שלום

• פותח הנושא pume
  • פורסם בתאריך

pume

New member
שלום

שלום אני בכיתה ט' ובכיתה ב' או ג' היו את כל המבחנים האלו של אריקה משהו... התקבלתי לתוכנית , לאיזה חוגים יום בשבוע אחה"צ (אמאבא לא רצו להוצאי מבית הספר) עד כיתה ו' הכל היה טוב ויפה, החוגים היו מעניינים,נהנתי,היה לי מפלט מהשעמום הרגיל מהבצפר... בכיתה ו' כשראיתי את תוכנית החוגים לשנה שמתי לב שבערך בכל החוגים כבר הייתי (חוץ מD&D. יאק.) ובגלל זה לא המשכתי במסגרת הזו. כל הזמן הזה גם הייתי במופ"ת (שעד היום אין לי מושג מה זה בדיוק.נוער שוחר מדע וכו') עד כיתה ח' לא עשיתי כלום בקשר לזה, עד שנודע לי שיש בית ספר למדעים ליד איפה שאני לומדת,בית ספר שבדיוק מתאים ליכולות שלי! הלכתי,התקבלתי,ואני עכשיו לומדת בבית הספר , נהנת -סך הכול אחלה בית ספר אבל שוב,אותה תחושת שיעמום עולה!בידיוק כמו ביסודי! אוקיי הגעתי סופסוף לשאלה- משרד החינוך לא חושב להשקיע במחוננים קצת יורת מכיתה ו'? דווקא אז,שהרמה קצת עולה,שאולי מתחיל להיות יותר קשה ומאתגר,דווקא אז לא משקיעים?זה ניראה לי די אבסורד ובגלל זה רציתי לשאול אתכם. מחכה לתשובה, פיום

לא, משרד החינוך לא חושב

(אבל זה באופן כללי, בלי קשר למחוננים בפרט
) אם את רוצה שיהיה לך טוב תצטרכי את לעזור לעצמך בעצמך ולא לחכות שמשרד החינוך יעשה משהו (אחרת תצטרכי לחכות עד שהילדים שלך יסיימו את התיכון). שקלת, אולי, להתחיל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה?

pume

New member
תכלס,

חשבתי...רק אין לי מושג מה מעניין אותי ואין לי כ"כ הרבה זמן (צופים,חברים מועצת נוער,ביצפר,חברים,וכו') חשבתי ששנה הבאה אולי אני אלמד אבל זה ניראה לי גם נורא יקר (השגתי את החוברת)

TauraMan

New member
הרבה יותר יפה../images/Emo152.gif../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

כביכול, לעזור לחלשים. משרד החינוך, ובכלל מועצות מקומיות, משקיעות משאבים עצומים בעזרה לחלשים, למתקשים. תוכניות אחרי הלימודים, בתי ספר מיוחדים וכו'. הציבור לא רואה בעין יפה שתומכים גם בחזקים, טענה פשוטה- "הם כבר מספיק חכמים, הם לא צריכים עוד עזרה." לצערנו, כל מה שנשאר זה לסבול בשקט וללמד את עצמנו דרך ספרים ומחשב. אגב, פה ושם אפשר גם למצוא בתי ספר למצוינות, אני בכיתה ט' ואני עכשיו מנסה להתקבל לבית ספר למדעים ואומנויות בירושלים, שמוגדר כבית ספר למחוננים. תשארי אופטימית ושמחה שאת נהנת בבית ספר

pume

New member
היי

אני כיתה ט' וגם לי שלחו את הפלאייר של הית ספר בירושלים אבל לא רציתי ללכת- גם בגלל שזה פנימייה (אימא לא מרשה) וגם בגלל שמצאתי בית ספר למדעים קרוב לבית, בלוד. איך המורה שלי אמרה את זה יפה : "מנסים לקדם את כולם לאברג',לממוצע, לא משנה מה הם" אני אופיטמית מטבעי רק הבעיה שלי שגם בבצפר כמו שאני השיעמום גדול,אבל לא נורא,עוד מעט כיתה י' ומגמות וכו'...

מאיפה את בארץ?

בגמנסיה הרצליה (ובעוד כמה מקומות בארץ) ישנן כיתות מחוננים אשר משולבים בהן גם לימודים באוניברסיטה הפתוחה (ובאוניברסיטאות אחרות), אם את גרה באזור אז שווה לך לברר. אם לא, אז אני מציעה לך בכ"ז לקחת בשנה הבאה בסמסטר הראשון קורס אחד ולראות איך את מסתדרת (אם יש לך עודף זמן פנוי בבי"ס תוכלי לשבת על המטלות שם), ולכי תדעי לאן זה יוביל אותך...

למעלה