שלום.

גזענות זה "אין" היום ולא סיפרו לי?!

אני ממש לא מעודכן.. :) מי עוד "לא שווה" לפי הקריטריונים שלך ויש לצבוע אותו בכחול ולזרוק לים?

snea

New member
התחלתי לקרוא את "קפיטליזם וחירות"

קשה לי להגיד שהוא בהיר... הבעיה שלי היא די בורות במושגים בסיסיים בכלכלה, כך שאפילו אם אני רוצה "להתקדם" אני לא יכול... והבעיה באינטרנט היא שפשוט לא בטוח שהכל מהימן. אבל תודה בכל זאת!

YOU SEE

New member
כמה אחיך צודק ! כנס ללינק

כנס לקישור: http://www.likudnik.co.il/Front/NewsNet/reports.asp?reportId=119450

hoshe

New member
האם המדינה אחראית כלפי אזרחיה ?

ההיגיון הבריא של דמוקרט הגון היה אומר - כן, ודאי שלמדינה (בפרט לממשלה כרשות המבצעת) יש חובה לדאוג לאזרחיה. נשמע הגיוני, נכון? אז זהו שלא - לפחות לא עבור ה"ניאו-ליברלים" כדוגמת נתניהו ותומכיו האידאולוגיים. (למעשה, רוב תומכיו ה"אידאולוגיים" הם אנשים שמרוויחים כסף ולגיטימציה חברתית למעשיהם, כלומר תועלתניים). לדידם של אלו, אתה כאזרח מחויב לשרת את המדינה בצבא ולשמור על החוק, אבל המדינה לא חייבת לך ולילדיך דבר. כשמגיעים לכלכלה - אתה ברשות עצמך ומשפחתך, יהיה אשר יהיה - כלומר גם אם חס וחלילה תישאר נכה לאחר תאונת דרכים קשה - החיים שלך שווים מה שאתה שווה ב"שוק", שהוא כמובן חייב להיות "חופשי" (בניגוד אליך, כפי שאתה עתיד לגלות.) האידאולוגיה הזאת מתבטאת, כפי שראינו כולנו, בצמצום השירותים לאזרח (מתבטא ב"שירות הציבורי" , שהוא ה"איש השמן" והדוחה אם תשאל את נתניהו). שירותים רבים שהיינו מקבלים פעם בחינם מבלי לשים לב - היום עולים לך הרבה כסף , כי ה"איש הרזה" (הלוא הוא המגזר הפרטי הקדוש בעיני נתניהו) צריך הרי לאכול, והרבה. כך למשל במקום משטרה יעילה יש לנו היום חברות אבטחה פרטיות, במקום סל תרופות וטיפול רפואי ציבורי אמיתי (רופאים טובים, בין השאר) יש לנו היום את "אריאל" ודומיהן - מרפאות פרטיות כמובן, שמעסיקות ("גונבות") את אותם רופאים טובים שהיית מקבל פעם ברפואה הציבורית. ואתה, ששואל את עצמך לפעמים : "אבל רגע, זה לא מגיע לי כאזרח ?" תקבל סטירות לחי מה"יד הנעלמה" עד שתבין שיש שאלות שאסור, או שפשוט אין טעם, לשאול - והכל כמובן תחת הכותרת של "ליברליזם כלכלי". ואם אתה רוצה לדעת כיצד נראה החזון והסמל של אבירי ה"כלכלה החופשית" ומגיני "הצמיחה" הללו שקובעים את עתידך - כדאי לך לקפוץ לשדרות רוטשילד בתל-אביב שם תראה כמה עגלי-זהב, סליחה, כמה פסלים מעוצבים של שוורים מתנת החברות הבורסאיות, שנציגיהן בעלי המניות הרוויחו הרבה כסף בשנתיים החולפות. הם בטח עבדו קשה בשביל זה - תחשוב לעצמך. אז זהו שלא - הם פשוט התרווחו והסתכלו מהצד איך אתה עובד קשה בשבילם, וכשיגיעו הירידות בבורסה - אתה תהיה הראשון להיות מפוטר, או לשלם חלק מהמשכורת שלך ל"עידוד הצמיחה". העיקר שהכלכלה חופשית (גם אם לא אתה)

One Echoe

New member
../images/Emo45.gifהו, טיעונים מעניינים.

סוף סוף מישהו סיבב את הגלגל קצת. אחרי הקריאה של הקטע הזה, אני נשאר נגד נתניהו.

snea

New member
במילה אחת - בולשיט!!!

מי אמר שבקפיטליזם המדינה לא דואגת לאזרחיה?? פשוט טמטום!! בוודאי שהיא דואגת לעניים ולחלשים - היא פשוט לא מתערבת בכל דבר קטן, מתוך אמונה שהיא לא צריך להתערב. ואכן, שירותים רבים שהיינו מקבלים פעם בחינם עולים היום הרבה כסף - כיוון שפשוט נגמר הכסף שיסבסד את השירותים האלה... באותה מידה אני יכול להגיד שסוציאליזם לוקח לך מהיד את כל כספך בשביל המדינה... זאת היא בערך הטענה המקבילה.

ניקח כדוגמא את ארה"ב

אתה יודע מה קורה למישהו שמאבד את מקום עבודתו בארה"ב ולא מוצא עבודה? תוך שנה הוא כבר מגיע לרחוב. מוי כיף.

snea

New member
ניקח כדוגמה את הקיבוץ

אתה יודע מה (היה) קורה למישהו שלא רוצה לעבוד בקיבוץ למרות שהוא מסוגל? ממשיך לקבל כסף ואת כל הזכויות. מוי כיף כפול!

ולמה שנתני. ה ו

לא ילך לעבוד כמו כל אזרחי ישראל רק מתרווח על הכיסא המרופד על חשבון האזרח . ועוד מוסיף לו עוד שר על חשבון משלם המיסים .

אני לא מסכים

ביבי הוא שקרן ועם אתה חושב שביבי טוב למצב הכלכלי אני מעדיף אותו בתור שר האוצר כראש ממשלה אני לא מאמין בו

One Echoe

New member
מה קורה לסוציאליסטים?

איפה אתם כשצריכים אתכם? אני צריך טיעונים נגד נתניהו!

shay or eli

New member
מאמרים של סוציאליסטים?

אפשר לקרוא אוסף מאמרים (בעיקר כלכליים) של תמר גוז'נסקי כאן: http://www.hagada.org.il/hagada/html/modules.php?name=Search&file=index1&query=תמר%20גוז'נסקי והנה אוסף מאמרים של אפרים דוידי, חלקם כלכליים וחלקם בנושאים אחרים (כדאי במיוחד לקרוא את "הפרטה וזכויות חברתיות"): http://www.hagada.org.il/hagada/html/modules.php?name=Search

shay or eli

New member
טוב, נשברתי

פשוט תיכנס הנה ותריץ על השם שלה חיפוש: http://www.hagada.org.il

pdib

New member
אחיך צדק,../images/Emo26.gif

לא יקרה כלום אם אנשים כמו ויקי כנפו ירימו ת'תחת הכבד שלהם ויצאו לעבודה. פעם היה יותר משתלם שלא לעבוד מאשר לעבוד מרוב הקיצבאות שהיו נותנים למובטלים!

One Echoe

New member
אוי, נו באמת.

ויקי קנפו עובדת. היא נלחמה על קצבאות לאימהות חד-הוריות. ואח שלי לא צודק בכלל, תעשה לי טובה.

למעלה