שלום

טל ר

New member
מי אמר חוק שימור התנע?

נתתי שתי דרכים לחשב את מהירות בול העץ + הקליע לאחר ההתנגשות - משיקולים קינמטיים ומשיקולי אנרגיה מכנית. אתה נתת איזושהי דרך שלא הבנתי, משהו בלתי-ברור עם חום. את המשוואה שכתבת גם לא הבנתי, וגם לא היה ברור לי מאיפה הגעת אליה. סה"כ ביקשתי לראות את הדרך שלך.

אני מבין מה אתה לא מבין אבל

אני לא מבין מה אתה לא מבין שאני מבין שאתה לא מבין ! הבנת ? שמע ברצינות אין פה שום דרך לא צריך לעשות שום חישובים למדת אנרגיה ועבודה .?? ויש לך איסיקיו ?

טל ר

New member
למדתי אנרגיה ועבודה

וגם עבדתי והשקעתי הרבה אנרגיה בלימוד. הנה הדרך שלי: שלב א': מציאת מהירות בול העץ + הקליע לאחר ההתנגשות. מסת בול העץ m1, מסת הקליע m2, מסת שניהם ביחד M=m1+m2. מקדם החיכוך הדינאמי u. שלב א'1: מציאת החיכוך הדינאמי. סכום כוחות בכיוון המאונך: Mg בכיוון מטה, N בכיוון מעלה, הפרשם שווה ל-0, ולכן הם שוים ו-N = Mg. החיכוך הדינאמי שווה: f = u*N = u*M*g. שלב א'2: מציאת מהירות בול העץ + הקליע לאחר ההתנגשות. דרך ראשונה: קינמטית. הכוח המאוזן היחיד הוא החיכוך, ולכן פועלת תאוצה (שלילית) שגודלה המוחלט הוא a = f/M = u*g. v0 תהיה המהירות לאחר ההתנגשות, vt תהיה המהירות בסיום (שווה ל-0).
vt^2-v0^2 = 2*(-a)*x v0^2 = 2*u*g*x v0 = (2*u*g*x)^1/2​
דרך שניה: אנרגטית
W = -f*x Et = 1/2*M*vt^2 = 0 E0 = 1/2*M*v0^2 Et - E0 = W -1/2M*V0^2 = -u*M*g*x V0 = (2*u*g*x)^1/2​
באופן לא מפתיע, שתי הדרכים נותנות אותה תוצאה, השונה מזו שאתה חישבת. שלב ב': מציאת מהירות הקליע לפני ההתנגשות. התנע אחרי ההתנגשות הוא M*v0. התנע לפני ההתנגשות הוא m2*v. שני גדלים אלו שוים.
M*v0 = m2*v v = M*v0/m2 = (m1 + m2) * (2*u*g*x)^1/2 / m2​
תורך. טל.

אוקיי

אני מצטער אבל אני לא מבין את כל החלק של החישוב האנרגטי שלך ! W = -f*x Et = 1/2*M*vt^2 = 0 E0 = 1/2*M*v0^2 Et - E0 = W -1/2M*V0^2 = -u*M*g*x V0 = (2*u*g*x)^1/2 תסביר בבקשה

טל ר

New member
The shoe is on the other foot

אנא הצבע בדיוק על מה שלא הבנת שם? אנא הראה את הדרך שלך בכל מקרה.

למעלה