שלום

fox gs

New member
שלום

אני מעונין ללמוד משפטים עם מנהל עסקים והתמחות בשיוק איפה כדי ללמוד

Atenolol

New member
תכנית מובנית של משפטים עם ניהול יש באת"א

ואני מניח שגם במקומות אחרים.

משפטים ומנע"ס

היי אני מכירה רק את התכנית בעברית, אז עליה אדבר. לא ציינת אם אתה מתכוון לתואר ראשון או שני במנע"ס. בכל אופן, בעברית יש את התכנית המשותפת של משפטים ומנע"ס לתואר ראשון, וגם משפטים וMBA (תואר שני) במנע"ס. בשביל להתקבל לתכנית הזו בשנה א' צריך נתוני קבלה גבוהים יותר מאשר בשביל להתקבל ללימודי המשפטים לבד. בשביל לעבור בשנה ב' - בשביל התכנית המשותפת עם תואר ראשון במנע"ס צריך ממוצע 82 בשנה א' בשביל התכנית המשותפת עם MBA צריך ממוצע יותר גבוה (משהו בסביבות 87, אבל אל תתפוס אותי במילה). מה שטוב במיוחד בעברית הוא שהתכנית הזו מובנית. עם תואר ראשון במנע"ס זו תכנית שהרבה אנשים עושים, כך שיש תיאום בין התאריכים של מנע"ס ובין התאריכים של משפטים, ועם MBA זו ממש תכנית של הפקולטה, שגזורה בדיוק למידותיו של סטודנט למשפטים. יש גם קורסים מיוחדים לסטודנטים למשפטים שלומדים MBA, של הפקולטה. יש מרצה בפקולטה שאחראי על התכנית הזו. זו ממש אחת התכניות המובנות והמסודרות שיש בפקולטה למשפטים בעברית. אני מצטערת אם זה נשמע כמו פרסומת. פשוט במקרה נפלת על שילוב שעושים אותו באופן מצויין בעברית...

PIonit

New member
אבל עייפונת יקרה,

אולי מה שאת אומרת מאוד נכון לגבי שנה א'- שהיא מובנית, אבל תסכימי איתי שמשנה ב' ואילך, כשהמערכת היא כמעט לחלוטין פרי בחירה חופשית (כי אפילו בקורסי חובה יש כמה אפשרויות לבחור), איך שלי זה נדמה (ובבקשה, תקני אותי אם אני טועה)- יכול בהחלט לצאת מצב של חוסר תיאום בין החוגים (ואם לא בשעות של קורסים אז במועדי מבחנים), לא? בקיצור, מי שמתעניין בתחום, רוצה להמשיך בו וכו'- אני לא אומרת לא ללכת על השילוב, אבל לקחת בחשבון שזה לא תמיד מאוד ורוד/קל..

בואי נעשה הפרדה בין תואר ראשון לMBA

ב-MBA התכנית מאד מובנית, גם בשנים המתקדמות. אני לא אומרת שלא יהיו בכלל התנגשויות של קורסים/ מבחנים וכו', אלא שלא יהיו התנגשויות עם קורסים או מבחנים בקורסי חובה (נראה לי, כך לפחות הבנתי מחיטוטיי אודות התכנית). משקיעים בתכנית הספציפית הזאת המון זמן ומחשבה, כדי שהיא תהיה נוחה לסטודנטים. היא התכנית היחידה (אם אני לא טועה) שיש מרצה ספציפי בפקולטה שאחראי אך ורק עליה (פרופ' חמדני, של תאגידים) התכנית של משפטים עם מנע"ס לתואר ראשון שונה, והיא יותר דומה לתכנית המשותפת הרגילה. כלומר, יש התחשבות (במיוחד כשמשפטים+מנע"ס זה שילוב נפוץ), אבל זה לא לגמרי מובנה, תפור וגזור לפי התכנית של משפטים. זה קל יותר מאשר לשלב משפטים עם, למשל, מחשבת ישראל, אבל זו סתם עוד תכנית משותפת, בדיוק כמו כלכלה, מדע המדינה וכו'. כלומר, התכנית מצויינת, רק פחות מובנית מאשר משפטים ו-MBA כך או כך, זה לא תמיד מאד ורוד וקל, ולו רק בגלל הסיבה שצריך ללמוד יותר חומר בו"ז, כשגם ללמוד רק משפטים זה קשה. רק שאם רוצים ללמוד משפטים ומנע"ס, נראה לי שהמקום שיהיה הכי נח לעשות את זה בו יהיה העברית.

B L I M P

New member
אז רק לידיעה..

היא הפכה למובנית רק השנה (או שנה שעברה) כי אני למשל, נדפקתי בצורה עקבית לאורך כל התואר כי שום דבר לא הסתדר והכל התנגש בטירוף D-:

למעלה