שלום

שלום

חדשה בעניין, כבר מלא זמן עוקבת בצמא אחרי הההודעות כאן, מנסה להבין משהו מהנאמר. כל מה שאני יודעת זה שחולה על אופנועים, הם מרתקים אותי ושמתה להתנסות. מה עושים? איך מתחילים? מה קונים? איפה לומדים? תודה- מתחילנית אחת

choochee

New member
אם יש לך רשיון....

אז ע"פ מידותייך תפרי לך אופנוע מתחילים : או שקימקקי 250 או ימהה XT 350 ואם את מספיק חיה אז 350 DR של צוצוקי. תכיני קסדה טובה ומגפיים ואז רק צריך מישהו עם סבלנות לרכיבה עם מתחיל... כדי ללמוד כמה עקרונות יסוד.

geva

New member
מתחילים צריכים גם מכנס/חולצת רכיבה?

או שמספיק קסדה ומגפים?

enigo

New member
קסדה, מגפיים, מגיני מרפקים וברכיים

וחגורת גב הם המינימום. צביצב רצוי מאוד. מעיל אנדורו יכול להחליף את המגינים לחלק העליון ברכיבות רגועות, אבל יותר חם ופחות מגן. החולצה חסרת משמעות בטיחותית, למכנס טוב יש ערך הגנתי מסויים, אבל לא קריטי. בעיקר הבדל עמידות נוחות ויופי.

WRm

New member
צבי צב זה הכינוי למגן גוף

ברוב המקרים הוא עשוי פלסטיק קשיח הוא אמור להגן נגד פגיעות בחזה ובגב

תודה

רשיון אין, חייבת? אני כל הזמן שומעת שבשטח זה לא ממש נחוץ. אולי כדאי שאחפש איזה מדריך צמוד שיעזור לי שלב שלב, החל מתפירת אופנוע עפ"י מידותי ועד ללימוד עקרונות היסוד. איפה מוצאים אחד כזה? שוב תודה מתחילנית אחת

enigo

New member
רשיון!

משאלותיך עולה שכנראה שאין לך מסלול מוטוקרוס בחצר, משמע צריך לנסוע לשטח, אלא אם כן יש לך טנדר זמין להובלה. גם אז לא מומלץ לרכב בלי רשיון, כי זה אומר בלי ביטוח, ובשלב הלימוד יש סיכוי טוב ליפול ולהפצע. אם את מתחילה לחלוטין, אני ממליץ להתחיל מ 50 סמ"ק. לא ממש חזק אבל קל, נוח לתמרון, וה"אין מנוע" יעזור לך להמנע מצרות. אם תמצאי מדריך צמוד -סבבה, אבל זה בד"כ דורש הרבה השקעה מצד המדריך, ולרב האנשים אין זמן פנוי עד כדי כך.

choochee

New member
לא חייבים מכנס וחולצה

אבל הם עשויים מחומרים מסוימים שנושמים ומגינים קצת. רשיון כדאי-זה ייתן לך אפשרות לנצל את תענוגות רכיבת הכביש וגם הגנה מהפתעות בשטח

איפה משיגים

קסדה וכל השאר? בגלל שלא יודעת עדיין כלום כדאי לקנות ציוד משומש? יש כזה בכלל? על איזה סדר גודל של הוצאות אנחנו מדברים? ולהזכירך- רק שטח. כביש לא מושך אותי כל כך. מתחילנית אחת

מתחילנית מתחילנית

ראשית לגבי הרשיון - הייתי משקיע בלעשות אחד כזה אבל לא מחכה לו - הוא נחוץ לצרכי ביטוח ולמעבר דרך או ליד כבישים. לגבי היתר - אני מניח שיהיו כאן רבים שישמחו לעזור לך בעניין ההתאמות וכך גם לגבי לימוד העקרונות הבסיסיים. הבעייה מתחילה כשצריך לרכב ביחד, לא הייתי בונה על סבלנות לאורך זמן עם רוכב מנוסה לכן טוב תעשי אם תנסי למצא רוכב או רוכבת מתחילה כדי לרכב יחד ולהשתפר יחד תוך כדי לימוד הדדי, כדאי יהיה להצטרף מדי פעם לרוכבים מנוסים יותר כדי לאתגר ולהעלות את הרמה אבל צריכה להיות מספיק שקולה כדי לא לאבד את הראש ולהתמודד עם מצבים מעבר ליכולותייך. אופנוע: תלוי מאד במידות גופך, ההמלצה הנצחית שלי היא על דו"פים למרות שאני מניח שיהיו כאן כאלו שיחלקו עליי, אבל אני רוכב על דו"פים מגיל 14 עוד כשהייתי צנום וקל משקל והם קלים יותר לשליטה נקודה. - ואם את מחפשת רק שטח הייתי הולך עליהם. (אבל בזהירות איתם כי הם גם עצבנים.) לגבי הנפח: אין בארץ היצע של אופנועי שטח בנפחים נמוכים (80) לכן הייתי הולך על 125 דו פעימתי כמובן ומתחיל לאט לאט. ויש לזכור גם שדו פעימתיים מורכבים לוגיסטית יותר (פרמיקס -דלק שמן) אך אם בטיולים חפצה נפשך אולי באמת כדאי לשקול DR350 מחירים: אופנוע - הייתי מכין תקציב שבין 15000 ל 30000 לאופנוע משומש ציוד - כ 2500-3500 שקל לסט אחד של ציוד בסיסי הכולל קסדה מגפיים משקפי אבק כפפות חולצה מכנסיים מגיני ברכיים מגיני מרפקים חגורת גב ואולי אולי גם צביצב. ביטוח - 3400 ש"ח לשמה פולידין ומשחה אנטיביוטית ללא מרשם (בשביל הנפילות) - 30 ש"ח בסופרפארם
ידיות ברקס קלאץ´ וכיו"ב נו... מי יודע. כמובן שניתן להשיג הכל משומש - רק קסדה לא רצוי לקנות משומשת. אשמח לעזור בשאלות נוספות

שוב תודה

איפה קונים ציוד משומש? אפשר להשכיר אופנוע לתקופת נסיון? יש כזה דבר? ומה זה צביצב? נראה לי שהחסרון בלרכב עם מתחילן או מתחילנית כמוני הוא שאין בעצם ממי ללמוד ולקבל טיפים אלא לסמוך רק על האינסטינקטים שלי. אני צודקת? מתחילנית אחת

מתחילנית 1 צודקת

ציוד משומש מן הסתם תוכלי לשזוף בלוחות המכירה הנמצאים בפורום. למיטב ידיעתה של היועצת אין אופנועי שטח להשכרה בישראל קל וחומר לתקופת נסיון. צביצב זהו מגף גוף (פלג גוף עליון). אכן לדעתה של היועצת את צודקת.כמובן שנשאלת השאלה איך האינסטינקטים שלך...בכל מקרה ידוע ליועצת כי בעמותת רוכבי השטח המהוללת עומדים (לפחות עפ"י התוכניות) "להוציא" הדרכות שטח....מי יודע אולי משהו יזוז שם ואז תוכלי להצטרף וללמוד קלות. היועצת מברכת אותך עם כניסתך ל "אבק האולטימטיבי"

מתחילנים

אם תרכבי עם מתחילים בלבד אבל תהיה בך תשוקה ללמוד יותר ותעזרי בחומרים כתובים או מצולמים או מוקלטים תוכלי לשפר את רמת הרכיבה שלך פלאות. אפילו לבד ואז כבר תוכלי לרכב עם מנוסים יותר ולהנות ובאמת... ברוכה הבאה... במיוחד בגין העובדה שלא מתכוננת לרכב בכביש אלא מתייחסת אל זה כאל חוויה והתנסות.. מרשים (אותי) ונדיר (כאן) אולי נקים אגודה...

אה - לגבי תקופת נסיון

יש סבירות רבה שרק אחרי משהו כמו שלשה חדשים של רכיבה תפסיקי לפחד ותתחילי להנות באמת הפחד פוחת בהדרגה ככל שהשליטה מתגברת, לכן נראה לי שתקופת נסיון היא לא רלוונטית, כיוון שהיא לא תספק תשובות. אבל אם בכל זאת רוצה להתנסות קפיצה קצרה לקפריסין אפשר לשכור שם כל מה שעולה על דעתך דרוש רשיון אבל חובה מלווה שם!!! לא לבד!!! ועם ציוד!!! אה... ונוסעים שם הפוך... מבלבל

מה, מתארגנת קבוצה?

תודה לכם, אני עדיין לא חוששת, סביר להניח שזה בגלל שעוד לא התנסיתי בנפילה וכיו"ב, כולה רוצה כבר להרגיש את השטח ולהתמזג איתו ונראה לי שרק ככה אוכל. מי נוסע לקפריסין? ומתי? ואיך אני יכולה לברר עוד על קבוצות ההדרכה האלה שהזכרת יועצת חינוכית? תודה לכולכם מתחילנית אחת

למעלה