שלום,

blue eyes angel

New member
שלום,

למדתי בקורס אישי במקום שאת שמו לא אזכיר, לא הוצאתי את הציון הנדרש. כעת אני עומד בפני פסיכו' שני .. מה כעת ? מה עוד ניתן לעשות ? איך אני יכול להעלות את הציון באופן משמעותי ? ללמוד עוד קורס ? ללמוד לבד עם ספרים של קורס אחר ? אני די נמצא בצומת ואין לי מושג לאן לפנות ... עזרה תתקבל בברכה.

אתה יכול להגיד איפה עשית..

אנחנו באופן חופשי אומרים איפה אנחנו לומדים..לשיקולך כמובן
דבר ראשון- בכמה נקודות אתה רוצה לשפר? פחות מ100? יותר מ200? זה גם עניין שקשור.. לדעתי תשאל את עצמך- האם הבעיה היא במכון? כלומר - לא התאימה לך השיטה, לא היה מספיק תרגול, לא עשית מספיק סימולציות וכו' וכו' או הבעיה בך- לא מספיק למדת ותרגלת, לא למדת מילים, לא קראת באנגלית וכו' זה כבר יעזור לך להתמקד.. יש מצב שבגלל שעברת קורס, ואתה מכיר את הנושאים וכבר בטח יש לך ספרים/מחברות, או שתקנה משומש/חדש של עוד מכון כדי שתתרגל משהו חדש (נראה לי מעצבן לתרגל שוב אותו דבר..וזה גם טוב לחשוף את המוח לעוד דברים) או שאם בא לך תעשה עוד קורס.. לדעתי אין טעם, כי מה שחשוב זה התרגול.. שוב תעשה חושבים וסקר שווקים, זה גם שאלה של כמה אתה רוצה להוציא.. בהצלחה

blue eyes angel

New member
למדתי באמריקן קולג' ישראל ...

אני צריך לשפר ב 80 נקודות ... אני לא יודע איך אני אוציא אותם ... פשוט לא יודע איך ? כרגע אני מרגיש שאין לי פשוט כח לזה ומתחיל לחשוב על האוניברסיטה הפתוחה או מכללת עמק יזרעאל ... האם האחרונים הם גרועים ? האם האוניברסיטה באמת עולה עליהם ? מי יכול לתת לי תשובות על זה ?

dasoona1

New member
בהחלט..

תואר של אוניברסיטה בהחלט עולה על תואר על מכללות, ובטח שעל תואר של הפתוחה. לפי דעתי , תן מאמץ אחרון, לשפר ב-80 נקודות זה בהחלט אפשרי, ויש אנשים שמשפרים ב-200. אני הייתי ממליצה על קורס, אבל אלו הם כבר לגמרי שיקולים שלך. שיהיה בהצלחה!

סנטה

New member
תפסיקו להסיק שמכללות זה פחות טוב

מאוניברסטאות. זה תלוי, היום יש מכללות שהתואר שלהם לא מבייש שום רמה אוניברסטאית במיוחד בתארים שבאוניברסיטה הם עיוניים ומשעממים (תקשורת לדוגמא) והרבה יותר פרקטיים במכללות (ספיר,בינתחומי,מכללה למנהל לדוגמא) !

איילפ

New member
ואת אומרת את כל זה מנסיונך רב השנים

נכון? מה את יודעת בדיוק על תואר של האוניברסיטה הפתוחה? את יודעת כיצד מעסיקים מתייחסים אליו? תתפלאי אבל הרבה מעסיקים רואים תואר מהאוניברסיטה הפתוחה בחיוב מכיוון שהצלחה בלימודים באו"פ מעידה על משמעת עצמית מאוד גבוהה. כמובן שזה משתנה ממעסיק למעסיק, אבל לצאת עם הצהרה כוללת וכוללנית כמו שלך זה חוסר אחריות, בלשון המעטה.

dasoona1

New member
ממ..

אני דווקא מדברת מנסיון של אחים ואחיות וחברים קרובים. אבל אולי פגעתי בנקודה רגישה? לא התכוונתי להיות חסרת אחראיות, הבעתי דעה. חופש הביטוי, לא?

סנטה

New member
זה לא עניין של חופש ביטוי

פשוט ההנחה הרווחת הזו כבר לא מעודכנת ממזמן. ואין שום נקודה רגישה,סביר להניח שאני ואת כאן לאותה מטרה (ציון גבוה בפסיכומטרי) כולנו רוצים להתקבל לחוג הטוב ביותר,אבל לאו דווקא החוג הזה נמצא באוניברסיטה.זה הכל :)

זה לא לגמרי נכון

א. אין מה לעשות שלטוב או לרע לאונ' יותר קשה להתקבל לא שמעתי על מקרים של אנשים שלא התקבלו למכללה ב. לא מבינה לגבי תקשורת,אבל נגיד משפטים, ראית חשבון וכו' יותר נחשב ללמוד באונ'

איילפ

New member
לא בהכרח

אני לא בטוח שלימודי משפטים באונ' חיפה, נחשבים יותר מהמרכז הבינתחומי. גם מבחינת אחוזי מעבר בבחינות הסמכה (אני לא זוכר במדויק).

אבל שוב, למכללה צריך בערך רק להציג

ויזה.. א) בבחינה שהיתה בסוף אוקטובר ניגשו מהעברית 41 אנשים >עברו 100% 188 בבינתחומי > עברו 96% 70 מחיפה > עברו 96% 88 מאת"א > עברו 95% עזוב את זה. מעסיקים בד"כ מעדיפים בוגרי אונ' אמנם הבינתוחמי נחשבת ליציבה לעומת כל הנתניה/שערי משפט ושות' אבל עדין לימודים באונ' נחשבים בתחומים האלה לרציניים יותר במכללה הרבה פעמים הבנתי (מקריאה בפורום סטודנ') שיש אוירת תיכון וכו'

ואגב רק הכמות- צשהיא בד"כ כפולה או

משולשת מהאונ' מדברת בעד עצמה קיצר אין לי כוח להתווכח על זה.. אני אומרת את מה שאני אומרת אחרי שדיברתי עם מי שבבעלותו משרד עו"ד

dasoona1

New member
טוב אז ככה

עכשיו כבר הגענו לנושא שאני מבינה בו, ואפילו מבינה בו מאוד. אני עתידה להתחיל ללמוד משפטים באוקטובר. על כל שישה אזרחים יש עורך דין, וכולם רוצים להתקבל למשרדים הכי טובים אחרת הם ירוויחו פחות ממינימום בתור מתמחים. כשתגיע למשרדים הטובים עם תעודה של רייכמן ולידך יישב מישהו עם תעודת בוגר מת"א, חיפה או ירושלים, מן הסתם יעדיפו אותו- בדוק חתום וסגור, ואני יכולה לספק כתבות ומאמרים שיוכיחו זאת. הבינתחומי הוא מקום מצוין ואם לא אקבל את הציון הנדרש לי , איאלץ ללמוד שם, מקום לא רע בכלל, אז יהיה לי קשה להמשיך משם למשרד "שווה"... אז בעניין משפטים, כן, יש הבדל ענק בין אונ' למכללה.

סנטה

New member
לגבי משפטים זה לא נכון...

כפי שציינו לפני הבינתחומי נחשבים טובים בתחום. יותר קשה להתקבל לאוניברסיטה ללא צל של ספק,לא טענתי אחר. כן טענתי שזה לא אומר שתואר של מכללה הוא פחות טוב,או שיוסי מנהל מחלקת X בחברת Y יחליט לא לקבל אותך כי למדת באוניברסיטה Z או במכללת B ... או בקיצור,לא תמיד זה משנה . :)

dasoona1

New member
מסכימה איתך בהכל אבל...

אני חושבת שמי שיכול ללכת לאוניברסיטה יילך לאוניברסיטה. מי שמעדיף להוציא 30 אלף שקל מאשר 11 אלף שקל קצת לא שפוי ואני לא חושבת שיש מקרים כאלו. ולשאר החבר'ה: בעניין משפטים, אני מצטערת, אונ' הרבה מעל מכללה. כל מכללה.

למעלה