שלום

שלום

הייתי רוצה לדעת מה אתם ממליצים כדי להיפטר מתחושת הפסימיות ולהחזיר את האופטימיות. אני מדבר על כך שאני עוד מעט בן 17, עדיין לא הייתה לי חברה והחוסר באהבה אוכל אותי מבפנים. תמיד דגלתי בגישה חיובית ואופטימית שיום אחד זה יקרה עם הרבה תקווה, אבל כעבור כל תקופה מסויימת מגיעה נקודת שבירה וייאוש כמו זאת, הבדידות הורגת ובמיוחד בימים כאלה של חופש, חוסר המעש והשיעמום גורמים לתחושת חוסר אונים ומעצימה את זה אפילו עד לדיכאון קל. אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון ואני אשמח לקבל עצות וחפירות אחרות.

khamala

New member
אתה זקוק לניעור...

דבר ראשון, אתה מאוד צעיר, ולמרות שבתקופה של היום, זה נהוג שתהיה לך חברה כבר בגיל 12, אתה עדיין מאוד צעיר והחיים משתנים כל כך, כל יום בגילאים האלו. המעברים החדים האלו מפסימיות לאופטימיות גם מאוד מאפיינים את הגיל הזה( וואו...אתה עכשיו מזכיר לי את התקופה הזאת) , ולכן, דבר ראשון, אל תתרגש כל כך מהמעברים האלו, תבין שכשאתה מרגיש פסימי זה יכול להשתנות במהירות לאופטימי. אולי, כל פעם כשאתה מרגיש פסימי, תנסה לשחזר מה גרם לך אז להרגיש אופטימי, וכך יהיה לך קל יותר לישמור על אופטימיות. אל תיתן לתחושה פסימית להשתלט עליך, ע"י כך שתזכיר לעצמך את אותה תחושה אופטימית שהייתה לך לפני כן, והידיעה שהיא חולפת, בדיוק כמו התחושה האופטימית. בנוסף, ציינת שבתקופה הזאת אתה מרגיש חוסר מעש ושעמום. אולי באמת כדאי שתעשה משהו שיעניין אותך, אין סיבה שתשב חסר מעש ותתחפר בעצמך, צא החוצה! ( אלא אם כן עכשיו אתה תקוע באיזה מקלט באיזור הצפון). במילא כשאתה עושה דברים שמעניינים אותך, אתה מעלה את הבטחון, איתו את הערכה העצמית, ואיתה את האופטימיות. מעבר לך, כשאתה יוצא ועושה, אתה גם מגדיל את האפשרויות שלך להכיר אנשים, וגם בחורות. הדבר הכי גרוע מבחינתך עכשיו זה להתחפר בתוך עצמך, זה רק יעצים את התחושה ויוציא אותה מכל פרופורציות. פשוט קום ותעשה! אל תעבוד על האופטימיות מבפנים, אל תתחפר בתוך עצמך, צא מעצמך, צא החוצה - האופטימיות תגיע...

צודקת אבל...

אין לי מה לעשות בחוץ, לא משהו שיעניין אותי לפחות, החברים לא פנויים ועבודה אין (הייתה לי למשך שבועיים היה נחמד). אני מניח שטיול קצר בשמש לא יזיק אבל זה לא מספיק ומספק. התחושות האלה אכן מתחלפות במהירות לכן אני מחפש או מחכה למשהו שיחזיר לי את האופטימיות, להיזכר מה עשה לי זאת בעבר זה לא אותו דבר. אני מתכנן עם חברים שלי ליסוע לאילת מה שבטוח יעשה טוב, יש עוד זמן עד אז (וגם זה לא בטוח סגור), ובינתיים אני לא יודע מה לעשות.

magenta73

New member
אין מה לחפש

שמשהו חיצוני ישנה לך את התחושה. אתה זה שצריך לפעול לשנות תחושה, על ידי היציאה החוצה והתעסקות בדברים שמעניינים אותך. לענות ב"כן, צודקת, אבל"... לא ישנה כלום ולא יעזור. אתה עדיין מתבצר ובכך ממשיך את תחושת היאוש וחוסר האונים. צא בחוץ!!!

אני והפה הגדול שלי

עכשיו אני בדיוק הולך לים חח. תודה לכם בכל מקרה, יהיה טוב.

khamala

New member
אתה יודע מה?

תעשה בדיוק הפוך ממה שאתה עושה. אל תרדוף אחרי אותה אופטימיות. אל תיכפה על עצמך להרגיש טוב. תמרוד לצורך שלך להרגיש אומפטימי...הרייי אתה בגי שאוהבים להתמרד... מי הבטיח לך גן של שושנים- וגם אם הוא קיים הוא מלא קוצים...אז החיים לפעמים מרגישים חרא... אז מה? תשתחרר, תפסיק לרדוף אחרי דברים. והכי חשוב, במצב הזה התעסקות עצמית רק מחריפה את התחושה של חוסר אופטימיות. תתעסק עם עצמך, כל עוד זה לא מביא להסתבכות עצמית - שאתה שרוי בה עכשיו.

zoharitta

New member
בנוגע למצבך

מאור, אתה בחור מאד צעיר .נשמע לי קצת חסר ביטחון וקצת לא יודע מה לעשות עם עצמך. חיפוש אהבה הוא דבר מאד חשוב אבל לדעתי זה יבוא כאשר תרגיש יותר קרוב אל עצמך, יותר יודע מי אתה ומה אתה מחפש ועושה בחיים, וזה תהליך שלוקח זמן.גם אם תמצא אהבה בקרוב היא לא תהיה תחליף וריפוי לבעיותך אלא יכולה לבלבל ולסבך.כדי אולי לחפש מקורות תמיכה מקצועיים .

אני טוען

שחוויית האהבות הראשונות הם בין האירועים שעוזרים למתבגר לגבש זהות, אני אכן קצת מבולבל ולא יודע מה אני רוצה מהחיים שלי אבל אני מאמין שאותה חוויה של זוגיות ואהבה תעזור לי להכיר יותר את עצמי, צדדים חדשים שלא הכרתי בי. ושוב אני טוען שזאת חוויה קריטית, מין חלק בתהליך ההתבגרות שכל אחד חייב לעבור מתישהו על מנת לעצב את זהותו. את טוענת שזה לא תחליף וריפוי, וזה נכון, גם אם אני אמצא אהבה זה לא יפתור את כל בעיותיי בין לילה, למרות זאת אני חושב שזה יעזור לי בהתפתחות האישית ואף בדרך לפתרון בעיותיי. ככה לדעתי לפחות.

zoharitta

New member
המשך נושא אהבה

אני חושבת שאהבות הראשונות ולא רק ראשונות אלא בהמשך החיים ובכל גיל יש להן השפעה חזקה מאד על האישיות , היא חוויה עוצמתית שלפעמים מפילה בן אדם אבל גם יכולה לתרום לבנייה והתחזקות, בזה אנ מסכימה אתך. השאלה שלי אליך ,אם אתה כל כך רוצה, מה מונע ממך עד כה למצוא אותה.?

זאת שאלת מיליון הדולר

שילוב של הרבה גורמים כמו אישיות, חיצוניות ומזל הגורם העיקרי הוא כנראה, האישיות, אני מאותם בחורים מופנמים ושקטים שלא בולטים, לוקה בתסמונת ה"חמוד", ואין לי קסם אישי. פעם לפני כמה שנים חייתי באשליה שזה פשוט יבוא אליי, אכלתי את כל השטויות של "זה יבוא יום אחד, ברגע הכי לא צפוי, תחכה מה אתה לחוץ, אתה תמצא את האחת" וזה היה ככה שנים. בחזרה לתכונות אופי, הייתי גם ביישן וחסר ביטחון (כצפוי), אבל בשנתיים האחרונות די התגברתי על זה והבנתי ש"אם הקלמנטינה לא באה אליי אני אלך לקטוף אותה" זאת אומרת ליזום ולא לחכות, אבל גם פה נחלתי כישלון מאותם סיבות אישיותיות, עד שסוף סוף גם אם אזרתי את האומץ ליזום זה לא הלך. זה תקציר של סיפור חיי והתשובה לשאלה שלך
. הייתי רוצה קצת מזל שתגיע הזדמנות, רק הזדמנות להתחלה מוצלחת עם מישהי מוצלחת, כמובן שזה דורש ממני לצאת ולא להישאר בבית מה שמוביל לבעיה אחרת שאני תלוי בחברים שלי לאן לצאת ומתי, זאת אומרת שבקטע הזה אין לי ממש שליטה. מקווה שלא חפרתי יותר מידי.

zoharitta

New member
המשך

לדעתי אתה צריך לבחור בחורה שמוצא חן בעינך ולהתחיל לנסות, אין דרך אחרת. אפילו שהההתחלה לא תהיה מוצלחת תרכוש ניסיון שאמנם יכול להיות מכאיב אבל יכול להביא להצלחה בהמשך. יש הרבה בחורות שאוהבות משהו "חמוד"ועיינין של משיכה הוא מאד אינדיבידואלי. אתה יכול לנסות לכבוש את לב הבחורה עם מאמצים מצדך, ולהיות מוכן לא להצליח כי עינייני אהבה הם מאד מורכבים ולא תמיד אנו אשמם שהדבר לא הולך. לילה טוב ובהצלחה

תודה

כן זה מה שעשיתי, שמתי מישהי שחיבבתי כמטרה, ניסיתי, לא הלך. אני מקווה שהשנה ילך יותר טוב. לילה טוב גם לך.

למעלה