שליחות ללונדון

בקר12

New member
מעניין אם בריטניה ארה"ב, קנדה

ואולי אוסטראליה ואירלנד היו יוצרים "שוק דובר אנגלית" משותף (במקום השוק האירופי המשותף) - מאיפה לאיפה הייתה תנועת העובדים? הימור שלי, רוב התנועה לתוך ארה"ב (לא רק TIER1 אלא סך הכול).

forglemmigej

New member
Nafta

זה ארגון מסחר בין אמריצקה, קנדה ומחיקו זה לא אומר שיש תנועה חופשית אבל זה דומה בעיקרון ליחסי המסחר באירופה. אגב אחד התוצאות העגומות של הסכם נפטא הוא אבטלה איומה במחיקו והגירה בלתי לגלית במליונים לשכנה מצפון.

בקר12

New member
מחיקו? מה את אמיגו?

שמעתי על נפטא אבל לא מבין למה זה גורם לאבטלה במקסיקו. זה אמור להיות ההיפך כי כוח העבודה שם זול, ואם מפילים מכסי מגן אז הם יכולים לייצא יותר - לא?

forglemmigej

New member
היתה בעיה עם תעשיית התירס

היא פרנסה המון משפחות שמה (במקסיקו) והיתה חתימה על הפסקת ייצור תירס מטעם המקסיקנים ומחירת התירס (יותר נכון סירופ התירס שהאמריקאים שמים בכל מה שזז) במחירי היצף לשוק המקסיקאי. תעשיית התירס מאד מפותחת וגם מסובסדת בארה"ב יש להם לובי חזק מאד בסנט, זה פשוט גרם לאיבוד של 150 אלף משרות במקסיקו וסגירת מפעלים רבים וחוות שחיו רק מזה ,הדבר גרם לאבטלה ממש גדולה והמון אנשים הלכו לחפש את מזלם בשוק האמריקאי כי לא היתה להם ברירה, דבר נוסף גם הרבה נשים עברו את הגבול פעם ראשונה כדי לשמש כנניס' או כל מיני תעשיות זולות "שאף אחד לא רוצה לעשות" וזה גם גרם למשברים במשפחות שם. את הבעיה הזו של הצפת אירופה במהגרים לא חוקיים ממדינות שכנות של הגוש הקומוניסטי לשעבר בדיוק רצו לחסוך ולכן מיהרו לצרף אותן לאיחוד, יש אמנם קשיים לא קטנים אבל בסופו של יום האיחוד רק ירויח מזה , מי שדוקא שיקר בבקשת הצטרפות ונתן תמונה מעוות וכוזבת לגמרי של יכולות המדינה, אלו מדינות ותיקות דוקא כמו יוון, פורטוגל , אירלנד ועכשו גם איטליה וגם לצרפת לא קל. מה שאופייני לרובן שהן קתוליות

בקר12

New member
מענייו. איני מכיר הפרטים לגבי NAFTA והשפעתה

על מקסיקו אבל מניח שהיה להם הגיון מסוים כשחתמו עליו. מן הסתם התוצאות יותר מורכבות אך באמת שאיני מכיר ניתוחים בנושא. הנושא של הקתוליות ופרוטסטנטיות והקשר שלהם לקידמה הוא נושא מעניין וידוע אבל נראה לי שזה לא המקום להיגרר לדיון עליו.

TrigATUSA

New member
כבר יש לא מעט דברים כאלה

כמו שנאמר כאן (בצד כמה טעויות), NAFTA מחברת את שוק העבודה הקנדי והאמריקאי באופן חלקי למדינות COMMON WEALTH יש כל מיני חלקי מדיניות שמקלות מעבר בין המדינות דוברות האנגלית לזמן מוגבל (למשל, צעירים בריטים יכולים להשתקע לשנתיים בקנדה) אני מכיר המון כוח אדם משכיל שנעזר בתוכניות מהסוג הזה כדי לעבור ולמצוא עבודה אני חושב שאם תבדוק את מספרי המעבר ב RATIO לתושבים/גודל כוח העבודה תראה שיש לא פחות מעבר מצפון אמריקה לארה"ב מאשר בכיוון ההפוך ברור שבמספרים מוחלטים יותר עוברים לארה"ב (עם אוכלוסייה של 300 מיליון) מאשר לקנדה (עם אוכלוסיה של 30 מיליון), אבל אני די משוכנע שבאופן יחסי קנדה מושכת הרבה יותר כוח אדם משכיל לתחומה מאשר ארה"ב בגלל העובדה שיש להם תוכניות הגירה שמעודדות הגירת כוח אדם מיומן (כפי שהייתה ה TIER 1) אחת האינדיקציות הכי טובות לכך היא בדיוק התוכנית שהזכרתי קודם, שמאפשרת לבריטים ואירים לעבור לקנדה בקלות, אך למרות שיש רבים שמשתמשים בתוכנית, יש גם איזה 60 מיליון שלא עוברים. כנל לגבי קלות המעבר מקנדה לארה"ב כיום המשכורות בארה"ב לא גבוהות משמעותית, אם בכלל, מהשכר שאפשר לקבל בקנדה, באירופה או במזרח הרחוק מצד שני יש הרבה גורמים שמהווים דוחף שלילי לעבור לארה"ב כמו מצב הכלכלה או שאלות של איכות חיים

בקר12

New member
בהחלט מעניין אך כמה הערות

במקור ושאני מחדד לעצמי אני חושב שמה שניסיתי לחקור בעקבות הערותיך הם מה ההשפעות על בריטים בשוק העבודה של בריטניה במצב הנוכחי (איחוד אירופי) אל מול מצב תאורטי של "שוק משותף ללא כל מחסומי מעבר ועבודה" עם מדינות משותפות לה בשפה ובעיקר ארה"ב וקנדה (אולי אוסטראליה). נראה לי שבתרחיש של שוק משותף עם צפון אמריקה - יותר בריטים ייהגרו מאשר בריטים שעוברים כיום לאירופה. האם מצב כזה זה יגרום יותר מוטיבציה לאמריקאים להגר - כנראה שגם כן כי כיום האפשרויות שלהם מוגבלות יחסית אבל התחושה הכללית שלי (שאולי מוטעה) היא שלפתיחת שוק העבודה האמריקאי יהיה יותר אימפקט על הבריטי (המוכשר) מאשר לאמריקאי (מוכשר). ונכון, הגודל משחק אבל לא רק - הרי אם להודו ולבריטניה היה שוק משותף ברור שהרבה הרבה הודים היו מנסים להגר לבריטניה ופחות בריטים (במספרים אבסלוטים וגם יחסיים) היו מהגרים להודו. זה שילוב של גודל כמובן ורמת חיים.

Nobilis

New member
הערות קצרות

א) כבר כיום יש תנועה של מיליוני בריטים מבריטניה לאירופה (עם יותר ממיליון בריטים בספרד, לדוגמא). אין ספק שהשפה היא מחסום אדיר, ועדיין. ב) אם היה מתאפשר מעבר חופשי בין ארה"ב לקנדה/בריטניה/אוסטרליה/וכו' מה שהיית רואה הוא תנועה של מיליונים רבים מארה"ב לשאר המדינות מסיבות של איכות חיים (לדוגמא - בכל אחת מן המדינות הללו המדינה נותנת ביטוח בריאות, בארה"ב יש עשרות מיליונים בלי ביטוח בריאות). ובמילים אחרות - אולי עדיף להיות עשיר בארה"ב, אבל למעמד הביניים והמעמד הנמוך טוב יותר במדינות אחרות.

בקר12

New member
הערות קצרות להערות קצרות

א) השאלה כמה מהם גמלאים וכמה מהם באים לעבוד? ב) נקודה מעניינת אבל האם באמת אתה סבור שאותה אוכלוסיה בארה"ב שאין לה ביטוח בריאות תעבור ביוזמתה את הקשיים של הגירה? זו לא בדיוק אוכלוסיה של מעמד בינוני ואם יש להם את היוזמה הכרוכה בהגירה, הרבה מהם לדעתי, היו גבר עובדים ועושים ביטוח בריאות בארה"ב. אני מסכים אתך שעדיף להיות עני במדינה סוציאלית כמו בריטניה או קנדה אבל לגבי המעמד הבינוני אני כבר לא בטוח.

Nobilis

New member
בתכלס...

דיון מעניין אבל חרגנו לגמרי מנושא הפורום, אז אפסיק כאן :)

TrigATUSA

New member
נראה לי שאתה לא כל כך מכיר את המצב בארה"ב

בארה"ב אם אתה לא מועסק, אין לך ביטוח בריאות בנסיבות הכלכליות הנוכחייות, עם אחוז האבטלה מרקיע השחקים, רבים מהמעמד הבינוני מוצאים את עצמם מובטלים, גם לתקופות ארוכות, ובלי ביטוח בריאות יש לא מעט מעסיקים בארה"ב בייחד בעסקים קטנים, שלא מציעים ביטוח בריאות קשה בארה"ב להפוך לעצמאי או פרילנסר, בדיוק מכיוון שמאבדים ביטוח בריאות, וקשה יקר ולפעמים בלתי אפשרי לרכוש ביטוח בפרטי כל הדברים שלעיל משפיעים מאוד על איכות החיים של בדיוק אנשים המעמד הביינוני גם הסטטיסטיקות מארות שמעמד הבינים בארה"ב כיום עובד יותר ומרוויח פחות מלפני 30 שנה אני יכול לספר מזווית אישית, שבקרב חברי בארה"ב יש FRENZY של הוצאת דרכונים אירופאים על ידי חפירה בעץ היוחסין של המשפחה, באופן שמזכיר את התור לייד שגרירות פולין בתל אביב ההערצה העיוורת לאורך החיים בארה"ב והשאיפה לעבור לשם בכל מחיר יותר נחלתם של אנשים במדינות לא מפותחות בהם יש יותר מנטליות פרוביציאלית, כגון מקסיקו וישראל

בקר12

New member
קודם כל בשביל זה יש אותך שאתה גם

איש עם מנטליות של העולם הגדול שמתגורר ומדווח בארה"ב. העניין הוא שאני מכיר עוד כמה אנשים שמתגוררים בארה"ב ולא כל כך בוער להם להימלט משם. כנראה שזה נורא תלוי בנישות עבודה ספציפיות. הרי גם בארץ התור ליד השגרירות הפולנית הוא לדעתי יותר קוריוז מאשר ביטוי לתופעה אמיתית. אני עוד לא רואה מסוקים בריטים ופולנים נוחתים על גגות השגרירויות שלהם בארה"ב כדי לחלץ את האזרחים שלהם לחוף מבטחים. מה שבטוח, אם ארה"ב נופלת למיתון המצב באירופה לא יהיה שפיר במיוחד.

אשנתי

New member
ארה"ב כבר במיתון והשרשור הזה

כבר מזמן חרג מגבולות ההתאמה שלו לפורום. אבקש לסיים פה. תודה!

Nobilis

New member
לגבי המשפט האחרון

זה יותר מגביל את מה שבריטניה יכולה להציע לשאר המדינות. מעבר בכיוון השני (בשל הנפוצות של השפה האנגלית כשפה שניה) קל יותר. עוד לא נתקלתי כאן בחברה עתירת ידע בלי עובדים מכל רחבי אירופה במשרדים בלונדון.

יעלי9

New member
לדעתי המדיניות היא ע"מ להרגיע את הציבור

הם ראו שקטגוריה שהייתה אמורה להכניס אנשים שיניעו את הכלכלה הביאה אנשים שפשוט נעלמו מהרדאר ובוודאי לא הקימו שום חברה ולא ייצרו שום מישרות. מסיבות פוליטיות גם היה חשוב לממשלה להראות שהיא לא נותנת לזרים מישרות על חשבון האזרחים . את המהגרים ממזרח אירופה אי אפשר לעצור בגלל חוקי האיחוד אז הם הידקו את החגורה איפה שאפשר - ברומנים, בולגרים וכל מי שאינו אירופאי. לכן גם היה צימצום של ויזות tier2 אני חושבת שעיקר המדיניות הזאת הוא יצוגי - כלומר שיהיו הוכחות בשטח שלא מוכרים את המדינה וקיצבאותיה לזרים המוזרים.

Nobilis

New member
נגעו, נגעו...

Tier 1 אכן עדיין פתוח (כפי שכבר הסבירו), למקרים מצומצמים. ועוד איך נגעו ב-Tier 2. אכן לא הגבילו את הכמות למעבר בתוך חברה, אבל נגעו ברבה חלקים אחרים של Tier 2. לדוגמא - הגבילו את כמות ויזות העבודה לעובדים חדשים (כאלו שלא מגיעים בשל מעבר בתוך חברה), לא מאפשרים יותר תושבות קבע למי שעוברים בתוך חברה, וכו'.

אסאן

New member
IELST אפשר גם בPEARSON

ה י תודה לכל המשיבים. לא הבנתי כל כך את ההבדל. "הארה נוספת: לויזת עבודה לא חייבים להבחן . חסך לי חודש המתנה" יעקוב

יעלי9

New member
you wife can register with eithre provider

and pick the date that's best for her that's why it saved me a month for the record, I wrote: הארה נוספת: לויזת עבודה לא חייבים להבחן בIELST not that your wife does not need to take a test at all as her partner, you do not need to demonstrate english proficiency and do not need to take any test at all

למעלה