שלום

אז בואי נראה רגע:

נניח נכמת את זה לארץ. נניח ולי למשל עצוב לשמוע על תינוק שמלים אותו. האנשים השמחים שסביבו באותה עת רק מגבירים את העצב. אז מה אני אמור לעשות? ללכת עכשיו ולהטיל כישוף שיפיל את התיקרה על ראשם ויהרוג אותם? או אולי אני אמור לאחד כוחות ולצאת במבצע נועז לחלס את יהוה? או שעלי להיות ממוקד ולהטיל כישוף מוות על המוהל? אבל האנשים שבאים לברית חושבים שזה דבר משמח. הם רוקדים ושרים שם. מבחינתם מותו של המוהל זה דבר רע. אז הם אמורים יהיו להטיל כישוף שילחם בי. ככה בדיוק מתחילות מלחמות. את מבינה על מה אני מדבר? יש עניין של אתיקה. אני בהחלט אגן על עצמי בעזרת המאגיה שלי אבל להסיק מזה לשימוש מאגי בעל השפעות גלובליות זה דבר שדורש הגדרה ברורה של טוב ורע. אני עדיין לא קיבלתי הגדרה כזו שאינה תלויה בנקודת מבט סובייקטיבית. בשביל עצמי מספיקה לי נקודת המבט הסובייקטיבית שלי כמובן, אבל נטילת הבחירה החופשית של אחר לצורך זה עלולה להוביל למלחמה וזה דבר שיש לקחת בחשבון. אם לי מותר למה לו אסור?

מבניה מצויין את מה שאתה כותב,

ולמען האמת גרמת לי לחשוב (לשם שינוי ) ויש בזה המון דברים נכונים. ולמרות זאת יש דברים שכולנו יודעים שהם רעים. דברים שאין עליהם עוררין, ולא מדברת עם קסאמים ודברים שניתן לראות משני הצדדים, אך למשל אדם שמתעלל בילדים או אונס ילדות קטנות. יש עוררין על זה שמגיע לו את העונש הכי חמור שיש?!?

אולי האדם הזה בעצמו עבר התעללות

בילדותו. אולי הוא סבל דברים שאת לא מסוגלת לתאר לעצמך. אז לגרום לו עוד כאב? זה לא יעזור. כל מה שאפשר לעשות זה לנסות לנטרל אותו. אני, סתם עוד קוראת סמוייה בפורום.

ולנטרל זה לא סוג של כישוף?

ובכלל אם הכישופים הללו לא עוזרים אז למה הם קיימים? מי משתמש בהם? עבור מה משתמשים בהם והאם אלו שנמצאים כאן באמת מאמינים בכישופים או שרק נפתח פורום בהשראת הארי פוטר אבל אין כאן כשפים ושחורים אמיתיים...? ולא צינית אלא רצינית לגמרי. תודה.

אבל זה הפורום בו אנו...

נמצאים, את יודעת. ויש משהו במה שכתבת למרות שעדיין קשה לי לראות את הצד המתעלל וסיבלו כשזה מדובר בסבל של ילדים.

אז מה?

הדיון הזה הוא כרגע דיון על מוסר. ומוסר הוא דילמה מאוד שכיחה בכישוף.

אז מה?

אז זה מצדיק שיהרוס ילדות חפות מפשע? אם יש כישוף צריך למצוא את הדרכים להשתמש בו, ובטח שאפשר להשתמש בכישופים שמגבירים את האנרגיות החיוביות. אסור לנו לחשוב בצורה מקובעת אחרת אנחנו כמו כולם בדיוק וכל מה שאנחנו עושים בא ממניעים אגואיסטיים.

../images/Emo45.gif צודק לגמרי!

מה המטרות של הפורום הזה? מה העניין עם הכישופים? אולי מישהו מהוותיקים יסביר לי בבקשה?....

neophile

New member
פרדוקס הרוחניות-אגו

גם אגואיזם יכול לבוא מתוך מודעות ,למרות שהוא לא עוזר לה להתפתח ממש אלה אם זה סוג הבן אדם שאגואיזם עוזר לו להתפתח. לא כל מה שאנחנו עושים בא ממניעים אגואיסטים, זה פשוט נראה ככה כי האגו מאיר כמו השמש , בלי אור האגו ישנה חשכה. עשייה ממניעים אגואיסטים לא בהכרח תביא להארה אך היא נחוצה מפני שאלו החיים. אם יש לך יכולת להתחבר למקורות הרוחניים בלי לערב את האגו אז אל תטריד את עצמך בעניני אגו , זה רק הגיוני. אם ביטול האגו היה משמעות כל החיים , לא היו חיים כפי שאנו מכירים אותם. בסופו של דבר המניעים לעשייה שלנו הם אישיים , אם אתה רוצה להיות יישות רוחנית יותר שום דבר לא עוצר אותך. יש מגוון של אמצעים וגישות מאגיות כדי להשיג זאת, תמצא את מה שמתאים לך ואל תשתמש באמצעים האלה כדי לחזק את האגו שלך כי זה בדיוק ההפך ממה שבאת להשיג מההתחלה - להיות יישות רוחנית יותר. למרות שאם תתפתח בתור יישות רוחנית גם האגו שלך יתפתח. זה מן פרדוקס כזה... הדרך להתמודד איתו זה להשאיר אותו בהכרה.

אוקי

עזבי לרגע כישוף. נסתכל על טכניקות תכנות פסיכולוגי. ברמה העקרונית ניתן לתכנת בני אדם ואם ניקח עכשיו את כל הילדים של הדור החדש ונפעיל עליהם טכניקות מתאימות נוכל להשתיל להם מסרים תת מודעים היפנוטיים שיעזרו לנו לגלות מבעוד מועד אם מישהו מהם מתכוון לאנוס וכך נוכל להוריד את רמת האונס. האם זה אפשרי? בהחלט. אפילו פשוט למדי. האם זה ראוי ותואם את כללי האתיקה? זו כבר שאלה הרבה יותר מסובכת. ספרים כמו Brave New World הדגימו היטב למה עלולה להוביל הנדסת אדם שאינה מכבדת את החופש הבסיסי של האדם. נכון שאם אני עכשיו רואה ברחוב אונס אז סביר שאני אתערב או לכל הפחות אזעיק משטרה. אם יבוא אלי עכשיו קורבן אונס, או מילה, או מישהו שעל אביו המוהל נפלה התיקרה או פדופיל שלא מצליח לשלוט בעצמו, אז אני אנסה לעזור להם. כאשר אדם פונה אלי לעזרה אני מנסה לעזור לו. לעזור לאחרים ללמוד ולהתפתח זו הסקה פשוטה (אפשרית) מהחוב שלי במסגרת המסורת שלקחתי על עצמי. אבל אני לא אלך להתערב בדברים שאני לא מבין בהם. העולם הזה שייך לאלים ולא לי. אני לא יודע למה קיימים אנשים שאונסים ילדות קטנות, מי שלך אותם או מה יקרה אם הם יעלמו (וזו שאלה שכל אדם אחראי שעוסק במאגיה חייב לשאול את עצמו לפני שמשנה משהו). אני לא מתיימר להקחת על עצמי את תפקיד הבורא בעולם הזה. אלה שמתיימרים הם שוטים בעיני. היה לי כבר מקרה שבו השתמשתי על חברי לקבוצת העבודה במאגיה נגד רצונם תוך ניסיון לעזור להם. מאד אני לא חוזר על הטעות הזו מבלי לחשוב היטב. אני לא שופט להכריע בין דרך האלים לדרך השדים מי צודק. יש לי את הדרך שלי ואני אחראי לשמור על עצמי, על אלה שבוחרים ללמוד אצלי ואת האחריות עליהם אני נושא ועל אלה שגורלם תלוי בשלי. אני אעזור למי שצריך עזרה אבל לפני שיוצאים למלחמה במשהו צריך לחשוב טוב על מה ולמה נלחמים והאם אפשר בכלל לנצח. דבר נוסף, הגישה הכללית שלך למאגיה אינה נכונה בעיני. מאגיה זה לא תחום שנולד עם צאת הספר הארי פוטר ופורום מאגיה זה לא מקום בו אנשים מתאספים ביחד כדי לשלוט על העולם. מאגיה זה מדע ואומנות עתיקת יומין כאדם עצמו שכוללת בתוכה דברים רבים והגדרתה שונה מאדם לאדם. פורום מאגיה זה מקום שבו מתאספים אנשים עם מאפיין משותף - העניין במאגיה. הפורום הזה לא נועד כדי לארגן איזו מגה כת של מכשפים שיירתו קסאמים. זה פשוט מקום לאנשים לחליף חוויות, לדבר ולעזור אחד לשני.

Jerald_Admonds

New member
גם אם קשה להסתכל על זה ככה

התעללות בילדים או אונס ילדות קטנות זה עדיין עניין של מוסר אישי. אני ואת חושבים שזה לא בסדר ונעשה כל שביכולתנו כדי לעצור את זה, אלו הקווים המנחים של המוסר שלנו, בדיוק כמו שלאותו פושע יש את המוסר שלו. מי צודק? אם נקח שוב את הדוגמא של חתול הצשייר ונביט על הברית מילה, אז בפשטות מדובר באדם מבוגר שלוקח סכין חדה וחותך תינוק קטן וחסר ישע. הוא גורם ביודעין סבל נוראי לאותו אדם צעיר שאינו יכול להגן על עצמו. מדובר כאן על התעללות בילד, אבל ההתעללות הזאת היא בעצם מוסכמות חברתית ודתית אז מה הבעיה? זוהי ברית עם האל! ולא רק שזה לא נחשב לפשע זוהי אפילו סיבה לחגיגה. אם מנגד נקח איזה מצב דמיוני שבו יש זוג פאגאני שמאמין באלוהות כלשהי שמעט מאוד אנשים שמעו עליה. והאמונה שלהם גורסת שאם הם יבצעו בצורה טקסית שני חתכים עמוקים במקומות מסויימים(שחתך בהם לא יכול להזיק יותר מידי) בגופה של התינוקת שלהם שרק נולדה אז כך תתברך כניסתה אל תוך העולם שלנו. אם המשטרה הייתה יודעת על אותו זוג, מה לפי דעתך היה קורה?

לא חייבים במקום שלא מזיק

כי ברית מילה בהכרח ובהחלט גורמת כמה וכמה נזקים לתווך הארוך. כולל פגיעה בת]קוד האיבר מכיוון שרוב העצבים הרגישים מינית אצל הגבר נמצאים בעורלה.אני כבר לא מדבר על הסיבוכים החמורים האפשריים. לא צריך להרחיק לכת לכת דמיונית. כאן בארץ בשבטים בדואים מתבצעת מילת בנות שאומנם גורמת יותר נזק ממילת בנים אבל מהותה ועיקרי השפעתה זהים. שים לב להבדל ביחס האכלוסיה לשתי התופעות. נקצין יותר. גראס לעומת אלכוהול. אלכוהול גורם הרבה יותר נזק לתווך הארוך מאשר גראס (וזה מבוסס מחקרית) והינו סם מסוכן וממכר בהרבה. עדיין לאדם ששותה ולאדם שמעשן גראס היחס שונה. נ.ב. ולא אני לא מעשן גראס (למה כולם חושבים שמי שיודע את המחקרים בנושא מעשן את זה?)

Jerald_Admonds

New member
הייתי נחמד ../images/Emo13.gif

למה שזוג הורים פאגאניים חמודים ירצו לפגוע קשות בגוף של התינוקת שלהם. סתם נו, לא אותך אני מנסה לשכנע וכך גם ההפך. מי שהופנתה אליה ההודעה בחרה שלא להגיב משום מה.

קשה לדעת למי הופנתה התשובה

מאחר והשרשור הזה כבר מסתעף וצריך סרגלים כדי לראות מי מגיב למי... בכל מקרה תודה על תגובתך.

gwizard

New member
לא ולא

טוב, בשלב הזה אני מרגיש נכון להתערב בגיבובי השטויות שלכם ולומר את הדבר הבא: לכל דבר יש סיבה ! גם לפרחים וגם לריח הביוב, גם ללידה וגם למוות, גם לזכיה בלוטו וגם לרצח, גם לסקס בריא וטוב וגם לאונס. בלי הדברים ה-"רעים" לא יהיו דברים "טובים" כי כל דבר הוא יחסי למשהו אחר. ממליץ לקרוא את שלושת המאמרים הללו: http://www.wicca-israel.com/al.php?c=13

למעלה