שלום!

MoonLady

New member
שלום!../images/Emo39.gif

התחלתי להתעניין ממש לא מזמן בתחום הזה. זה נראה לי אחלה של דבר, אבל אני יודעת מעט מאוד על התחום, ככה שאשמח אם מישהו יסביר לי כמה שיותר בפירוט (אם יש לכם כוח) על הקבוצות ועל המשצחק עצמו... מממ... אני מכפר סבא, אם מישו מחפש שחקנים.. תודה מראש!

ננסק

New member
ברוכה הבאה, ואהלן.

אם הכל עובד טוב, צרפתי קישור להודעה קודמת, שבה כבר תארנו את זה קצת. זה אמור לעשות אותך מרוצה, אבל אם לא, תמיד אפשר להמשיך להציק לנו.

MoonLady

New member
העניין הוא ש...

אני לא כל כך יודעת מה ההבדל בין המשחקים השונים, למה יש בכלל הבדל, מהם הדמויות, למה צריך לכתוב דברים, ומה הקשר של ספרים לכל העניין. אה, לא, את זה אני דווקא יודעת... אהבלה שכמותי
אתה מבין, הידע שלי בעניין הוא די בסיסי, והדבר היחיד שאני יודעת הוא שזה כיף ^_^ .. תספר מה אתה עושה בתחום, ואלי זה יבהיר לי.

MoonLady

New member
העניין הוא ש...

אני לא כל כך יודעת מה ההבדל בין המשחקים השונים, למה יש בכלל הבדל, מהם הדמויות, למה צריך לכתוב דברים, ומה הקשר של ספרים לכל העניין. אה, לא, את זה אני דווקא יודעת... אהבלה שכמותי
אתה מבין, הידע שלי בעניין הוא די בסיסי, והדבר היחיד שאני יודעת הוא שזה כיף ^_^ .. תספר מה אתה עושה בתחום, ואלי זה יבהיר לי.

ננסק

New member
אוקי, נמשיך איפה שדני הפסיק.

ישנם המוני משחקי תפקידים שונים, בכל הסגנונות. רוצה לשחק במערב הפרוע? רוצה להסתובב ביקום של מלחמת הכוכבים? רוצה לחקור מערות באטלנטיס? רוצה- בסדר, הובן, נמשיך. לכל משחק יש דמויות אחרות, בהתאם למשחק. למשל, בעולם פנטזיה, נשחק גיבורים הירואיים שיוצאים להרפתקאות כנגד מפלצות נוראיות, מצילים כפרים משבטים ברבריים, מוצאים את אבן הכוח הקסומה, וכו'. די מגניב. בעולם של מלחמת הכוכבים נשחק מן הסתם את המורדים, שנלחמים נגד האימפריה. בחקירת מערות באטלנטיס נשחק בוודאי קבוצה של חוקרים מאיזו אוניברסיטה, ואולי גם את אנשי המקצוע שהם הביאו איתם (אני מקווה שראית את הסרט של דיסני. ) ספרים. ובכן. לכל שיטה יש ספר, שמתאר את החוקים שלה. את החוקים צריך בשביל לקבוע מה בעצם קורה בעולם הפנטזיה - אחרי הכל, את יכולה פשוט לומר "מצאתי את אטלנטיס". אבל אז איפה העניין? החוקים הם לרוב מבוססים על זריקות קוביה (כן, הקוביות המוזרות האלו שבטח ראית או שמעת עליהן). לכל דמות יש כשרונות שונים, דמיוניים לחלוטין כמובן, מאחר וגם הדמות דמיונית. למשל, אחד השחקנים בחבורה ישחק את מומחה הפצצות, ולכן הדמות שלו תדע איך לערבב חומרים כימיים ואיפה לשתול מקלות דינמיט. אף דמות אחרת לא יודעת את זה. זה מיוצג במשחק באופנים שונים, בהתאם לשיטה. D&D, למשל, מייצגת כל דמות בשש תכונות: כוח, כושר, זריזות, חוכמה, תבונה, וכאריזמה. כאן זה מתחיל להיות מפורט יותר, ולא נכנס לזה. את בוודאי כבר מבינה את הרעיון. אישית, אני כרגע משתתף בשני דברים: 1. אני משחק את ההוביט קייד טוסקובל, שהוא דמות בעולם פנטזיה. קייד הוא כהן של אלת החלקאות הזוטונית, והוא במסע קדוש אחר בלוט כסוף. הוא מלווה בשאר החבורה: רוסקו, הגנב הערמומי; אלכס, המכשפה חסרת הנסיון; ואריתיאה, השודדת החוצפנית משהו. את כולם משחקים אנשים אחרים מהפורום הזה כאן ממש. 2. בחבורה אחרת אני המנחה. זאת שיטה אחרת לחלוטין, שנקראת Exalted. העולם בו היא מתרחשת מסובך ומפורט מדי מכדי שאכנס לזה. המטרה בשיטה היא להיות כמה שיותר דומה לסרטי מאנגה יפניים, כולל קרבות מלאי אפקטים מיוחדים. לא באמת, כמובן, הכל בדמיון. זה איך -שמתארים את זה-.

AndyBear

New member
יש לי משהו לומר לך...

כגובלין אתה צריך לדעת שהרבה פעמים מומלץ לשחק דווקא את המפלצת הנוראיות, את הברברים שהולכים להרוס איזו עיר או סתם את אבן הכוח הקסומה(שבמקרה יש לה מוח והיא אוהבת להעביר גובלינים דרך שערים לעולמות אחרים). (על-פי שהדוגמה האחרונה יותר מתאימה לשה"ם אם אני לא טועה). ולדוגמה במערכה באטלנטיס לרוב כאדאי לשחק כמה אנשים שמתכוונים להחריב אותה(יודע למה... כי זה כיף לשחק את הרעים). ושה"ם אתה צריך לדעת שהחוקים(ומשחקי התפקידים בכלל) נמצאים בעולם כדי שלאנשים כמוני(שהמי"ם) יהיו כלים שבעזרתם הם יוכלו להתעלל באנשים אחרים(שחקנים)...

shadowfax

New member
איש זו לא הדרך

מין הסתם אתה יכול לשחק טוב,רע, מכוער, העניין הוא שאתה עדיין משחק דמות. בו נעזוב את "אני מנחה אני מתעלל", זו גישה שהורסת משחקים ומשאירה את המנחה בסוף לשחק עם עצמו (תרתי משמע).

AndyBear

New member
את החלק הראשון כתבתי

כי משום מה כל הדוגמאות של 'ננסק' היו קשורות ל'גיבורים' טובים ורק רציתי להדגיש שלא תמיד משחקים את הטובים (וגם שזה כיף מטורף לשחק את הרעים), ואני יודע ש(לרוב)אנשים שמשחקים RPG משחקים דמות. הקטע השני הוא האמת, אם כי הניסוח שלי לא היה מדויק והניסוח שלך הוא לא שלם זה צריך ליהיות ככה, "אני מנחה אני מתעלל בדמויות(לא השחקנים)"

DDN

New member
אז אתה עדיין לא בסדר.

מנחה לא צריך להתעלל גם בדמויות! מנחה צריך להיות א-ו-ב-י-ק-ט-י-ב-י

AndyBear

New member
אם לא שמתה לב...

בהרבה מקרים המנחה מתעלל בדמויות גם בלי לנסות. ואם ההרפאתקה פונה יותר לכיוון של קרבות(שזה מה שקורה לי אם הקבוצה הפריקית שלי) אז השחקנים מבקשים מהמנחה שיפציץ את הדמויות בכמויות של דברים קטנים ונוראים, כמובן הם לא מבקשים את זה בצורה ישירה אלה סתם מחפשים בעיות.

DDN

New member
אתה מפספס הרבה מהמשחק.

זה לא המנחה שמתעלל בדמויות. זה כמו שישדדו אותך ברחוב ואתה תאשים את אלוהים (אם אתה מאמין) שמתעלל בך. זה לא גיל שהתעלל באלכס, זה האנקהג שראה שהיא הכי טעימה מבין השלושה. לדעתי משהו אצלכם לא חורק כמו שצריך.

AndyBear

New member
או-קי יש איזו אי הבנה...

ביני וביניך. לא משנה אני רק רציתי להגיד ש... שיט שכחתי מה רציתי להגיד. אבל סך-הכל אני די מאמין שהמנחה נהנה מזה שהוא אותו בן-אדם שתיכנן את המוות הנורא של החבורה(ועוד לתכנן את זה תוך כדי משחק), כי אם הוא לא נהנה לעשות ת'מה שהוא עושה אז אני לא מבין למה הוא מנחה ולא משחק.

DDN

New member
אז אתה לא מבין את תפקיד המנחה.

המנחה הוא לא נגד הדמויות.

AndyBear

New member
הוא לא נגדם

אבל אחד מהתפקידים שלו הוא (כמעט) להוציא לדמויות את הנשמה מכל מיני מקומות.

AndyBear

New member
זה כן במספר קבוצות של מתחילים...

וגם בקבוצות של פריקים(כמו שלי)

DDN

New member
אוווווו, יפה. במספר קבוצות

של מתחילים. אז אל תטעה חדשים בפורום ותגרום להם לחשוב שזה כן. זה שאתם החלטתם שהמנחה צריך להיות ככה, לא אומר שככה צריך להיות.

AndyBear

New member
אבל זה כיף לא נורמלי...

לחסל לשחקנים ת'צורה...(עד גבול מסוים) חוץ מזה כמה פעמים ראיתי אנשים אומרים שמשחקים בשביל ההנאה ואין דבר כזה כמו לשחק נכון, ואם ההיתם מפנימים את זה לא ההיתם אומרים שאני מטעה מישהו, פשוט יש אנשים שמשחקים ככה ואין בכך שום דבר פסול...

DDN

New member
מה כיף בזה?

ששחקן השקיע, בנה דמות, טיפח אותה, ואתה במחי קוביה (או אפילו לא, כי אתה מסתיר את התוצאות) מחסל לו את הדמות? זה מאוד כיף אם אתם משחקים HACK&SLASH, ואם כן, תהנו, אתם משחקים בדיוק כמו שH&S אמור להיות. העיקר שאתם נהנים. אבל אני לא יודע בדיוק מה "משחק תפקידים" במשחק שמושתת על H&S. בסופו של דבר נגמרים האתגרים, המפלצות, ואז אתם אלים בדרגה 666 ומה אז? מה אני יכול לומר לך, BEEN THERE DONE THAT. מכיתה ה' עד כיתה ט' אני משה"מ/משחק במאנצ'קיניזם, ולא רואה "מה פסול בכך", ורוב האנשים שמגיבים בתגובות: "D&D? אתה עדיין משחק בזה בגילך?" הם פליטי תקופת המאנצ'קיניזם (שTSR טיפחו קשות) בסופו של דבר, אתה רוצה להגיע "מעבר" לזה. אין כמו קרב טוב, אבל כשהמערכה הולכת מקרב אל קרב, ואתה מרגיש כמו במשחק מחשב, שאת כל הקטע של הדיאלוגים והתכנונים מישהו אחר עשה עבורך (*שיעול!*עמיחי*שיעול!) זה מאבד משהו מהמשחק לדעתי. אין דבר נכון/לא נכון. יש משחק טוב ומשחק פחות טוב. יש יותר אופציות/פחות אופציות. אני פשוט מנסה לחסוך מהחדשים את השנים ה"אפלות" ולהביא אותם ישר לאידיאל. לאידיאל שלי.

AndyBear

New member
סליחה...

אני אמרתי שאני הורג אותם בקרבות?!? לא זכור לי... עד כמה שאני אוהב להתעלל בדמויות אני תמיד דואג לעשות זאת בצורה מקורית משהו, ועד שאני מגיע לשם אנחנו תמיד שמים דגש על משחק דמות וחידות ולא על קרבות.

למעלה