שמות לבת...

i r i t 24

New member
אני בשוק את רצינית?? מסכנות הילדות ששמם

הוא ליאור או שי או יונתן זיו???????? נמרוד?????????? גיל עוד מילא אני פשוט בשוק

אני לא חושבת שהן "מסכנות" ../images/Emo4.gif

אני דווקא מכירה כמה בנות שקוראים להן ליאור או זיו או שי וזה ממש יפה לטעמי... לא מכירה בנות ששמן יונתן או נמרוד אבל יש המון בנות עם שמות של"בנים" כמו יובל, אריאל, עומר, נועם וכו' וזה עניין של טעם. לדעתי לדוגמא, השמות יפים.. והן בטח לא מסכנות..................... מסכנה אולי מי שקוראים לה זרובבלה

החוקים שלך הם בדיוק "החוקים" שלי ושל בעלי

סולדים משמות מודרניים מידי לא אוהבת שמות של בנים לבנות ולהיפך !! אגב אני מכירה בת בשם "עופר" - בת של בן דוד שלי

כרמיון

New member
לי יש חוקים די מחמירים (ככה זה, מזל בתולה...)

שם עברי ולא לועזי - זה חוק בל יעבור גם אצלי. (אצל בעלי לא, אז אני צריכה לעמוד בפרץ ולפסול לו כל הזמן שמות של אלות יווניות וכאלה...) שמות יוניסקס - בעיקרון אין לי בעיה איתם, אבל שמות שהם שם עצם זכרי מובהק אני לא אתן לבת, ולהיפך. אורן או יובל, למשל, אני לא אקרא לבת (כן, אני יודעת שיש רבים שעושים את זה. אני אישית עדיין לא מרגישה עם זה נוח). שמות שמזכירים לי או לבעלי מישהו מהעבר שמעורר אצלנו אסוציאציות לא נעימות - נפסלים. שמות שאני מרגישה שהם מאוווווד נדושים / מאוווווד טרנדיים - אני ובעלי לא בוחרים. שמות שאני מרגישה שלא מאפיינים את עולמנו האישי - מעוררים בי אי-נוחות ונפסלים, אני מרגישה פלצנית כשאני חושבת לתת אותם (השם "שלג", למשל, שבעלי הציע, לא מרגיש לי טוב על הרקע הזה. הילדה אומנם אמורה להיוולד בנובמבר שזה תחילת החורף, אבל איזה שלג כבר יורד בכלל איפה שאנחנו חיים?) שמות שיש בהם את אחת האותיות ס', צ', ז' - נפסלים עקב בעיית דיקציה קלה שלי ושל בעלי. שנינו קצת "מסנסנים" בלשון ולא מבטאים יפה את השמות האלו. על הרקע הזה פסלנו, לצערי, כמה שמות יפהפיים.

yaliya

New member
בעלי בדיוק ככה- וגם הוא מזל בתולה

שם עברי, יותר משתי אותיות ומהברה אחת ושם של בן הוא לבן ושם של בת הוא לבת ...אין יוניסקס ככה זה מזל בתולה..אין אפור יש רק שחור או לבן.
איזה קטע

ליאם711

New member
אני ב-ה-ל-ם - גם אישי בתולה וגם הוא לא מוכן

להתפשר בעניין השמות על שם עברי, שם שהוא של בת ויותר מהברה אחת. בדר"כ הוא יותר זורם, אבל הפעם עברנו כמעט על כל השמות והוא לא מוכן להתפשר על שלושת החוקים ש"קבע".

אם פי 3

New member
שם עצם זכרי מובהק

משמש פעמים רבות כשם נשי מובהק (טוב, היום גם זה כבר לא תמיד, כי יש גם מעבר לצד השני): ענבל ענבר ענב (רק במקרה כל אלה מתחילים באותן אותיות) יעל תמר סיון (החודש) ועוד רבים כמו כן, שמות רבים שצוינו כאן כמובהקים לאחד המינים, אני מכירה ילדים ובוגרים בשם הזה, במין ההפוך (ולא, לא מסכנים). בקיצור - נראה לי שהיום, זה חוק בלתי ישים. ו-
כרמיון - לגבי המקלחת - עד כמה שבדקתי, מים חמים, עלולים להעלים צירים בשלבים המוקדמים. מקלחת במים פושרים, לא צריכה להיות בעיה.

כרמיון

New member
טוב, אמרתי שהכללים האיישים שלי הם מחמירים ../images/Emo13.gif

והרבה אנשים יראו אותם מן הסתם כנוקשים ובלתי ישימים. אלה הכללים שלי ולא של אנשים אחרים. לרגע לא טענתי שילדות שנקראות בשם עצם זכרי הן מסכנות, או שילדים שנקראים בשם במקובל בד"כ לקרוא למין השני הם מסכנים. להיפך, כתבתי שאני יודעת שרבים עושים את זה (כלומר, ברור לי שזה די מקובל), פשוט אני אישית לא מרגישה שזה מתאים לי לקרוא לבת שלי בשם עצם זכרי. (אל דאגה, גם בתנאים האלה אני בטוחה שאני אמצא שם לבת. כבר יש כמה אופציות). (וסתם הערת אגב - בתנ"ך תמר מופיע פעמיים כשם של אישה, כך שלפחות במשמעות העברית התנ"כית שלו הוא מושרש מאוד כשם של בת). לעניין המקלחת - תודה, יפה מצדך שזכרת את השאלה וחזרת להתייחס לזה שוב. אגב, בקשר לשיחה שהתפתחה אז בנוגע לתנאי בית החולים ולכניסה לביה"ח אחרי ירידת המים, הגבתי לך בשירשור ההוא. אולי עוד תמצאי עכשיו עניין בתגובה (השירשור ההוא פשוט נדחק למטה מהר מאוד): אז הנה זה כאן.

היפותם

New member
יעל ותמר הם שמות תנכיים נשיים

לכן הם לא נכנסים (לטעמי) לקטגוריה של שימוש בשם עצם זכרי כשם לבת. מנסיוני, מאמצים שמות זכריים לבנות, ואף פעם לא להיפך. אם נתקלים בשם "נשי" לבן זה רק מפני שמלכתחילה זה שם עצם זכרי (כמו עינב). אני מתנגדת לשימוש בשמות "של בנים" לבנות לא רק מטעמים לשוניים אלא גם, ובעיקר, פמיניסטיים. אני לא חושבת שבנות צריכות "שידרוג" לשם של בן ואני חושבת שזה מה שמסתתר (לרוב באופן לא מודע) מאחורי המגמה הזו.

queenieo

New member
יפה אמרת! ../images/Emo45.gif

כאילו שאם יש להן שם של בן הן חזקות או חכמות או מיוחדות יותר...

אם פי 3

New member
זה מה שאמרתי - שם עצם זכרי, שמשמש כשם נשי

וזה שזה כך כבר בתנ"ך, לא משנה את העובדה, ששם העצם הוא זכרי (כשמדברים על הפרי אומרים "תמר לח" או "מיובש" ולא "לחה" או "מיובשת". ברור שכל אחד יבחר את השמות שמתאימים לו, רק רציתי להראות, שמאד מקובל, אפילו בתנ"ך, לקרוא לבנות בשמות עצם זכריים. אני אישית, מתייחסת לשמות, ופחות להגדרה אם הם מקובלים לבן או לבת, ולכן יצא, ששמות שלושת ילדי קיימים גם למין השני (למרות שלא הכרתי אף אחד בשמות האלו לפני שבחרתי אותם). ואם לוקחים את זה לכיוון הפמיניסטי/מינני - אז גם פעולות אחרות, אני מתייחסת לפעולה/לאדם ולא לשאלה האם לרוב נשים עושות את זה או גברים. אני חושבת שפמיניזם, זה לא להצטמצם להגדרות הקיימות, אלא לעשות מה שטוב לי, בלי קשר למין שלי. בן שרוקד בלט, בת טייסת, אבל לא בכוח, אלא רק אם זה מה שמתאים... הרבה שמות שאני מכירה גם לבנים וגם לבנות, נחשבים לשמות "של בנות" או "של בנים", ככה שזה הרבה מאד עניין של האנשים המקריים שמישהי נתקלת בהם... למשל: מורן, נטע, מעיין, רותם, ליאור, וכו. אני מכירה גם בן שקוראים לו אבישג, שהוא שם נשי מובהק, ולא שם עצם.

סימבונת

New member
הבת שלנו רתם..... ואני גם אנטי-יוניסקס בשמות!

לא הכרתי שום רתם בן עד עכשיו וממש התאכזבתי!!!!!!! תמיד הייתי בקורתית כלפי מתן שמות אחידים לבנים ולבנות.. אז מה זה באמת רתם? בן או בת????????????????????? (אני כותבת בלי ו' כי כך מופיע שם השיח בתנ"ך..)

ענתש

New member
רתם זה שם של שיח.

אבל כך גם יערה ואורן ואלה. למה זה של בן וזה של בת ? לא יודעת, אולי בגלל הצליל ? בכל מקרה גם אני מכירה רתם קודם כל כשם של בנות.

למעלה