שליטה באל

Marsha Figg

New member
שליטה באל

לפני כמה ימים היה לי שיעור תנ"ך בביצפר, רגיל כזה. המורה דיברה על איזה משהו עם אלישע הנביא ושהוא ריפא מצורע, ואמרה שהמצורע (שר ארמי כלשהו) ציפה מאלישע שהוא יעשה "פעולה מגית" (אלו המילים שלה). היא הגדירה לנו מאגיה כ"ביצוע פעולה על טבעית שמשפיעה על האל". היא דיברה אומנם על עובדי האלילים בתקופת בית ראשון, אבל השתמשה בזה כהגדרה כללית. היא אמרה שלפי היהדות המאגיה אסורה בגלל שהאל הוא כל יכול, ושאסור בשום פנים ואופן לנסות לעקוף אותו, ולנסות לדעת את העתיד- שאפילו אסטרולוגיה היא מנוגדת לחוקי התנ"ך (את זה אני בכלל לא ידעתי), משהו על קריאת גרמי השמיים, אז בטח שאין מה לדבר על דברים כמו קריאה בקפה או טארוט. אני מן הסתם לא חושבת ככה. אף פעם לא ראיתי את המאגיה כדרך לשנות רצונות של אלוהויות. פעם קראתי הגדרה שמתאימה לי, שמגדירה מאגיה כשימוש בכוחות טבעיים של האדם לשנות פעולות טבעיות, אני מאמינה שהמאגיה היא לא דרך על טבעית אלא דרך מאוד טבעית, ושלא משנים דברים אלוהיים, אלא מביעים את חותמנו על הפעולות שקורות. כמו שללמוד למבחן עוזר להצלחה במבחן, כישוף מסוים או טקס יכולים לעזור למשהו אחר שאנחנו רוצים. אני יודעת שהתנ"ך ומכאן גם לימודו הם מאוד אנטי-מאגיים מהסיבה הפשוטה שהעמים שהקיפו את עם ישראל כשנוצרה היהדות היו פאגאניים, אבל עדיין- כל העניינים האלה ממש מרתיחים אותי כל הזמן. מה דעתכם?
רחלי

loony nuni

New member
../images/Emo46.gifדעתי היא שהמורה שלך

לא יודעת על מה היא מדברת... מה שמעצבן בכל העינין זה שהיא מעבירה את הבורות שלה הלאה! מה זה לדעת מורתך היקרה קבלה למשל? מהם הקמעות שרבנים ומקובלים מכינים? אין כזה דבר דת בלי מאגיה!!!!!!!!!!!!!! בכל דת יש מאגיה! ואם מאגיה משנה את דרכי האלוהים, אז דרכי האלוהים לא כל כך אלוהיים.

אורי רז

New member
מסכים עם נוני

יש הבדל גדול בין עכו"ם לאסטרולוגיה - עכו"ם פירושו לעבוד את הכוכבים והמזלות כישויות שאינן כפופות לכוחו של האל, בעוד אסטרולוגיה מותרת (ולטענת הרמח"ל, לדוגמא, אפילו עובדת) ככלי הכפוף לאל ומבטא את רצונו. פרשת שאול והמעלה באוב מבן-דור חושפת את היסודות של הנושא - חלומות, נבואה, ואורים ותומים מול העלאה באוב.

the crazy angel

New member
הקבלה לא לגמרי מותרת לפי

הדת היהודית... לפי היהדות מותר להתעסק בקבלה רק לתלמידים החכמים, אחרי שלמדו הרבהההההה, ושיודעים שכל הקמעות ובכלל כל המאגייה שבקבלה היא עוד אמצעי להביע את האמונה באלוהים. הם משתמשים בקבלה - במאגיה בכדיי לחזק את האמונה אצל אנשים שיותר קשה להם להאמין (בגלל כל מיני דברים שקורים להם בחיים) וצריכים משהו מוחשי כדיי לחזק את אמונתם.

ToryMaster

New member
אני לא מתעסקת עם קבלה

ולמען האמת זה לא יותר מדי מעניין אותי, אני רק רוצה להבין במילים שלי למה בעצם התכוונת [אם יורשה]; עיסוק בקבלה מותר רק לאנשים ב"דרגה" מסוימת? מה עם לימוד תיאורטי, זה מותר לכולם?

the crazy angel

New member
בטח שיורשה! :)

לא בטוחה מה בדיוק גרם לאיסור הזה אני מאמינה שזה לא איסור מוחלט...אחרי הכל...הדתיים קיבלו בברכה את מדונה ה"קבליסטית"... עקרונית אנשים שמחוברים לדת משתדלים להתרחק מזה מהסיבה שזה מפחיד אותם, ובגלל זה מתייחסים לקבלה כאל אסורה כביכול. הלכתית כנראה שזה מותר, אבל מעשית ספק אם תמצאי דתיות שעוסקות בקבלה או דתיים שלא נחשבים ל"גדולים בתורה" ומתעסקים בזה

מדונה?

נהפוך הוא, הדתיים דווקא מאוד יצאו נגד מדונה והתבטאו כנגדה. http://www.nrg.co.il/online/15/ART/785/093.html http://www.nrg.co.il/online/11/ART/786/437.html http://www.nrg.co.il/online/1/ART/764/845.html (וזה למשל הרב כדורי). לפי ההלכות הקיימות כיום בזרם האורתודוכסי המרכזי, קבלה יכול ללמוד רק תלמיד חכם (וגם אז, לא קבלה מעשית), ובהרבה מקרים יש גם עניין של מעבר תורת הקבלה מאב לבן. חלק מהזרמים ביהדות בכלל לא מקבלים את הקבלה כחלק מהיהדות.

the crazy angel

New member
../images/Emo45.gifהתנסחתי לא נכון...

התכוונתי שמאוד נהנו מכל הפרסום שנוצר עקב הכניסה של מדונה לקבלה... כנראה שכבר התבלבלתי מי היו אלה שמאוד נהנו מזה...חח תודה על התיקון :)

מי שנהנה מזה הכי הרבה

הוא הרב הד"ר פיליפ ברג, שהוא קוסם אמיתי. הוא יודע איך לעשות הרבה כסף מכלום.

בהחלט נכון, ואף מעבר לזה...

הקבלה היא ניגוד כמעט מוחלט של היהדות המודרנית. היא דרך חיים מאגית לכל דבר, שמצודדת בדרך הטבע, ומאמינה בקיומו של "האור", שהוא אנרגיה שעוברת בין כל העצמים בעולם, ולאור הזה אין שום קשר לאלוהים... בנוסף, הקבלה מאוד מצודדת במדע ואף מבטאת אותו. דוגמא לכך היא תיאורית המפץ הגדו, שאם תגיד אותה לנטורי-כרטא במאה שערים אתה לא תצא משם חי, שהקבלה מחזקת את התיאוריה הזו, ולא נותנת לאל שום קרדיט על הבריאה... זה דבר מדהים לקרוא ולהשוות, למי שמתעניין טיפה בתאולוגיה...

הקבלה לא נותנת שום קרדיט לאל?

כדאי לך לחזור קצת על לימודי קבלה. כל מיני דברים כמו "צמצום", למשל.

"הצמצום"...

לפי מה שקראתי, נעשה על ידי מעשים טובים. אין שום איזכור לאל, אלא למידות הטוב שלפי הדת ניתנו על ידי האל... אינני שולל את העובדה שאני טועה, ואם אני טועה אשמח אם תעמיד אותי על טעותי...

הצמצום

זו הפעולה של האל, עפ"י הקבלה, כדי "לפנות מקום" בשביל העולם, בגרסא אחת - או בעצם, לגרום לכך שיוכל להווצר העולם הפיזי. תפתח ספרי קבלה, כמו ספר יצירה, שם כבר בפסוק הראשון נכתב כי "בשלשים ושתים נתיבות פליאות חכמה חקק יה יהוה צבאות אלהי ישראל אלהים חיים ומלך עולם אל שדי רחום וחנון רם ונשא שוכן עד מרום וקדוש שמו וברא את עולמו בשלשה ספרים בספר וספר וספור". שאר הספר מתאר את בריאת העולם והאדם, בידי האל. מאיפה קבלת את הרעיון כי לפי הקבלה אלהים לא ברא את העולם? ועוד משהו קטן לגבי המפץ הגדול - תאוריית המפץ הגדול נהגתה בעצם ע"י פיזיקאי שגם היה כומר נוצרי (זה אולי אחד הפרטים הבודדים הנכונים בספר "מלאכים ושדים" של דן בראון), עד אז המדע החזיק בדיעה שהיקום לא נוצר אלא תמיד היה. סתם נקודה למחשבה.

והנה גם קישור

להסבר שלא מפיו של הרב ברג, שנראה כאילו הוא מנסה בכלל למכור "קבלה ללא אל" - אולי כדי לקרב חילונים לעניין (הוא מוכר את הקבלה כיותר "מדעית" לכאורה, כדי לספק את הרציונאל של האדם החילוני המודרני). כמו שכבר טענתי קודם, ברג הוא קוסם. הוא יודע לעשות כסף מכלום.

תפילה

היא גם דרך לשנות את החלטות האל. אין ספק שתפילה היא סוג של מאגיה העלאת אנרגיה, אמירת מזמורים. וזו רק דוגמה אחת ויחידה מתוך כל האקטים ה"מאגיים" שאפשר למצוא ביהדות.

למעלה