שלום!

DDN

New member
חידות?

תן לי דוגמה בבקשה. כולכם אומרים "חידות, חידות", זה ממש חידות או זה פאזלים? תן לי דוגמה בבקשה למה שאתה מגדיר חידות? וגם למשחק דמות אם אתה יכול. והבהרה - אני לא מבקר אותך או משהו, אצל גיל (המנחה הדגול, הנערץ, השנון, הרחום, החנון, הנשגב, החרמן, המפלצתי, הנורא, הקמצן, הנדיב, המאסיבי) הכל מעורבב, אנחנו פשוט "חיים את חיי הדמויות", אם יש "חידות", איך שהוא מציג אותן, לא גורם לנו להתייחס אליהם ככאלה. אם יש "קווסטים", גם הם, זה בחירות שלנו. אני פשוט מעוניין לדעת איך אחרים משחקים. יש לי פשוט כמה קיצוניות, אני רוצה לדעת עוד.

AndyBear

New member
טוב אז אצלי...

זה לא ממש שונה. דבר ראשון אין אצלי "קווסטים" מאולצים, אפילו אם הם קשורים לעלילה. ודרך הגב על העלילה, אני לא ממש מחליט שהשחקנים ישחקו לפי עלילה מסוימת אלא זה יותר אני מחליט על כל מיני ארועים חשובים יותר וחשובים פחות בעולם ואני מפגיש את השחקנים אם דברים שקשורים לאותם ארועים, ואם פעם הם רוצים ללכת לעשות משהו "גדול" אז הם הולכים על זה. ולרוב אם הם לוקחים על עצמם את ה"קווסט" אז הוא נמשך לפחות 5 סשנים... חידות... אין לי ממש חידה שאני זוכר עכשיו חוץ מאלה שקשורים למערכה שאני מריץ עכשיו והשחקנים שלי לפעמים קוראים מה שנכתב כאן אז אולי אני אפרסם אותם אחרי שאני אסים איתן...

shadowfax

New member
עמוד 7 בספר למנחה

שחור על חום בהיר, יש התיחסות לעניין. הקטע של "אני מתעלל בדמויות" או "אני מקשה להם את החיים" היא גישה לא פרודוקטיבית למשחק, כל הרעיון הוא שכובד המשקל של המשחק הוא אינו על תחרות אלא על המשחק עצמו. "יצירה אינטרקטיבית של עלילה תוך גילום דמויות עיקבי" היא ההגדרה היותר טובה שמצאו לתאר מ"ת, היא אינה מדברת על קושי או קרבות או מוות היא מדברת על הרעיון שהמשחק מבוסס על גילום הדמויות בתוך עולם שהמנחה יוצר ומתפעל, עולם שאמור להיות נטראלי, מציאות נטולת פניות, וזה תפקיד המנחה: ליצור עולם הגיוני ואמיתי (לדמויות) עולם שבו המציאות נטראלית כמו המציאות שבה אנו חיים.

shadowfax

New member
יצירה הידודית של עלילה תוך גילום

תפקידים עיקבי. תפסתה אותי העתקתי מהמקור הלקוי- עם תריץ אחורה בפורום תגלה שתמיד ההגדרה היתה עברית מלאה

DDN

New member
צביעות בפורום?

ידידנו BLUEPRINT, שבעבר היה ORIGINAL BLUEPRINT ולפני זה שוב BLUEPRINT. . . . מתקן את כולם על העברית. . . . למה שלא תשנה לעצמך את הכינוי ל"תוכנית המקור"? ממממ?

BluePrint

New member
בצבע כחול

חשבתי להוסיף לאחת ההודעות הראשונות שלי שכתבתי שוב עם הכינוי הישן, משהוא בסגנון: "שימו לב, חזרתי לשמי המקורי (סתירה?) לאחר שמערכת תפוז התרצתה. לא יודע מה היא רצתה ממני בכלל, אבל למשך כמה חודשים נחסם BluePrint ונאלצתי להשתמש בכינוי חלופי." ועל "אגודת עידוד שפת האם" (אעש"ה) הכרזתי כרעיון עוד לפני שביצה מצאה את המילה "טרנסקריפטציה", שמתורגמת בצורה מופשטת למדי ל"העתקה". מטרת האגודה היא לעזור לבניה ובנותיה האובדים\ות של השפה העברית, לזכור את שפת אימם, או לפחות לשכנע אותם ללחוץ Alt+Shift לפני שהם כותבים מלה שהם חושבים עליה באנגלית (או ברוסית).

BluePrint

New member
ידעתי ששכחתי משהוא...

להסביר את עצמי. אני BluePrint, וOriginal BluePrint זה שם חלופי שאני משתמש בו כשתופסים לי את הראשון. (אני הייתי הBluePrint הראשון ברשת, אבל יש מקומות שבהם מגיע blueprint אחר לפני ורושם את עצמו קודם) מה שקרה זה שיום אחד מערכת הפורומים של תפוז החליטה שעברתי על הכללים ולא נתנה לי לכתוב בשם BluePrint. (אין לי שום מושג למה, אני יודע שלא עברתי על אף חוק של הפורומים, אלא אם להשתמש בנווט של Netscape זו עבירה, ואז אני עדיין פושע) שבוע הבלגתי והפצצתי את הכתובת שנאמר לי לגשת אליה במכתבים בנוסח: "לפחות תגידו לי מה עשיתי רע", אבל לאחר שלא קיבלתי אפילו תגובה אחת וויתרתי ויצרתי שם משתמש חדש בכינוי החלופי: Original. (לזכר היותי הBluePrint הראשון ברשת לפני יותר מעשר שנים) בשבוע שעבר בדקתי שוב אם "שיחררו" את הכינוי המקורי שלי (שד"א אני מאד גאה על היותו מספר 90) ולשמחתי ראיתי שהוא פועל שוב, אז חזרתי. למרות מה שכתוב בתעודה, אין לי פיצול אישיות ואני לא "מתחבא" מאחורי כינוי משני. (אפשר לבדוק ולראות שלBP וOBP יש כרטיסים אישיים זהים לחלוטין) בנוסף, אני בטוח שהסברתי את שינוי השם ברגע שבו חזרתי כOriginal, ממש כאן בפורום. והעברית? אתה שונא אלפים, אז אני שונא אנשים שכותבים אנגלית באותיות עבריות. (בעיקר בגלל שמלים כאלו גורמות לי לבזבז דקות יקרות בפיענוחן, או לדלג על ההודעה לחלוטין בגלל שאיני מבין אותה ללא אותה מלה "חייזרית")

DDN

New member
?!WHAT

אז עם מילים באנגלית שכתובות באנגלית אין לך בעיה? ?!WHAT יופי. אני שמח שזה מאחורינו. ובגלל זה הכינוי שלך לגיטימי כי הוא באנגלית טהורה, נכון? הבנתי נכון? ?!WHAT ולא קצת מוגזם לשנוא אנשים בגלל זה? ?!WHAT אחרי שהוכיחו שהאלפים חברים ב"אלף קאעידה", אני מניח שכולם ישנאו אותם. ?!WHAT ואל תשים לב ל?!WHATים, אני במצברוח אוסטין משהו.

MoonLady

New member
../images/Emo51.gif ועוד משהו:

משחקי תפקידים בסגנון אנימה???
Teel me more, tell me more!!!
בתור מעריצת אנימה מושבעת זה לא יעבור בשקט...

DDN

New member
אההה. . . . .אהמ. . . . .. ו. . ..

מה זה סגנון אנימה? את כנראה מתכוונת לסרטי המאנגה? זה הכל תלוי במערכה ובמנחה.

ננסק

New member
אני מצטרף לעצתו של Gilgm69

בעברו הלא רחוק של הפורום, בערך עמוד או שניים לאחור, מופיע קיצור של מספר פגישות משחק של Exalted, משחק המאנגה. הוא ממש, -ממש- משחק של מאנגה, אז כדאי לעבור על זה.

DDN

New member
../images/Emo24.gifברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

אני מקווה להמשיך לראות אותך כותבת פה. תמשיכי לכתוב ואל תתביישי לשאול שאלות. את מוזמנת לקרוא את שאר ההודעות בעמודים הפעילים (וגם בארכיון!), וגם במאמרים ובטאגליינס (השורה שזזה למעלה) יש דברים מעניינים פירוט? קבוצות? משחק? כוח? (לי יש כוח 9, לאלכס יש כוח 6) אוקיי, על המשחק עצמו יהיה בעייתי להסביר בלי לדעת את השיטה. אז בואי נצא מתוך הנחה שאנחנו מדברים על מו"ד 3.0 (מבוכים ודרקונים מהדורה שלישית). יודעת מה? בואי לא. קודם כל, תרשי לי לתחקר אותך קצת: מה דעתך על טולקין? מה דעתך על הסרטים של "שר הטבעות"? מה דעתך על אלפים? (זהירות, שאלה מכשילה) מה דעתך על הוביטים? (זוטונים) מה דעתך על הסרטים "הנסיכה הקסומה", "וילו והנסיכה" ו"מעוף הדרקונים"? עכשיו, מבחינת משחק, הקבוצה מורכבת משחקנים ומנחה. המנחה הוא הבחור הנחמד שמכין את הרקע למה שהדמויות (של השחקנים) יעשו. המנחה הוא השופט, התסריטאי, ויש לו עוד תפקידים. משחק יקום ויפול על איכותו של מנחה. הדבר הכי חשוב לזכור במשחק זה הפרדה בין העולם של המשחק לעולם האמיתי. ברגע שחוצים את הגבול, ושחקנים לא נכנסים לדמות ומשתמשים בדמויות לדברים אחרים ושוכחים שגם הדמויות הן בסופו של דבר בנות אדם (או אלפים, או גמדים או הוביטים) המשחק יהרס. THE DDM יוכל להסביר לך על ה"דיסקופיל" (את לא באמת רוצה לדעת). בכל מקרה, אני ממליץ לך בחום לעקוב אחרי הסטוריית הפורום ותולדות חבורת הצנונית. (הצנונית אמרתי! אלכס! תתרחקי מהמקלדת! אני אוציא את גמלי השלמה מהקופסא שלהם! לכי לפינה שלך! ככה יותר טוב) "חבורת הצנונית" היא החבורה שכוללת את רוסקו גרינבוטל (הדמות של חבר הפורום פרנהייט) שהוא הוביט אימים, שאני כבר לא עוקב אחרי המקצועות שלו, קייד טוסקבל, כהן הוביט שסוגד לרוח הצנונית הקדושה (והדמות של חבר הפורום ננסק), אריתיה שאין לי מושג מה שם המשפחה שלה, שהיא נוכלת חלקלקלה וערמומית (הדמות של חברת הפורום ביצת דרקון קטנה), ואלכסנדרה דרוסטה, מכשפה היסטרית (הדמות שלי) בעבר הייתה לי דמות, לוחם אמיץ וחרמן, או יותר נכון חרמן ואמיץ בשם רולנד. אבל הבחור התאהב במישהי ופרש מחיי ההרפקאות כדי לחיות לצידה. הסדר, הארגון, העלילה, המפלצות, הכוסיות של רולנד, ברמנים ובנותיהם, והרשע שקוראים לו קיילין הם מתפקידיו של המנחה הגדול, הדגול, הרחום, החנון, הנערץ, הנעלה, גיל. בכל מקרה, מה את עוד רוצה לדעת?

MoonLady

New member
איזו קבלת פנים נחמדה../images/Emo20.gif

טולקין? די אהבתי את הסגנון שלו, אבל לא יותר מדי. פשוט רחוק מדי מהמציאות שלי כנראה, היה לי קשה להתחבר לדמויות ולרגשות באופן כללי. לעומת זאת, אני ממש אוהבת את הספרים של טרי פראצ'ט. שר הטבעות? דווקא את זה יותר אהבתי, אין לי הרבה מה להגיד כאן. אלפים? סוג ה"יצורים" (איך שקוראים לזה) האהובים עליי!!
האציליות, היופי, הגלימות והכל באופן כללי..
הייתה לי פעם שריטה שאני אלפית (בסגנון הטולקינאי, כי אני גבוהה ויש לי טירוף קל לחרבות), אבל- לא, קטלו אותי
. אני לא מספיק עדינה ואצילית בשביל זה
... טובנו.. הוביטים? אני לא כל כך יודעת מה להגיד כאן. אויש, בטח אני יוצאת מטומטמת וחסרת ידע בטירוף
.. בעעע... אז מה שקורה, זה שמוצאים אנשים, מקימים איתם קבוצה, כל אחד ממציא לעצמו דמות והמנחה ממציא משחק. ואז משחקים... ^_^ הבנתי נכון
יופי
עכשיו תסביר בבקשה בקשר למשחק..

ננסק

New member
אלפים? -אוהבת-?!

הבעיה היחידה שלנו איתך היא אהבתך המוזרה לאלפים. מכל בחינה אחרת תגלי שאנחנו פורום סלחני מאוד, רגילים לקבל אנשים שלא מבינים הרבה במשחקי תפקידים, וממש לא איכפת לנו להקדיש את הזמן ולהסביר להם. משחקי תפקידים זה כיף לא נורמלי, וחבל שתפסידי את זה. את מקבלת שתי נקודות על טרי פראצ'ט, אבל מאבדת אחת בגלל שאין לך שום דבר טוב להגיד על הוביטים. אה, ועוד 2- על אהבתך הביזארית לאלפים. אנחנו פורום אנטי-אלפי (ועבור אנשי הפורום שקוראים את ההודעה וכן אוהבים אלפים - שששששש!)

EverMan

New member
למה נגד אלפים ?!

זהו ! חד וחלק , נמאס לי ! אלפים זה לא משהו רע. זה גזע מתנשא , אליטיסטי , תופס תחת , יפה נפש , שחושב שהוא מעל כולם... והוא מעריך מאוד את הטבע ואת השלמות. אם מישהו יכול לשחק את זה - מצוין ! מאוד כיף לשחק לפעמים דמות מתנשאת שחושבת שהיא יותר טובה מכולם. (בעיקר אם היא פאלדין ואז בכלל...) תלוי באופי של הבן אדם. יש אנשים שיתחברו לגמד הזועם , יש אנשים שיתחברו לאלף היפה נפש , ויש שיתחברו לאורג דו-ראשי עם אלה ענקית בכל יד... זה הסיבה שיש גיוון ! רק מה ? השחקנים הרסו את האלפים. הם משחקים אותם כמו בני אדם עם בונוסים ולא כמו אלפים. אלף למשל , אם תיכרת לו יד , רוב הסיכויים שהוא יכנס למאניה דיפרסיה וישאר כך לאיזה עשור אם הוא לא ימות מהיגון קודם. אני לא חושב ששחקן כלשהו יעשה זאת. המאנצ'קינים הרסו את האלפים.

לביא1

New member
אני באמת לא מבין מה הבעיה עם אלפים

הממ אין על אלפים אפלים:) הינה גם אני אוהב אלפים! ואם מישהו יעז להגיד לי שאני מפסיד נקודות על זה.... אגב עינבר היום מלחמה!!!!!!!:)))))))) יהיה מעניין בפורים:) הכנת תחדר האטום והמסכות? כבר 4 חודשים אני מחכה שהיא תפרוץ הגיע הזמן, האמת אני כבר מחכה שנה וחצי מאז שגרשו תפקחים מעיראק.

DDN

New member
הבעיה היא לא עם האלפים עצמם

אלא עם השחקנים המאנצ'קינים שמשחקים אותם! (*שיעול**שיעול*רועי*שיעול*שיעול*)

למעלה