שלום

גרומיט

New member
אני באמת מנסה להבין

מה בדבריי נראה לך מעליב? איזה משפט ראשון? המשפט הראשון היה שהביקורת שלי חמורה - והיא אכן כזאת. המשפט הראשון בכותרת אמר שמישהו כאן צריך להיות ביקורתי - וזה יכול להעליב רק את מי שנתנו לך לפני כן מחמאות חסרות תוכן, לא אותך. לי נראה שנעלבת פשוט מעצם זה שמישהו מעז לומר לך שהסיפור שלך לא טוב (ועוד מתיימר להסביר למה. איום ונורא!). רק מה - שום עלבון לא ישנה את העובדה שהביקורת מוצדקת. כתיבה טובה מורכבת לא רק מדיאלוגים - זהו רק אחד הכלים שיש לכותב. גם ילד יכול לחשוב מחשבות, ולא רק לדבר. גם ילד יכול לתאר דברים. וגם אתה, כסופר, יכול לתאר לנו, בשפה של בני אדם, מה עושות הדמויות בין משפט למשפט. איך הן אומרות מה שהן אומרות. מה האינטונציה? הבעות הפנים? הן מחייכות? הן מתרוצצות בחדר? הן מהורהרות? מפהקות ופותרות תשבץ? ואיפה הן נמצאות? בבית? בחוץ? מה יש סביבן? מה הן עושות בסביבה הזאת? והנה לך גם לינק עם דוגמה לסיפור שנכתב מנקודת המבט של ילד. יש שם דיאלוגים (מעט מאוד), ויש שם עוד הרבה מאוד דברים. תהנה.

hellotoyou

New member
תשובה../images/Emo70.gif

ראשית, מצטער אם נפגעת ממני. לא התכוונתי. אז ככה, מה שנראה לי מעליב בדבריך, זו הכותרת. זה נשמע כאילו כאילו מאולץ, ואתה בכח חייב לבקר. אך כעת, לאחר שהסברת את דברייך, וגם הרחבת - הבנתי. מקווה שנמשיך כולנו בשלום . תודה על הלינק! נ.ב. הסיבה שהסיפור שלי הוא ברובו דיאלוגים, היא מכוונת. זה רמוז בשם של הסיפור. ומתברר מעט בהמשך. יום טוב לכולנו.

גרומיט

New member
אני * באמת * חייב לבקר

לא כי אף אחד מקודמי לא עשה את זה, אלא כי הביקורת נחוצה. בין אם יש סיבה גאונית לכך שאין בסיפור הזה כלום פרט לדיאלוגים ובין אם לא, העובדה היא שזה פשוט לא עובד, כפי שראו כל מי שניגשו לסיפור עם שמץ של ביקורתיות. והצעה ידידותית - תתעלם לחלוטין מכל הודעות חסרות תוכן אמיתי שאתה מקבל בפורומי כתיבה, בין אם הן מהללות אותך ובין אם משמיצות. הן שבחים והן ביקורות צריכים להיות ממוקדים ולהסביר בדיוק מה עובד ומה לא עובד בסיפור (ובשני המקרים - איך אפשר שיעבוד יותר טוב). מחמאות ריקות מתוכן רק מסיחות את הדעת מהעניין האמיתי - הכתיבה שלך. יש מה לשפר. תמיד. אפילו בנקודות היותר חזקות שלך.

למעלה