שלום

Swicca

New member
תראה.......

... לגבר חשיבות לא פחות גדולה מלאישה כי כמו שיש את האלה האם האוהבת יש גם את האל המאהב וזה דורש את שניהם בכדי שהמעגל יהיה מושלם( המוות ההריון והלידה מחדש!!! ) ככה שהשאלה קצת רטורית .... הרי שניהם שווים! ואף אחד מהם לא יותר ולא פחות מהשני אלא חלק בלתי נפרד אחד של השני..... אור ואהבה ,שימי.

nubis

New member
זאת לא השאלה

השאלה היא מה תפקיד הגבר ביחסים. למשל ביהדות (עד כמה שאני יודע) יש חלוקה של תפקידים, הגבר לומד תורה ופוסק בביתו בעניינים הלכתיים (מפרנס או לא זה לא רלוונטי כרגע). האשה מגדלת את הילדים ופוסקת בעניני הבית (מפרנסת או לא זה לא רלוונטי כרגע) והיא גם פטורה מלימוד תורה וממצוות שהגבר מחויב להם (תפילה, תפילין וכו). הקו המנחה הוא שהאשה מחויבת לדאוג לבסיס משפחתי ופיסי על מנת שהגבר יוכל לעסוק במצוות (מחוייב להם). גם אם אין חלוקה ברורה בוויקה כמו ביהדות (שהיא לדעתי דת מתעלקת למדי) צריך להיות לפחות איזה שהוא קו מנחה ליחסים (אלה אם אין שום התיחסות לנושא שבינו לבינה בוויקה). תקנו אותי אם אני טועה. בברכה אלמוג

Swicca

New member
למה אתה מתכוון?

שבדת הוויקה אין לאישה תפקיד ולגבר אין מחוייבות כלפי דתו?(אני לא כועס אני פשוט מנסה להבין אותך) זה כל היופי שבדת זו אתה לא חייב שום דבר אתה עושה מה שבראש שלך כל עוד זה לא פוגע במכוון באיש ולמשל ביחסים הטקסים נעשים ביחד ובטח לפני הטקס מבררים מי עושה מה אני לא ממש בטוח למה עדיין לא הייתי ביחסים כאלה או שקראתי אליהם אבל מה שאני יודע שזו דת שלא מקבילה אותך לתפקיד מסויים (למשל:אישה... בישול וטיפול בילדים... גבר....עבודה)!!! (מי שמכיר או היה ביחסים כאלה רצוי שיגיב... אני לא בדיוק מומחה בנושא :) ) אור ואהבה ,שימי.

suki da yo

New member
זו שאלה עם הרבה צדדים

כי אל הרבה בוויקה ניתן להשוואה עם היהדות. מבניחת הטקסים הדתיים, כשאדם עבדבאופן אישי (סוליטרי) כמובן שאין משמעות להאם הוא דבר או אישה. יש אנשים שטוב להם יותר להתקשר לאלה או לאל, ויש אנשים שבוחרים איזה נושא מתקשר לאיפה, ויש אנשים שתמיד מתיחסים לשני הפנים. מבחינה קהילתית ( גידול ילדים לעומת תאולוגיה) קשה מאוד לענות על זה מהסיבה הפשוטה- שאין "קביעות". כמובן, כשאדם הוא חלק מקוון (coven קבוצה) הוא מנצא במערכת של יחסים שקשורה להרבה גורמים, ולכוהן הגדול והכוהנת הגדולה יש "עליונות" למרות שזה לא כמו רב, שבאים לשאול אותו, מה בשיוק אלוהים חושב.. באופן יחידני, אין בוויקה שום חוקים שאומרים, האישה לפה, הגבר לשם. יש כמה קבוצות שבאמת נותנות דגש מיוחד על הצד הנשי ועל האלה, תוך הזנחת מה של הפן הגברי של הקיום, אבל רוב הזרמים הוויקנים יוצרים , אולי לא שיוויון, אבל בהחלט מערכת כוחות שוות ערך.

קולוביה

New member
לvesper |חתול

יש לי הצעה בשבילך שאין לך מה להפסיד ממה ,כישוף במקרה הזה נראה לא ממש רלונטי, מה כן : את צריכה להתקשר עם אני עצמי שלך כך: את צריכה למצוא מקום בו תיהיה לבדך הדליקי סביבך נרות (שהיו אלא התאורה היחידה סביבך) הכנסי למצב של ישיבה או שכיבה (לפי הנוחיות) קחי מספר נשימות עמוקות דמייני ששאת נמצאת בתוך הגוף שלך (בתוך הנפש) ושם את רואה בקתת עץ קטנה תפתחי את הדלת שם תפגשי לא פחות או יותר את עצמך דברי אל עצמך ובקשי את היכולת להרגיש היא (את) יכולה להראות לך סוג של הדחקות ולנסות להניע אותך (מנגנון הגנה)שברי אותה. אל תשכחי תוך כדי הכל לנשום נשימות קצובות. בהצלחה קולומביה

Vesper

New member
תראו

את כל הדברים האלו כבר ניסיתי, כשאני אומרת שאני ניסיתי כמעט הכל זה אומר שניסיתי את כל הדברים האלו. תיקשרתי כבר עם ה"עצמי" שלי, גם ביקשתי עזרה מspirit guide שלי. החדר שלי מלא באבנים, צמחים, וכל דבר אחר שאפשר לחשוב עליו. עשיתי דיקור סיני, מומחים פאנג-שוואי עברה על הבית שלנו,הייתי בקורס דימיון מודרך, הייתי על כדורי אנטי-דכאון, הייתי אצל פסיכולוג... ככה שאפשר להגיד שבאמת ניסיתי הכל אני מחפשת משהו יותר ספציפי- שאולי מישהו שמע עד משהו שקשור שיכול לעזור לי... [ותודה למי שעזר לי בינתיים:]

shataltal

New member
אם ככה

אפשרות ראשונה - את לא מעוניינת להרגיש. קבלי את זה וחכי עד שכן יבוא החשק (רגשות מתגברים ומתחזקים עם הגיל, לפחות מנסיון חיים). אפשרות שנייה - את לא מודעת לרגשות שלך (את אף פעם לא מתעצבנת? צוחקת? מתבעסת? מקנאה? כלום?)

gray peopel

New member
יאוש........

את נשמעת נורא מיואשת....(כל הכבוד ששמתה לב)... אבל זאת נקודת פתיחה...... כן כן גם יאוש נחשב לרגש...

jbu

New member
תנסי הטלה למישור המנטלי

תנסי הטלה למישור המנטלי ושם תתמודדי עם "המפלצות" שלך.

למעלה