של מי האחריות ?

אל"ף ובי"ת

אל"ף - להתחיל לאכוף את החוק ביד חזקה ובניידת נטויה ולבער את הנגע הזה מקרבנו בי"ת - ובינתיים מה? מה עושים היום אחר הצהריים עם כל הנערות הללו שמוחזקות בנווה תרצה? לטעמי יש צורך באנשי מקצוע שיחליטו מה הנזק והסכנה שבפניהן ומה הדרכים הטובות ביותר לטפל בכך: פסיכולוגים, טיפולים, הכשרה מקצועית, עזרה כלכלית בשיקום או כל המלצה אחרת. הכל מלבד מעצר וגירוש

Idan91

New member
אמור מעתה:

"האם לראש ממשלה באמת יש האופציה שלא לעזור להם?"

אטיוד5

Active member
זה בסדר ...

כולנו נלך לקורס ב-י-ח-ד.

אטיוד5

Active member
להזכירך ...

שהחסות הזאת נכפתה עלינו. להזכירך שהעם הפלשתינאי בחסות מנהיגו, סרב לקבל הצעות די נדיבות לפתרון. להזכירך שכל פעם שעולה עיניין ההפרדה - הם אלו שמתנגדים. להזכירך שכל פעם שמוזכרת נסיגה חד-צדדית - הם גם מתנגדים. להזכירך שהסורים והלבנונים הודיעו שלא יהיה פתרון לסכסוך ביננו בלי פינוי הפליטים משטחם. להזכירך שכבר 53 שנים הם מחזיקים מאות אלפי פליטים במחנות. כלומר - זאת לא בדיוק החסות היהודית. ובכלל - מאיפה הבאת "יהודית"? היהודי הארגנטינאי מחזיק את הפלשתינאים בצואר? מתאים לדוברי חיזבללה לדבר על ה"ציונים" וה"יהודים" - ובלבד שלא תעלה המלה ישראל על בדל שפתותיהם. מקווה שזאת היתה פליטת פה "בחסות" הפרופגנדה הפלשתינאית.

כל זה נכון, אך אינו משנה את המצב

כרגע יש לנו מספר אופציות 1. להשתמש בנשק המוני לחיסול אוכלוסיות שאינו חפצים ביקרן 2. לתת אזרחות לכל תושב המתגורר באזור (כולל אלו המתנגדים לעצם קיום המדינה) ברור שבין קיצוניות 1 לקיצוניות 2 קיימים מספר רב של דרגי ביניים (או דרגות? מה נכון?) כרגע הם הורגים בנו ואנו הורגים בהם. מה אפשר לעשות כדי להפסיק את מעגל ההרג? אפשר לפנות להיסטוריה, לראות כיצד ארגוני טרור בעבר הוכנעו או הפסיקו פעילות. מתי הפסיקו האפגנים לירות בצבא האדום? מתי הפסיק הIRA לטבוח באירים פרוטסטנטים ובבריטים? מתי הפסיקו הבריגדות האדומות פעילותן? ועוד ועוד בגדול התשובה מתחלקת לשניים (אם כי אני לא הסטוריון ויתכן מאוד שהמציאות שונה לחלוטין) 1. המטרה המוצהרת לפעילות הקבוצות נעלמה (התפרקות בריה"מ הובילה ליציאה מאפגניסטן וממילא לא היה צורך להמשיך בקרב) 2. התמיכה העממית לקבוצות ירדה בעקבות שינוי הלך רוח פוליטי (הבריגדות האדומות למעשה חדלו להתקיים מרגע שהפסיקה כל תמיכה ואפילו פאסיבית בפעולותיהן, או הIRA והבריטים נאלצו לשבת לשולחן המו"מ בעקבות לחץ גובר באירלנד עצמה ובבריטניה לסיום האלימות). כיצד זה ישים לבעיה הישראלית? אין לי מושג. את המטרה המוצהרת אנו לא יכולים להעלים סתם כך. נותרה אופציה 2, הפסקת התמיכה העממית. כיצד ניתן להשיג את זו? זו בעיה לא קלה, אבל אני מנחש שהמשך פעילויות כגון כתרים וסגרים לא תורמות לה.

למעלה