שליחות ללונדון

אסאן

New member
שליחות ללונדון

שלום לכולם בהמשך לשאלותי לגבי מעבר ללונדון - היינו כבר בדרך - התברר כי : מי שחפצה נפשו לעבוד באנגליה - עליו לעבור מבחן של הרשויות - משהו חדש שזה כעת נולד. האם יש לכם הארות לגבי בחינה זאת ? תודה מראש יעקוב

אתה יכול בבקשה לפרט קצת יותר, בבקשה?

שליחות על בסיס איזה ויזה? האם קיבלת "ספונסר" של מעסיק וויזת עבודה או שזה על בסיס אזרחות אירופאית?

בקר12

New member
אין מצב שזה על בסיס של אזרחות אירופית

(לא בריטית).

Nobilis

New member
אכן...

אין מבחנים (ולא יכול שיהיו) למי שמגיעים על בסיס אשרה אירופית. הממשלה כן מכניסה מפעם לפעם תבחינים/מבחנים חדשים למי שמגיעים במסלולים אחרים (בני משפחה של אזרחים בריטיים, מהגרי עבודה מחוץ לאיחוד, וכו'). לדוגמא - בדיקת ידע בשפה האנגלית.

בקר12

New member
קצת תמוה התיאור שלך

מה זה "בדרך"? אתה בן זוג של אזרח/ית בריטי? אם לא, איך קיבלת ויזת עבודה?

אסאן

New member
ושוב שלום

הי אשתי קבלה חוזה מכובד ל 3 שנים בלונדון. המעביד ביקש עבורה ויזת עבודה. אשתי נדרשת לעשות מבחן - מבחן די קשה - למי שאינו דובר את השפה ברמת שפת אם. הננו תושבי מדינת ישראל ומקווים לצאת להרפתקה של 3 שנים בלונדון. תודה מראש יעקוב אזכיר לכם פרסום קודם "שלום לכולם קבלנו הצעה שלא ניתן לסרב לה - שליחות ללונדון תקופה של 3 עד 5 שנים. הננו זוג בסביבות גיל ה 50 ילדה בת 13 ( עולה לכיתה ח) שתצטרף אלינו. אשתי תעבוד במרכז לונדון כל ההוצאות על המעביד. מקריאה בפורום הבינותי מספר דברים אבל בכל זאת: 1 - רשיון נהיגה - הבנתי כי תקף ל 6 חודשים , מה קורה עם יוצאים לביקור מולדת וחוזרים לאנגליה ?? 2 - מקום מגורים - היכן כדי לגור? (הוצאות שכד, ביד נדיבה, תשולמנה על ידי המעביד) . הרי יש להתחשב בנתונים הבאים - לפי דעתי : מרחק סביר למקום העבודה מרחק סביר מבי"ס של הילדה. מה זה בעצם סביר - אולי בלונדון סביר זה לא מה שאנו מכירים. מרכז קניות. מרכז רפואי. ביטוח רפואי - האם הביטוח הרפואי כולל שיניים באנגליה? דרך אגב הביטוח ישולם על ידי המעביד. מה קורה עם חיי חברה קהילה יהודית/ישראלית בלונדון. אם יש לכם או לכן דברים נוספים לספר לי ולהקל עלינו את המעבר - אשמח לקרוא או לדבר אתכם בטלפון. מבטיח להזמינכם לקפה ולעוגה לאחר שנתארגן. יעקוב

noa scotland

New member
TIER2 לא שייך להגירה?

וכאן, אם אני לא טועה, מדובר בויזת עבודה ללא הגירה.

noa scotland

New member
אולי אני טועה,

אבל להבנתי הם לא בתהליך של הגירה אלא שליחות עבודה. האם T2 משמש גם במקרה שחברה שולחת אותם לעבוד בבריטניה לתקופת חוזה מוגבלת זמן? (אני יודעת שהגבלת הזמן היא לא אבסולוטית, אבל לצורך תיאור המעמד שלהם זה שונה ממהגרים מגיעים על מנת להישאר לשארית חייהם).

בקר12

New member
את טועה

למעט קטגורית הגירה אחת שאני מכיר (בן/בת זוג של בריטי שנשואים מעל 4 שנים - וגן היא עובדת כנראה לפני ביטול בקרוב) כל ויזות ההגירה, ובודאי כאלה שמבוססות על עבודה, תמיד מוגבלות בזמן וכפופות לתנאים בחידוש כך שלהפרדה שלך בין "הגירה מוגבלת בזמן" לבין "הגירה לשארית החיים" אין לה למעשב ביטוי בויזה שמקבלים.

noa scotland

New member
אבל זה הטפל ולא העיקר בשאלה שלי

יש תהליך הגירה, ובו המהגרים קוראים לעצמם מהגרים, מה שמעיד על כוונתם לעזוב לתמיד את ארץ מוצאם ולהתיישב במדינה החדשה. ויש מעבר שנובע מתפקיד בחברה בה עובדים. אנשים כאלה מגדירים את הנסיעה שלהם כשליחות-עבודה. האם טיר-2 מתייחס גם לשליחות-עבודה?

אשנתי

New member
כל הויזות האלה

טיר 1 וטיר 2, בעיקר 2 (1 בוטל?) הן ויזות ל"מהגרי עבודה" עד היום (זה בתהליכי ביטול) מהגרים מהסוגים האלה יכלו לקבל באופן אוטומטי ILR (אחרי כך וכך שנים) ולכן אפשר היה להגדיר אותם כמהגרים לצורך התיישבות קבע. למרות שרבים מהן חוזרים הביתה בסוף. ההבדל בינהן הוא שטיר 1 היא ויזה של העובד ללא תלות במעביד - ז"א שאפשר להחליף מעביד בקלות, בלי בעיות (בדר"כ ויזה למקצועות נדרשים) טיר 2 היא "תלוית מעביד" ז"א שאם מפטרים אותך - את מאבדת את הויזה שלך באופן אוטומטי ומיידי. (אפשר לעבור לעבוד אצל מישהו אחר, אבל בעצם זה כרוך בהוצאת הויזה מחדש) מבחינה סוציולוגית מהגר הוא כל מי שעבר לגור במדינה אחרת למשך של יותר משנה (זו ההגדרה המקובלת במדעי החברה) אני מקווה שאני צודקת ולא עשיתי סלט (יש מצב שהתבלבלתי עם קנדה) אם עשיתי סלט, אני סומכת על המומחים של הפורום שיתקנו אותי...

בקר12

New member
טיר 1 קיים אך הצטמצם מאוד בהיקפו

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/visas-immigration/working/tier1/ בגדול דייקת. לגבי ההגדרה הסוציולוגית, ייתכן שאת צודקת שכן איני מומחה לסוציולוגיה אבל לא הייתי מגדיר כל פוסטדוקטוראנט כמהגר, למשל. לדעתי, שילוב של תקופת השהות + הכוונה היא שקובעת מי הוא מהגר.

בקר12

New member
טוב נמשיך

כל אחד יכול לקרוא לעצמו מה שהוא רוצה (מהגר, מהגר זמני, שליח וכדומה) הרי חלק גדול מהמהגרים הקבועים לא ידעו שהם כאלה עד שגילו שהם כבר מעל 10 שנים בבריטניה וגם מהגרים שהגיעו להתיישב חזרו אחרי מספר שנים לארץ מוצאם. לשאלתך, חברה ישראלית ששולחת אדם ל"שליחות" בבריטניה מחוייבת (ברוב רובם של המקרים) להעסיק אותו בחברה מקומית ודינה של חברה מקומית שמעסיקה עובדים זרים זהה בין אם היא בבעלות של חברה ישראלית או שהיא "סתם" חברה בריטית ולכן התשובה לשאלה שלך - כן, "טיר 2" מתייחס גם לשליחות. זה נכון, שבהעברה ב"בתוך חברה", כלומר העברת עובד מחברה לחברה שיש בינהם זיקה (שניהם בבעלות משותפת וכדומה) יש את ויזת טיר 2 - intra company transfer והתנאים והמגבלות קצת שונים אך העיקרון זהה. ראי: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/visas-immigration/working/tier2/ict/ מן הסתם יש ארגונים בינלאומיים שיכולים להעסיק בבריטניה עובדים ללא ויזות רגילות (שגרירויות, או"ם וכדומה) אך איני מכיר את הפרוצדורה שם וספק אם זה המקרה פה.

almo81

New member
תשובה

הויזה שאתה מחפש היא ויזה דיפלומטית: עקרונית - כל מדינה מנפיקה דרכונים מיוחדים לנציגים שלו במדינות ידידותיות ואחרות - דרכון דיפלומטי כזה מאפשר זכות שהיה במדינה זרה - עם זכויות מיוחדות שנקראות במשותף חסינות דיפלומטית. דרכון כזה אינו מאפשר זכויות תושב - מותר לדיפלומט לעבוד ולקבל שכר אך ורק מהממשלה ששלחה אותו (לכן זה נקרה "שליחות") אין לו זכות הגירה (אפילו לא לילדים שלו שנולדו שם אין זכויות של אזרח), זה לא נתן זכויות אזרחות.והיכולת שלו להשתמש בשרותי המדינה המארחת (ביטוח לאומי, או שירותי בריאות ממלכתיים) מוגבלת. מצד שני, הוא משלם מסים באופן חלקי בלבד - בד"כ מיסים מקומיים כמו מיסי עירייה - אבל לא מס ישיר למדינה המארחת. השהות היא, עקרונית לא מוגבלת: דוגמא מפורסמת היא ערב הסעודית שהחזיקה את אותו שגריר בארה"ב קרוב ל-30 שנה (הנסיך בנדר בין סולטן).

בקר12

New member
לא שאלתי אבל אם כבר ענית נדמה לי

שיש אולי עוד קטגוריות שהיייה שאינם דיפלומטיות. לדוגמא, שליחי סוכנות יהודית למשל. הם אינם בעלי דרכון דיפלומטי אך לא בטוח שהם מקבלים ויזה על בסיס TIER2 ודומיו. יש לדעתי גם ארגונים בינלאומיים שיכולים להסיק עובדים זרים שלא על בסיס דרכון דיפלומטי וללא כפיפות לכללי TIER2 ודומיו.

almo81

New member
צודק

האו"מ, IMF, וגופים אחרים יכולים להעניק תעודות מעבר. גופים קטנים יותר, (הסוכנות, למשל) לא, כמה שידוע לי, והם תלויים במדינות השונות.

almo81

New member
נקודה מעניינת לגבי TIER1/TIER2

כמו שכבר נכתב, ההבדל הוא בשTIER2 יש מעסיק (SPONSOR) וב-TIER 1 אין (יש כל מיני תתי סוגים אבל זה ההבדל הכללי). TIER-1 נסגר בשנה שעברה עקב לחצים פוליטיים נגד הגירה (גם ככה, רק 2000 ויזות כאלה הונפקו ב-2010, לעומות כ-13,000 ב-2009. TIER-2 דווקא לא נגעו עקב לחצים של הלובי התעשייתי - שרצה לשמר לעצמו את הזכות לשנע עובדים בין אתרים בעולם - ולכן במקרה שלפנינו, לא צפוייה בעיה מיוחדת. מאד לא חכם, לדעתי לחסום דווקא ערוץ שנוצר כדי לעודד כניסת אנשים עם כישורים גבוהים במיוחד: לא שמישהו שואל את דעתי.....
זה קצת דומה לשטויות עושים בארה"ב, שם סטודנטים זרים כולל מסטרנטים ודוקטורנטים באוניברסיטאות העילית, מקבלים מכתב בסוף התואר שמזכיר להם שיש להם 3 חודשים לעזוב את ארה"ב.......

למעלה