שלום!

DDN

New member
דוגמה?

די קשה לי לחשוב על אחת, אבל מה בדבר שחקן שאם הוא לא משחק אלף, הוא לא משחק בכלל? (ומציב את זה כתנאי לDM)

magnus the red

New member
הבעיה היא בהחלט עם האלפים עצמם

זהירות, יש הרבה אלפים משוטטים בפורום, ואני לא יודע למה DDN התרכך לאחרונה והחליט שהוא כבר לא שונא אלפים, אבל יש לי הרגשה שזאת השפעה אלפית! לא לא לא ניתן לרכך את DDN! לעוד פרטים על למה אלפים הם הגזע המתועב ביותר שהתהלך על קרקע דמיונית כלשהי אני מפנה אותך לתחתית העמוד הקודם.

DDN

New member
תראה, האלפים הם אלו

שהפכו את השחקנים לכאלה. השחקנים הם אלה שעושים את הכל. האלפים הם האקדח. השחקנים הם אלו שיורים. האלפים הם גם אלו שנתנו לשחקנים את האקדח. בגלל זה הרעיון של הקבוצה החדשה שאני משחק, שהסצנה היא מלחמת העולם השנייה, והאלפים הם הגרמנים, מאוד קוסמת לי.

DDN

New member
שכחתי שהאלפים הם עם כה ארור.

כולם טרוריסטים, חברים באלף קאעידה.

magnus the red

New member
../images/Emo6.gif אלף קאעידה! טוב!

חייבים לארגן מפגש פורום רק כדי להקריב כמה אלפים (אלפים מחורבנים!). עכשיו ברצינות, מה נסגר עם מפגש פורום בביגור?

DDN

New member
מה את רוצה לדעת בקשר למשחק?

את החוקים? זה די מסובך, אבל על רגל אחת, ואני מתייחס למו"ד 3.0 בלבד, את מגלגלת קוביה של 20 צדדים (ק20), יש לך דירוג קושי שאת אמורה להגיע אליו, ואם הגעת או עברת, הצלחת בגלגול. במהלך חייה של הדמות, היא תנסה לעשות דברים לא טריויאלים, כמו לדוגמה, לנתר מעל עוג, לנחות על הסלע שמאחוריו, לירות לו חץ ישר לתוך העין ולהתגלגל בין הרגלים שלו לפני שהוא יתמוטט קדימה. בשביל זה יש גלגולים. לאלכס המתוקה שלי יש חוסר מזל בקוביות, דבר שהוביל אותה לטראומה מהוביטים, טראומה מחרקים מגודלים, וקצת הסטריה. בכל מקרה, בקשר למשחק, אחרי שכל אחד ממציא לעצמו דמות, המנחה ממציא משחק, והדמויות צריכות להשתלב במשחק. מה כאן יש עוד להסביר?

shadowfax

New member
אתה מניח שהיא גם יודעת מה זה עוג

מהות המשחק בנויה על הרעיון שאנו השחקנים מגלמים דמויות (כמו בתאטרון אבל יותר טוב), דמויות בעולם דימיוני שקיים במוחנו ובמוח המנחה. הדמיעות יכולות להיות אלפיות, בנות מחצה (זוטונים), ענקיות, גיבורות על, ערפדיות, גיימס בונדיות ועוד ועוד, מטרת המשחק היא להנות ולבלות מספר שעות כדמות באחד הסרטים או הספרים האהובים עלינו.

Gilgam69

New member
חבל רק ששכחת לציין ש...

גיל, המנחה שלכם הוא אני (ציינת את כל שמות המשתמשים פרט את שלי).

DDN

New member
אפר אני לרגליך!

סלח לי אדון נורא ונערץ! אני רגיל שכולם יודעים בפורום מי זה "גיל" <אייקון של דני מתפלש על הרצפה ומתחנן למחילה>

snift

New member
שלום וברוכה הבאה.

יש מספר מאמרים המסבירים איך לשחק וכן כמה המסבירים מספר שיטות משחק שונות. וכמו שכבר אמרו - תמיד אפשר לשאול.

Gilgam69

New member
ברוכה הבאה../images/Emo70.gif

אם יש משהו שאת רוצה לדעת על הנושא את יותר ממוזמנת לשאול ואני או חברי לפורום נשמח לענות. אם מעניין אותך לדעת מה אני עושה היום בתחום אז ככה: 1. אני משחק דמות של לוחם גרילה מחוספס בעולם שדומה לאירופה. האוירה ממש דומה לזו של מלחמת העולם השניה: צבאות האלפים (החברה הרעים - על תקן הגרמנים) כבשו כמעט את כל אירופה. האיזורים היחידים שנותרו חופשיים הם האיים הבריטים, ארצות סקנדינביה, מרכז ומזרח רוסיה וטורקיה (באיזור אירופה לפחות). קרבות עזים נערכים בצפון אפריקה ובמזרח הרחוק (היפנים הם אורקים!). הדמות שלי, איכר איטלקי שהתגייס לצבאות בני האדם (בעלות הברית) ומיומן במיוחד בלוחמת גרילה, בעיקר בשטח הררי וביחוד נגד אלפים. אוון (שמו של הדמות שלי), הוא מפקד יחידת הגרילה (שמשתתפים בה עוד מס' חברי פורום) אשר רוצה לשחרר את ארצו הכבושה ולהחזיר לשם את משפחתו הגולה, שכן עם בוא האלפים הצליח אוון לפנות את משפחתו (הוא נשוי + תינוקת) לבריטניה. בכל מקרה, כרגע, איכשהו, לא יודע איך, היחידה בטעות נפגשה עם יחידת אלפים שטעו בזיהוי והצלחנו להסתנן לעומק האויב. הפסל המוזר שלקחנו למפקדה (שבדרך נתקלנו באלפים) הכיל את כל תוכנית ההגנה הדנית (האיזור שבו הבסיס שלנו) וכעת אנו אמורים להביא זאת לברלין. מה שטוב הוא שאם נצליח לחזור לשטח דנמרק נוכל למסור למפקדה שהאלפים יודעים את תוכנית ההגנה ואז יהיה אפשר להשתמש בזה כנגד האלפים עצמם!!! פשוט גאוני! 2. אני משחק בקבוצת ה-Exalted שננסק מנחה. הוא פירט טוב פחות או יותר מה שקורה שם, למרות שאם תדפדפי למטה תוכלי למצוא הודעה של חבר הפורום רמץ שמגולל את הרפתקאותינו (ממש מצוין). 3. בקבוצה הכי ותיקה שלי כיום (חצי שנה של משחק בערך), אני מנחה את ביצת דרקון קטנה, DDN, Ferenheit וננסק בעולם פנטזיה קסום ומופלא. אני אישית נהנה מאוד מכך וכמעט כל פגישה אני כמעט נחנק מרוב צחוק ממה שקורה שם. כמעט כל שבוע יש פה עדכון מאת אחד השחקנים על מה שהתרחש בפגישה באותו השבוע (הפגישות ביום שישי בצהריים והעדכונים הם לרוב ביום שישי בערב או יום שבת). זהו... קצת ארוך אבל לא רע בסה"כ. ושוב, אנחנו פה בשבילך, אם יש לך כל שאלה שהיא, אל תתביישי לשאול כי אנחנו תמיד שמחים לענות.

רמץ

New member
על רגל אחת -

יש לך חבורת אנשים שיושבת מסביב לשולחן. כולם חוץ מאחד מהם בנו לעצמם דמות (לפי חוקי שיטת המשחק שבה הם משחקים). האחד האחר, בנה (תכנן) עולם / מערכה / הרפתקה שבה יתקיימו אותן דמויות. בעלי הדמויות - השחקנים - משחקים כל אחד את הדמות שלו. הם אומרים למנחה המשחק מה הדמויות שלהן עושות, מה הן אומרות, כיצד הן מגיבות... המנחה מתאר להם מה קורה, האם הפעולות של הדמויות להם הצליחו או נכשלו (כאן נכנס הקטע של הקוביות - לבדוק אם פעולה הצליחה ובאיזו מידה). אני אחפש דוגמת משחק שכתבתי לפני איזה חצי שנה שמדגימה את העניין יפה. נ.ב. ברוכה הבאה. נ.ב.ד. גם אני אוהב עלפים. אני פשוט כותב עם 'ע'. לא משנה.

רמץ

New member
דוגמת משחק:

או - יש! מצאתי את השרשור האבוד מלפני 28 דפים אל תוך הארכיון! אהם. להלן דוגמת משחק. השה"מ (שליט המבוך) הוא אותו מנחה שעליו דיברתי: --שה"מ: "אתם ממשיכים להתקדם במנהרה עוד מספר דקות (שחקנים משרטטים המשך קצר למסדרון שהלכו בו במפה שלהם) ואתם שומעים במעומעם טפיפות רגליים מהמשך המסדרון - הצעדים נשמעים יחסית רחוקים." --שחקן1: "אנחנו עוצרים ומקשיבים." (סביר שזה מה שהשחקן השני ירצה לעשות. אם יש לו התנגדות הוא רשאי למחות ולתקן). --שה"מ: הטפיפות נשמעות כאילו הן מתקרבות אליכם לאט לאט. כפי הנראה יותר משני יצורים, קשה לכם לקבוע כמה בדיוק. הטפיפות נשמעות לכם צפופות כמו בהליכה מהירה או עם רגלים קצרות." --שחקן1+שחקן2: "אני גסיי!!!עכיכחי!!געכיטרח!!" --שה"מ: "לא הבנתי כלום. אחד-אחד, שחקן1 קודם..." --שחקן1: "אני שולף חרב ומחפש איזה סלע להתחבא מאחוריו." --שה"מ: "כל הסלעים המעטים בסביבה לא גבוהים יותר מהמגפיים שלך." --שחקן1: "טוב, אז אני סתם שולף חרב ומקשיב." --שה"מ: "אוקיי. שחקן2?" --שחקן2: "אני מטיל לחש ´גילוי רוע´." --שה"מ: "אוקיי - אתה מטיל ´גילוי רוע´ בזמן ששחקן אחד מקשיב עם חרב שלופה ואתה חש בהילה ברורה של רוע מהמשך המנהרה." --שחקן1: "אוקיי, יש לי רעיון. נשאיר את הלפיד פה על איזה סלע וניקח קצת אחורה ככה שלא יראו אותנו. אני אהיה עם הקשת, אתה עם איזה לחש. הם לא ידעו מה נפל עליהם." --שחקן2: "רעיון טוב. אני בעד. אני משאיר את הלפיד על אחד הסלעים פה ואנחנו לוקחים אחורה. אני מתכונן ל... מתכונן ל´חרוט קור´. --שחקן1: "אני מחזיר את החרב, מחזיק את הקשת ומתכונן עם חץ". --שה"מ" "אוקיי. תוך קצת יותר מחצי דקה, אתם רואים חבורה של איזה 5 דוארגרים (גמדים מרושעים שחיים רק מתחת לאדמה) מתקדמים בזריזות קדימה. אתם רואים שהם די זהירים וחשדנים כשהם רואים את הלפיד. הם ממשיכים להתקדם בזהירות. אחד מהם רוטן משהו בשפה שאתם לא מבינים." --שחקן1: "אני משחרר את החץ בראשון מביניהם" --שה"מ: "שחקן2?" --שחקן2: "איך שהחץ פוגע, אני מטיל חרוט קור". --שה"מ: "אוקיי. שחקן1, גלגל 1ק´20 לפגיעה. (שחקן1 מגלגל, השה"מ בודק...) פגעת. גלגל לנזק. (שחקן1 מגלגל) אוקיי, החץ חודר את השריון השחור והמוזר של הדוארגר הראשון, הם נבהלים וצועקים ואז מגיע ה´חרוט קור´ של שחקן2 ו...גלגל לנזק (שחקן2 מגלגל, שה"מ מחשב, ממלמל, מוחק ורושם מאחורי ה´מסך לשה"מ´ שלו) או קיי. נראה כאילו פגעת בהם קשה, היית יכול לראות בדיוק כמה אם ה´חרוט קור´ שלך לא היה מכבה גם את הלפיד באותה הזדמנות." (שחקן1 אחד מביט בכעס בשחקן2) --שחקן2: "אופס. אהה... אני -" --שה"מ: "אתם שומעים טפיפות ריצה לכיוונכם. שחקן אחד, לא לגמרי התרגלת לחושך, אבל עם הזיוונות (ראיית לילה) שלך אתה יכול לראות כתם אדום רץ לכיוונכם." --שחקן1: "אני צועק לשחקן2 שיש אחד שרץ אלינו ויורה עוד חץ." --שחקן2: "להטיל ´ידיים לוהטות´? חבל לבזבז על דוארגר מצ´וקמק. שחקן1, אתה תטפל בו, או קיי? --שחקן1: "בוא נקווה. אני יורה את החץ הזה". --שה"מ: "גלגל - זה יהיה קשה יותר הזיוונות שלך עדיין לא ממש ב"פוקוס" (שחקן1 מגלגל. שה"מ בודק...) אוקיי, פגעת בו בפוקס - מה הנזק? (שחקן1 מגלגל. שה"מ מהנהן) אתה רואה את הכתם האדום נופל. --שחקן1: "יש! הוא נפל!" --שחקן2: "סבבה. בוא נמצא את הלפיד." --שה"מ: "שחקן אחד מזהה את הלפיד שעדיין קצת חם עם הזיוונות. אתם מדליקים?" --שחקן2: "בטח מדליקים." --שה"מ: "אוקיי אתם רואים 4 דוארגרים מתים סביבכם ועוד אחד מאחורה עם חץ בעין." --שחקן1: "מת?" --שה"מ: "תבדוק." --שחקן1: "אני בועט בו עם המגף." --שה"מ: "מת." --שחקן1: "סבבה, בוא נחפש על הגופות." --שחקן2: "יאללה." --שה"מ... ככה זה בערך נראה.

DDN

New member
ההודעה המקורית כאן

הייתה תיאור של המשחק של הקבוצה שלי, במיוחד סצינה מהפגישה האחרונה, בה ה"אקשן" היה הדיאלוג בין הדמויות ולנסות לשכנע את אלכס ההיסטרית משהו להמשיך עם הקבוצה. הרקע: הקבוצה הותקפה ע"י האבא של כל גמלי השלמה (או הבן של הטאראסק), ואלכסנדרה נפצעה אנושות. בזמן שהיא רצתה לחזור לעיר להתרפא, החליטו הזוטונים האפלים להמשיך לחקור את המערה אליה הגענו. לא היו הרבה "פעולות" של הדמויות. היה דיאלוג משעשע למדי, ונסיונות של אלכס הקטנה והחלשה משהו למשוך שני הוביטים חסונים ומרושעים חזרה לעיר, אבל ללא הצלחה. בכל מקרה, אין לי כוח לכתוב שוב כל מה שהתחלתי לכתוב. אתכם הסליחה. בכל מקרה, הנקודה שלי היא: לדבר בין הדמויות, ולא שחקן לשחקן. לא לומר: "אני אומר לשחקן 2 לעשות ככה וככה", הכי נחמד זה לפנות אל השחקן האחר כאילו הוא היה הדמות.

shadowfax

New member
אם היה לי שקל על ל פעם שאמרתי את

המשפט "אל תדברו אלי דברו אליו...." לא הייתי צריך לחפש עבודה....

למעלה