דוגמת משחק:
או - יש! מצאתי את השרשור האבוד מלפני 28 דפים אל תוך הארכיון! אהם. להלן דוגמת משחק. השה"מ (שליט המבוך) הוא אותו מנחה שעליו דיברתי: --שה"מ: "אתם ממשיכים להתקדם במנהרה עוד מספר דקות (שחקנים משרטטים המשך קצר למסדרון שהלכו בו במפה שלהם) ואתם שומעים במעומעם טפיפות רגליים מהמשך המסדרון - הצעדים נשמעים יחסית רחוקים." --שחקן1: "אנחנו עוצרים ומקשיבים." (סביר שזה מה שהשחקן השני ירצה לעשות. אם יש לו התנגדות הוא רשאי למחות ולתקן). --שה"מ: הטפיפות נשמעות כאילו הן מתקרבות אליכם לאט לאט. כפי הנראה יותר משני יצורים, קשה לכם לקבוע כמה בדיוק. הטפיפות נשמעות לכם צפופות כמו בהליכה מהירה או עם רגלים קצרות." --שחקן1+שחקן2: "אני גסיי!!!עכיכחי!!געכיטרח!!" --שה"מ: "לא הבנתי כלום. אחד-אחד, שחקן1 קודם..." --שחקן1: "אני שולף חרב ומחפש איזה סלע להתחבא מאחוריו." --שה"מ: "כל הסלעים המעטים בסביבה לא גבוהים יותר מהמגפיים שלך." --שחקן1: "טוב, אז אני סתם שולף חרב ומקשיב." --שה"מ: "אוקיי. שחקן2?" --שחקן2: "אני מטיל לחש ´גילוי רוע´." --שה"מ: "אוקיי - אתה מטיל ´גילוי רוע´ בזמן ששחקן אחד מקשיב עם חרב שלופה ואתה חש בהילה ברורה של רוע מהמשך המנהרה." --שחקן1: "אוקיי, יש לי רעיון. נשאיר את הלפיד פה על איזה סלע וניקח קצת אחורה ככה שלא יראו אותנו. אני אהיה עם הקשת, אתה עם איזה לחש. הם לא ידעו מה נפל עליהם." --שחקן2: "רעיון טוב. אני בעד. אני משאיר את הלפיד על אחד הסלעים פה ואנחנו לוקחים אחורה. אני מתכונן ל... מתכונן ל´חרוט קור´. --שחקן1: "אני מחזיר את החרב, מחזיק את הקשת ומתכונן עם חץ". --שה"מ" "אוקיי. תוך קצת יותר מחצי דקה, אתם רואים חבורה של איזה 5 דוארגרים (גמדים מרושעים שחיים רק מתחת לאדמה) מתקדמים בזריזות קדימה. אתם רואים שהם די זהירים וחשדנים כשהם רואים את הלפיד. הם ממשיכים להתקדם בזהירות. אחד מהם רוטן משהו בשפה שאתם לא מבינים." --שחקן1: "אני משחרר את החץ בראשון מביניהם" --שה"מ: "שחקן2?" --שחקן2: "איך שהחץ פוגע, אני מטיל חרוט קור". --שה"מ: "אוקיי. שחקן1, גלגל 1ק´20 לפגיעה. (שחקן1 מגלגל, השה"מ בודק...) פגעת. גלגל לנזק. (שחקן1 מגלגל) אוקיי, החץ חודר את השריון השחור והמוזר של הדוארגר הראשון, הם נבהלים וצועקים ואז מגיע ה´חרוט קור´ של שחקן2 ו...גלגל לנזק (שחקן2 מגלגל, שה"מ מחשב, ממלמל, מוחק ורושם מאחורי ה´מסך לשה"מ´ שלו) או קיי. נראה כאילו פגעת בהם קשה, היית יכול לראות בדיוק כמה אם ה´חרוט קור´ שלך לא היה מכבה גם את הלפיד באותה הזדמנות." (שחקן1 אחד מביט בכעס בשחקן2) --שחקן2: "אופס. אהה... אני -" --שה"מ: "אתם שומעים טפיפות ריצה לכיוונכם. שחקן אחד, לא לגמרי התרגלת לחושך, אבל עם הזיוונות (ראיית לילה) שלך אתה יכול לראות כתם אדום רץ לכיוונכם." --שחקן1: "אני צועק לשחקן2 שיש אחד שרץ אלינו ויורה עוד חץ." --שחקן2: "להטיל ´ידיים לוהטות´? חבל לבזבז על דוארגר מצ´וקמק. שחקן1, אתה תטפל בו, או קיי? --שחקן1: "בוא נקווה. אני יורה את החץ הזה". --שה"מ: "גלגל - זה יהיה קשה יותר הזיוונות שלך עדיין לא ממש ב"פוקוס" (שחקן1 מגלגל. שה"מ בודק...) אוקיי, פגעת בו בפוקס - מה הנזק? (שחקן1 מגלגל. שה"מ מהנהן) אתה רואה את הכתם האדום נופל. --שחקן1: "יש! הוא נפל!" --שחקן2: "סבבה. בוא נמצא את הלפיד." --שה"מ: "שחקן אחד מזהה את הלפיד שעדיין קצת חם עם הזיוונות. אתם מדליקים?" --שחקן2: "בטח מדליקים." --שה"מ: "אוקיי אתם רואים 4 דוארגרים מתים סביבכם ועוד אחד מאחורה עם חץ בעין." --שחקן1: "מת?" --שה"מ: "תבדוק." --שחקן1: "אני בועט בו עם המגף." --שה"מ: "מת." --שחקן1: "סבבה, בוא נחפש על הגופות." --שחקן2: "יאללה." --שה"מ... ככה זה בערך נראה.