אוקי, נמשיך איפה שדני הפסיק.
ישנם המוני משחקי תפקידים שונים, בכל הסגנונות. רוצה לשחק במערב הפרוע? רוצה להסתובב ביקום של מלחמת הכוכבים? רוצה לחקור מערות באטלנטיס? רוצה- בסדר, הובן, נמשיך. לכל משחק יש דמויות אחרות, בהתאם למשחק. למשל, בעולם פנטזיה, נשחק גיבורים הירואיים שיוצאים להרפתקאות כנגד מפלצות נוראיות, מצילים כפרים משבטים ברבריים, מוצאים את אבן הכוח הקסומה, וכו'. די מגניב. בעולם של מלחמת הכוכבים נשחק מן הסתם את המורדים, שנלחמים נגד האימפריה. בחקירת מערות באטלנטיס נשחק בוודאי קבוצה של חוקרים מאיזו אוניברסיטה, ואולי גם את אנשי המקצוע שהם הביאו איתם (אני מקווה שראית את הסרט של דיסני. ) ספרים. ובכן. לכל שיטה יש ספר, שמתאר את החוקים שלה. את החוקים צריך בשביל לקבוע מה בעצם קורה בעולם הפנטזיה - אחרי הכל, את יכולה פשוט לומר "מצאתי את אטלנטיס". אבל אז איפה העניין? החוקים הם לרוב מבוססים על זריקות קוביה (כן, הקוביות המוזרות האלו שבטח ראית או שמעת עליהן). לכל דמות יש כשרונות שונים, דמיוניים לחלוטין כמובן, מאחר וגם הדמות דמיונית. למשל, אחד השחקנים בחבורה ישחק את מומחה הפצצות, ולכן הדמות שלו תדע איך לערבב חומרים כימיים ואיפה לשתול מקלות דינמיט. אף דמות אחרת לא יודעת את זה. זה מיוצג במשחק באופנים שונים, בהתאם לשיטה. D&D, למשל, מייצגת כל דמות בשש תכונות: כוח, כושר, זריזות, חוכמה, תבונה, וכאריזמה. כאן זה מתחיל להיות מפורט יותר, ולא נכנס לזה. את בוודאי כבר מבינה את הרעיון. אישית, אני כרגע משתתף בשני דברים: 1. אני משחק את ההוביט קייד טוסקובל, שהוא דמות בעולם פנטזיה. קייד הוא כהן של אלת החלקאות הזוטונית, והוא במסע קדוש אחר בלוט כסוף. הוא מלווה בשאר החבורה: רוסקו, הגנב הערמומי; אלכס, המכשפה חסרת הנסיון; ואריתיאה, השודדת החוצפנית משהו. את כולם משחקים אנשים אחרים מהפורום הזה כאן ממש. 2. בחבורה אחרת אני המנחה. זאת שיטה אחרת לחלוטין, שנקראת Exalted. העולם בו היא מתרחשת מסובך ומפורט מדי מכדי שאכנס לזה. המטרה בשיטה היא להיות כמה שיותר דומה לסרטי מאנגה יפניים, כולל קרבות מלאי אפקטים מיוחדים. לא באמת, כמובן, הכל בדמיון. זה איך -שמתארים את זה-.