שמות לבת...

wonder 2

New member
מאוד! לכן פסלתי את השם יעל שאני אוהבת.

כל היעלות שהכרתי בחיי או שהיו קלפטע או שפשוט לא הייתה כימיה בינינו. אבל השם עדיין מאוד מוצא חן בעיני.

i r i t 24

New member
בטח זה נורא משפיע יש שמות שבעלי אוהב

והשמות מקסימים ובל יש שמות שמזכירים לי אנשים שאני לא הכי מחבבת כגון אצל בעלי זה ככה אין מה לעשות

queenieo

New member
כן, מאוד!

עבדתי שנים בחינוך מיוחד, ולכן המון שמות מתקשרים לי לילדים עם בעיות. זה מאוד קשה - אני לא יכולה לתת שם שמתקשר לי לילדה עם פיגור או אוטיזם או כל דבר אחר. פשוט לא יכולה!

אוריין שם מהמם!!!

אני גם רוצה אוריין אם ב"ה תהיה לי בת... גם הפרוש יפה (אוריין = חכמה). סתיו אני לא כ"כ אוהבת, יש בזה משהו עצוב. אז מקום ראשון אוריין אלינור ליאב תהל סתיו אבל כמובן שהעיקר שתעשו מה שאתם אוהבים.

ענתש

New member
בר אוריין הוא תלמיד חכם.

אוריינות היא היכולת לקרוא ולכתוב. לא מכירה משמעות למילה אוריין בנפרד...

בר 79

New member
אני נוטה לשם אוריין , מאז ומתמיד אהבתי

בעלי יותר מהסס בקשר לשם כי זוג חברים שלנו קרא ככה לבת שלהם , אז הוא כאילו מתבאס שזה לא מקורי שלנו אבל אני במסע שיכנועים חצמיזה יש זמן ב"ה, אבל צריך להכין את הקרקע

שרון 2000

New member
אני מעדיפה לבטא אורין ORIN

אמרתי שאם תהיה לי בת ככה אקרא לה. אבל יש לי בן.

אהבתי

אוריין סתיו אלינור - אבל לא נראה לי שהייתי קוראת לבת שלי ככה לא אהבתי בכלל ליאב תהל ועכשיו פגשתי מישהי שקראה לבת שלה אורין??? לא אוריין, לא הבנתי מה זה, היא אמרה שמלשון אור אמרתי כבר שאני לא בעניין של השמות המודרניים?
דרך אגב, אני גם ממש אבל ממש אנטי של שמות יוניסקסיים או בכלל האפנה האחרונה של מתן שמות זכריים לבנות. כבר נתקלתי ב: אופיר, אורן

כן גם אני לא אוהבת, זה מעצבן

האחיין הקטן שלי מדבר על החברים שלו מהגן ככה ליאור הבן, ליאור הבת, יובל הבן, שי הבת... והכי מעצבן אותי שמות לועזיים. אתה נכנס לגן וכולן שם אנאבל, ניקול, מישל, קטרין וכיוב. מה הבעיה לתת שם עברי? אבל כאמור, איש באמונתו...

../images/Emo41.gif החוקים שלי לשמות ../images/Emo41.gif

שם עברי- לא לועזי לבן שם של בן ולבת של בת, בלי אפילו שמות יוניסקס (למשל טל, שרון וכו') לא מודרני מומצה שמחבר מילים וחייב להיות יותר מ-2 אותיות ויותר מהברה אחת: בן, דן, גד וכו' לא בבית ספרנו ועדיין יש כ"כ הרבה שמות יפים

ענתש

New member
יש לך בעיה עם החוק של שמות שאינם

יוניסקס כי הכל יוניסקס...
גם לי היתה את ההתלבטות הזו אבל נורא אהבתי את השם ליאור לבן שלי ובסוף קראתי לו. מה לעשות שיש מלא בנות כאלו ? יש גם בנות (בחיי !) - שי, דרור, אורן, יונתן, נמרוד, גיל, רון, זיו.... וזה ממשיך. מה נשאר לבנים ? אברהם ?

את השמות האלה אני לא מחשיבה יוניסקס

לעזאזל (סליחה), אבל דרור זה שם של בן, גם אורן, בטח יונתן, נמרוד וכל האלה....וגפ ליאור- בן
שמות יוניסקס אני מחשיבה כאלה שמתמיד (או מלפחות שאנחנו היינו ילדים) היו לשני המינים: טל, שרון, בטח יש עוד אבל אני לא מצליחה לחשוב עליהם כרגע

מה שטאש רשמה - היא מאוד צודקת

כל שם של בן הפך להיות "לגיטימי" גם לבנות . זה בעיקר פועל בכיוון הזה. שמות שהולכים חזק בשני המינים שאני מכירה: יובל , דניאל, עופר, ליאב - כל אלו שמות של בנים ולא של בנות, ועדיין יש לא מעט בנות בשמות האלו

למעלה