שליחות ללונדון

almo81

New member
Tier-1 סגור למי שלא נמצא כבר בבריטניה

כלומר - סגור רוץ מלמאריכים (אני מקווה שלא יסגרו גם את זה, כי אז גם לי תהיה בעיה).

בקר12

New member
הבאתי לך לינק לתמוך בדברי

כפי שכתבתי אכן TIER1 הצטמצם מאוד אך הוא עדיין קיים - גם לעובדים מחוץ לבריטניה.

almo81

New member
TIER-1 GENERAL סגור

חלק מהקבוצות האחרות עדיין פתוחות - אבל סטיסטית, TIER-1 זו (היתה) הקבוצה הראשית עם קרוב - 20000 כניסות ב-2008. כל השאר מכניסות מאות בודדות של אנשים כל שנה.

בקר12

New member
אני רואה שאת שוב בעבודה

הממשלה הנוכחית התחייבה לצמצום מסיבי בהגירה (מחוץ לאירופה). TIER1 נפל קורבן כמובן אך עדיין הוא פתוח ל MOST BRIGHTEST and TALANTED כדברי הממשלה - במספרים זעומים כמובן

בקר12

New member
פשוט ייכתבו את השם שלי

אבל זה יהיה בזבוז כי יש לי כבר אזרחות בריטית.

יעלי9

New member
../images/Emo3.gif

Nobilis

New member
המילה היא...

מישהו עם הצעת עבודה רצינית. כמקובל במדינות רבות בעולם. Tier 1 (ויזת הגירה לאדם ללא הצעת עבודה) הייתה קטגוריה שנויה במחלוקת מראש.

יעלי9

New member
זאת המילה שמתארת את TIER 2

שאכן תוגברה ע"ח tier 1 (לא שאני מחדשת לך משהו בזה)

TrigATUSA

New member
ההגדרה נהייתה קשיחה לטעמי

אני כבר לא הייתי עומד בתנאים שלהם. לא שאני מנסה לטעון שאני BRIGHTEST אלא שהפרופיל ההשכלתי שלי אופייני לתחומים מסויימים בטכנולוגיה, וזה אינדיקציה איך בהרבה סיטואציות עסקיות יהיומקרים בהם לא מצליחים למצוא מועמד עם כישורים מתאימים ולא מצליחים לאייש משרה אחד הדברים ש TIER 1 אפשר הוא ל CONSULTANTS/FREELANCERS לבוא לעבוד בבריטניה בקלות יחסית מכיוון שלא היה צורך במעסיק שיבקש אותך בתחומים שבהם אני מתעסק רוב האנשים הבכירים לא עובדים בתור שכירים אלא עוברים בתפקידי ייעוץ מפרוייקט לפרוייקט העובדה ששערי בריטניה נעולים בפניהם עכשיו רק אומרת שהם ייקחו את הידע שלהם לסין או לקנדה (וזה בדיוק מה שאני רואה) מי שישלם את המחיר העקיף תהיה בריטניה, כי אני בטוח שחברות גלובליות כבר מעדיפות לרכז פרוייקטים שלהם במקומות בהם קל יותר לנייד ידע ולמצוא אנשים - ופעילות כלכלית כזו מייצרת משרות להרבה אנשים אחרים לאורך זמן עלול לקרות בבריטניה מה שקורה כבר בארה"ב שחברות מעבירות מרכזי פיתוח/פרוייקטים שלהם לארצות אחרות

בקר12

New member
אך אל תשכח כי לאזרחים אירופים

השוק הבריטי פתוח וכעת אולי תהיה להם פחות תחרות שם ויותר מהם יעברו. אין מה לעשות שחותכים בהגירה ברור שיחמיצו כשרונות. מצד שני שלא חותכים מוצאים שאחרי זמן מה רוב ה TIER 1 (או HSMP בעבר) למינהם עושים עבודות נחותות. לדעתי, הבעיה העקרית היום של הבריטים בהגירה היא שהם לא יכולים למנוע הגירה מהשוק המשותף.

TrigATUSA

New member
זו אכן בעייה יותר גדולה

הזרימה הבלתי נשלטת של עניים מהמזרח חלק ניכר מהעובדים בשוק האירופי אינם דוברים אנגלית טובה מספיק ועל כן לא רלבנטים לתפקידים רבים מאגר המוחות של בריטניה נמצא לא ברומניה ולטביה, אלא בארה"ב, קנדה, אוסטרליה, ישראל ושאר מדינות משכילות ודוברות אנגלית העובדה שיש המוני דוברי צ'כית זמינים לא עוזר בכלל למעסיקים הבריטים היו הרבה דרכים לטפל בבעיית ה TIER 1 - למשל להעלות את רף השכר לשנה-שנתיים הראשונות וככה היו נפטרים מרוב אלה שהסתננו פנימה על מנת לעבוד בתפקידי פקידות

Nobilis

New member
זה מעט מורכב יותר

א) בהחלט יש מוחות ברחבי אירופה. אני יכול להעיד גם מניסיון אישי (תחום ההי-טק בחברה בין-לאומית גדולה ומגייס עובדים/קונטרקטורים עבור המשרד בלונדון מכל רחבי אירופה - גרמניה, צרפת, בלגיה, איטליה, וגם ממזרח אירופה - פולין וצ'כיה, לדוגמא). ב) ההגירה ממזרח אירופה נועדה לא רק בשביל הי-טק. היא ממלאת פערים בשוק העבודה גם במשרות נמוכות (לדוגמא) מה ששומר על רמת מחירים סבירה (לדוגמא - עובדי קטיף שמוכנים לעבוד בשכר נמוך אומר מחיר נמוך יותר בסופרמרקט) ומפנה עובדים מקומיים למשרות עתירות ידע (בהנחה שהממשלה תתעשת ותדאג לחינוך איכותי לצעירי בריטניה). ג) אני מסכים שהיו הרבה דרכים לטפל בבעיית Tier 1. השאלה היא עד כמה מדינה עם גישה לחצי מיליארד עובדים דרך השוק המשותף (בניגוד לקנדה, או אוסטרליה) צריכה להתגמש. זאת שאלה פתוחה.

בקר12

New member
התכוונת לאוכלוסיה של חצי מיליארד - עובדים יש

פחות . . .

בקר12

New member
מצד שני, סופר מוכשרים מארה"ב או קנדה

מה יש להם כל כך לחפש בבריטניה? נראה לי שיותר בריטים סופר מוכשרים עוברים לשם מההיפך. אני לא בטוח שאלה ש"הסתננו פנימה" תחת TIER 1 התכוונו לעבוד במה שהם בסוף עבדו. כנראה שלמעבידים היו אלטרנטיבות יותר טובות אחרת אין לי הסבר למה שמישהוא יעשה עבודה נחותה אם הוא יכול לעבוד במשהוא משתלם יותר. אגב,עכשיו באמת הממשלה יישמה פחות או יותר את מה שאתה ממליץ ולא מחדשים ויזת עבודה או נותנים תושבות קבע אם המשכורת יורדת וכדומה.

Nobilis

New member
כמה נקודות

א) בהחלט עוברים עוברים גם בכיוון השני. גם אם מסתכלים על הסטטיסטיקות, וברמה האישית אני מוקף בדוגמאות (עובד בחברה בין לאומית, ולפחות אצלנו לא פחות אמריקאים/קנדים עוברים לאירופה מאשר בכיוון השני). ב) Tier 1 הייתה סופר abused. כמות האנשים שנכנסה עליה ושעבדו לאחר מכן בגינון, סבלות, וכו' היא עצומה. מה שאתה אומר (שאולי הם לא התכוונו לזה ופשוט לא מצאו מעביד) דווקא מחזק את הגישה של הממשלה - שלא צריך לאשר ויזה בלי הצעת עבודה מתאימה.

בקר12

New member
כמה תשובות

א) ברור שיש. השאלה היא האם הם גם "סופר מוכשרים" - כלומר, נראה לי שבממוצע, ארה"ב מציעה לאזרחים ה"סופר מוכשרים" שלה יותר הזדמנויות מאשר בריטניה. אבל שוב זה מאוד כללי. שאתה מדבר על אוכלוסיות של 300 מליון ו 65 מליון יש המון המון מקרים . . . ב) מעולם לא כתבתי שזאני סותר את גישת הממשלה (הנוכחית). דעתי היא שהלייבור היה קל יחסית על ההדק של ההגירה, גם בגלל, שידע שהמהגרים השונים ייטו (בממוצע) להצביע עבורו, כלומר שמאלה.

TrigATUSA

New member
זה מאוד מאוד כללי

המגזר הפיננסי והנגזרים שלו (למשל IT פיננסי) בבריטניה למשל, מפותח מאוד, ויש בו לא פחות הזדמנויות, לדעתי, מהאפשרויות בצפון אמריקה שוק העבודה בארה"ב כרגע מאוד לא טוב, מה שגם מביא לירידה בשכר. בתחומים מסויימים בהחלט יש הזדמנויות משמעותיות בבריטניה, גם מבחינה כספית וכמו שנאמר פה, אינדיקציה טובה היא המצב בשטח נתקלתי בהמוני PROFESSIONALS שעברו מאחת מהמדינות האלה לבריטניה. רבים מהם על TIER 1 כולם לא זכאים יותר לפי החוקים החדשים - כלומר במצב של היום הם לא היו עוברים - זה הפסד נקי של בריטניה וכאמור, מגבלת השפה מגבילה מאוד את מה שהאיחוד האירופי יכול להציע לבריטניה מבחינת שוק העבודה.

למעלה