שלום.

pdib

New member
ממש עובדת, נו באמת,

עובדת בלבלבל ת'שכל אולי... ביבי עשה טוב בשביל המדינה, אמנם יש יותר אבטלה, אבל המשק בצמיחה, ואחרי שהכלכלה תשגשג, יהיו יותר מקומות עבודה. חוץ מזה שהיום מי שבאמת רוצה לעבוד, ימצא במה, תאמין לי.

הבעייה היא לא דווקא מקומות עבודה..

אלא להציב אותן כאלטרנטיבה עדיפה על קצבאות.. פספסת את הנקודה, לדעתי.

pdib

New member
זאת בדיוק הבעיה../images/Emo70.gif

שאנשים לא הולכים לעבוד, ומתפרנסים מקצבאות! קיצבאות - נגד הליברליזציה! כמה שפחות קצבאות, ככה יותר אנשים עובדים.

shay or eli

New member
קיצוץ בקצבאות לא יוצר מקומות עבודה

כל מה שהבועה שמתנפחת כרגע בבורסא הצמיחה (לא היינו בסרט הזה של "צמיחה" ו"היי-טק" כבר בשנות התשעים?) זה עוד כמה מיליונרים, ומשרות חלקיות בפחות משכר מינימום שיוצרות אשלייה של הקטנת האבטלה. אדם שעובד בחצי משרה ומרוויח 2,000 ש"ח בחודש יורד מהסטטיסטיקה של האבטלה, אבל המציאות החברתית לא משתפרת - כך שלשטויות שנתניהו מדבר על "ירידה באבטלה" אין שום ביסוס (כמו הדברים שהוא אמר על כך שהזמינו אותו להיות שר האוצר של איטליה - הבחור שקרן פתולוגי). אפילו המשרות הזמניות האלה יעלמו כשהבורסא שוב תקרוס. אז אם הקיצוץ בקצבאות לא מוריד את האבטלה, מהו כן מוריד? את שכר העובדים. למה? ההיגיון שעומד מאחורי קצבאות האבטלה והבטחת ההכנסה הוא פשוט: אם אני עובד והמעסיק שלי פוגע בזכויות שלי (משלם לי פחות משכר מינימום, לא מרשה לי לצאת לשירותים, מעסיק אותי שעות נוספות בלי תוספת וכו'), אני יכול להתלונן אצלו והוא יאמר: "לא מוצא חן בעיניך? אז תלך! הדלת פתוחה". זה לא תסריט כל כך מופרך, זה קורה לאלפי אנשים כל יום בישראל. ומה אני עושה במצב כזה? אם אני יודע שאני אקבל דמי אבטלה אחרי שאני אפוטר, אני אוכל להילחם על הזכויות שלי (דרך בית-הדין לעבודה, דרך הקמת ועד או כל דרך אחרת) בפחות פחד. כי אני יודע שבמקרה כזה יהיה למשפחה שלי כסף לשלם חשבונות בכמה חודשים שיעברו עד שאני אמצע עבודה חדשה. אבל אם אני יודע שאין דמי אבטלה, ולכן פיטורים מבחינתי זה שאני לא אוכל להביא אוכל הבייתה, שאני אסתכן בלהיזרק מהבית בגלל המשכנתא, שאני לא אוכל לשלם חשבונות מים וחשמל ובאופן כללי לא אוכל לפרנס את משפחתי - אני לא אלחם נגד המעסיק שלי. זאת הסיבה שיש כל כך הרבה עובדים כנועים, מנוצלים ועניים בישראל. המדיניות הכלכלית של הממשלה שפגעה בקצבאות, פגעה בעבודה המאורגנת ופגעה במדינת הרווחה באופן כללי - מה שהביא יותר מ- 100 אלף עובדים אל מתחת לקו העוני. האשמים במדיניות הקטסטרופלית הזאת הם נתניהו ושרון, וראוי שבבחירות הבאות הם יבואו על עונשם.

pdib

New member
אז שאותו אחד ../images/Emo26.gif

שעובד חצי משרה ומרוויח 2000 שקל, יעבוד משרה מלאה וירוויח 5000 שקל. תראה, כשיש לך צמיחה במשק, יש לך ייצור של מקומות עבודה. אתה מדבר על הרגע שבו הבורסה שוב תקרוס. אבל למה שתקרוס?! אם ינהלו כמו שצריך את הכלכלה במדינה, היא לא תקרוס! כמו שהבורסה בארה"ב לא קורסת כל שני וחמישי.

shay or eli

New member
../images/Emo6.gif

אז שאותו אחד שחולה ועני, יהיה בריא ועשיר
תראה, כשיש לך צמיחה במשק, יש לך בעיקר גדילה של הכיס של המיליונרים. אם הממשלה לא מנווטת את זה לטובת ייצור מקומות עבודה, לא נוצרים מקומות עבודה. התיאוריה הניאו-ליברלית שטוענת שהעושר "מטפטף מלמעלה למטה" לא הוכיחה את עצמה בשום מקום בעולם. אם המשק ינוהל נכון לא תהיה קריסה כלכלית? יפה, עלית על זה. זאת הבעיה: נתניהו, שרון ושאר הקפיטליסטים הקיצוניים טוענים שהוא לא צריך להיות מנוהל בכלל! בכלכלה החופשית קיימים משברים מחזוריים: כל כמה שנים ההיצע עולה על הביקוש, ויש קריסה של הרבה חברות, עד ששוב הביקוש עולה על ההיצע. זה מה שקורה כשאין תכנון של הכלכלה ע"י הממשלה. זה עניין מחזורי ומאז תחילת הקפיטליזם (איפשהו במאות הקודמות) זה חוזר כל כמה שנים. בשנות התשעים, בגלל שהייתה צמיחה עצומה בעקבות נפילת בריה"מ, כלכלנים דיברו על "סוף המשברים". ואז בא המשבר של שנת 2000 וחיסל להם את התיאוריה. הבורסא רק מגדילה את אפקט הקריסה. חברות נסחרות שם כיום בפי כמה משוויין האמיתי: קוראים לזה "בועה", וכשזה מתפוצץ זה מאוד לא נעים.

pdib

New member
אז מה שאתה מציע ../images/Emo26.gif

זה שנהיה סוציאליסטים כולנו, והפועל הפשוט ירוויח בדיוק כמו המדען הבכיר. זה נראה לך הגיוני והוגן? נראה לך הגיוני והוגן שבמדינת ישראל יהיה עדיף לשבת בבית, לא לעבוד/לעבוד שחור, ולהתפרנס מדמי האבטלה, בגלל שאתה מרוויח יותר ממי שכן עובד ומתפרנס בכבוד? בחייך. ברגע שהמשק בצמיחה, כולם נהנים. ברגע שיש לך חברה X שהיא בצמיחה זה כבר מאפשר לאותה חברה לתת יותר הטבות לעובדים שלה, וכו'. ואם בגישה הסוציאליסטית שלך אתה חושב שאתה תפתור את כל בעיות החולים והעוני בארץ אתה טועה. התהליך של ביבי הוא תהליך שצריך לתת לו זמן בשביל לראות פירות, ולא לשפוט אותו מיד, ובינתיים הוא מצליח יפה, ומאז שביבי שר האוצר המשק בצמיחה.

למעלה