שלום

גם כן דמגוגיה

אתה לא יודע שהתגובות שלך לא קשורות לתגובות מעליהן? אלו שמרביצים מרביצים למי שחלש מהם. כי מי שחלש מהם לא יחזיר להם ולא מאיים עליהם. איך זה קשור לעובדה שיש להם סיבה לזה שהם מרביצים? ילדים שמרביצים, מרביצים למי שחלש מהם, והם עושים את זה מסיבה מסויימת. תפתור את הסיבה, תפתור את האלימות. צפריר.

y oh why

New member
לדעתי, יש לזה גם גורם גנטי. (במידה מסוימת)

כלומר ילדים הם (במידה מסוימת) אלימים בגלל שיש להם נטיה טבעית (במידה מסוימת) לאלימות. זה כמו שאריה שגדל בקרקס והתיחסו אליו באופן יפה ומנומס עדין מסוגל לטרוף את המטפלים שלו ללא היסוס, וזה למרות שלאריה אין סיבה הגיונית לעשות את זה.

בטח שיש לו

או שהאריה רעב או שהאריה התעצבן על היחס שהוא קיבל כרגע או שהאריה מרגיש מאויים מהמטפל. לכל דבר, לכל פעולה (ולא רק למקרי אלימות), יש סיבה. צפריר.

L m a o

New member
נו באמת..

למה להחשיב את זה כסיבה שראוי להתחשב בה? זה גנטיקה. סיבה זה אם הילד המוצק עשה משהו לילד המציק. לא שזה נותן לו לגיטימציה להציק.

L m a o

New member
ורק הסבר קטן

עכשיו תגידו שאני נגד להחזיר, הרי יש סיבה ואמרתי שזה לא נותן לגיטימציה. אני מדבר על מצב בו לא סתם מחזירים, אלא יוזמים.

L m a o

New member
סיבה מסוימת?!

אוי, מסכנים
יש להם סיבה שבגללה הם מציקים לחלשים
הם מציקים לחלשים כי הם חלשים, וכי זה משעשע אותם. הם מציקים לילדים ש*לא עשו להם שום דבר*

jast

New member
אז,

אם הם מרגישים צורך להרגיש חזקים, או שזה משעשע אותם להרביץ לאחרים.. כנראה שגם להם יש בעיה מסויימת. להרבה אנשים שיש חוסר ביטחון במשהו, שמישהו אחר מתייחס אליהם בצורה שגורמת להם להרגיש רע, הם יעשו את זה לאנשים אחרים כדי להרגיש עליונות מסויימת. וזה לא קשור דווקא לילדים או דווקא לאלימות, לפעמים זה דווקא בא לדוגמא בהתנשאות, שזו גם סוג של אלימות לדעתי רק מסוג שונה.

L m a o

New member
בוודאי שיש להם בעיה מסוימת

גם לי יש הרבה בעיות וצרכים, אבל אני משתדל לא להוציא את זה על אנשים.

jast

New member
מצטערת להגיד לך,

אולי אתה לא עושה את זה במודע..

מסכים לגמרי.

יש להם סיבה שהם מציקים לחלשים. הם מציקים כי הם בעצמם חלשים. כי חסר להם ביטחון עצמי, כי הם רוצים לקבל חיזוק מהחברים שלהם. תחנך ילדים שאלימות זו התנהגות פסולה. תחזק להם את הביטחון העצמי ותתן להם חיזוקים על מעשים פרו-חברתיים. ובכך אתה מכחיד כמעט לגמרי את תופעת האלימות.

L m a o

New member
החינוך בהחלט יכול לעזור

רק חבל שזה לא קורה. מצד אחד המורים פציפיסטיים וכועסים כשמחזירים, מצד שני הם לא ממש מונעים אלימות.

חינוך מתחיל מהבית

המטרה הרשמית של בית הספר היא ללמד אותך ידע בסיסי. המטרה הלא רשמית של בית הספר היא להכין אותך לעולם הגדול, ולחנך אותך. בפועל, בימינו, השאיפה של בית הספר היא שהתלמידים יעברו את הבחינות. ולא שום דבר מעבר. כשלמורים לא איכפת מהתלמידים. כשמורים מתעסקים בלהכתיב תשובות למבחן, במקום להתעסק בחינוך. כשלמחנך יש שעה שבועית עם הכיתה, שהולכת כולה על הודעות מנהלתיות. במצב כזה, אין ממש חינוך. מצב כזה.. די יוצר אוטומטית דרך חיים אלימה. (או לפחות, לא מונע אותה) צפריר.

L m a o

New member
זה לא שבתי הספר ממשים גם את מטרתם הרשמית

כמו שצריך.. מסכים עם מה שאתה אומר, אבל לא תמיד ילדים כאלו באים ממשפחות קשות יום. תמיד תהיה אלימות בקרב ילדים, שלא מבחינים בין טוב לרע.

ל שכזו

New member
זה דיון עקר

בסופו של דבר הילדים מתחילים להרביץ, או רואים במכות משהו לגיטימי בגלל חברה שהם מתחנכים בה. אתה בסך הכל פועל כדי לשמר את היחס של החברה לאלימות, ואנחנו להפך. לגבי גורמים גנטיים: אפילו פוזיטיבסטים למיניהם שטענו שפושעים נולדו פושעים, טענו שיש גורמים סביבתיים חברתיים כאלו ואחרים שיכולים לבטל את הגורמים הגנטיים בהנתן טיפול מתאים (אאל"ט איזה סוציולוג בשם פרי, שהוסיף לתיאוריות של המרצה הפוזיטיביסט שלו לומברוזו)

L m a o

New member
יש היום שלל טיפולי פוריות ../images/Emo13.gif

אני באמת אוהב את כל הרעיון הזה שלכם- אבל אני מנסה להראות שהוא לא אפשרי, ושאין טעם לנהוג ככה כי זה לא יעזור.

גם אני באמת אוהב את כל הרעיון הזה שלך.

אבל אני מנסה להראות שהוא לא אפשרי, ואין טעם לנהוג ככה כי הוא לא יעזור. אלימות, היא לא הדרך הנכונה להשיג דברים. ובטווח הארוך היא עושה יותר נזק מתועלת. עד כה, לא העלת טיעון אחד שמראה שאי אפשר למנוע אלימות, שיש בה צורך, ושאי אלימות לא תשיג תוצאות. אשמח לשמוע טיעונים כאלו כשיהיו ברשותך :) צפריר.

L m a o

New member
אלימות זה דבר רע

שתמיד יהיה קיים. או שתסבול מזה, או שתפעל בשביל להפסיק את זה. זה בדיוק אותו דבר כמו לשלול למישהו את זכות החירות ולשים אותו בבית כלא.שמת אותו בכלא- הורדת סיכון שהוא יעשה פשעים. החזרת לילד המכה(בעיקר באלימות מילולית והצקות, כשזה חוזר על עצמו, ילד שסובל מאלימות פיסית לעיתים יכול להיות חלש יותר ולא ממש בר-התקפה), הוא יפסיק להתעלל. בלי קשר לזה שצריך לחנך אותו, אבל אתה צריך להבין שזה לא תמיד כך שהמורה אומרת לו להפסיק והוא מפסיק.

למעלה