שלום...

een ogenblik

New member
אז נצרף את פושקין לתרגומים חדשים

לא חבל שלא נהנה מהם בעברית (בעיקר אלו שלא יודעים צרפתית ורוסית, כמוני)?

אבא גוריו אחד הספרים הטובים שקראתי!

ויש דווקא תרגום חדש של יונת סנד. זהו ספר מרגש, נוגע ללב. אחד מהספרים הכואבים והנוגעים ביותר. הנקודה המרכזית היא ממש לא החברה הפריסאית המושחתת אלא זהו סיפור אוניברסלי על יחסי הורים - ילדים, ובמקרה הזה אב-בנות. נורא מפתיע אותי שלא אהבתם. אבל אם אתם רוצים להכיר בלזק קצת אחר נסו את "יצירת המופת הנעלמה"- אוסף סיפורים. הסיפורים שם קצת מוטרפים, הזכירו לי במשהו את גוגול. לפחות לסיפורים הקצרים של פושקין יש תרגום לא רע בכלל בקובץ "הכושי של פטר הגדול".

een ogenblik

New member
אח, יש תרגום חדש.

זה מה שקורה שלא נמצאים בארץ - לא יודעים דברים שכאלו. בלזק נחשב בארץ לסופר משעמם ומשמים, וזה כלכך לא מובן לי. בספר "המטולטלת של פוקו" מנסים לשכנע מישהו להוציא ספר על חשבונו ההבדל בין בלזק לפרוסט מובא כדוגמא: "בלזק היה סופר גדול וספריו נמכרו כמו לחמניות טריות. ואילו פרוסט היה גדול לא פחות ממנו, ונאלץ להדפיס על חשבונו." (עמ' 256)

אז כמה עדכונים לגבי בלזק

לאחרונה הודפסו שוב תרגומים של "אז'אני גראנדה" ו"הקמע" (הוצאת ביתן). אז אני הולכת להתענג עליהם בקרוב. מה שכן, "אשליות אבודות" זקוק בדחיפות לתרגום חדש. לא צלחתי את הישן. מוזר שדווקא את "זוהר ושקיעה של יצאניות צמרת" כן תירגמו שוב, למרות שהווא נחשב ההמשך של "אשליות". ואם את אוהבת את בלזק, נסי גם את "האדום והשחור" של סטנדאל. הוא מאוד מזכיר את בלזק בסגנון שלו.

ולגבי "חוות החיות"

אף פעם לא הבנתי מה ההתלהבות. זו אלגוריה כל כך שקופה שלא נשאר לקורא שום דבר להבין בעצמו. הספר 1984 הוא לפחות מסעיר ודוקר, למרות שגם הוא שקוף. אבל "חוות החיות" הוא גם לא זה...

een ogenblik

New member
כשיהיה לי כסף להשיג כל שנפשי חפצה

אתייחס לרשימה זו ברצינות רבה. בינתיים אני מנסה להחליט האם לקנות משל ויקטור הוגו.

הקישור לא עובד

אז לא ברור לי לאיזה ספר התכוונת. למיטב זכרוני הספר היחיד שלו שקראתי הוא "עלובי החיים". התרגום שקראתי הוא בהוצאת כתר והוא לא לגמרי מלא. זה לא הפריע לי יותר מדי כי הבנתי שהקטעים שקוצצו הם תיאורים היסטוריים ארכניים. לא ידוע לי אם יש תרגום מלא. בכל אופן, אם לא קראת, מומלץ ביותר.

een ogenblik

New member
גרררררררררר, למה לא עובד????????

אני דיברתי על "בוג ז'רגל" (אולי עכשו זה כן יעבוד) מסדרת מרגנית, הרבה בגלל מחירו הנמוך (30 ש"ח).

הפעם הקישור עובד

אבל אני לא יכולה לעזור כי לא קראתי. האמת היא שראיתי אותו כמה פעמים ב"צומת ספרים" וכל פעם התלבטתי ומשום מה המסקנה תמיד היתה לא...

een ogenblik

New member
כרגע, לאור קיום תלושים ממיתוס

אני מחפשת ספרים שם, אבל אזכור את המלצתך (גם המפורשת על "האדום והשחור", וגם המובלעת באי קנייתך את "בוג ז'רגל").

למעלה