שלום.

cutieliji

New member
שלום.

רציתי לשאול אותכם שאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן. האם יש קשר משמעותי בין ציונים בבית הספר לבין האייקיו? שמעתי שלא תמיד יש קשר, אבל למרות זאת אני מרגישה מטומטמת ליד רוב החברות שלי, שציוניהן נעים בין 90 למאה בדרך כלל. רק רציתי לציין במקרה וזה משנה משהו, אני בכתה ח', ואני לא יודעת מהו האייקיו שלי. לא נבחנתי עדיין, איך אני יכולה לדעת מהו האייקיו שלי? יש מבחן אמין כל שהוא באיטנרנט? תודה.

erezsh

New member
יש קשר כלשהוא

אבל הוא מאוד רופף. את רוב המבחנים ניתן לעבור בהצלחה ע"י שינון עיוור בלבד, ואת כולם ניתן לעבור בהצלחה ע"י הרבה שינון וקצת IQ (כאן בעצם הקשר). בכל מקרה, הקשר לא רק רופף אלא בעיקר סטטיסטי - כלומר אם את רוצה לדעת את ה-IQ שלך ספציפית - הדרך היחידה לגלות זאת היא ע"י מבחן IQ רציני.

05287

New member
שאלה...

מה היית אומר על אדם שמסתדר בלי שינון וללא למידה בכיתה אלא רק קריאה חד פעמית של החומר...? עניין אישי... אני פשוט מכיר אחד כזה, מעניינת אותי דעתך..

05287

New member
אני אנסח מחדש...

לא מדובר באדם עם זיכרון ממש טוב... טוב, אולי זה חלק מזה... אני מכיר אותו... בלי ללמוד בשמך השנה תוך קריאה אחת הוא גם מבין את החומר, ומסוגל גם להסביר ולדון עליו ולא רק לדקלם אותו.... משנה את דעתך?

erezsh

New member
אז הוא חכם

עם זיכרון ממש ממש טוב. שילוב נחמד, אבל זה לא הכל בחיים.

05287

New member
:)... שוב, שלום...

מה אתה מתכוון בחכם...? אדם מעט מעל הממוצע? הוא חבר טוב שלי, ואני יודע שהוא לאו דווקא בעל זיכרון טוב... האמת הוא דיי שוכח הרבה דברים, אבל עושה רושם שהוא מסוגל ללמוד ולהבין דיי מהר. (כמו שציינתי בהודעה הקודמת...). אני פשוט שואל כי בגלל היכולת הזו הוא נהיה דיי עצלן... בכל מקרה את חושב שמדובר רק באדם "חכם", או יותר מזה? נראה כאילו הוא מבין את רוח הדברים ולא זוכר בע"פ מבין את העיקרון שעומד מאחורי זה ובמבחן משתמש מעט בזיכרון אבל בעיקר בהבנה והסקת מסקנות... בכל מקרה אני אעריך תשובה.. והפרטים שכתבתי ידועים לי ממקור ראשון (ממנו) ולא הסקתי אותם לבד... תודה ויום טוב...

erezsh

New member
אני לא מכיר אותו

אז אין לי הרבה מה לומר על זה. אני רק יכול להגיד לך שרק להבין את התהליכים לא עוזר לך כמעט באף מקצוע הומני, בו דורשים הרבה מאוד פרטים קטנים, וגם מאוד בעייתי במקצועות המדעיים - שם דורשים ממך חישובים מהירים של שאלות מסובכות תחת ההנחה שאתה זוכר את דרך הפתרון בע"פ.

סוף סוף הכרתי גאונה אמיתית

לוקח לה שעתיים לקרוא 50 עמודים מהספר הארור לאנטומיה בשם מור-לקרוא ולדעת כלומר. אם אני קורא בקצב כזה אני לא מבין כלום, לשם השוואה כדי לזכור משהו קצב הקריאה הוא משהו כמו שעתיים ל-10 עמודים וגם לזה אני הרבה פעמים לא מגיע. מצד שני יכול להיות שאני פשוט טיפש והיא רגילה, אבל עדיין מהכרות של אנשים אחרים זה די יוצא דופן יכולת כזאת.

neko

New member
זה אכן יפה מאד, מזכיר לי את

מה שוודי אלן אמר באיזה סרט שלו: "לקחתי קורס קריאה מהירה, ואח"כ קראתי את מלחמה ושלום בשעתיים. היה שם משהו עם רוסיה ומלחמה" (פרפראזה). זה בהחלט קצת קריאה מהיר יחסית. אבל למה אתה קורא לה גאונה? קריאה מהירה או זכרון טוב (או שניהם) אינם בהכרח מעידים על גאונות, ובטח שלא מאפיינים אותה. סביר שיש לה אינטליגנציה גבוהה יחסית, אבל אפילו לא בטוח שהיא מחוננת. איינשטיין, שנחשב הרי אחד מהאנשים האינטליגנטים ביותר בהיסטוריה, אמר פעם משהו לגבי זה שבתרגילים שדורשים מהירות מחשבה הוא אף פעם לא היה טוב. אינטליגנציה מתאפיינת יותר בעומק המחשבה. בגלל זה למשל החידה המפורסמת של איינשטיין טובה - היא בנוייה ככה שאי אפשר לכתוב את כל הנתונים, ולכן נדרש עומק מחשבה (אחזקת הרבה פרטים בראש בו"ז וניתוחם) כדי לפתור אותה. המצב דומה ד"א בשחמט, שגם דורש יכולת כזו ע"מ לחזות מהלכים רבים לעתיד, כמובן בנוסף לראיה מערכתית ועוד כמה דברים.

למעלה