שלום!

Fregelistic

New member
שלום!

אני לא יודע אם זה כ"כ קשור לפה, אבל אשאל בכל זאת. התקבלתי ללימודי משפטים באונ' העברית, ובקרוב אני צריך לעבור לי"ם (מן הסתם
) השאלה שלי- מה אתם ממליצים? לגור במרכז העיר (שהבנתי שהוא יותר 'תוסס' ו'מעניין') או באיזור הר הצופים (מטעמי נוחות הגעה לאונ')? תודה,

לדעתי

באופן כללי לדעתי עדיף לגור קרוב לאוניברסיטה ככל האפשר. לפחות בשנה א' אני לא ממש רואה איך "תוסס" ו"מעניין" יכולים להוות יתרון, זה לא שיש זמן למשחקים. הבעיה באיזור הר הצופים היא למצוא דירה. אם אתה מתכוון לגור לבד תגלה שבגבעה הצרפתית הדירות הן גדולות ויקרות. בכלל, למצוא דירה בירושלים בשכר דירה הגיוני זו לא משימה פשוטה, וקח בחשבון גם את האפשרות של המעונות. אני גרה בפסגת זאב. היתרונות הם מרחק של 25 דקות נסיעה באוטובוס (או 7 דקות ברכב) מהאוניברסיטה ושכ"ד נמוך יחסית. החסרונות..... השכנים.

Fregelistic

New member
תודה על התשובה ו..

אני לא מתכוון לגור לבד, אלא עם שותפים (2-3). אני לא מעוניין במעונות. ברור שהלימודים יהיו קשים, ובקושי יהיה זמן פנוי. אבל במידה ויהיה קצת זמן להתאוורר, לא עדיף להיות קרוב למרכז? הרי בסופ"שים למשל אין תחבורה ציבורית. אני בדילמה.

קטונתי

בסופ"שים יש (ברוך השם
) מוניות, ואם יוצאים עם עוד כמה חבר'ה ומתחלקים בעלות הנסיעה זה יוצא סביר, במיוחד אם לוקחים בחשבון את שכה"ד במרכז ירושלים בהשוואה. אבל אם החוויה הירושלמית מספיק חשובה לך, ואני בהחלט יכולה להבין את הקסם שיש במרכז ירושלים - לך על זה. המלצה חמה לעניין חיפוש דירות - יש אתר שנקרא "מאגר מידע", משום מה כל הירושלמים מפרסמים רק שם וקשה מאוד למצוא דירה בירושלים באתרים המוכרים. עולה כמה גרושים אבל בהחלט שווה את זה, ומה שממש נחמד - יש שם אופציה לסנן דירות לפי כל מיני קריטריונים גיאוגרפיים ודמוגרפיים שמאוד יעילה למי שלא מכיר את העיר.

אני חולקת על מקושקשת

לדעתי עדיף לא להיות בהר הצופים/גבעה צרפתית, כי אז אתה מגלה שאתה לא מכיר בכלל את שאר ירושלים, וכל היום רק מבלה בפאבים המסכנים של כפר הסטודנטים... וכן, יש זמן פנוי מדי פעם... אה, ובהצלחה עם למצוא דירה עד נובמבר... זה ממש מסובך לפי מה ששמעתי...

Fregelistic

New member
נראה לי שאני אלך על הגישה שלך ../images/Emo13.gif

זה אכן לא פשוט למצוא דירה, במיוחד שאני לא מכיר בכלל את י"ם, אז באותה הזדמנות.. אם מישהו\י מחפש\ת שותף..............

Hugin

New member
אם אני אמצא דירה מתאימה לשותפים, אתה מוזמן

הו, ניצחון!

אתה צריך לחפש באזור: רחביה/מרכז העיר/קטמון- זה מספיק בטווח של מרכז העיר ככה שזה אוטובוס אחד מהאונ'. אם יש לך תהיות לגבי דירות ואזורים, אתה מוזמן לשאול בפורום ירושלים.

קטמון???

את יודעת כמה זמן לוקח לי להגיע לאוניברסיטה כל בוקר??? כלומר, זה נחמד לגור בקטמון, יש חיי חברה, השכונה אחלה וכו' אבל ממש לא זול כאן, ואני צריכה לצאת די מוקדם מהבית בשביל להגיע בזמן לאוניברסיטה. זה שיקול רציני. רחביה/טלבייה/מרכז העיר (נחלאות וכו') או אפילו תלפיות (כי יש קו 30) או אבו טור נשמע לי יותר הגיוני.

כפרעליך

עם המחירים שהוא ישלם על כוך מסכן במרכז העיר, לסטודנט הממוצע ממילא לא ישאר כסף לבילויים / זמן לבילויים עם השעות שיצטרך לעבוד
ומצד שני, מה אני יודעת..... בילויים זה בהחלט יותר התחום שלך
בשורה התחתונה האמת היא שלכל בחירה יש יתרונות וחסרונות משלה, ואם למישהו ממש חשוב "לחוות" את ירושלים אולי שווה לו להתמודד עם הנסיעות לאוני' והעלויות המטורפות במרכז העיר.

בעצם, נראה לי שאת צודקת. הרי מרכז העיר

הופך לסיוט בשנתיים (פחח) הקרובות בגלל הרכבת הקלה. אולי עדיף כמה שיותר רחוק מקידוחים למיניהם...

B L I M P

New member
לדעתי האישית

עדיף לגור קרוב לאוניברסיטה. יש שיאמרו שחיי חברה תמצא דווקא קרוב לקמפוס - שהרי אתה עדיין לא מכיר פה אף אחד ויהיו לך חברים רק מהאוניברסיטה. שלא לדבר על נוחות ההגעה 0לנסוע שעה מהאוני' לעיר (קו 19) זה לא כיף. נראה לי שעל ההתחלה גם פחות נוח לחפש דירה במרכז - אתה לא מכיר את העיר, לא יודע לאן כדאי להיות קרוב ומאיפה להתרחק. בשנה ב' כבר תוכל לעבור למרכז העיר.

Anabol

New member
אני גם במצב שלך

כלומר, מתחיל שנה הבאה משפטים בעברית. אני בדיוק עכשיו חוזר מהמעונות בהר צופים (הייתי אצל חבר כבר כמה פעמים) וביקרתי גם במרכז העיר. בגלל המחיר, אני בחרתי במעונות, וגם בסה"כ אני חושב שזו האופציה הכי טובה. ואני יסביר, השנה הראשונה במשפטים מאוד עמוסה, והערך המוסף של להיות 10 דקות הליכה (!) מהכיתה/ספריה הוא עצום, מה גם שאתה קרוב לרוב הסטודנטים האחרים, ובכלל לאזור בו כל הלמודים נעשים. חיי החברה אמנם פחות תוססים בהשוואה למרכז, אבל עדיין יש מה להשוות, ואני תמיד יעדיף לקחת אוטובוס/מונית כדי לצאת למרכז העיר פעם בשבוע, מאשר לקחת אוטובוס בשעות העומס כל בוקר. מה שאני מציע לך, זה לחיות במעונות בשנה הראשונה, עד שתשתפשף (תעבור את שנה א' במשפטים ותכיר את י-ם יותר טוב). אופציה מעולה זה אידלסון יחיד - 3 אנשים בדירה, חדר יחיד לכל אחד.

MiloM

New member
יסביר => אסביר, יעדיף => אעדיף

אני מציע לך להתחיל ללמוד מילים כמו שצריך לפני שאתה פונה ללימודי משפטים

למעלה