שלוש ידיעות מזעזעות

מורני !

New member
אוקי...

קודם כל אני אכן כותבת שם הרבה... הן כנפגעת והן כמנהלת הפורום
ולא... בהחלט לא באתי לריב עם אף אחד כאן בפורום... ממש לא... וכמו שאמרתי רק נקודה שבאתי לנסות להבהיר. המשפט נוסח בצורה מסיתה לדעתי... כי הרגשתי שמנסים לחמם אנשים על הגברים... ואולי בטעות.. אבל בכל זאת הרגשה שלי... יש הרבה מקרי פגיעה ... וכן.. אני יכולה לתת לינק לסקר שנערך ברשת על נפגעים.. א. גברים מבחינתי הם מעל גיל 18... ואם גברים למה לא נשים? למה ילדות? אם ילדות למה לא ילדים? קשה להסתכל על ילד כאנס? ב. כאמור כבר עניתי... אני לא יודעת סטטיסטיקה בעל פה... אבל... גם אתם לא :) ולכן.. המשפט שאמרה חנה ואתה מאמין בו נבע מאינסטינק ולא מידיעת העובדות. ג. אני מצטערת שגרמתי לך להרגיש לא נעים... וטוב.. כבר עניתי לזה
*** באמת לא באה לריב. שבוע טוב.

aaa123

Member
מעונין לראות את הלינק ותודה על

הסימפטיה כלפי גברים. גם אני מרגיש מידה מסויימת של חוסר סימפטיה כלפי גברים בפורום זה אבל לא במשפט המדובר שהוא בסך הכל הערכת מצב אלא בחוסר התייחסות לרגשות הגבר. בתגובה לשאלה אם יש נסיבות מקלות יש התייחסות של חלק מהדוברות אך ורק לגודל הטראומה של הקורבן ,והשאלה איך גברים היו מרגישים במצב הזה בכלל לא זוכה להתייחסות. כל מי שיגיד שיש נסיבות מקלות יזכה להתקפות אישיות בנוסח"אתה מנסה לנקות את האנס" ולא להתנגדות עניינית בלי התקפה כזאת אפילו אם דעותיו הם שיש לשנות את המצב הקיים מבחינת חומרת העונש לרעת האנסים ולא לטובתם. אני לא חושב שהתקפות אישיות על אנשים שדעותיהם הם בתחום הקונצנזוס הן דרך יעילה לשכנע. אפשר להתנגד לנסיבות מקלות בלי היחס העוין כלפי מי שחושב אחרת ובלי התעלמות מוחלטת מהשאלה איך גברים מרגישים במצב הרלבנטי. ההתנהגות של לא מעט פמיניסטיות גורמת לרוב הגברים לחוש לא נעים במחיצתן ולברוח מהן.

ל- aaa123 - מה הקשר לסימפטיה?

תמוהה בעיני ההתייחסות החוזרת כאן על דברי "אורי" במקום קודם, שאין התייחסות לרגשות הגבר. האם כוונתך שרצוי/חשוב להתייחס לרגשותיו של הגבר האונס? חוץ מאשר ריגושים עזים אלימים ורצון עז להכניע, להשתלט, לכבוש, לחדור, לפגוע, להשפיל, להכאיב לנצח, יש שם משהו אחר? אולי כוונתך לתחושת פגיעה והשפלה בגלל שהאשה לא רוצה אותו? אלה הרגשות שלדעתך יש לקחת בחשבון אחרי שהגבר החליט לכפות על האשה חדירה אלימה לגופה? אני מבקשת הסבר. נכון שיש פמיניסטיות לוחמניות ולא מנומסות במיוחד. האם חשבת שזו יכולה להיות תוצאה של בילוי זמן במחיצתם של גברים על כל הכרוך בזה? זו בכל אופן הסיבה שאני הפכתי לפמיניסטית אגרסיבית. עם הזמן לימדתי את עצמי למתן תגובות על מנת שדברי ישמעו אבל לא בגלל שעוצמת רגשותי פחתה.

aaa123

Member
אני לא אחד מהם כך שאיני יכול

לדעת בדיוק מה הרגשות שלו אבל אני יכול לחשוב מה היתה ההרגשה שלי אילו הייתי במקומו ,ואני לא מדבר על המצב שאחרי האונס(זה מצב שלא אגיע אליו) אלא על המצב שלפני. אני לא עושה את זה במקום חשיבה על ההרגשה שלה,ואני לא משתמש בזה כדי להצדיק אונס,אבל שאני שומע סיפור אני מסתכל על הדברים בסדר כרונולוגי והדבר הראשון שקרה הוא שההרגשה שלו נפגעה מזה שהוא לא קיבל את מה שהוא רצה לקבל כך שיש הזדהות מסויימת איתו לא בגלל תמיכה כלשהיא באונס אלא בגלל שיש הזדהות עם רגשותיו. הנושא של פגיעה מזה שהאישה לא רוצה אותו כאשר הוא ציפה שהיא תרצה אותו כלל לא קיימת בחלק מהמקרים(למשל במקרה של תקיפת אישה זרה שלא היה שום בסיס לקוות שהיא תרצה אותו). זאת הסיבה שיש כאלו שלא אונסים לעולם אבל רואים נסיבות מקלות בחלק מהמקרים. אני לא מבקש מאף אחת כאן להפחית את העוצמה של רגשותיה אבל על מנת להשפיע באמת רצוי למתן את התגובות. אם רוצים לשכנע שאין נסיבות מקלות או לפחות שאנשים יגלו פחות התחשבות בנסיבות מקלות אז הדרך לעשות את זה היא על ידי התייחסות רבה יותר לרגשותיה של הקורבן שאנשים יקראו את הסיפור מנקודת ראותה ,ויתנו משקל רב יותר לרגשות שלה אבל לא על ידי התעלמות מוחלטת מההרגשה של התוקף שגם גברים שאינם תוקפים חושבים עליה. אני חושב שרצוי ללמד בבתי הספר את הדברים מנקודת הראות של הקורבן כי להערכתי חלק מהבעיה היא שהתוקפים והתוקפות(בעיקר תוקפים אבל החלטתי לא להתעלם מהתוקפות בעקבות דבריה של מורני) לא מעריכים נכון את הנזק שנגרם לקורבן.

מורני, אני מכבדת את דעתך

אבל היא לא תואמת למציאות. רוב מקרי האונס הם של נשים, ילדות וילדים ע"י גברים. ושיהיו כמה שפחות ושנדע להתמודד ולמנוע - אבל בינתיים זה המצב.

Boojie

New member
חנה, כפי שציינתי בדברי,

אני לא מורידה את האחריות מהאנס, החברה, המשפחה וכולי. בסך הכל ציינתי שאחת החובות שלנו כלפי עצמנו היא לדעת להגן על עצמנו, ואחת החובות שלנו כלפי בנותינו היא לדאוג לכך שהן תהיינה מסוגלות להגן על עצמן. לא מספיק לצפות מהחברה להעביר מסר ש"אסור לפגוע בנשים ומי שיפגע בהן ייענש". גם אנחנו בעצמנו חייבות להעביר את המסר הזה. כמובן שאני לא מצפה מילדה בת שלוש להיות מסוגלת להתגונן מול גבר מבוגר. מה שאני כן מצפה, זה לכך שכל ההורים יחנכו את ילדיהם מגיל צעיר ביותר לדווח על דברים כאלה (בנוסח הדרכות "גופי הוא שלי" שמקובלות בארצות הברית) וכאשר הילד מדווח על כך - לטפל בזה! לתמוך בו, לעמוד לצדו, ולרדוף את התוקף בכל חומרת הדין! ולא כמו שיותר מדי אמהות עושות - מכחישות וקוברות את כל הסיפור.

א-פרופו אנסים ועונש

בית משפט שיחרר עצור באשמת אונס קטינה בניגוד לבקשת והמלצת המשטרה כי...האנס לא מדבר עברית. פרוש השחרור הינו שלא ניתן לעצור אותו שוב אלא אם כן יוגש כתב אישום ורק אז יכולים השופטים להחליט על מעצר עד תום ההליכים. היות והאנס משוחרר (ואולי ממשיך להוות איום לנאנסת) - הרי שעלול להיות שיבוש חקירה שלא יאפשר את הגשת כתב האישום. תגובת בתי המשפט היתה שהם ציפו מהמשטרה שתביא מתורגמן. פתחתי את חדשות הערב באמצע - כך שמי ששמעה פרטים נוספים מוזמנת להוסיפם כאן. מה זה היה שאמרנו על מחיר חיי אישה ? יקרים, אה ?

calisto

New member
אני חייבת להגיד שוב

נשבר מכל הבולשיט הפסאודו-ליברלי הזה!!!
זכויות אסיר הפכו להיות קודש, זכויות עצור? קודש הקודשים. צדק? חקיקה פלילית? הכל בדיחה. שלא תבינו אותי לא נכון, אין כמוני בעד משפט הוגן, זכויות האדם וכיו"ב, אבל יש מה שנקרא איזון. משום מה העבירה הפלילית כ"כ יוצאת מידי הקורבן עד כי היא כבר ממש לא משנה. והצדק הסופי? אולי מלמעלה? (גאולה, מה את אומרת? יש מצב?)

גאולה_ש

New member
עד שימצא הגן לציניות...

אלוהים גדול
אכן המציאות קשה.... עבירות המין נתפסות כעבירות שבוצעו נגד המדינה. בהתאם לכך המדינה היא התובעת את הנאשם ואילו הפרקליטות מייצגת את המדינה ולא את הנפגעת. כך הופכת הנפגעת לצד המוזנח ביותר במערכת. מכיוון שהמדינה כגוף היא הקורבן הנפגע , דואג החוק לאכיפת פיצוי על נזקי המדינה. לאחר מכן בא הנאשם המקבל את עזרתו והגנתו של החוק , החל משמירת זכויותיו באופן ניהול המשפט ועד למינוי סנגור מטעם המדינה [...] אך החוק לא נותן דעתו לזכויותיו של קורבן העבירה, כמו הזכות לקבל מידע הנוגע לתיק התלונה, על אופן ניהול המשפט ומועדי הדיונים , הזכות לקבל פיצויים על נזקים שנגרמו לו או לה כתוצאה מן העבירה. דברים אלה אמורים בכל קורבן של אלימות ,אולם הן חמורים במיוחד כאשר הקורבן הוא אישה שנפגעה בתקיפה מינית בשל עצם היותה אישה. עילם , א "נאנסות , אונס והרשויות בישראל" , 1994

calisto

New member
פרויקט הגנום האנושי חייב להמשך!

ובהקשר למה שאמרת: לא מזמן נחקק חוק זכויות הקורבן שבעיקר מדבר על זכות הקרובן להיות מעורב בנושא וכו´ ולאט לאט (בעיקר בארה"ב בינתיים) מתחזק הקטע של תביעות נזיקין של קורבנות ואז האישום הפלילי מהווה ראייה לתביעה הנזיקית. שמעתי לא מזמן על עורכת דין שמתמחה בתביעות נזיקין של קורבנות אונס והתעללות מינית.

מכשפה

New member
קראתי, וראיתי גם שהיו שם המון תגובו ../images/Emo18.gif

מה שלא ראיתי במקרים של ידיעות אחרים! כנראה שבכל זאת המקרים כן מזעזעים את דעת הקהל. ושמחתי לקרוא שבכל זאת יש התקדמות בתפיסת עבריינים, בטיפול בהם וגם במתלוננות עצמן שפעם היו שותקות ופוחדות להתלונן! בתקווה שהמצב ישתפר!

למעלה