שלום...

crusher

New member
שלום...

הייתי רוצה לקבל המלצות/תקצירים לגבי הספרים הבאים: 1984 - ג'ורג' אורוול אבא גוריו - בלזק קופסא שחורה - עמוס עוז חוות החיות - אני צריך לקרוא שניים מהם למבחן שיהיה לי בבית ספר ורציתי לדעת אם אתם ממליצים על איזה ספר במיוחד ובבקשה תכתבו תקציר לכל ספר כדי שאני אדע בערך על מה מסופר...

Rivendell

New member
בכמה מילים

לגבי התקצירים - אנחנו כאן בעד לקרוא את הספר (זה פורום "ספרים וספרות"). המלצות - נשמח לתת. תקצירים קצת פחות. כדי שיהיה לך קל לבחור, הנה כמה מילים על הספרים: אני ממליצה, למעשה, על כולם חוץ מ"אבא גוריו" שלטעמי הוא משמים ומרדים. "1984" הוא ספר דיסאוטופי מצויין על עולם בו מחשבה עצמאית אסורה, "חוות החיות" הוא משל מקסים על צורות שלטון שונות, ו"קופסא שחורה" הוא סיפור משפחתי שמסופר דרך חליפת מכתבים. שלושתם טובים, אם כי "1984" הכי טוב לטעמי.

Mנטה

New member
והנה גם ממני ../images/Emo13.gif

1984 כדאי לקרוא כדי שלא תגיע למצב שלא תדע על מה הוא (שזה מה שקרה לי ושששש לא לגלות לאף אחד). חוות החיות, אחלה ספר, גם יש סרט מצויר שמבוסס עליו שיכול לפתור לך את הבעיה אם תמצא אותו. הסרט יורת מוצלח מהספר ובכלל אם כבר אורוול אז אין כמו "דפוק וזרוק בפאריז ובלונדון". קופסה שחורה: מכל הספרים שאתה צריך לקרוא, נדמה לי שהוא הכי קל לקריאה, הוא ספר של חליפת מכתבים, ישראלי במקור, כך שהעברית קלילה והפרקים די קצרים, ובכלל כל הסיפור הוא קצת טלנובלה אז קל לקרוא אותו. אבא גוריו: זה ספר מהמאה התשע עשרה, מה שאומר הרבה גיבורים ועלילה קצת מסורבלת. אבל מה, עלילה מאוד מתפתלת. יש שם כסף, כבוד הורים, אהבה סוערת, ניצול של דמויות אחת את השניה והסוף המר. אם קודם אמרתי שקופסה שחורה הוא טלנובלה, אבא גוריו הוא סרט תורכי
. אז אם בא לך להשכיל, להנות ולשאוב קצת ספרות טובה, לך על אחד משני הספרים של אורוול. אם בא לך קריאה קלה ופשוטה, לך על קופסה שחורה.

Rivendell

New member
תראה,

"חוות החיות" הוא בקושי ספרון. "1984" לא עבה במיוחד וכך גם "קופסא שחורה". אבל אם יורשה לי להעיר - אורך הספר לא קובע את איכותו. עדיף ספר טוב של 300 עמודים מספר מרדים ומשעמם של 150 עמודים. רק דעתי.

crusher

New member
סתם רציתי לדעת

שלא תחשבי שאני מתחשב באורכו של ספר כשאני מסתכל עליו, פשוט רציתי לדעת...

אבא גוריו הוא הספר הכי משעמם שאי

פעם הכריחו אותי לקרוא. שנאתי אותו בכל רמ"ח איברי. אני לא מבינה איך ממשיכים לעשות את זה לבני נוער תמימים. (ויכול להיות שהוא ספר טוב והכל, אבל אני עדיין חושבת שהתיאורים בו מיגעים ושהוא ממש לא הבחירה המתבקשת לבני נוער).

siv30

New member
../images/Emo45.gif כל מילה בסלע

גם אצלנו למדו אותו לבגרויות. הספר כל כך ייבש אותי שאחריו היתי צריכה שכנוע עמוק ומוטיבציה רבה לחזור לקרוא ספרים בכלל...ועדין מלמדים אותו לבגרויות...משרד החינוך לא יתפכח?

אפילו אבא שלי, שצולח ספרים משמימים

במהירות לא נהירה לי טוען שזה אחד הספרים הכי משעממים שיצא לו לקרוא. וזה, מבחינתי, אומר דרשני.

siv30

New member
אחריו היתי צריכה חוויה מתקנת

שנה לא קראתי ספרים

Mנטה

New member
השליש שקראתי דוקא היה מעניין וקריא

אבל הדמויות שם כל כך ביעסו אותי שלא רציתי לדעת מה יהיה בסופן.

nony11

New member
אפשר לקלקל?

להן גילוי דעתי. 1984 הוא ספר הכתוב בצורה מזעזעת. פמפמלט פוליטי ללא שום יומרה ספרותית כלשהיא (זה שהוא בצד ה"נכון" לא משנה עובדה זו). הדמויות או ה"דמויות" גזורות מנייר. שטחייות וממשעמממממווות. העלילה, נו טוב. אם לתקצר אותה, מ-5 שורות אתה יוצא עם עודף. נו"ן. נ.ב. האם ציינתי ש-1984 הוא אחד הספרים האהובים עליי ביותר? אני מקפיד לקרוא אותו פעם בשנתיים, רק בשביל לקבל מחדש פרופורציה. ולשאלה שלא נשאלה- הרישא והסיפא של ההודעה שלי מסתדרות פשוט מצוין. איך? לא יודע, אבל יש עוד כמה דוגמאות.

כופר ../images/Emo13.gif

עמדתי לכסח לך ת'צורה על דברי התועבה האלה, אבל במחשבה שניה הטענות כבדות מכדי לפטור אותן בלא כלום- ולו מהסיבה הפשוטה שיש בהן משהו. קראתי לא מזמן כמה ספרים של עמוס עוז (אגב, לא קופסה שחורה החביב אך הסטריאוטיפי) ואם ננסה להיות ישרים אין ספק שהפנינה של אורוול לא חודרת לקרבי הדמויות כפי שסופרים אחרים והגגנים יותר עושים בהצלחה. מצד שני זה בדיוק מה שיפה כל כך בספר בעיני. החלקים הבלתי נשכחים בו כמו המחשת הטירוף לחלקים פשוטים וניתנים לתפיסה, הניתוחים הפוליטיים החדים, הקצב הפנטסטי של העלילה - כל אלו מובילים ליצירה עמוקה ומעוררת מחשבה שהיא הרבה מעבר לסכום חלקיה, הדמויות. 1984 הוא ספר בדיוני במציאות שהוא מתאר - אך בשום אופן לא בתכונות האנושיות שהוא מזהה. תסתכלו סביבכם ואפילו על עצמכם: האם המושג "דוחושב" אינו חלק בלתי נפרד מההתנהגות האנושית? האם משפטו של אובראיין: "מטרת השלטון היא השלטון! מטרתם של רדיפות היא רדיפות!" (ואני בכלל לא מתייחס להקשר האידיאולוגי-פוליטי של המשפט) אינו קולע לצד אפל בטבע האנושי? תחשוב על זה.

Deosette

New member
אבא גוריו

הספר הכי משעמם ביותר שקראתי! אך הכי מעניין של בלזק! הרעיון יפה והכל "החברה הפריסאית המושחתת בלה בלה בלה". שיעמום! בלזק לא התעייף כל ספר לחזור על אותם ההטפות? התחלתי לקרוא את הדודן פונס וישר נרדמתי. אורוול מצד שני זה ממש גאוני! קשה לי לכתוב פה המלצה. אבל מומלץ להקשיב ANIMALS של פינק פלויד לאחר קריאת חוות החיות כי שם משתמשים ברעיונות דומים. בחוות החיות ישנו משל לעולם הקומוניסטי סוציאליסטי בעוד שאצל פינק פלויד המשל הוא על העולם הקפיטליסטי של ימינו. מומלץ!

een ogenblik

New member
לאור ריבוי התלונות על "אבא גוריו" -

אתם לא חושבים שהגיע הזמן לתרגום חדש לספר? בלזק היה אחרון מסופרי צרפת שאפשר להאשים בשיעמום, ואילו אנו גדלנו באווירה משמימה כלכך שלו, לא חבל?

Deosette

New member
אולי בצרפתית זה מעניין יותר?

אולי זה כמו פושקין, מדהים ברוסית - שיעמום בתרגום עברי?

למעלה