרי שם שאת אוהבת ../images/Emo60.gif

מצטרפת להמלצות לבחור בשם שאת אוהבת ולא בשם שאת פחות אוהבת. לא חסר שמות בינלאומיים שתופסים גם בארץ וגם פה. אבל אם כבר יש לך משהו שאת אוהבת, לכי עליו, גם אם הוא לועזי. אצלנו, הבעייה היא שאנחנו לא מצליחים בכלל להחליט. הלוואי והיה לי שם אחד שהייתי מתחברת אליו לגמרי.

לבת שלי ,בת החודשיים יש שם לועזי

ולא חסרים ישראלים שאומרים לי "איזה מין שם זה?" אבל השם נינה הכי מתאים לנו ולכן זהו שמה. טלי

iris mom of two

New member
היו פה מלא שירשורי שמות

אבל אם את אוהבת שם מסויים למה שלא תשתמשי בו?

hello all

New member
רוני, תעשו מה שנראה לכם

אתם לא יכולים לרצות (מלשון TO PLEASE) את כל העולם. אתם גם לא צריכים לנסות.... גם אנחנו בחרנו לביתנו שם לועזי-משהו והיו כמה הרמות גבה, שהצחיקו את בעלי ואותי....(אמרנו את השם לכולם עוד בהריון ואחת קרובה מאוד אף אמרה "אה, חכו, עוד תשנו את השם אלף פעם"....חחחח....) אנחנו מאוד אוהבים את השם ואין מצב שהיינו מחליפים אותו. תהיו שלמים ובטוחים בעצמכם ובכל בחירה שתעשו. זה הדבר היחיד החשוב.

calmama

New member
אני דווקא חושבת קצת אחרת

כמובן שהשם דבר ראשון צריך למצוא חן בעיניך ואת צריכה להיות שלמה איתו ולאהוב אותו. אבל, ואני מתייחסת רק לשיקולים שהניעו אותי ואת בן זוגי ושכל אחד יעשה כראות עיניו כמובן, לנו היה חשוב לתת לילדים שם עברי. נכון שהם נולדו בארצות הברית ונכון שמי יודע אם נחזור או לא (זה לא היה שיקול בכלל, יש בארץ מספיק שמות לועזים לתינוקות שנולדו בישראל). היה חשוב לנו לתת שם עברי כי אנחנו ממוצא ישראלי ורצינו שם שיבטא את זה ויזכיר לנו ולילדים את המורשת שלנו. לי באופן אישי היה קשה לקרוא לילדים שלי ג'ק או איימי (סתם בתור דוגמא), זה היה מרגיש לי זר וחסר הקשר תרבותי. ושיהיה בשעה טובה

איילת,

מה דעתך לתת שני שמות אחד ישראלי ואחד אמריקאי כמו למשל : לי, קים, ואז את יכולה לקרוא לה לי-אור, או ליהיא נועה . או למשל שני שמות (כמו שמקובל כאן בארה"ב - אביב (מתאים לבן ובת ושם "אמריקאי" קים ושם משפ'... ככה את מאפשרת לילדה\ילד שלך לבחור את השם שלו אם הוא לא ירגיש בנוח עם השם הישראלי מדי תמיד הוא יוכל לבקש שיקראו לו בשם האמריקאי שנתת לו ... זה נראה לי הפיתרון הכי הגיוני למקרה שהילד ירצה יום אחד לגור בחו"ל ואת זה ההורים אף פעם לא יכולים לנבות... למשל לא הייתי ממליצה לתת לילדה בארה"ב את השם מיכל - הוא ממש בעייתי. למרות שיש כאלה שעושות מזה מייקל (בעברית כמובן זה שם של בן) או מישל שזה יותר אמריקאי. או למשל אם זה בן : רון, סרינה (בעברית זה שלומית), דן, ). ד.

Ayelet CA

New member
יש בעיה עם זה...

יש לנו שם שני ע"ש סבתא/סבא ולכן אי אפשר לתת לילד/ה שם אמריקאי ושם ישראלי. ומלבד זאת אני חושבת שאם אדם מסתובב עם שם מסויים כל חייו ואז עובר מדינה זה לא כל כך טבעי פתאום להשתמש בשם אחר. אני מכירה את כל רשימת השמות שנשמעים בסדר בעברית ובאנגלית, ואף אחד מהם לא עושה לי את זה. אתמול בלילה דיברנו על זה שוב, שאלתי את האיש לגבי השם הלועזי שאני אוהבת והוא אמר שהוא לא בטוח שזה רעיון טוב ואולי זה באמת פלצני. הצילו!

למבי

New member
אנחנו באותה הסירה...

אנחנו כבר 6 חודשים מתלבטים על שם... נראה לי שעד שנחליט הילד כבר יבחר לעצמו שם לבד....

למעלה