שלום

g a l u s h

New member
שלום

שמי גל, אני חיילת לקראת שחרור רציתי להתעניין מהן דרישות הקבלה ללימודי משפטים. ובכלל, אם מישהו יוכל לספר לי בקצרה על כל התהליך. אני מחפשת כיוון , ומשפטים נשמע לי מעניין , אבל אין לי שום מושג על התחום תודה :)

g a l u s h

New member
שאלה

האם לימודי משפטים במכללה למנהל נחשבים פחות מאשר באוניברסיטת ת"א?

יוסקה 13

New member
לגלוש

תואר של המכללה למנהל נחשב לתואר יוקרתי,אני לא חושב שבמשרדים הגדולים מעדיפים את בוגרי אונ' ת"א לפי דעתי הם מעדיפים את הבוגרים של המכללה למנהל,אונ' ת"א ומרכז הבינתחומי.

flutter girl

New member
מרתק אותי לדעת

על סמך מה בדיוק ביססת את האינפורמציה הזאת, ולמה החלטת לשים את אונ' ת"א באותו קו של הבינתחומי והמכללה למנהל? מעניין אותי לדעת מה תלמידי העברית יחשבו על זה.

[אורן]

New member
תלמידי העברית במצב קשה

הם מרגישים רע כי הם יודעים שאפילו בוגרי "שערי משפט" עדיפים עליהם! יוסקה- אתה חי בסרט.

דרישות הקבלה בכל מוסד הן אחרות

בעברית הפסיכומטרי שוה ערך ל70% והבגרויות 30% באונ' ת"א את מכניסה את הבגרויות והפסיכומטרי ומקבלת ציון סכם שאיתו את יכולה להבין איפה את עומדת ביחס לרף הקבלה/דחיה לאונ' בר אילן וחיפה יותר קל להתקבל משום שהביקוש אליהן נמוך יותר.. מבין המכללות הנחשבות הן הבינתחומי והמכללה למנהל אבל שנת לימוד עולה פי 3 מאונ', וחלק מהמשרדים רואים אותן כפחותות מהאונ' אז אם את מתקבלת לאונ' תלכי אליהן.. כדי לקרוא על התחום את יכולה להכנס לאתר מידע"ת (שאגב יש בו הסברים על הרבה תחומים) או ל"יורם" או ל"נרשמים" או לשלל האתרים..פשוט תחפשי בגווגל בהצלחה

g a l u s h

New member
נכנסתי סתם לאתר של אוניברסיטת ת"א

וחישבתי ממוצע בגרויות ופסיכומטרי.. בהתחלה התחלתי בממוצע שלי , ולפי החישוב לא התקבלתי אחרי זה סתם ניסיתי ציונים. למשל ממוצע בגרות 95 ופסיכומטרי 800 לא התקבל! זה הגיוני??

יש מצב.. אמנם פסיכומטרי 800 הוא די לא בר השגה

אבל ממוצע 95 הוא לא גבוה במיוחד, שכן עם בונוסים אפשר להגיע לממוצעים של 110 ואפילו יותר..

B L I M P

New member
כמו לכל תחום

אוניברסיטאות דורשות סף פסיכומטרי+ממוצע בגרויות מסויים (בד"כ גבוה). את יכול לבדוק אם את מתקבלת ואילו ציונים את צריכה באתרים של האוניברסטאות. תנאי הקבלה למכללות נמוכים יותר. אני משערת שהם גם מפורסמים באתרים שלהם ואם לא, ניתן ליצור קשר עם המכללות כדי לקבל פרטים. אין "תהליך קבלה", זה לא רפואה או מקצוע אומנותי כלשהו. משפטים זה תחום מעניין (בעיני לפחות). אני ממליצה לך לקרוא טיפה בפורום כדי לקבל תמונה כוללת של הדברים שמעסיקים אותנו בזמן הלימודים. מעבר לזה, אם יש לך את האופציה, מציעה לך להכנס לאיזו הרצאה של שנה א' (אפשר למצוא את המועדים והמקום בשנתון - לפחות באוניברסיטאות) כדי לקבל מושג אם זה מעניין אותך.

למעלה