שלום :)

ZuLi90

New member
שלום :)

אני לקראת גיוס סובל מאקנה ברמה בינונית.... החלטתי שבנוסף לאנטיביוטיקה שאני נוטל (טבעציקלין) אני גם שומע בעצת סבתא ומכין איזה משו שהיא המליצה. היא אמרה לי לשים כף שמן נבט חיטה , 5 טיפות עץ התה , 15 טיפות לבנדר לערבב ולהשתמש בזה כמה זמן שזה יספיק למרוח את זה מריחה **ישירה** על הפנים ולהותיר את זה *כל הלילה*. שמעתי לעצתה ואיני יודע אם השיפור הוא מהרקיחה הזאת או מהאנטיביוטיקה אבל בל אופן ישנו שיפור כלשהוא. השאלה שלי אבל היא אחרת: האם הרקיחה הזאת מתאימה לשימוש ישיר על הפנים ללא דילול כלשהוא (כי הריח החריף של זה עושה רושם שזה ממש מרוכז - שמנים אתריים!)? והאם מותר להשאיר את זה כלכך הרבהה זמן על הפנים , כאמור , כל הלילה....? תודה לעונים.. ואם אין ביכולתכם לענות לי אשמח לקבל הפניה למקום בו כן יוכלו לענות לי... תודה , שוב :):)

0 אור 0

New member
מותר

שמן עץ התה ושמן לבנדר הם שמנים שמותר להשתמש בהם ישירות על העור, ושמן נבט החיטה בהחלט מוסיף ריכוך. יחד עם זה שים לב שזו כמות גדולה מאד של שמנים אתריים, אז אפשר להשתמש לתקופה עד שהעור מתנקה אבל לא כל יום כל החיים, ולהתייעצות נוספת אתה מוזמן לפורום שמנים וצמחי מרפא

ZuLi90

New member
תודה על התשובה!!.. סתם תהייה לגבי התשובה שלך:

למה לא ניתן להשתמש בשמנים אתריים כל יום כל החיים בעצם? אהה... ותודה גם על ההפנייה :):)

0 אור 0

New member
משני טעמים

הראשון הוא שיש אפקט שנקרא בשם הלא מדויק "רעילות של שמנים אתריים" שזה הדבר הראשון שלומדים בקורס שמנים, ובמסגרתו כללי הזהירות הבסיסיים שאחד מהם הוא לעשות הפסקה בשימוש בשמנים, ואחר זה כמויות מומלצות וכד' והשני (שאולי הוא הגורם של הראשון) ששמנים אתריים זה לא צעצוע אלא *משהו* רב עוצמה שגורם לריפוי דרך השפעה על מנגנוני הגוף שפועלים לריפוי. לכן לאחר שהתנענו את תהליך הריפוי צריך לתת מנוחה מסויימת שבמהלכה התהליך ממצה את עצמו, ואז בוחנים אם נדרש חיזוק. הקרמים הקוסמטיים הטבעיים שמיועדים לשימוש יומיומי ומכילים צמחי מרפא, מדוללים למינון מאד נמוך שיאפשר שימוש יותר ארוך טווח - זאת לעומת המתכון של הסבתא שלך שהוא טיפול עוצמתי ואפקטיבי שמיועד מראש לתקופה קצרה.

0 אור 0

New member
לא שמתי לב שהתגובה נמחקה ..

אתה צריך להמשיך בטיפול עד שהעור נקי ואז להפסיק ולטפל באמצעים עדינים יותר ובשמנים לטפל נקודתית בפצעים. אם זה לא קורה תוך סביבות 3 שבועות, אז להפסיק בכל מקרה ולנסות תערובת אחרת.

ZuLi90

New member
אגב אשמח לשמוע הצעות לטיפול באקנה במידה ויש!

תודה :)

יש המון

אבל בשביל לתת אותן, צריך להבין מה המקור לבעיה, ובשביל זה צריך לערוך תשאול. בשביל התשאול צריך להפגש עם מטפל, ובשביל זה- צריך למצוא אחד שאתה מתחבר לשיטת הטיפול שלו. תזונה מאוד קריטית בהקשר הזה, משום שהיא מספקת חומרי בנייה לגוף, ולעיתים הם לא ממש טובים (כמו שמנים מזככים, סוכרים וכו'), או שממש פוגעים בגוף, או פשוט לא מספקים את מה שהגוף צריך כדי להתמודד עם הבעיה. מכאן שכדאי לפנות למישהו שיש לו נגיעה בתזונה בשיטת הטיפול שלו. לי אישית יש פטיש לנטורופתיה, אני מניח שיש עוד כמה שיטות שעובדות...

ZuLi90

New member
תודה על העצה אבל לא יצא לפועל...

אני מתגייס בעוד כשבוע... , לא יודע עד כמה יתאפשר לי לשמור על התנאים , תזונה וכו'... , תודה בכל אופן :)

nitzano

New member
סליחה. אבל זה יהיה פרסום וזה אסור בפורום../images/Emo70.gif

לענות לשאלות הכותבים ב" לא ניתן ליעץ כאן, פנה למטפל" הופך את הפורום לפרסומת של מטפלים. מטרת הכתיבה כאן הינה לשם הצגת מטפלים לציבור או דיון אישי בינייהם בלבד.

למה פרסום?

הוא דווקא ענה תשובה יפה. הסביר שעל מנת לטפל צריך לעשות אבחנה כמו שצריך, אמר שתזונה ונטורופתיה יכולים לדעתו לעזור ואפילו הסביר כיצד. הוא לא המליץ על עצמו, לא אמר שוא היחיד שיכול לעזור, לכן זה לא פרסום. מטרת הפורום, כפי שאני רואה אותו, היא לא הצגת מטפלים לציבור. לשם כך קיימים הלוחות. אני יותר מתחברת לדיון ולשיח, בתקווה שהקוראים יהנו מהשיח ויחכימו מהדיון.

izackv

New member
../images/Emo31.gif הכל בסדר?

אישית הייתי ממליץ למחוק את כל ההודעות חסרות התוכן שלך שצועקות "פירסום" נראה כאילו נעלבת שמחקו לך הודעת פרסומת או משהו דומה ובתגובה אתה מתנהג בצורה קצת לא בוגרת. ובזה אתה די עושה פרסומת שלילית לעצמך.

nitzano

New member
הנה חזרנו למילה פרסומת

אז לכל חובבי הדאואיזם וגו. פרסום = פרסום = פרסום. מה ההבדל בין פרסום עצמכם לפרסום חפץ שיש ברשותי ויכול לעזור לחלקכם? נראה כאילו נעלבת שמחקו לך הודעת פרסומת או משהו דומה ובתגובה אתה מתנהג בצורה קצת לא בוגרת. ובזה אתה די עושה פרסומת שלילית לעצמך....... עזבו אותי ממילים מפוצצות ולחץ חברתי (אם אתה לא עושה אתה לא גבר) אנחנו לא ילדים קטנים

איך אתה היית מנסח את התשובה

של שלומי מבלי שהעניין יהיה כרוך לדעתך בפרסום? אני פשוט מנסה להבין את קו המחשבה.

nitzano

New member
לי אין שום בעיה עם פרסום

התגובות שלי כאן נועדו להראות למוחק הודעתי בטענה ש" פרסום אסור" שיש לא מעט פרסומות בפורום. אם נרצה לדקדק אזי " מכאן שכדאי לפנות למישהו שיש לו נגיעה בתזונה בשיטת הטיפול שלו. לי אישית יש פטיש לנטורופתיה, אני מניח שיש עוד כמה שיטות שעובדות..." הוא פרסום לנטורופתיה שהכותב עצמו לבטח עוסק בה. מוזר לי שנאסר עלי לפרסם כאן ציוד שברשותי ואינני זקוק לו אשר יכול לשמש אחד מהמטפלים הכותבים בפורום. אינני משווק של מוצר כלשהו ואינני מפרסם מוצר המיועד לציבור שואלי השאלות (כלומר שאינם מטפלים). אינני עומד להרוויח ממכירת המוצר ולמעשה הרווח כולו של המטפל שרוצה לרוכשו. לאסור פרסום אבל לאפשר חלק ממנו נשמע לי כמו סתירה במקרה הטוב וצביעות במקרה הרע. כל טוב נ.ב מתנצל שלכלכתי לכם את הפורום רק בכדי להעביר נקודה. אפשר למחוק את ההודעות שלי.

אז בעצם כל זה נועד כדי להיכנס במנהלים?

אני חושבת שיש הבדל גדול בין הסברים כיצד שיטה עובדת לבין פרסום נטו, וכן יש גוונים שונים לפרסום. כל דבר שאנו אומרים בציבור יכול להיחשב לפרסום. אבל אם מנהלי הפורום מקפידים על כללים מסויימים במטרה שהפורום יוכל לשרת את מירב האנשים, אני חושבת שכדאי ללכת איתם ולא נגדם, וגם אסביר למה: בעבר היו כאן הרבה מאוד פרסומים לשלל מוצרים, וכל הודעה הפכה להיות מטרה לתגובות כמו "בואו אלי!" "אני מטפל טוב" "השיטה שלי הכי טובה" וכמובן "יש לי מוצר שיכול בדיוק להתאים". הנסיון להפוך את הפורום למשהו יותר ענייני שיש בו דיונים עשירים מצריך מידי פעם תזכורת של הכללים ומחיקה. לפעמים גם אנשים שלא כל מטרתם היא למכור ולשווק נפגעים מכך, כמוך. אבל המטרה, לדעתי, מספיק חשובה. אני מקווה שבכל זאת תבין ולא תתייחס לפורום כאל "שלכם", הפורום הוא כמובן שלך ושל כל משתתפיו.

nitzano

New member
אני מסכים עם דבריך

אולי כבר אינני כותב כאן כבעבר אך אני עדיין קורא כאן וזוכר את המפרסמים השונים. אני גם יודע שיכלתי לכתוב את אותה הודעה בצורה מתחקמת שלא תחשב כפרסומת לדוגמא: "התחלתי להשתמש באלקטרו מחטים ( יש לי בבית מכשיר XXX ולדעתי הוא מעולה).......בלה בלה בלה... שאלות על יתרונות השימוש ונסיונם של הכותבים כאן...... ולבסוף, לצערי יש לי אחד מיותר ממנו אני מנסה להפטר" . אני בטוח שזה היה עובר בשקט אבל לא מבחינתי לפחות כי לדעתי זה היה גובל בזלזול בכותבים בפורום. שוב, אינני חושב שמה שכתבתי דמה באיזה אופן שהו ל"פרסומים לשלל מוצרים, וכל הודעה הפכה להיות מטרה לתגובות כמו "בואו אלי!" "אני מטפל טוב" "השיטה שלי הכי טובה" וכמובן "יש לי מוצר שיכול בדיוק להתאים". להכנס במנהלים? אולי דווקא להאיר את עינייכם לסתירה....לפעמים האור מסנוור ולא נעים לעיניים

nitzano

New member
כשאני קורא את דברי שוב

אז נראה שלמעשה עשיתי את מה שאמרתי. מנהלים - אפשר למחוק

izackv

New member
אין כאן מילים מפוצצות...

התנהגת כמו ילד קטן שהרגיזו אותו ובתגובה הוא מראה לכולם שהוא צודק. אבל כמו שכתבת, אנחנו לא ילדים קטנים. ולזה בדיוק התיחסה התגובה שלי. אם יש לך עניינים פתוחים מול הנהלת הפורום, תסגור אותם מולם. ללכלך את הפורום כולו בהודעות ילדותיות לא מוציא אותך טוב ולא עוזר לפורום. פשוט. בלי שום מילה מפוצצת...

למעלה