שלום

שלום

יש לי שאלה טורדנית מאוד בתנע ומתקף. אם מישהו יכול לפתור את זה, זה יהיה מעולה: קליע שמסתו 5 גרם פוגע אופקיות בגוף עץ שמסתו 2 ק"ג המונח על שולחן אופקי, ונתקע בו. הגוף (עם הקליע בתוכו) מחליק מרחק של 20 סנטינטר על המשטח עד עצירתו. מקדם החיכוך בין הגוף למשטח הוא 0.3. בהנחת הקירוב שגוש העץ החל לנוע רק לאחר שהקליע נעצר,בטא את מהירות לפני הפגיעה, והצב מספרים.

זה דחוף ארו שאני יכול לפתור את זה מ

מחר (יום שלישי) כי יש לי מבחן בתנ"ך ואין לי היום זמן ....... יש ל י מבחן בפיזיקה בדיוק על זה ביום ראשוןן

lir O

New member
טוב אז ככה

את המהירות של בול העץ אתה יכול לבטא בעזרת : v^2=V0^2*2aX מאחר והתאוצה הינה רק החיכוך (לא אמרת אם המקדם הוא סטטי או לא אז היתיחסתי אליו כקבוע) אז היא שווה למקדם החיכוך כפול מסת בול העץ כפול g ולכן מהירות בול העץ שווה ל - 1.549 מטר לשניה לפי הנוסחא הקודמת : (v=squt(2aX מפה תציב במשוואת שימור התנע : mv1=mv2 ובגרסה שתצטרך כאן : m2*v2/m1 תציב ותקבל שמהירות הקליע היא 619.6 מטר לשניה אני מקווה שאני זוכר את החומר טוב... אם אני טועה תתקנו אותי בבקשה :)

lir O

New member
טעות קטנה אחת...

שכחתי להוסיף את מסת הקליע לבול העץ בכל הבעיה... תוסיף את התיקון למסה ותקבל שמהירות הבול = 1.551 מטר לשניה ומהירות הקליע = 622.002 מטר לשניה סליחה :)

טל ר

New member
שאלה

האם לא נפלה טעות קלה במשוואה הראשונה - האם לא צריך להיות "-" היכן שכתוב "*"?

טל ר

New member
אין מה להצטער

זה בסדר - אני כבר עשיתי טעויות הרבה יותר גדולות בפורום הזה.

הא ?

איך אתה יכול לומר שהתאוצה היא רק החיכוך ???? אני ינסה לפתור את זה משיקולי אנרגיה- - כל האנרגיה הופכת לאנרגיית חום ! אבל אין זמן ! עודמעט

lir O

New member
הגוף מקבל מהירות

כתוצאה משיקולי שימור תנע ולאחר מרחק מסויים הוא נעצר. כלומר הכח היחיד שפועל עליו פועל נגד כיוון התנועה ! במקרה הזה הכח הינו רק חיכוך. איזה עוד כח יכול לפעול על הגוף במצב הנוכחי ??

../images/Emo70.gifכל האנרגיה הקינטית הופכת לאנרגית

חום ! לפי זה יצא לי שהמהירות היא 2.45 מטר לשנייה ... אני מקווה שאני צודק

טל ר

New member
יצאה לי תוצאה שונה

האם אתה יכול להראות את הדרך שלך?

אוקי אני לא סיימתי אטת התרגיל זה

קודם כל @ אבל אני לא חושב שהמטרה בתרגיל היא להתבסס על חוק שימור האנרגיה בכל מקרה אם אתה כן מתבסס על חוק שימור האנרגיה אז כל האנרגיה הקינטית הופכת לחום (כי הגוף עוצר בסופו של דבר) אז m/2v^ = Mmg עכשיו יש לי על החומר הזה מבחן ביום ראשון ורק התחלתי להתכונן אז אני ממש לא בטוח בנוגע לכך נ.ב ^ שווה בשניה

טל ר

New member
אינני מבין את המשוואה שכתבת

אינני מבין את המשוואה הזו:
m/2v^ = Mmg​
אינני רואה כיצד היא ישימה לכאן. אינני חושב שהיא מסתדרת מבחינת יחידות. על מנת לחשב את המהירות של הקליע, יש לבצע שני שלבים: שלב א': חשב את מהירות הקליע + גוף העץ לפני שהחלו לנוע (עפ"י החיכוך + המרחק שנעו). זאת ניתן לבצע משיקולים קינמטיים (תנועה שוות תאוצה) או משיקולים אנרגטיים (העבודה של החיכוך שווה לאנרגיה הקינטית). שתי הדרכים יובילו לאותה תוצאה. שלב ב': היתה התנגשות פלסטית (בה האנרגיה המכנית אינה משתמרת, כמובן) בין הקליע לבול העץ (שהיה במנוחה). משיקולי תנע, יש לחשב את מהירות הקליע לפני ההתנגשות. טל.

טל ר

New member
לאחר ההתנגשות - מדוע לא?

אנא הסבר איך הגעת למהירות בול העץ + הכדור לאחר ההתנגשות. אודה לך אם תוכל לא לדלג על שלבים, מאחר ולא הצלחתי לעקוב אחרי החישובים שלך. תודה! טל.

תיראה אני הגעתי למהירות אחריי ההת

ההתנגשות פשוט מאוד בגלל שיקולי אנרגיה !!!!!!!!!!!!! היה לשתי המסות ביחד (התנגשות פלסטית) מהירות שהפכה לחום ועקב כך הגוף עצר . . . כדי לבצע את זה לא צריך שום דבר מיוחד ולא צריך את חוק שימור התנע ! אחי אולי יש לך איזה איסיקיו אם אתה בכל זאת לא מבין לאחר שאתה מוצא את המהירות אחריי ההתנגשות אתה מציה במשוואת התנע ותקבל את המהיורת לפני ההתנגשות אני בטוח שיש דרך אחרת אבל .. . .

למעלה