שלום

west side

New member
ותגיד רגע..

אני מת לבוא אבל אני מתחילן. אתה לא לפי ההודעות שלך. יוצאת קבוצה של מתחילים?אתה יודע על משהו?

תראה לא מדובר ברכיבת כאסח

את זה אני עושה קרוב לבית לא צריך את קפריסין בשביל זה מדובר על רכיבת שבילים, טיול, טברנות, ים, אוזו ושטח. דרוש ציוד ונסיון בסיסי תתמסר איתי בפרטי נדבר

מס´ טיפים חשובים!

קודם כל בהצלחה! ואל תתיאשי! בקשר לשאלות שלך לגבי הציוד אופנוע כדאי לך להתחיל עם RMX50 או עם DT50 או אם TS50, תלוי לאיזה כיוון את הולכת, מוטוקרוס או אינדורו. קסדות הייתי ממליצה לך או על אראי שרוב הרוכבים משתמשים בה, או על הקסדות של KTM שדרך אגב היא קסדה מעולה ריפוד רך, מאורר, סופגת זיעה, לי בכל אופן היא הייתה די נוחה. עוד קסדה טובה היא הBIEFFE קסדה זולה, נוחה, סופגת זיעה ריפוד רך. תראי אם יש לך כסף מיותר תקני חדש אם לא תלכי ללוחות מכירה ורכישה, נדמה לי בפולגז ותבררי שם מי מוכר מה. עצה ממש משש חשובה לפני שאת הולכת לקנות או בכלל למוסך, תבדקי, תחקרי, תשווי מחירים, תתיעצי לפני התיקון או הקניה, שלא יעבדו עלייך!!! מניסיון אני יספר לך גם למה: עשיתי תיקון לDT 50 ב11 אלף, מטומטמת אני! וגם... רצו למכור לי KTM 125 ב90 אלף!!!!! חה חה חה, אחרי שיחה קצרה עם מישהו שמבין אני הולכת לרכוש ממקום אחר את אותו ה KTMב40 אלף. תבדקי תמיד, ותשאלי המון שאלות, ככה תדעי יותר טוב. והעיקר לא להתיאש ובהצלחה בהמשך הדרך. שלך הגולשת והתוכים.

תודה גולשת

אכן, שואלת המון שאלות בדיוק מהסיבה הזו של לדעת יותר לפני שניגשת לרכישה עצמה. סביר להניח שגם לא אעשה זאת לבד בדיוק מהחשש הזה שמא ירמו טירונית שכמותי. סבלנות.. עד כמה שמתלהבת משתדלת להיות סבלנית ויסודית שוב תודה מתחילנית אחת

fazer_1000

New member
אני מצטער אבל הגיעו מים עד נפש!!!

סליחה על הבוטות.. ממש מצטער- הודעה זו מכוונת לגולשת 211 וכן לעוד כל מיני אנשים פה בפורום, שבואו נגיד, לא יודעים הרבה מהחיים שלהם. וזה בסדר. גם אני פעם לא ידעתי כלום מהחיים שלי. אף אחד לא נולד עם ידע. ורק על ידי סקרנות לומדים דברים- בכל תחום.. סקרנות וניסיון. וזה בסדר. אבל מה שלא בסדר- זה לזיין ת´שכל... זה לא בסדר לזבל לאנשים שלא מבינים בתחום/חדשים בתחום, כשאתה בעצמך אין לך מושג מה אתה אומר, כשאתה מטעה אותם. זה לא מוסרי... אני אקדים- בזמן האחרון אני עברתי ממצב כותב פעיל בפורום למצב קורא בלבד שפעם בכמה זמן צץ בחזרה על פני השטח כשמשהו מטריד אותי מאוד או יש לי משהו חשוב להגיד. בזמן הזה יצא לי לקרוא בפורום אין ספור של זיוני שכל, בלבולים וחארטות שוואלק- הTW המפלץ טוחן הדיונות מתגמד לעומתן. טוב אולי לא מתגמד אבל ללא ספק עומד באותה קשת של גיבובים. תבינו- לא אכפת לי שאנשים מקשקשים דברים שהם לא יודעים עליהם כלום- זה סבבה. כאילו, זו גם דרך ללמוד... כל עוד היחידים שהם מטעים זה עצמם... או שהם מדברים אל סביבה יותר מנוסה שתתקן אותם או תדע מתי לא להתייחס. אבל בין זה ובין להטעות חדשים בתחום שעלולים לספוג כוויה רצינית מהסיפור יש הבדל של שמיים וארץ! וכשאני רואה אנשים שמדברים שטויות וחבר´ה חדשים עם רצון וצמאון לידע מוטעים בצורה בוטה זה מאוד מפריע לי. גולשת211-- תביני- זה לא אישי... אני לא מכיר אותך ולא בא פה חלילה להוריד ממך או לפגוע בך... אני בסה"כ מתעצבן מדי הרבה הודעות שלך שפשוט מראות חוסר ידע- אבל כזה שמופנה לאחרים כביכול להסבר - זה מציק לי... צ´מעי- אל תעלבי אבל יש בפורום הזה די הרבה אנשים שמבינים יותר שיכולים לעזור לאותה מתחילה- והם לא יטעו אותה ולא יתנו לה עצות שיבלבלו אותה. תסבירי לי מה הקשר בין מוטוקרוס ואנדורו לבין שלושת הצרצרים ממשפחת ה50 סמק שהזכרת??? בתור אחת שמתחילה אני לא חושב שיש לה מושג ירוק לגבי ההבדל בין התחומים, ומהודעה להודעה אני גם מטיל בספק את הידע שלך בענין. את צודקת כשאת אומרת ללכת ולבדוק, להשוות מחירים ולהתייעץ אבל אחרי כן את מספרת על זה שתיקנת די טי ב11000 שקל... כאילו- או שכסף נוזל לך מהאוזניים ואין לך מושג מה לעשות איתו או שאני לא יודע מה... צ´מעי- אין מה לתקן בדיטי ב11000 שקל... ואין סיבה- מה שאומר: א- אין לך מושג מהחיים ועשית דבר שבעיני נראה כלא הגיוני בעליל על סף הטמטום המושלם ב- אין לך מושג מה את אומרת וכל זה המצאה רגעית... אחר כך את מדברת על קסדות- תראי, איןלי מושג מה זה הקסדה של קטם- לא מכיר. אבל כן מכיר את כל שאר החברות- רובן בכל אופן. לא כולם רוכבים עם אראי וזה שטות להגיד שכך= בנוסף היא לא הקסדה הטובה ביותר. זו קסדה יקרה מאוד ולפי דעתי בלי צידוק ויש ים קסדות אחרות בשוק, זולות ממנה וחלקן אף טובות ממנה. ניחא. אבל להגיד שמה שחשוב בקסדה זה ריפודים רכים? להיפך- ריפודים צריכים להיות קשיחים על הראש, יושבים טוב, חזק וצמוד. זה לא הכי נוח אבל זה קסדה וזה אמור להיות חזק על הראש. הקסדה צריכה להיות קלה, מאווררת, בעלת ריפודים פריקים (מתפרקים) ומחומרים טובים. וד.א בענין ה125--- את אומרת שניסו למכור לך קטם ב90 אלף.. זה לא נראה לך קצת טיפשי? לקחת דו פעימתי לשטח בנפח 125 סמק ואיכשהו נתת לו תג מחיר של אופנוע ליטר ספורט חדש? אני לא מאמין שזה קרה לך, ועצם זה שאת בכלל אומרת כזה דבר מראה שאין לך מושג בענין.גם איך שהצגת את זה ש"מצאת" אחר כך אחד ב40K.. זה לא שוק! אין פה פערי מחיר של 50 אלף שקל! את מדברת כאילו היית בהיפר כל ומצאת קטשופ ב20 שקל ובגמבו מצאת ב18.5... אילו דברים מטעים, שנותנים למתחיל רעיון כללי מאוד מוטעה על כל העניין. בכל אופן אני חוזר להקדיש זמן לחברה שלי שאני אוהב מאוד וכבר מאוחר- אני טס מחר ליוון... אז בלי להעליב-- שקלו מילים פעם הבאה וקחו ברוח חיובית לילהטוב לכולם...

../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

מילא אם הייתה עוקב אחר ההודאות, ורואה ומבין למה אני מתכוונת מילא, אבל אתה לא! אותה תאונה טיפשית עם הDT הייתה רק שהתחלתי כשעדיין לא ידעתי שיש לי את מי לשאול. לפני שנכנסתי לכאן כשלא ידעתי עדיין שלא מתקנים DT. בקשר ל KTM אמרתי שקניתי את זה, אמרתי שחשבתי על זה?, אמרתי שחתמתי חוזה על האופנוע? לא!, כל הכוונה שלי הייתה לא בלהכריז כאילו קניתי קטשופ! אלא שאחד הראמאים ניסה למכור לי, כמובן שצחקתי לו בפנים והלכתי משם. כשאני מתכוונת בריפוד רך אני מתכוונת לריפוד הקדמי, של הסנטר. כל שאר הקסדה היא קשיחה. לא ניסיתי את אראי, לא קניתי את אראי, ולא אמרתי שכולם קונים תקסדה הזאת. בסך הכל אמרתי שהרבה רוכבים משתמשים בה. בנוסף לקסדה הזו המלצתי לה על הBIEFFE שזו היא קסדה זולה טובה ונוחה וקשיחה ובלה בלה בלה. שלשום שאלתי על קסדות בפורום ואנשים סיפרו לי על אראי, בסך הכל אמרתי את מה שאמרו לי. ודרך אגב נתתי שמות של צרצרים, לא אמרתי שהם בהקשר לאינדורו!, המלצתי עליהם ורק אז שאלתי לאיזה כיוון היא רוצה ללכת. נכון אתה אולי צודק היו חסרות לי מילים וקצת מידע אבל לך אין זכות לקבוע מה רמת הידע וההבנה שלי, כמו שאתה אמרת אתה לא מכיר אותי אתה לא יודע מי אני, ולא ראית אותי, אז תעשה לי טובה, אל תשפוט!!!! אני שונאת אנשים כאלה!.

Easy_Rider

New member
כנראה שבאת נוזל לה כסף מהאוזניים

אולי היא תאמץ אותי ? ... אני לא יודע אם הדוגמאות שהבאת נכונות, אבל כתבת יפה ללא כל ספק (ובלי להתייחס לנכונות הדברים) - הבעת ביקורת לא מתלהמת, ואהבתי לקרוא את זה. חן חן לך ...

אז הייתי ביום שישי

באיזה מקום וראיתי כמה סוגים של אופנועים ומה שהכי נראה לי היה באמת ה- DR350 רק מה, יש לי הרגשה שלא אצליח ממש להשתלט עליו. נראה לי קצת קשה לשליטה, במיוחד למתחילים ( או מתחילות ושיסלחו לי כל הפמיניסטיות ).. אז מה? ללכת בכל זאת עליו? יש משהו דומה אבל קל יותר לאחיזה? או שאולי יש איזו דרך להפוך אותו לכזה- נניח צמיגים אחרים או איזון? גז ונעלם מה אתה מציע לי? נהנית מהרמה המקצועית והרצינית של התשובות שלך, נראה שיש לך הרבה נסיון בתחום. תודה מתחילנית אחת

Mtntz

New member
אני לא "גז ונעלם" אבל בכל זאת...

עוד אופנוע שכדאי לך לבדוק הוא הXR250 של הונדה, 4 פע´ קירור אויר לדעתי יעשה את העבודה יפה מאד וגם יהווה שותף טוב ללימוד רכיבת שטח מקווה שעזרתי...

Mtntz

New member
אין כמו....

אין כמו מבט עיניים וגם תחושה אישית בזמן רכיבה, מצאי חגב כזה למכירה העיפי בו מבט פשוט לכי עם מה שיותר "יעשה לך את זה".... ולגבי ההבדלים אני לא ממש בקיא בהם מקווה שמישהו אחר יתרום מידיעותיו מה שכן לדעתי האקס אר מרגיש יותר קליל ונוח לתמרון מאשר הדי אר!!

תודה תודה... החשבונית בדואר.

אם רוצה יעוץ את צריכה להשיב על כמה שאלות בסיסיות: מה מעוניינת לעשות, לכסח או לטייל (כמובן שניתן גם לעשות את שניהם, אבל הנטייה לכוון אחד תסייע לבחור כוון) - בקיצור מידת האטרף בעיניים. מידות גוף, משקל, גובה, וכושר גופני (למרות שאלו לא ממש אינדיקטורים חד חד ערכיים, ראיתי כבר עלמות חן ענוגות ולא כל כך גדולות מביאות בגז בטירוף) תדירות רכיבה - כל כמה זמן מתכוונת או שיתאפשר לך לרכב תקציב לרכישה ולתחזוקה... איכסון וטיפול - האם יש לך מקום לאכסן ולטפל באופנוע תובעני (דו"פ למשל) ---------------------------------------------- זה בנוגע לשאלות.... ---------------------------------------------- אבל ישנם כמה דברים שאני חושב שכן נכונים עבורך: 1- נפח קטן יחסית - מומלץ למתחילים (250-350 ארבע פעימתי -80-125 דו"פ) 2- משקל נמוך ככל האפשר. 3- סטרטר - כדאי במקרה של ארבע פעימתי בדו"פ לא כל כך קריטי. ------------------------------------ ועוד כמה דברים שלא כדאי לדאוג בגללם ------------------------------------ 1- גובה האופנוע, חסר משמעות עניין של הרגל , מספיק להגיע עם רגל אחת לרצפה למרות שמקרה כזה מייתר נפילות משעשעות של הורדת הרגל הלא נכונה. 2- נפילות. זה חלק מהעניין לא להתרגש פשוט לא להתפרע בהתחלה. 3- תחושת חוסר בטחון בהתחלה - כשיושבת כרגע על האופנוע לראשונה אין צאנס שתרגישי נוח, אבל תני לזה כמה שעות ולא תביני איך חיית בלי זה קודם. לסיכום, למרות המחמאה, קחי את כל דברי בערבון מוגבל כאן כי אני קצת קיצוני בדעותי לגבי אילו אופנועים צריך לבחור, ואולי יהיו כאן אחרים מעט יותר מתונים ממני שיתנו עצה טובה גם כן. אם תספקי את התשובות מתחילת התגובה אוכל להמשיך ולסייע

אז ככה

אנסה לענות על כל השאלות (המלומדות) לפי הסדר: מעוניינת לרכוב על אופנוע. נקודה. קשה לי לראות את עצמי רוכבת ונפעמת למראה כל שיח או פרח רענן, מה שלא אומר שלא יכול לקרות אבל בוא נגיד שבשביל זה יש טיולי ג´יפים. ברור לי שבשטח יש מכשולים ונתיבים שצריך ללמוד אותם ואם לזה אתה קורא כסאח אז כן. רוצה ללמוד לשלוט באופנוע וכמו שמטיילים רגליים רוצים להרגיש דרך הרגליים אז להרגיש דרך..הממ.. האחוריים אולי? או הגלגלים? :) אני מסתכלת על רוכבי שטח וכל פעם מחדש מוקסמת מה"אחד" הזה שהם והאופנוע הופכים להיות. הלאה.. אתה לא ממש מתכוון ברצינות שאתן לך את כל המפרט הטכני שלי נכון??בוא נגיד שהייתי שחיינית במשך שנים רבות ובעקבות אילוצים נאלצתי להפסיק כל פעילות ספורטיבית לזמן מה, וכאן אגב, יש דעות חלוקות לגבי פגיעות צוואריות או גביות שעשויות לנבוע בעקבות רכיבה או נפילה, משהו שצריכה באמת לברר אותו. תדירות הרכיבה- לפי מידת העניין שלי היום נראה לי שארצה לבלות כמה שיותר זמן על האופנוע אבל מן הסתם אילוצים כמו עבודה ודברים שוליים אחרים לא יאפשרו לי את זה. סופי שבוע נראה לי יותר הגיוני. מה הכוונה ב"אופנוע תובעני"? מה הכוונה בטיפולים? איחסוןן יש איפה, אמנם רחוק ממקום מגורי, מה שיחסוך את ההובלה של האופנוע בטנדר או כל אמצעי תובלה אחר. תקציב- לא גבוה במיוחד- חושבת שאצליח להגיע למקסימום ארבעים אלף שקלים וזה צריך לכלול ציוד. הכל בעצם. עד כאן לבנתיים תגיד- אתה נותן ייעוץ באופן מקצועי גם? הדכות ? משהו? מתחילנית אחת הא ועוד דבר- ציינת שם באחת ההודעות שמעדיף לתת את אשתך/חברתך/הפילגש שלך ולא את האופנוע שלך..המממ.. זה המוטו כאן? כי יכול להיות שיהיו כאלה שיקחו את ההצעה שלך ברצינות

שיעשו מה שרוצים איתה

רק בלי ידיים על האופנוע... מבטיח תשובה מלומדת בהמשך הערב.

את האמת...... ../images/Emo4.gif

הלוואי שהיה נוזל לי כסף מהאוזניים. הכסף הזה זה היה בסך הכל החסכונות שלי מגיל 14, שלצערי נגמרו בלי שהספקתי לשם לב, כי הייתי מטומטמת ולא חשבתי מספיק
. הדוגמאות לצערי נכונות, הלוואי שלא..... ותודה לך על המחמאה!. שלך הגולשת211.

STIVENZ 426

New member
../images/Emo45.gif כמוני כמוך..

אגב, גולשת, מסקרן אותי מאד- קסדה עם ריפוד לסנטר? יש דבר כזה? איפה קונים? כמה סוגר? ktm- 90K? אם תחברי אחד 400- ועוד אחד 125 חדשים- תגיעי ל90K. אבל אני אוהב את הגולשת..
סטיב. מוסר לכם ד"ש מהקולרגול.

למעלה