שלום

Vesper

New member
שלום

שלום, אני מתעסקת במאגיה כבר 4 שנים והתחלתי בשביל מטרה מסויימת, הבעיה שלי היא שאני לא יודעת איך לפתור אותה. יש לי בעיה פסיכולוגית, בעיה שאיבחנו אצלי ובקיצור היא מתבטאת בזה שלא קימות אצלי רגשות. זה נשמע טיפשי- אני יודעת, אבל אני פשוט לא מרגישה כלום, לא אהבה, לא שנאה, לא קנאה, עצב, שמחה וכדומה. אתם יכולים לתאר לעצמך שזאת לא הדרך הכי טובה לחיות... אז אני מחפשת פיתרון לזה במאגיה. אני ,בעיקרון, מחפשת כישוף שאני יכולה לעשות שיפתח אותי לעולם הרגשות. הגעתי לשלב שאני מרגישה שאני יכולה לעשות כישוף ברמה כזאת אבל הבעיה היא שאני לא יודעת איך... חשבתי שאולי מישהו פה נתקל במשהו כזה או דומה, או שמישהו יוכל לעזור לי. ממש כל עצה תתקבל כי זה בערך הפיתרון האחרון שלי (לפני התאבדות)- ניסיתי הכל הייתי אצל כל הרופאים הייתי על כל התרופות וניתחו לי את הבעיה הזאת עד לשורש- אבל שום דבר לא עוזר. אני מקווה שתוכלו לעזור לי...

shataltal

New member
על רגשות

רגשות, לפחות נקודת הפתיחה שלהם, באה מרצון ומתשוקה. אם לא תרצי להרגיש כלום ותדחיקי את כל הרגשות שלך, או לחילופין אם לא תרצי כלום מהחיים בסופו של דבר באמת לא תרגישי כלום. כדי להתחיל להרגיש כל מה שצריך זה לרצות להרגיש, להגזים ברגשות, להפוך קצת עצב לדכאון, קצת שמחה לפיאסטה, לפתח תשוקות, לגלות מה את רוצה ולעבוד הכי חזק על להשיג את זה - הרגשות כבר יגיעו. הרעיון הכללי הוא להיות אמיתית עם עצמך. באופן כללי המאגיה (להבדיל מרב זרמי המיסטיקה), מטיפה להתנתקות מרגשות ותשוקות, כלומר כבר יש לך נקודת פתיחה טובה לעיסוק במאגיה, אבל היא לא מסלול שיוכל להחזיר לך את הדברים האלו. בכדי להחזיר רגשות "בדרך קיצור", כלומר בדילוג על התהליך שהזכרתי בפסקות הראשונות, ישנם זרמים מעולים אחרים במיסטיקה (יותר תחומיי הניו-אייג') כגון וויקה, מדיטציות מונחות וכדומה שיחברו אותך אל עצמך - רגשות וכל שאר ירקות. בהצלחה!

suki da yo

New member
סלי-חה?!

וויקה היא ניו אייג'? כוויקנית שדיי מתעבת כל מה שנקשר לניו אייג', אני מוחה על הקשר הלא הוגן הזה. וויקה היא דת. זה כאילו תגיד שהיהדות היא "קטע".

suki da yo

New member
ובקריאה חוזרת של ההערה שלך

אני רוצה להעיר שוויקה היא גם לא תחום מיסטיקני.

gray peopel

New member
הגעתי לשלב שאני מרגישה....

אז כנראה את בכל זאת מרגישה משהו... תעשי כאילו את צוחקת..אפילו שזה לא יהיה לך נעים ושתראי מטומטמת ואפילו שזה לא יהיה אמיתי ותמשיכי ככה את שזה יהפוך לכן אמיתי...או שתבכי... YOU MUST TO FACK IT TO MACK IT....נקווה שאין שגיאות...

shataltal

New member
עניין של דעות והגדרה

מיסטיקה בשבילי כוללת את כל זרמי העל טיבעי - קבלה, מאגיה, כישוף טיכסי וכן, גם וויקה. וויקה היא החייאת דת פגנית ברוח הניו-אייג'. אישית אני רואה אותה כניו אייג' (אל מול קבלה לדוגמא שמסתובבת לה כבר יותר מ-3000 שנה). השאלה היא למה את משווה אותה... בסה"כ זו הגדרה אישית.

Swicca

New member
../images/Emo46.gif כמו שרשמת!!!

"וויקה היא החייאת דת פגנית ברוח הניו-אייג'" אתה בעצמך אמרת שזו דת אפילו עם היא הייתה רדומה ולא מזמן חזרה לעצמה אם מספר לא גדול כל כך של מאמינים (למרות שכמעט כל יום הוא גדל) ואם עולה לך בראש שויקה זו דרך של כישוף או מיסטיקה אני יכול להגיד לך שאתה לא טועה במאה אחוזים אלא רק ב80 זו דת שפשוט שילוו בה טקסים ודברים כדומה כמו שביהדות יש טקסים בכל דת יש ככה שאל תשפוט דת לפני שאתה מכיר אותה או לפחות יודע אליה משהו !!! ונכון כמו שאמרת קבלה זו שיטה של מאגיה אבל בקבלה יש פשוט הוראות מדוייקות ומפורטות על איך להכין קמעה לאהבה ושאר שטויות במיץ וויקה זו מערכת עם אמונה זרמים שונים ואלים משלה.... אור ואהבה ,שימי.

shataltal

New member
לא באתי לשפוט, באמת

אני מודע לחלוטין שזו דת. אף פעם לא טענתי שזו לא דת. כמו שהקבלה היא הזרם המיסטי של היהדות כך הכישוף הוא הזרם המיסטי של הדתות הניו-פאגאניות וביניהן הוויקה. יש המון מאמינים של וויקה. באחוזים יש לה כבר ייצוג בסקלת הכמות מאמינים בדתות מסויימות העולמית (משהו שהיהדות נדחקה אליו בקושי). אין לי דעה, רעה או טובה, על וויקה. אני מכיר את הרעיון הבסיסי ומבין ממנה מספיק בכדי להביע דעה עליה, אבל אני עדיין, ותמיד אשאר, יהודי (אם כי עם נטיות בודהיסטיות משהו). "בקבלה יש פשוט הוראות מדוייקות ומפורטות על איך להכין קמעה לאהבה ושאר שטויות במיץ" אני באמת צריך לענות על זה? על כל מקרה, לא הבנתי את פשר שיר ההלל הזה לוויקה. בסה"כ מה שניסיתי להגיד שוויקה היא דת שיהיה לחמודה מלמעלה קל להתחבר לרגשות שלה דרכה. זה שאני מגדיר אותה שניו-אייג' - זאת הדיעה שלי. אגב, זאת באמת הדעה שלך על הקבלה? כל חוכמת ספר הזוהר, היצירה והבהיר? כל חוכמת התלמוד והגמרה? "קמע לאהבה ושאר שטויות במיץ"?

Swicca

New member
מצטער עם זה מפריע לך......

.... אבל כמו שאתה רשמת "רק הבעתי דיעה" מכל הספרים שאני אישית קראתי על קבלה (לא הרבה מידי .... פשוט לא עניין אותי) זה הרושם שקיבלתי רוב הספרים הם פשוט מרשם אחד ענקי!!! :p אור ואהבה,שימי.

shataltal

New member
לא, ממש לא מפריע

אני אפילו לא מכיר אותך, סתם מוזר לי....

suki da yo

New member
לטעמה של החמודה מלמעלה

לקשר את הוויקה לניו אייג' זו צורה של זלזול (למרות שאולי זה רק אצלי, כי אני לא אוהבת ניו אייג'...) ומה זאת אומרת שיהיה לי איך להתחבר לרגשות שלי דרכה? )(באמת לא הבנתי את המשפט הזה..)

shataltal

New member
אוף.....

יחסית לאנשים המעוניינים ששאר החברה תהיה בעלת דעה פתוחה לרעיונות ולדעות שלכם אתם דיי נעולים על הדעות שלכם... כל דת, כשיורדים לסוף דעת הדת (להבדיל מהכנסייה הקתולית מהחרדים לדוגמא שדי מפספסים את הרעיון) היא דרך מעולה להתחבר לרגשות לרצונות ובכלל לבפנוכו שלכם. וויקה, בהיותה דת של שמחה ואהבה היא בייחוד דלת שכזאת. זה הכל. עזבו את ההגדרה. ממש אין לי עצבים להכנס לתיאולוגיה.

Swicca

New member
תחשוב בהגיון......

... בגלל שהדת הזו כל כך קרובה אלינו זה נושא רגיש!
אור ואהבה ,שימי.

suki da yo

New member
אוי נו..

נכון שזה קל? להפוך אותנו לפנאטים במקום לנסות להבין את מה שאמרתי. בכל מקרה, אני חושבת שהחרדים והקתולים לא מפספסים את הנקודה. אני חושבת שהם רואים דברים אחרת. וזו בטח לא הדרך שלי , אבל זה לא הופך אותה לפחותה.

suki da yo

New member
ובנודע לקטע של התחברות לרגשות

אני שוב אגיד, שבאמת לא הבנתי את המשפט הז, כך שלא מתחתי עליו ביקורת, אלא ניסיתי להבין אותו.

suki da yo

New member
שימי יקירי

קודם כל תודה על התמיכה:) אבל, וזה אבל חשוב, שם לב- וויקה היא לא החיאה של דת ישנה. בהחלט לא. היא דת חדשה לחלוטין, עם כמה מאפיינים של דתות עתיקות מסביבות בריטניה, עם השפעות שונות של מיליון דברים... אמספר המאמינים בוויקה הוא כבר ממש לא קטן (רק בארץ:))- בארצות הברית מדובר בדת רשמית ומוכרת.

suki da yo

New member
בה.

ניו אייג' זה כל מה שחדש בתחום הדתי, יעני? יש לי רק מילה אחת בנושא. בה. ואם אנחנו כבר בנושא, אני חושבת שכשאתה דן בדת של מישהו, אתה צריך להיזהר עם ההגדות. באופן זהה אני יכולה לבוא לבנאדם דתי (לא שהוא היה מקשיב, אבל עזוב שניה) ולהגיד שהיהדות הא דת ערכאית, שובניסטית ולא מפותחת...

nubis

New member
שאלת תם

לא להתעצבן. בבקשה מהשאלה הבאה... מה הוא מקומו של הגבר בוויקה? בברכה אלמוג

למעלה