שלום

L m a o

New member
שלום ../images/Emo13.gif

האם אתם תומכים בפירוק הצבא? מה לדעתם יהיו ההשלכות של פירוק הצבא מנשקו?

legogras

New member
כרגע?../images/Emo105.gif

אני ממש לא יכולה להגיד לך. הרעיון שלי הוא, שיש בסיס כדי לחתום על הסכמים, אבל בגלל אינטרסים שהם לא בטחוניים(האמת, שהם כליכליים), לא עושים את זה, לכן אני מאמינה שרק ברגע שצה"ל יגיע למצב שאין לו מחזור גיוס, המדינה "תאלץ" לחתום על הסכמים, שכרגע ממש לא בא לה לחתום אליהם( יותר נכון לרמטכ"לים, אבל נעזוב את זה.)

L m a o

New member
ואני אומר כך:

ברגע שלא יהיה גיוס- מדינות ערב יפתחו במלחמה וישחררו את פלסטין הכבושה מידי הציוני הגזען. לא הגיוני? סוריה לא רוצה את הגולן? הפלסטינים לא רוצים את כל הארץ?

poiboi

New member
צריכים לפרק את הצבא, אבל לעשות את זה בהדרגה

ותוך כדי חתימת הסכמים עם סוריה, הקמת מדינה פלסטינית/לאחד את ישראל והרשות למדינה אחת דו-לאומית. ולא, הפלשתינים לא רוצים את כל הארץ. החמאס רוצים את כל הארץ. זה כמו שתגיד שהיהודים רוצים את כל הארץ (וגם את ירדן אם אני זוכר נכון) רק בגלל שמתנחלים/כהניסטים רוצים את ארץ ישראל השלמה. ההתנתקות למשל הייתה יכולה להיות צעד גדול בדרך לשלום עם הפלשתינים אבל שרון עשה את זה כמהלך חד צדדי, במקום כהסכם עם ההנהגה הפלסטינית בתמורה, נניח, לפירוק החמאס.

L m a o

New member
ולמה את בטוחה שגם הפלסטינים רוצים

מדינה דו לאומית או מדינה קטנה יותר משטחי ישראל הנוכחיים? נכון, החמאס רוצה את כל הארץ.. להזכירך, החמאס הוא השולט בפועל ברצועה, והתומכים שלו רבים גם בגדה. אני לא מבין איך פירוק הצבא עוזר לעניין. מה הבעיה לחתום הסכם שלום בלי קשר? מה עם איראן?

אושרי 7

New member
שימו לב לדמגוגיה הפציפיסטית הרגילה

אם ה"פלסטינים" לא רוצים את כל ישראל ומדובר רק במיעוט, למה מעל 90% תומכים בחיזבאללה ובטרור?

ל שכזו

New member
~

ע"פ מה? הבחירות? הבחירות הן לפי יישובים, 76 יישובים תמכו בחמאס לעומת קצת פחות משישים (נדמה לי 56) בפת"ח, אבל היו יותר הצבעות לפת"ח (מקווה שהובהרתי נכון. בכלמקרה, אתה יכול לחפש מידע על זה) וזה אם מתעלם מהשחיתות של הפת"ח בתקופת עראפת, ומהעובדה שהחמאס היווה ארגון רווחה בשטחים בגלל העוני והרעב ששוררים שם (שזה בטח לא באשמת ישראל, כיבוש מאוד מפתח כלכלית). (אין לי כוח לפתוח דיון, סתם להרגיע אתכם מדמגוגית ה"כולם בעד טרור". יפה מאוד, ובישראל כולם בעד צבא.)

אושרי 7

New member
סקר של near east consulting קובע

97% מערביי יהודה ושומרון תמכו בחיזבאללה במהלך מלחמת לבנון השניה: http://www.neareastconsulting.com/surveys/ppp/files/20060804-en-pr.pdf

ל שכזו

New member
ובצבא ישראל

שהוריד בערך את כל דרום לבנון בכלל לא הייתה תמיכה ישראלית, אני מבינה. כנראה הזיתי את כל סטיקרי "אנחנו ננצח".

אושרי 7

New member
אוי כמה חבל, לא ניצחנו בתחרות המוסר העולמית?

אז לא נקבל את הפרס? הגיע הזמן שתביני שלא חשוב מי צודק, חשוב רק מי מנצח. אני לא מנסה להתעלות עליהם מבחינה מוסרית, אני מנסה להוכיח שהם תומכים בטרור, עובדה שרוב הציבור הישראלי התמים לא מודע אליה. אם הם יהו מודעים אולי הם סוף סוף יבינו עם מי יש להם עסק ולא יהססו להשטיח שכונת מגורים ששוכן בה מחבל, אולי הם יתנו לצה"ל לנצח.

efraim11

New member
תגיד מה אתה מפגר?

הקמת מדינה אחת דו לאומית? אבותך נלחמו למען המדינה הזאת ואיבדו את חייהם בשביל שהיא תהיה מדינה חד לאומית. במדינה דו לאומית מה דעתך יקרה כשמנהיג המדינה יהיה מהלאום השני? מה יקרה ללאום האחר? בקשר לפלשתינים , אל תשכח שהפלסטינים בחרו בחמאס...לכן כולם חמסטנים שם. בקשר להסכם בהתנתקות, הסכם כזה לא היה מגיע ולא היית יכולה להיות שום התנתקות. אתם באמת חיים פה בסרטים? אייףףףף

Mיקי_

New member
שימו לב, מדובר בשואל שרוב הודעותיו בפורום

נמחקו, והוזהר בפני חסימה. אני משערת שמדובר בניסיון לגרור את הפורום לריב, לכן שיקלו אם ברצונכם לענות. לשאלתך, אני בעד פירוז ופירוק כל צבא באשר הוא. מעצם התמיכה בכך אתה יכול להבין שההשלכות בעיני הן חיוביות. וכאן מבחינתי תם הדיון ביננו כיוון שאין לי רצון להיגרר לויכוחים שמעיון בהודעותייך שנמחקו, ברור לי שאתה מעוניין בהם.

L m a o

New member
הכוונה היא שצבאות צריכים להפרק

גם אם צבאות אחרים ימשיכו להתקיים? אפשר להשוות את זה להצקות בבית הספר- לדעתי ילדים צריכים לדעת להחזיר.

סופסוף דוגמא שאפשר לדבר עליה...

ילד מרביץ לילד אחר בבית ספר. זה התרחיש. יש מספר דרכי תגובה אפשרויות. הילד המוכה יכול להחזיר. הילד המוכה יכול לברוח הילד המוכה יכול לעמוד ולא לעשות כלום, ורק לחכות שזה ייגמר. הילד המוכה יכול לקרוא לעזרה (אפשר לחשוב על מיליון נוספות, אבל אין לי כח) כל אחת מדרכי הפעולה, תגרור תגובה מסויימת. אם הוא יחזיר, אז או שהוא ינצח והמכה יברח, או שהוא ינצח הילד המכה יברח ויחזור למחרת עם חברים, או שהוא יפסיד ויחטוף יותר מכות. אם הוא יברח, או שיעזבו אותו, או שירדפו אחריו וירביצו לו, או שלמחרת יתפסו אותו וירביצו לו. אם הוא יקרא לעזרה, יכול להיות שהוא לא יקבל אותה, יכול להיות שמבוגר יתערב ויפריד ביניהם, ויכול להיות שמבוגר יפריד ביניהם יעניש את התוקף וימנע ממנו להציק בשנית. אתה מאמין שהדבר הנכון זה להחזיר. אני מאמין שהדבר הנכון זה לבקש עזרה ולנסות להגיע למצב בו הילד הראשון לא יתקוף בכלל. דבר שניתן להשגה באמצעות שיעורים וחינוך נגד אלימות בבית הספר, ובקרב המשפחה בבית. אבל איש באמונתו יחיה, זו הדעה שלך, ואני בספק אם ביכולתי לשנות אותה.. צפריר.

L m a o

New member
אני מדבר רק מנסיון,

בתור אחד שלא היה ילד כל כך גדול וחזק. לא צריך להתחיל להביא מאפיות, אבל לא צריך לשתוק על זה.. קוראים למורה(מנסיון זה לא עוזר), אם זה ממשיך פשוט צריך להתמודד ולהחזיר. אפשר להתעלם, אבל לא צריך לעשות זאת אם זה פוגע ומפריע.

מקרה שקרה

גם אני מדבר מנסיון. הנה תיאור מקרה. מישהו בא התחיל לקלל אותי ולאיים עליי. שתקתי. הרביץ לי, והלך. לא הגבתי. חזר, המשיך לקלל ולאיים. שתקתי. הרביץ, והלך. ושוב, לא הגבתי. ושוב הוא חזר, המשיך לקלל ולאיים. שתקתי. הרביץ. הפעם לא נתתי לו. תפסתי לו את היד חזק חזק ואמרתי לו "אל תרביץ לי". הוא נבהל וברח. המקרה קרה באוטובוס, ראיתי שעוד מעט הוא בא אליי עם כמה חברים שלו (ערסים כבדים). ירדתי בתחנה הקרובה, למרות שזו לא הייתה התחנה שלי. אחרי כמה ימים, פניתי למשטרה והגשתי עליו תלונה. כמה ימים אחרי זה, הייתי באוטובוס, הוא עבר לידי. הסתכל עליי, מבט רצח בעיניים שלו. רואים שהוא רוצה להרביץ לי. אבל הוא עצר את עצמו. הוא פחד מהתוצאות. הוא עבר לידי, והמשיך ללכת. ובזה זה נגמר. אז כמו שאני אומר, מהנסיון האישי שלי. אפשר לפתור מצבים גם בלי אלימות, אפילו אם זה לא הכי קל ונעים...

EgeBamayasi

New member
אבל בשביל זה היה צריך את המשטרה

בתור גוף שירתיע את הבחור על ידי אלימות זה לא נשמע כמו פתרון פציפיסטי

Mיקי_

New member
זה פיתרון פציפיסטי מצויין משטרה לא צריכה

להיות גוף אלים, וההרתעה שלה היא לא בכך שהשוטרים ירביצו חלילה אלא שהמשטרה תעצור וכנגד הבחור יפתח תיק פלילי שיביא למשפט, וייתכן לכלא. כל אלו אינם אלימים וזה פתרון פציפיסטי למופת. עוד הייתי פונה במקור לנהג וחברת האוטובוס.

למעלה