שמות לבת...

אני מנצלשת שרשור מסקרן זה כדי להצטרף..

הי.. קוראת פה בערך מתחילת הריון , ורק עכשו מצאתי לנכון להתחיל לכתוב , גם אנחנו קצת בהתלבטויות לשם של בת. כרגע על הפרק סתיו ו אורי (ori ) במקרה שלי לא רק שאני בעד שמות יוניסקס אלא אפילו מעדיפה שמות לועזים - אבל - אין מצב. - לא עם בעלי לפחות
מאוד מאד רציתי לירי , אבל בעלי - ליאור , ויש גם לירון במשפחה הקרובה .איכשהו לא נראה לי... ועוד שם מדהים בעיני ...בר . מתה עם השם, אבל גם, אבוד לי ..תפוס כבר .
מה דעתכן על אורי לבת ? ואבא ליאור ?

queenieo

New member
סתיו הוא בעייתי בעיני

לסתיו יש קונטציה של נבילה ומוות. וחוץ מזה, הסתיו היחידה שפגשתי היתה ילדה עם פיגור.

שרון 2000

New member
אורי Ori מאוד יפה לבן ולבת

סתיו אני פחות מתחברת מה דעתך במקום לירי (קצת גרוני מידי) על ליהי או הילי

queenieo

New member
חוץ מזיו...

כל השמות שרשמת יפים, במיוחד הראשון שהוא השם של הבת שלי.
על עופרי דווקא חשבתי, אבל לאח של בעלי קוראים עופר, אז אין סיכוי.

אני כמעט בטוחה שההריון הזה זה בן ../images/Emo66.gif

יש לי את איתי (כמובן בן). וההריון הזה בטוח בן (לפי כל ה"נבואות" של אמי וסבתי זכרה לברכה). אני מתכוונת לעשות התקן אחרי הלידה הזו. לי לא יהיו בנות אז אני יכולה לתרום בכייף את כל השמות שיש לי במאגר. השם הכי הכי הכי יפה שיש לבת ... עוז המשמעות כל כך יפה כמה כוחות יש בשם הזה כמה שזה שם מיוחד בחיים לא שמעתי על ילדה שקוראים לה עוז

queenieo

New member
נשמע שם של בן...

וכיוון שכנראה שיהיה לך בן, אז למה שלא תשתמשי בו? דרך אגב, באמת שם שנשמע יפה ועם משמעות יפה. אבל בעני זה שם של בן.

זהו שלבן זה שם נדוש נורא ../images/Emo199.gif

משעמם אפילו אבל לבת זה מקבל משמעות אחרת שם לבן ולא לבת? ההפך תעוזה אומץ ועוז גם (אם לא בעיקר) צריכות בנות זה גם שם מקורי ויחודי וגם לא "פלצני" שמים רקיע גשם וכו... גם לא שם לועזי לירוי וכו... תאמיני לי אם זה יהיה לי בת אין פה בכלל מה להרהר זה השם שהיה נבחר

queenieo

New member
יש לי פשוט התנגדות לשמות יוניסקסיים

אבל אני מסכימה איתך לגבי המשמעות. חשבתי על השם חירות, אבל אני לא אוהבת את זה שהשם מתחיל באות "ח", אז הוא ירד מהרשימה.

אנחנו אוהבים שמות יוניסקס, מה דעתכן על השמות:

יובל עמית עדי נעם ליאור לבת כמובן...

כולם יפים בעיני למעט נועם

לא אוהבת את השם לבנים או לבנות, אבל זה באמת העדפה אישית. עוד שמות יוניסקס לבנות: אור, שי, דרור, סהר, עדן (פחות אוהבת). יש מלא שמות לבנות.

queenieo

New member
כיוון שאתם אוהבים שמות יוניסקסים

אתייחס רק לשמות עצמם, כי בעיני הם כולם שמות של בנים... יובל - יפה. עמית - לא אוהבת. וגם אני מכירה יותר מידי ילדים עם לקויות קשות עם השם הזה. עדי - שם יפיפה! נעם - מכירה אדם מאוד מפגר עם השם הזה, אז הוא פסול בעיני ליאור - שם מאוד יפה. ואני מכירה ילדה קטנה ומקסימה בשם ליאור, אז יש לו גם אסוציאציה טובה בשבילי.

orit49

New member
מהממים בעיניי!

אופיר הוא הראשון בעיני אבל לאחיו של בעלי קוראים אופיר. מה דעתכן זה ממש מגוחך אם גם לבת שלנו יקראו אופיר?

למעלה