שמה כאן

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
ילדים שצופים בסדרות פשע עבריניות כגון "הבורר", "המחורר" "בני אור" או "בני החור"
ששם מראים איך שחיי אדם שווים בעצם לקליפה של שום
אז שום דבר טוב לא יצא מילדים כאלה.
רק דקירות ונערים מגודלים מחוצ'קנים וטפשים.
למה שלא יעלו סדרות שבהן מראים נערים בני 13 עורכים טקס בר מצווה בכותל?
עטויים בטלית ותפילין.
כשכולם רוקדים ושמחים.
כשהאמהות הטובות
בעזרת נשים זורקות סוכריות.

קבצים מצורפים

• Video_BneyOr_04_640x360.jpg
    Video_BneyOr_04_640x360.jpg
    KB 34.1 · צפיות: 1

שמלת תחרה1

Well-known member
ילדים שצופים בסדרות פשע עבריניות כגון "הבורר", "המחורר" "בני אור" או "בני החור"
ששם מראים איך שחיי אדם שווים בעצם לקליפה של שום
אז שום דבר טוב לא יצא מילדים כאלה.
רק דקירות ונערים מגודלים מחוצ'קנים וטפשים.
למה שלא יעלו סדרות שבהן מראים נערים בני 13 עורכים טקס בר מצווה בכותל?
עטויים בטלית ותפילין.
כשכולם רוקדים ושמחים.
כשהאמהות הטובות
בעזרת נשים זורקות סוכריות.
ובאים למנוע דבר הקדור לדת אבותנו.

Harrington

Well-known member
מנהל
היא צודקת כמובן. אבל אי-אפשר לחנך את הנוער להתרחק ממיניות מוחצנת (למשל), כאשר אנו חיים בדור בו מיניות מוחצנת היא שם המשחק. נשים מתלבשות תוך הצגת מרכולתן כאילו הן מבקשות עליו הצעת מחיר, ומי שיעז לומר משהו בעניין הוא בהכרח שונא נשים, חשוך ופרימיטיבי, או כזה שרוצה מדינת הלכה. גיל ההתעסקות במין נמצא בירידה מתמדת וכל מי שחושב שזה פסול, גם הוא, דוגל כמובן במדינת הלכה ובל נשכח ש'אירן זה כאן'. ואלו סתם כמה דוגמאות. בכל מקום בארץ (זולת היכן שיש הרבה ערבים שהרי, בהם לא נרצה לפגוע חלילה) מקיימים מצעדים בהמתיים עם אנשים חצי עירומים על גבי משאיות. במקומות מסוימים אפילו מקיימים מצעד המכונה מצעד השרמוטות שאולי מטרתו טובה, אבל די בשמיעת שמו כדי להבין שאירוע חינוכי אין שם.

אז בוודאי, צריך לדבר על מה שמועלה כאן בסרטון ולטפל בו. אבל הכל מתחיל מהדרך בה המבוגרים מתנהגים. בדור שלנו, כשהמבוגרים מתנהגים בדרך שאין בה עוד שום גבולות, לצפות שהנוער ילמד משהו אחר זאת ציפיה מעולם הפנטזיות.

שמלת תחרה1

Well-known member
היא צודקת כמובן. אבל אי-אפשר לחנך את הנוער להתרחק ממיניות מוחצנת (למשל), כאשר אנו חיים בדור בו מיניות מוחצנת היא שם המשחק. נשים מתלבשות תוך הצגת מרכולתן כאילו הן מבקשות עליו הצעת מחיר, ומי שיעז לומר משהו בעניין הוא בהכרח שונא נשים, חשוך ופרימיטיבי, או כזה שרוצה מדינת הלכה. גיל ההתעסקות במין נמצא בירידה מתמדת וכל מי שחושב שזה פסול, גם הוא, דוגל כמובן במדינת הלכה ובל נשכח ש'אירן זה כאן'. ואלו סתם כמה דוגמאות. בכל מקום בארץ (זולת היכן שיש הרבה ערבים שהרי, בהם לא נרצה לפגוע חלילה) מקיימים מצעדים בהמתיים עם אנשים חצי עירומים על גבי משאיות. במקומות מסוימים אפילו מקיימים מצעד המכונה מצעד השרמוטות שאולי מטרתו טובה, אבל די בשמיעת שמו כדי להבין שאירוע חינוכי אין שם.

אז בוודאי, צריך לדבר על מה שמועלה כאן בסרטון ולטפל בו. אבל הכל מתחיל מהדרך בה המבוגרים מתנהגים. בדור שלנו, כשהמבוגרים מתנהגים בדרך שאין בה עוד שום גבולות, לצפות שהנוער ילמד משהו אחר זאת ציפיה מעולם הפנטזיות.
הלו הלו, תרגיע.
אשה תלבש תרצונה, וכרצון האחר, או לפי מה שאחר יחשוב.

אפשר ללמוד מדבריך שהומו נמשך לגבר בגלל הלבוש?

Harrington

Well-known member
מנהל
הלו הלו, תרגיע.
הוא שאמרתי :). כל אחת שתסתובב איך שבא לה. לא באתי בטענות על כך. אבל כל עוד זה המתווה, מה לעשות, לחנך את הנוער אחרת פשוט לא יכול לעבוד. אין לזה שום היתכנות.

אגב אני בעד לבוש צנוע כמובן, במרחב הציבורי. אבל כלל לא דיברתי על כך מהבחינה הזאת. רק מההיבט החינוכי.

אגב2 לעניות דעתי יש תקלה בכל הסיפור הזה. מתוך רצונן של הנשים להתלבש 'כפי שמתחשק להן' בניגוד למה שהיה מקובל בעבר, הן לקחו את זה רחוק מדי. מתקופה בה אשה נדרשה ללבוש צנוע בעולם זכרי, הנשים רצו לשנות, הכריזו שמותר להן הכל, העולם קיבל את זה, אבל ה"הכל" הזה הלך כמה צעדים מעבר למה שמישהו/י חשב עליו לכתחילה. לעניות דעתי זאת בעיה. אבל כאמור, בפוסט שלי שהגבת עליו כלל לא תקפתי זאת. אני רק אומר שאם הנשים מתעקשות להסתובב כך (וגם הגברים במקרים מסוימים), להגיד שבמקביל צריך לחנך את הנוער להתרחקות מיחצנות מינית, זה משהו שנועד לכשלון חרוץ פר הגדרה.
המממ.. לא חושב שאמרתי משהו כזה בוודאי שלא התכוונתי למשהו כזה.

אבי בן 1231

Well-known member
הלו הלו, תרגיע.

עבור החרדים אישה היא ערווה וחטא!!!
לא חשוב מה תלבש מספיק שלא יהיה לה מבנה מטופש על הראש או שרחמנא ליצלאן תפצח בשירה.

קלייטון.ש

Well-known member
נשים מתלבשות תוך הצגת מרכולתן כאילו הן מבקשות עליו הצעת מחיר
בדברים האלה אתה מעיד על עצמך ולא על הנשים.
אתה ושכמותך הם הבעיה קודם כל. הילדים שלומדים ממכם להתייחס לנשים כאל סחורה לא אשמים.

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה ושכמותך הם הבעיה קודם כל.
אוקיי... תרצה לפרט מעבר לסיסמא הערטילאית?
הילדים שלומדים ממכם להתייחס לנשים כאל סחורה לא אשמים.
הילדים לא לומדים ממני מאומה מהנ"ל :). בדיוק ההיפך הוא הנכון. אני טוען שהלבוש של ימינו הוא זה שמחפיץ את הנשים. אבל כן, בחורה או אשה שנפגשת איתי ודדיה קופצות מחוץ לחולצתה משל צועקים 'תפוס אותי' או 'מה דעתך עלינו', מבחינתי שם הבעיה ושם המקור לחוסר האפשרות לחנך את הנוער להתרחק מיחצנות מינית כפי שדורשת הדוברת בסרטון.

קלייטון.ש

Well-known member
אני טוען שהלבוש של ימינו הוא זה שמחפיץ את הנשים
אתה טוען את זה גם באוזני ילדים?
כי אם כן אתה מחנך אותם להחפיץ נשים. אתה מעביר להם את המסר כאילו אשה יכולה להיות חפץ, תלוי איך היא מתלבשת.
אם אתה אישית לא טוען את זה באוזני ילדים אז נפטרנו, אולי, מעונשך. בכל אופן זמנית כי בטח לא תעמוד בפיתוי "לחנך" ילדים במשנתך על נשים ועל משמעויות הלבוש שלהן.
אבל יש כמוך רבים שחושבים שהם יכולים להודיע - גם ובעיקר לילדים - באיזה שלב אשה עוברת ממצב של "אשה צנועה" לחפץ שאפשר לקנות במחיר.
כל הפגיעה בנשים נובעת מהשקפת העולם שלך ושל דומיך.

ואני ממליץ לך לא להסתכל על החזה של נשים שמולך, הוא לא מיועד לך.
כפי שנשים, או בכלל מישהו, לא נועצים מבטים במפשעה שלך ומנסים לדמיין מה יש לך שם.

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה טוען את זה גם באוזני ילדים?
האמת אינני זוכר שניהלתי עם הילדים שיחה בנושא. כן ערכתי איתם -ובעיקר עם הבנות- שיחות בעניין הצורך בלבוש צנוע. אבל לא נראה/זכור לי שדיברנו שם על ענייני החפצה וכדו'.
כי אם כן אתה מחנך אותם להחפיץ נשים. אתה מעביר להם את המסר כאילו אשה יכולה להיות חפץ, תלוי איך היא מתלבשת.
לא, ממש לא. בדיוק להיפך כאמור מעלה. עמדתי היא שהאשה מכובדת מכדי להתלבש כך. רחוקה מדי מחפץ/סחורה כדי להסתובב כך.
אם אתה אישית לא טוען את זה באוזני ילדים אז נפטרנו, אולי, מעונשך. בכל אופן זמנית כי בטח לא תעמוד בפיתוי "לחנך" ילדים במשנתך על נשים ועל משמעויות הלבוש שלהן.
אני מחנך את ילדי כראות עיני. אבל ברשותך, ילדי הם לא הנושא כאן. הדיון כאן, תקן אותי אם אני טועה, הוא בין בוגרים ומבוגרים.
אבל יש כמוך רבים שחושבים שהם יכולים להודיע - גם ובעיקר לילדים - באיזה שלב אשה עוברת ממצב של "אשה צנועה" לחפץ שאפשר לקנות במחיר.
לדידי בשום שלב ואני לא מכיר יהודי חובש כיפה שמכיר שלב כזה. הטענה שלנו הפוכה והיא שזה מה שהעולם החילוני (בהכללה פסולה) עושה.
כל הפגיעה בנשים נובעת מהשקפת העולם שלך ושל דומיך.
אתה חוזר על זה בפעם השלישית כעת, אבל לא מסביר בשום מקום את הדברים שעומדים מאחורי קביעתך זו. קשה להתייחס כך לנ"ל.
ואני ממליץ לך לא להסתכל על החזה של נשים שמולך, הוא לא מיועד לך.
מה לעשות שהוא לעתים נמצא מולי ולעתים פשוט בלתי אפשרי לא להסתכל עליו? זה בדיוק העניין שאני מדבר עליו.
כפי שנשים, או בכלל מישהו, לא נועצים מבטים במפשעה שלך ומנסים לדמיין מה יש לך שם.
זה אולי יפליא אותך, אבל גם המפשעה שלי היא לא נושא הדיון. שנחזור לדיון מבוגר ובוגר? הדיון יכול להיות מעניין ומרתק, אבל הוא צריך להיות ענייני לשם כך.

קלייטון.ש

Well-known member
פשוט בלתי אפשרי לא להסתכל עליו
תחשוב שזו אמא שלך עומדת מולך. תחשוב שזו סבתא שלך. תחשוב שהן עומדות מולך עירומות. איפה העיניים שלך?
אשה שעומדת מולך ומתייחסת אליך מסתכלת אליך בגובה העיניים.
תחזיק את העיניים שלך באותו גובה - גובה העיניים שלה.
לא למטה מזה.
אם היא לא מתייחסת אליך אל תסתכל אליה. למרות מה שאתה חושב היא לא אובייקט שמיועד לצריכה שלך.
אחרי שתתאמן בזה תקופה מסויימת תגלה שהצורה בה אשה מתלבשת מפסיקה לשנות לך.
אתה פשוט לא תראה את זה כי אתה מסתכל עליה בגובה העיניים ולא בגובה החזה או הישבן. או לא מסתכל עליה בכלל.
היא יכולה להיות עירומה ואתה לא תראה את זה.
אחרי שתלמד להתייחס בכבוד לנשים, כאל בני אדם בפני עצמן ולא כאל קולב בגדים, תוכל להעביר את אותו שיעור גם לילדיך ולילדים אחרים.
אם כל הדומים לך ילמדו את השיעור הזה מצבן של נשים ישתפר בהרבה.

Harrington

Well-known member
מנהל
תחשוב שזו אמא שלך עומדת מולך. תחשוב שזו סבתא שלך. תחשוב שהן עומדות מולך עירומות. איפה העיניים שלך?
אם אימי או סבתי תקפוץ מולי כשדדיהן בחוץ, מירב הסיכויים שלפחות בשניה הראשונה מבטי אכן יופנה לשם. מיד לאחר מכן מן הסתם מבטי יעבור הלאה.
אשה שעומדת מולך ומתייחסת אליך מסתכלת אליך בגובה העיניים.
שיהיה לה לבריאות. לא על כך אני מדבר.
תחזיק את העיניים שלך באותו גובה - גובה העיניים שלה.
בוודאי שכך אעשה. אבל עם דדיה בחוץ מה לעשות, בהחלט צפויה שניה אחת בה מבטי יופנה למה שנראה שהיא מבקשת למכור.
אחרי שתתאמן
יש מצב שמתישהו תעבור בכל זאת לדיון ענייני? בינתיים הבאת את ילדי, את סבתי המנוחה, את אימי ז"ל, וכעת סדרת חינוך. שים את כל זה רגע בצד ופשוט תתייחס עניינית למה שאני כותב, בסדר? לא שאני לא נהנה מעת לעת מסתם דיוני סרק, אבל זה נהיה קצת מתיש, במיוחד כשאתה (קרי אני) מנסה בכל מאודך לקיים דיון ענייני בכל זאת.
אחרי שתלמד להתייחס בכבוד לנשים
להשקפתי הכבוד שאני רוחש לנשים גדול פי כמה מהכבוד שאתה מתיימר לרכוש להן. אבל בשביל להבין זאת תצטרך לשנות פאזה ולעבור לדיון ענייני.
אם כל הדומים לך ילמדו את השיעור הזה מצבן של נשים ישתפר בהרבה.
ואם הן תתלבשנה בצורה נורמלית, מצבו של הנוער ישתפר הרבה (זוכר את נושא הדיון?).

קלייטון.ש

Well-known member
אם הן תתלבשנה בצורה נורמלית
לך אין זכות לקבוע שלבוש של מישהו הוא "נורמלי".
הבעיה היא שאתה כן מנסה לקבוע מה הוא לבוש "נורמלי".
הבעיה היא שאתה - ודומיך - קובעים שאם אשה מתלבשת באופן שאינו "נורמלי" לשיטתכם, היא הופכת למוצר.
כפי שכתבת למעלה "נשים מתלבשות תוך הצגת מרכולתן כאילו הן מבקשות עליו הצעת מחיר"
ומכיון שהיא מוצר, היא נעשית הפקר. והיא גם אשמה בכל מה שיקרה לה.
הבנת מה הבעיה?

הסברת שקשה לך להחזיק את העיניים איפה שגבר שמכבד את עצמו מחזיק אותן.
אני מבין אותך, קשה לך לשלוט בדחפים וביצרים שלך.
אבל אני אומר לך שזה עניין של אימון. תתאמן.
מפה והלאה תתחייב לעצמך שכל מפגש עם אשה, למרות שהיצר דוחף אותך לבחון את שדיה, אתה תילחם בו ותסתכל לה רק על העיניים.
גם זאת בהנחה שהיא מסתכלת אליך. אם לא, תתחייב לעצמך שלא תסתכל אליה בכלל.
בהתחלה לא תצליח כי אתה חלש, אבל עם הזמן תתחזק.
ותזכור את העצה - תחשוב שזו אמא שלך או סבתא שלך עומדות לפניך.

Harrington

Well-known member
מנהל
לך אין זכות לקבוע שלבוש של מישהו הוא "נורמלי".
יש לי זכות לדעתי ואף שמורה לי הזכות להביע אותה. יש מצב שתתמודד איתה, או שנישאר בקטע של ללכת סחור סחור ל1001 דברים אבל מבלי לדון בנושא הדיון?
הבעיה היא שאתה כן מנסה לקבוע מה הוא לבוש "נורמלי".
ראה לעיל.
הבעיה היא שאתה - ודומיך - קובעים שאם אשה מתלבשת באופן שאינו "נורמלי" לשיטתכם, היא הופכת למוצר.
לא, "אנחנו" (מי זה אנחנו? לאלוקים הפתרונים) לא עושים זאת. לדעתי 'אתם' אלה שעושים זאת.
כפי שכתבת למעלה "נשים מתלבשות תוך הצגת מרכולתן כאילו הן מבקשות עליו הצעת מחיר"
ומכיון שהיא מוצר, היא נעשית הפקר. והיא גם אשמה בכל מה שיקרה לה.
הבנת מה הבעיה?
כן. הבנתי שאתה מאוד מתקשה להגיב עניינית לדברי על-פי נושא הדיון, ושאתה מתעקש למשוך לנושאים אחרים. נושאים אולי מעניינים, אין לי שום בעיה לדון בהם, אבל קשר לדיון שלנו כאן, אין.
מכאן ברשותך, הפסקתי לקרוא. אם וכאשר תרצה לדון עניינית בנושא שעל הפרק, בשמחה. אם תרצה לדון בדברים אחרים, באותה שמחה. ביחד זה לא הולך. בוודאי לא כאשר המשיכה לכיוונים אחרים שוללת את ההתייחסות העניינית לנושא הדיון.

כשתעדכן כאמור, אשמח לחזור, לקרוא ולהגיב. עד אז, תצטרך להמשיך בלעדי, עמך הסליחה.

קלייטון.ש

Well-known member
הפסקתי לקרוא
אין שום צורך שאתה תקרא. זה ברור שאתה אטום מכדי לתפוס את הבעיה שאתה ודומיך יוצרים.
מי שכן קורא יכול לראות את שורש הבעיה בתרבות שלנו המודגם פה היטב. אנשים כמו Harrington הם שורש הבעיה.
לא הנשים שמתלבשות "חשוף" לטעמם.
בכל דיון עם האנשים האלה צריך להבהיר להם שהם אלה שטועים, הם הבעיה, הם שמחפיצים נשים.
מדברים על "תרבות אונס". Harrington ודומיו הם היצרנים של תרבות האונס.

Harrington

Well-known member
מנהל
אין שום צורך שאתה תקרא. זה ברור שאתה אטום מכדי לתפוס את הבעיה שאתה ודומיך יוצרים.
אוקיי. ניסיתי בכל זאת, אבל המשפט הזה הבהיר שצדקתי קודם ושאין טעם להמשיך לקרוא. אז הפסקתי כאן ובל"נ לא אקרא יותר את הגיגיך בתת-השרשור הזה. כאמור מעלה, אם וכאשר תחשוק נפשך בדיון ענייני, אתה יודע היכן למצוא אותי. עד אז, אין לי אלא לאחל לך משחק מהנה עם עצמך.

אבי בן 1231

Well-known member
מי שכן קורא יכול לראות את שורש הבעיה בתרבות שלנו המודגם פה היטב. אנשים כמו Harrington הם שורש הבעיה.
לא הנשים שמתלבשות "חשוף" לטעמם.
בכל דיון עם האנשים האלה צריך להבהיר להם שהם אלה שטועים, הם הבעיה, הם שמחפיצים נשים.
מדברים על "תרבות אונס". Harrington ודומיו הם היצרנים של תרבות האונס.
מסכים עם כל מילה שלך!!!
אני לא הייתי מסתכן לכתוב זאת מחשש לחסימה.

למעלה