שלום.

ללכת לאגודה זה רעיון ממש טוב

בס"ד ואני בהחלט אחשוב עליו <נו נו,דווקא כשלא צריך אני נהיית ביישנית פתאום>. לא אמרתי שהחגיגה היא על חשבון, אלא שיש איפה ואיפה בציונים של החגים האלה בכלל. נכון,אני לא מצפה שאגודת הסטודנטים תארגן סליחות המוניות בכותל בשלב הזה. אבל למה לא לחגוג בחנוכה במקום בסילבסטר? הרי החגיגה היא אותה חגיגה, האוירה של הכיף והסבבה היא אותה אוירה, אז למה 'לנצר' אותה? לא התכוונתי שאתם תוקפניים, יש כאן אחד תוקפן והשטויות שלו

מכל מה שכתבת

אני רוצה להיתפס לדבר קטן - 'בית הלל' לא מיועד, בעיקרון, רק לדתיים. חלק מהרעיון שם הוא שגם חילונים יוכלו להתעניין בפעילויות שלהם שמעשירות ידע בתחומי תרבות יהודית ודתית.

לאחר קריאה של הדיון...

דבר ראשון, אני אתחיל בכך שאני עדיין לא סטודנט (אני מתחיל ללמוד בעברית השנה), ככה שאני לא אדבר על התנהלות פנימית אלא מה שראיתי עד כה בדיון. דבר שני, לא לשכוח מה מטרת האוניברסיטה- לא לספק בידור לכל המגזרים והדתות אלא אקדמיה. (ועכשיו שכל המתחכמים יגידו שהם מגיעים לאוניברסיטה בכדי למצוא את אהבת חייהם- זאת לא הכוונה שלי :)) ככה, לפי מה שאני רואה, לא חסרים פעילויות לדתיים; אם זה לפי טעמך או לא לפי טעמך, זה כבר עניין אחר לגמרי, אי אפשר לרצות את כולם וככה זה עובד בכל גוף ציבורי- תמיד יהיו את אלו שישארו בצד (שיטת 80:20 בחטף). באותה מידה, אני יכול לפנות לאס"א ולהתלונן על כך שאין את ענף אופני בכביש (לפחות ממה שראיתי באתר) ולהגיד שאס"א לא עובדים כמו שצריך; אבל זה יהיה שקר גס כי כן יש ענפי ספורט אחרים, יותר פופולרים מהענף הקטן והצנוע שלי (שגם לא מתאים לירושליים בד"כ). דבר אחרון, לא לשכוח שאנחנו מדינה דמוקרטית, וצריך ללכת לפי רצון הרוב; מה שגם שאם המיעוט לא רוצה שיקים קול תרועה וימתין שההדים יגיעו לרוב- אולי ישפיע ואולי לא. ובבקשה, אל תכנסו איתי לניאונסים של האגודה והתנהלות היום יום כי אני מדבר על עקרון מסויים. (ראו המשפט הראשון שלי) ערב טוב ושנה נהדרת!

אני לא מסכימה איתך

בס"ד שהאוניברסיטה קיימת רק לשם השכלה. אולי זה היה ככה כשהקימו אותה בתחילה אבל בסופו של דבר השכלה חשובה ונוצרה בשביל שכולנו נשתלב ונשפיע בחברה הישראלית, לא כדי שכולנו נסתגר בבועה שלנו שמצפה אותנו בשכבה עבה ודביקה של אנשים שהם בדיוק כמונו. האקדמיה,בין השאר, פותחת אותנו לתחומים אחרים שלא נפתחו בפנינו עד כה. יש שיגידו שבמסגרת 'אבני פינה' <שם,שם> ויש שיגידו שדווקא בפן של הפגשות בלתי אמצעית עם אנשים שונים. ובכלל,לא דיברנו על האוניברסיטה עצמה <מהם כבר מזמן הפסקתי לצפות> אלא מהאגודה. אתה צודק שאי אפשר לרצות את כולם, ושוב,לא באתי להכריח את תלמידי האוניברסיטה לגדל פיאות, אבל אפשר בהחלט להתחשב ב'מיעוט' שכבר לא בלתי מורגש בכלל <הסתבכתי קשות עם הניסוח של המשפט הזה
> חלק מהדמוקרטיה, הוא העקרון שגם למיעוט יש זכויות. מה אתה מתחיל ללמוד? שיהיה בהצלחה! שנה טובה

על זה אפשר להתווכח הרבה,

מה תפקידה של האוניברסיטה, ומה תפקידה של המכללה. רק לראיה- את הבית ספר לרפואת שיניים בתל-אביב סגרו בגלל שזה לא תחום מחקרי (ומה יותר חשוב מרופאי שיניים?). אגודה- אוניברסיטה, עליהם דיברתי כגוף אחד; זה לא ממש משנה מי עושה את זה. מה שגם שלפי האתר של האגודה העבודה שלהם לא מתחילה ונגמרת בצ'ייסרים ובליויים אלא הרבה יותר מזה. את שוב מפספסת את הנקודה, אי אפשר להתאים לכל אחד אישית ולכל קומץ של אנשים משהו ספציפי; וכן, דתיים במצב כזה צריכים להיקרא "דתיים" ולא לפי מגזרים ופילוחי אוכלוסיה, מה לעשות, יש יותר חילונים. אם זה היה הפוך אולי היה יותר קל לרצות את החילוניים אבל בסופו של דבר בעלות מול תועלת, זה לא פרקטי לעשות כל כך הרבה רבדים של דברים שונים במקום אחד. אני מתחיל מכינת טבע.

W12X

New member
רק הערת אגב

את בי"ס לרפואת שיניים בת"א סגרו מחוסר תקציב - כי זה מקום שעולה הרבה כסף יחסית להכנסה משכ"ל (ולא כי זה לא מחקרי - שכן מחקרים של רפואת שיניים ממשיכים להתבצע)

kontra2

New member
קשה לי ואולי א"א לתת כאן תשובה חד משמעית...

חשבתי עם עצמי בעניין הזה שנה שעברה, ואני חושב שסך הכל האגודה משתדלת ומנסה לרצות את כולם (מה שלפעמים יכול לגרום לכך שבסוף אף אחד לא מרוצה..אבל זה מה יש..).. אני לא חושב אבל שצריך להגיע לתחושת קיפוח שכזו כמו שאת מציירת... אני מדבר על הר הצופים בלבד, אין לי מושג מה קורה בשאר הקמפוסים.. בחנוכה כן היה סוג של אווירת חג שכזו בפורום.. חנוכיה..סופגניות ונראה לי גם כמה חב"דניקים לפרוטוקול... פורים היה אירוע דיי רציני..אני לא אתייחס לבלאגן שהיה מסביבו..אבל את החג כחג א"א להגיד שהתעלמו ממנו... ויש גם כל מיני סיורים והרצאות ובאמת "בית הלל" נותן סוג של אווירה יותר "דתית" אפשר לקרוא לזה... לפחות מהפוסטרים שתלויים מסביב כך זה נראה... אני באמת שהשתדלתי לחשוב על הנקודה הזו בצורה אובייקטיבית ונראה לי שסך הכל זה בסדר. אני לא בקיא כ"כ בהרכב האגודה ומי אחראי שמה על מה ואיך זה בדיוק עובד.. אבל אם העניין הזה כ"כ חשוב לך אני ממליץ לך כבר עכשיו לשלוח מייל או משהו (הרבה יותר נוח וקל מאשר ללכת לשם לדבר...:) ) לרכזת רווחה או אנערף..ולהעלות את הנושא.. לפעמים (קצת תמימות לא תזיק ..) אנשים עושים דברים מחוסר מודעות או חוסר רגישות.. "אדם קרוב אצל עצמו" - קשה לי לדרוש ממישהו שאיננו דתי להיות בעל אותה רגישות ומודעות לדברים מסוימים שמפריעים לדתיים.

היי

בס"ד אין לי ספק שזה מחוסר מודעות, וכבר כתבתי את זה בתגובות שלי למעלה. וגם הגבתי על העניין של בית הלל בתגובות למעלה ואמרתי שיש הבדל בין הרצאות לבין דברים חוויתיים יותר. שוב,יכול מאוד להיות שזה רק אצלי בראש. אבל אני מתחילה עוד חודש את השנה השלישית שלי באוניברסיטה וזה מציק לי בערך מהיום החמישי שלי בה. אז רציתי לשמוע דעות מסביב קצת,אולי יפקחו את עיני <ואכן חלק מהתגובות כאן נתנו לי נקודות למחשבה>. ורק שתדע-שיש דברים 'דתיים' שממש נוגעים לכולם. יהדות היא לא רק של דתיים. לא ציירתי קיפוח, בהחלט ציינתי חוסר מודעות. בהר הצופים הכל יותר מורגש,אבל בעין כרם למשל- מי בכלל מגיע לשם? מודעות מדי פעם על הלוח ליד האקדמון, קומה אחת מתחת לאדמה

Black Star

New member
טוב, כאן הבעיה היא כבר לגמרי אחרת

זה ידוע שקמפוסי ה"חוץ" כמו שהם נקראים (לא יודעת אם רשמית או רק בפי חברי האגודה
) באופן כללי נהנים מהרבה פחות התייחסות ופעילויות של האגודה מאשר קמפוס הר הצופים. אני לא אומרת שזה דבר ראוי, אבל זה המצוי... מתוך היכרותי עם מה שקורה בהרה"צ באמת שיש התייחסות כמעט לכל מאורע ותאריך לציון. כנראה שהאגודות של הקמפוסים השונים עושות פחות בתחום הזה (לא יודעת אם פשוט כי יש פחות פעילויות ואז באמת מן הסתם יעשו קודם כל מה שה"רוב" רוצה, בדמוקרטיה כמו בדמוקרטיה... או שזה באמת רק עניין של חוסר מודעות). אגב, סתם תהייה, למה את לא מתלוננת על חוסר ההתחשבות בסטודנטים המוסלמים ובחגים שלהם? סטטיסטיקות לא עשיתי ובטח לא השוואות בין כמה דתיים לכמה מוסלמים יש, אבל אני די בטוחה שבחוגים מסוימים יש הרבה מאוד חבר'ה מוסלמים, וגם הם מיעוט שיש להתחשב בו. ממה שאני מכירה באמת שמנסים שתהיה התייחסות וציון אירועים הקשורים לכל סטודנט בקמפוס (יהודי, נוצרי, מוסלמי - אני לא מדברת על בני כת מפלצת הפסטה המעופפת), אבל לי יש קצת הרגשה מהודעותייך ואשמח להיווכח שאני טועה, שאת מעוניינת שאותם אירועים הקשורים לחגים היהודיים יבואו על חשבון אירועים אחרים שכיום נחגגים (ציטוט לא מדויק ולא מילה במילה - "למה לא לחגוג את חנוכה במקום את סילבסטר?"). מן הסתם תגיבי לי עכשיו שזו מדינת היהודים - אבל זוהי גם מדינה דמוקרטית שמתחשבת במיעוטים השונים שחיים בה (או לפחות אמורה) ולא צריך להכניס מאבקי דת גם למקומות בהם הם לא קיימים. ראוי לציין את המועדים השונים החשובים לכל דת, אבל אני לא מצפה שהאוניברסיטה תהווה כר לפעילות דתית, בשביל זה יש מספיק מקומות אחרים.

וואו.

בס"ד קודם נתחיל בזה שאני דתיה <נכון הפתעתי את כולכם עכשיו?>, אז הגיוני שאני אדבר על מה שמפריע לי. ההצעה לחגוג את חנוכה במקום את סילבסטר הועלתה באופן ספציפי כי בד"כ הם יוצאים באותה תקופה של השנה. וגם ככה כולם יוצאים לבלות וזה אז למה לא לתת לזה כותרת של 'חנוכה' ולא של סילבסטר והתמודד עם זה שזה לא יוצא ב1.1 <אנחנו ילדים גדולים>? אז את אומרת שזה בעיה של האגודות בקמפוסים השונים? חשבתי שכולנו אוניברסיטה אחת. אתם מחדשים לי הרבה פה, תודה

Black Star

New member
אנחנו אכן אוניברסיטה אחת

אבל יש בה קמפוסים שונים. יש אגודת סטודנטים שמכילה בתוכה את כלל הקמפוסים, וכמו כן, לכל קמפוס חוץ יש אגודה משלו - מה שאת כנראה כבר יודעת שכן אמרת שדיברת עם היו"ר של האגודה אצלכם בנוגע לסטנדאפיסט. בהתאם לכך שמדובר בקמפוסים יותר קטנים (ולעתים גם לא ממש בצדק וסתם מתוך גישה קצת 'הרהצופים-סנטרית', אבל זה לא הנושא כאן), יש הרבה פחות אירועים בקמפוסי החוץ. פחות אירועים = שונות קטנה יותר, מן הסתם. סליחה שאני משתמשת במונח סטטיסטי במקום באמצע החיים אבל אני בטוחה שכולם כאן מבינים למה כוונתי. אז כן, יכול להיות שמתוך מדגם מצומצם יותר של אירועים, באמת לא יהיו אירועים שפונים לכל הסטודנטים השונים, לציפיותיהם ודרישותיהם השונות. ולזה התכוונתי כשהסברתי שייתכן והבעיה היא באירועים של קמפוסי החוץ אבל לא באופן כללי. עכשיו יותר מובן?

יטבת22

New member
בית הלל לא מארגנים רק שיעורים

יש קבוצת תאטרון, יש הופעות, יש התארגנויות חברתיות מכל מיני סוגים. יכול להתאים לך בדיוק.

Black Star

New member
רק חידוד קטן

לא נראה לי שצריך להציק לרכזת רווחה - רכזת תרבות תהיה כתובת הרבה יותר טובה... ואני באמת לא מבינה על מה הטרוניה, אני אתחיל בקרוב את שנתי הרביעית באוניברסיטה ובאמת יש מלא פעילויות ובהחלט יש התייחסות לכל חג (האמת, לט"ו בשבט הייתה יותר התייחסות מאשר לסט.פטריק'ס ככל הזכור לי).

kontra2

New member
צודקת... טעות, טעיתי, טועים, קורה...:)

לגבי הטרוניה, אני אישית יותר מאוכזב מהאגודה על כך שהיא מתעסקת יותר מדיי בהווי ופחות מדיי בענייני לימודים... לפעמים יש לי הרגשה (והיא לא פרטית שלי...) שהאגודה אוהבת יותר להתעסק עם הדברים ה"מגניבים" של בילויים וכאלה ולא מתעסקת עם היום-יום בענייני הלימודים... ההרגשה מבחינתי שהיא קצת יותר מדיי "כלכלית" ופחות מוכוונת לימודים... לגוף הדיון, אני חושב שנעשה סך הכל הרבה אירועים לכל המגזרים השונים שפוקדים את האוניברסיטה. לגבי כל הדיון שגלש כאן לחרדות "כפייה דתית" למיניהם, אני דווקא חושב שזה גם אינטרס של הדתיים וגם של החילונים שהאירועים שהאוני'\אגודה מארגנים יהיו מוכוונים לכולם. אחרי הכל הדתיים והחילונים לומדים ביחד ואין שום סיבה שהם לא יוכלו לבלות ביחד (וזה כמובן קורה...). לכן אני כן חושב שבדר"כ האגודה כן צריכה להתאמץ אולי קצת יותר.

Bloodless

New member
אני לא ממש מרגישה ככה...

מה עם כל ירידי הלימודים, דוכני ספרי לימוד יד שניה, שיעורים ומרתונים במחירים מוזלים בתקופת המבחנים? יש למי לפנות באגודה בנושאים אקדמיים. וגם יש הרבה סיוע מהצד שלהם. אולי אני לא רואה משהו שאתה כן, אבל מה עוד חסר שם לדעתך?

kontra2

New member
זה חביב וחמוד....

ואכן שימושי... לגבי הדוכנים..סבבה.. מבחינת האגודה זה סך הכל אומר להעמיד שמה מישהו שישמור על הספרים..בגדול... לגבי השיעורים והמרתונים... לצערי נוכחנו לדעת מספר פעמים שדברים שמתארגנים דרך האגודה נוטים לכל מיני פאשלות בדרך, תוך כדי או בין לבין... אפילו לארגן מרתון פשוט לפעמים אני לא מבין איך הם מתקשים. לדוגמא, יש 2 קבוצות למרתון X זה אומר שיש שני מרצים.. למה כשאני בא להירשם אני לא יכול לבקש ולכן גם לדעת באיזה קבוצה אני אהיה..ולא לקבל הודעה באותו יוןם של המרתון "תגיע לגוש 3 חברה" כאילו אני מעביר חומר מסווג...ואז לגלות שאין כיתה בכלל למרתון... בקיצור, דברים קטנים ומעצבנים בדברים שאמורים להיות פשוטים..! בנוסף לכך, ואולי זה מתקשר קצת למה שעומר מואב (פרופ' בחוג לכלכלה) אמר בראיון האחרון שלו לכלכליסט (אין לי לינק בשלוף..אני אשתדל מתישהו מחר..) - אני מרגיש, ושוב, זה לא אני אישית, שהאגודה לא "נלחמת" למען הסטודנטים.. ובגלל זה אמרתי שהיא יותר מדיי כלכלית.. כל מה שציינת זה מכניס רווחים כספיים לאגודה, שזה לגטימי לגמרי. אבל אם יש תלונות על התנהלות של קורסים מסוימים או דברים כאלו, אני מרגיש שאין כתובת בשום מקום. כל מה שהמרצה עושה - קדוש. קצת התבאסתי לגלות שבאוניברסיטה חזרתי לתקופת הטירונות בצבא...מבחינת ההרגשה מול המערכת... אבל הדיון קצת גלש..אני חושב...

למעלה